21 Μαρτίου 2009

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ


Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Αγίας Παρασκευής κ. Χρήστο Μαντζανά, τα μέλη Δ.Σ. και τον υπεύθυνο του Δημοτικού Κινηματογράφου κ. Αργύρη Καρατράντο εγκατέστησαν τον 1ο διαδραστικό πίνακα στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής.
Πρόκειται για έναν πίνακα νέας τεχνολογίας με μνήμη, που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στα εκπαιδευτικά δρώμενα, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές για μάθηση, βασισμένη στις νέες τεχνολογίες.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω εικονικών πειραμάτων φυσικής και χημείας, δημιουργίας τεστ και διαγωνισμάτων, παρέχοντας άμεσα τις απαντήσεις στους μαθητές. Με τη σύνδεση του διαδραστικού πίνακα στο Διαδίκτυο παρέχονται πληροφορίες και άμεσες απαντήσεις, κεντρίζοντας έτσι περισσότερο το ενδιαφέρον και κατά συνέπεια την εκπαιδευτική διαδικασία. Εκτός αυτών παρέχεται η δυνατότητα προβολής ταινιών, ντοκυμαντέρ και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Ο διαδραστικός πίνακας αποτελεί ένα διαφορετικό μέσο προσέγγισης των νέων τεχνολογιών, το οποίο διευκολύνει τόσο τη διαδικασία εκμάθησης όσο και διδασκαλίας. Με δεδομένα τα κατάλληλα και πλέον σύγχρονα εργαλεία ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, προάγεται η άμεση και δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο διαδραστικός πίνακας έτυχε ενθουσιώδους αποδοχής τόσο από το καθηγητικό προσωπικό όσο και από τους μαθητές.
ΠΗΓΗ: