ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

25 Απριλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, στις 5:30 μ.μ. η ένωση γονέων καλεί όλους στο 2ο Γυμνάσιο (Νεαπόλεως).


"Καθημερινά ακούμε από το Υπουργείο Παιδείας για "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" ... "πρώτα ο μαθητής" ... "νέο σχολείο" ... με "εργαλεία" το "ψηφιακό σχολείο" ... την "αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας" κλπ.
Όμως εμείς οι γονείς γνωρίζουμε πολύ καλά:

--- ότι το 1999 σχεδιάστηκε με την αντίστοιχη θριαμβολογία και το 2004-2005 εφαρμόστηκε μια αποτυχημένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την οποία τώρα βιώνουν τα παιδιά μας και για την οποία είχαμε από τότε εκφράσει την αντίθεσή μας.Ποιός μας εξασφαλίζει ότι ο νέος ανασχεδιασμός δεν θα είναι αντίστοιχης ποιότητας;

--- ότι το περιεχόμενο σπουδών, το πρόγραμμα και τα βιβλία που το ακολουθούν, καθώς και η παντελής απουσία επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οδηγούν τον μαθητή στην κάθε είδους παραπαιδεία και την οικογένεια να πληρώνει περίπου το 20% του εισοδήματός της για τις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών της. Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι δεν διασφαλίζεται ο απεγκλωβισμός των παιδιών μας και των οικογενειών μας από το κάθε είδους φροντιστήριο. Αλήθεια, γιατί δεν αναφέρεται πουθενά ως στόχος η κατάργηση της παραπαιδείας;

--- ότι διαρκές έγκλημα παραμένει η υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Προεκλογική κορυφαία δέσμευση ήταν η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Όμως, αυτές τις ημέρες βιώνουμε στα σχολεία το οικονομικό αδιέξοδο, μιας και στάλθηκαν μόνο 88.000€ για τα 40 σχολεία της πόλης μας! Ποιός θα πληρώσει για θέρμανση,γραφική ύλη, φωτισμό των παιδιών μας;


Η Δημόσια Παιδεία είναι κοινωνικό και αδιαπραγμάτευτο αγαθό.

24 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Ανακοινωση του Δημάρχου:

Φίλες και φίλοι, Από τα πιο σημαντικά έργα που προωθεί η Δημοτική Αρχή από τις πρώτες μέρες της θητείας της (2007) είναι η ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου.
Εκπονήθηκαν κυκλοφοριακές, περιβαλλοντολογικές και κατασκευαστικές μελέτες σε συνεργασία μετο ΥΠΕΧΩΔΕ που είναι ο χρηματοδότης του έργου με ποσό 2.000.000€.

Στη συνέχεια μετά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες,
ενστάσεις κλπ. ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός και ο ανάδοχος
ξεκίνησε πριν λίγους μήνες το έργο που 25 χρόνια περίμενε η πιο κεντρική περιοχή της Αγίας Παρασκευής.
Όλοι οι περίοικοι και οι επαγγελματίες αποδέχτηκαν την προσωρινή ταλαιπωρία και την επιβάρυνσή τους για ένα νέο βιο-κλιματικό εμπορικό δρόμο με μεγάλα πεζοδρόμια και σύγχρονη κυκλοφοριακή λειτουργία.
Ένα Ευρωπαϊκού επιπέδου έργο για μια καλύτερη πόλη. Η διακοπή των εργασιών σε ένα κρίσιμο για την περιοχή στάδιο του έργου, έγινε χωρίς καμιά ευθύνη του Δήμου και οφείλεται στην καθυστέρηση πληρωμής του εργολάβου από τον Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου
μετά από αίτηση ιδιώτη για δήθεν λάθος στον τίτλο του έργου (ιστορικό κέντρο πόλης) και ένα δήθεν ακατάλληλο υλικό κατασκευής.
Το σοβαρό αυτό θέμα που προκάλεσε μια αβάσιμη καταγγελία και έγινε αιτία να παραταθεί η ταλαιπωρία των περιοίκων και η κρίση των επαγγελματιών της περιοχής συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου αποφασίσθηκε:


---Να μειωθούν τα Δημοτικά Τέλη στους παρόδιους κατοίκους και
τα καταστήματα της Αγίου Ιωάννου.

---Να τοποθετηθεί σήμανση στο εργοτάξιο για αποφυγή ατυχημάτων.

---Με αφορμή το έργο ανάπλασης της οδού Τασσοπούλου, να αλλάξει κατεύθυνση η Αγίου Ιωάννου από την ομώνυμη πλατεία προς τη Μεσογείων (κάθοδος).


Φίλες και Φίλοι

Το πρόβλημα που δημιούργησαν αυτοί που δήθεν κόπτονταιγια τα συμφέροντα του Δήμου, προσδοκώντας εκλογικά οφέλη τον Νοέμβριο στις Δημοτικές Εκλογές, η δυσαρέσκεια των Δημοτών θα ξεπεραστεί με τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένωνΔημοτών στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής.

Εκφράζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίουκαλούμε τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες της Αγίας Παρασκευής σε κοινό αγώνα για το ξεπέρασμα των εμποδίων,την καταδίκη των αντιδραστικών και την απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Βασίλης Γιαννακόπουλος


ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


Ειδικά όργανα γυμναστικής για εξωτερικούς χώρους τοποθέτησε ο Δήμος στο πάρκο "Σταύρος Κώτσης", στον Τσακό και στο Κοντόπευκο.Τα όργανα τοποθετήθηκαν σε χώρους όπου υπάρχουν παιδικές χαρές, με σκοπό να αθλούνται οι κάτοικοι και ειδικά οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές.


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση από τους δημότες, γιατί και απασχολούνται όσο παίζουν τα παιδιά και παράλληλα αθλούνται.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΓΕΛΑΔΑΚΗ στη Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ




Την τρίτη 20 Απριλίου ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Β. Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου Πευκακίων κ. Γ. Γεωργίου, συναντήθηκαν με τον διευθυντή του γρ. του υπουργού κ. Ρέππα, κ. Γ. Κοστογιάννη, για να θέσουν εκ νέου το ζήτημα της ανάθεσης και εκτέλεσης του έργου: κατασκευή της πεζογέφυρας στη Λ. Μεσογείων.

Και οι δύο τόνισαν ότι το έργο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και όλων των συλλογικών φορέων, ότι έχουν γίνει πολλές κινητοποιήσεις συλλόγων, κατοίκων και αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, καθως και ερωτήσεις στη Βουλή από την κ. Βάσω Παπανδρέου, αλλά το έργο αν και έχει εγκριθεί η οριστική μελέτη δεν έχει προχωρήσει.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά ήδη τα 20 και πριν δύο χρόνια χάθηκε άδικα ενας 15χρονος μαθητής.
Ζητήθηκε από το υπουργείο να ενταχθεί το έργο άμεσα στο πρόγραμμα των 21 πεζογέφυρων που έχουν εξαγγελθεί για τον νομό Αττικής.

Από πλευράς υπουργείου υπήρξε θετική ανταπόκριση και διάθεση δέσμευσης για το έργο.

18 Απριλίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ

Κυριακή πρωϊ είναι η καλύτερη ώρα για βόλτα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Παρόλο που είναι δίπλα στη λεωφόρο Μεσογείων, επικρατεί ησυχία.Ακούγονται μόνο τα πουλιά και το κελάρισμα του νερού στο συντριβάνι.Αν αφεθείς λίγο στη φαντασία σου θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην εξοχή.
Και μη νομίσεται ότι μιλάω για ξημερώματα. Όχι, εκεί γύρω στις 8-9 πμ.
Αν έχετε διάθεση και επιθυμία να ηρεμήσεται λίγο, ακούστε με και κάντε μια βόλτα.







(οι φωτογραφίες είναι από κινητό, γιατί όπως καταλαβαίνετε τυχαία περασα απο εκεί)

3 Απριλίου 2010

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ