16 Δεκεμβρίου 2008

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου


«Ραντεβού στην πλατεία την Τρίτη 16/12/08 στις 18:00μμ για να ανάψουμε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο»
Αυτό ήταν το μήνυμα του Δημάρχου κου Γιαννακόπουλου , προς τους πολίτες. Και παρόλη την ψύχρα που είχε κάμποσοι γονείς πήραν τα παιδιά τους και πριν τις 6 ήταν εκεί. Εκεί και ο Δήμαρχος. Όμως η πλατεία θύμιζε λίγο εργοτάξιο.
Ένας γερανός στην νησίδα της Μεσογείων έφτιαχνε τα φωτάκια, εργάτες στην πλατεία συναρμολογούσαν σπιτάκια με χριστουγεννιάτικες εικόνες.
Υπήρχε και μια μεγάλη φάτνη, ωραία μεν αλλά για να την δεις έπρεπε να πας κοντά γιατί δεν είχε καθόλου φωτισμό (μάλλον είναι μόνο για ημερήσια επίσκεψη).


Τουλάχιστον μας αντάμειψε το δέντρο. Δεν είναι ένα συνηθισμένο μεγάλο ψεύτικο έλατο, αλλά ο ολοζώντανος μεγάλος πλάτανος δίπλα από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Πράγματι τον στόλισαν πολύ ωραία και στέκει καμαρωτός εκεί στην πλατεία με όλα τα φωτεινά αστεράκια, τις καμπανούλες και τις μπάλες. Τουλάχιστον αυτός ρίχνει λίγο φως στο σκοτεινό εκείνο κομμάτι της πλατείας.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη 11/12/2008 δεν δικαιολογείται τόση ανοργανωσιά. Έπρεπε τα σπιτάκια να είναι ήδη στημένα και στολισμένα. Να υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός και ίσως ήταν καλύτερα η εκδήλωση να γίνει Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ για να μπορέσει να έρθει πιο πολύς κόσμος.
Ένα δέντρο είναι που στολίζεται μια φορά το χρόνο ας το κάνουμε σωστά. Γιατί:

Τις περισσότερες φορές η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!