23 Μαΐου 2010

Ερώτηση Κουβέλη για την διακοπή των έργων στην Αγίου Ιωάννου


Στην διακοπή των έργων ανάπλασης της οδού Αγίου Ιωάννου στο δήμος Αγίας Παρασκευής αναφέρεται σε ερώτηση του στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης αφού αναφέρει ότι τα εργα ανάπλασης της οδού Αγίου Ιωάννου, της κεντρικότερης εμπορικής οδού της Αγίας Παρασκευής έχουν διακοπεί εδώ και τρεις μήνες, επισημαίνει : «Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η συγκοινωνιακή αρτηρία του εν λόγω Δήμου είναι απαράδεκτη, με αποτέλεσμα κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής να διαμαρτύρονται και να κινητοποιούνται για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις επιχειρήσεις τους οι καθυστερήσεις των έργων ανάπλασης – πεζοδρόμησης».

Προσθέτει δε ότι «μολονότι το έργο, όπως υποστηρίζει και η Δημοτική Αρχή με σχετική ανακοίνωσή της, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, εκκρεμεί η υπογραφή του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο όμως στις 29 Μαρτίου 2010 απέρριψε το πρώτο ένταλμα πληρωμής ύψους 150.000 ευρώ, διότι η δημοπράτηση των έργων έγινε χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η αναγκαία πίστωση. Πρόκειται για τμήμα του έργου, του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 4,48 εκατ. ευρώ»

Καταλήγοντας ο βουλευτής ρωτά την υπουργό Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ποια μέτρα θα λάβει προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της οδού Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.



πηγη: http://aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6648