ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

24 Ιουνίου 2010

Agia Paraskevi images


Το blog άλλαξε όνομα, αλλά παραμένει το ίδιο.

Η Αγία Παρασκευή εξακολουθεί να βρίσκεται στην αγκαλιά του Υμηττού.

Μέσα εδώ όμως παρουσιάζονται συνεχώς εικόνες της πόλης, άλλοτε καλές και άλλοτε όχι, όπως και να είναι όμως αυτή είναι η πόλη μας και ποτέ δεν πλήττουμε μαζί της.


Σας καλώ λοιπόν να συνεχίσουμε το ταξίδι μαζί με το ίδιο καράβι και με καινούριο όνομα.

ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Όπως θα διαβάσατε σε ανάρτηση στις 21 Ιουνίου 2010
(http://agparaskevi.blogspot.com/2010/06/2462010.html) η Δημοτική αρχή ενημέρωνε τους κατοίκους της περιοχής του κολυμβητηρίου στις 24/6/10 να μην παρκάρουν τα οχήματά τους στους δρόμους γύρω από το κολυμβητήριο γιατί θα γίνει εξόρμηση των δημοτικών συνεργείων καθαριότητας, πρασίνου και έργων αυτεπιστασίας, για τον ευπρεπισμό του δημ. κολυμβητηρίου και του περιβάλλοντος χώρου.

Η εξόρμηση έγινε πράγματι από τις 8:00πμ έως περίπου στις 11:00 πμ ... και σας παραθέτω φωτογραφίες για να κρίνετε μόνοι σας το πλήθος των συνεργείων, αν ενοχλούσαν όντως τα αυτοκίνητα των περιοίκων και αν υπήρχε λόγος να γίνει συνωστισμός στους παρακείμενους δρόμους.









23 Ιουνίου 2010

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Όπως έχουμε αναφερθεί και παλιότερα(http://agparaskevi.blogspot.com/2010/06/santa.html) τα πράγματα για την ομάδα της πόλης είναι δύσκολα και επιδεινώνονται καθώς παρατηρείται μια στασιμότητα.
Πέρα από τις συζητήσεις με την Δημοτική αρχή, δεν έχει συμβεί κάποιο γεγονός που να δείχνει ότι υπάρχει κάποια βοήθεια, πράγμα που οδηγεί στην σκέψη ότι η Σάντα δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα με την καινούργια χρονιά.
Αυτό θα είναι και το βασικό θέμα που θα συζητηθεί στην Γενική Συνέλευση της 5ης Ιουλίου όπως όρισε χθες η διοίκηση. Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, για πολλά χρόνια διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Αγ. Παρασκευής, δήλωσε ότι δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το οικονομικό φορτίο της ομάδας και ζήτησε ενισχύσεις από τοπικούς επιχειρηματίες χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν η ομάδα δεν θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της νέας χρονιάς, εκτός κι αν υπάρξει επενδυτής που θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της.


Σχετικές αναφορές υπάρχουν και στα site:
mikriliga

21 Ιουνίου 2010

ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 24/6/2010


Ο δήμος Αγ. Παρασκευής ενημερώνει (με εντυπο που μοιράστηκε) τους περιοίκους του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ότι το πρωί της Πέμπτης 24 Ιουνίου 2010 και από ώρα 06:45 θα γίνει εξόρμηση των δημοτικών συνεργείων καθαριότητας, πρασίνου και έργων αυτεπιστασίας, για τον ευπρεπισμό του δημ. κολυμβητηρίου και του περιβάλλοντος χώρου.

Για την διευκόλυνση του έργου των συνεργείων παρακαλούνται να μην σταθμεύσουν το όχημά τους οι κάτοικοι στους δρόμους που περικλείουν το κολυμβητήριο και συγκεκριμένα στις οδούς Μακεδονίας, Μ. Αλεξάνδρου και Ηπείρου, το πρωί της Πέμπτης 24/6/10.

Επικοινωνία με την υπηρεσία για θέματα καθαριότητας στο τηλ. 210 6396300 και για θέματα πρασίνου στο τηλ. 210 6002343.

18 Ιουνίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑμεΑ

Θεατρική παράσταση ετοιμάζει το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι ΑμεΑ Αγίας Παρασκευής για τις 25 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συντελεστές υπάρχουν στην πρόσκληση της εκδήλωσης.




14 Ιουνίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

********************************************************************************************************

1) ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

18 Ιουνίου ώρα 18:30 στην πλατεία Αγ. Ιωάννη

Συζήτηση: κρίση, η επίθεση που δεχόμαστε και οι αντιστάσεις μας σε τοπικό επίπεδο.

Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας: "Μνήμες λεηλασίας". Αργεντινή 2001.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 69η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

20 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία

Εκδήλωση ως φόρο τιμής στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων το Μάϊο του 1941 στη

"μάχη της Κρήτης" θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών και Φίλων

Κρήτης.Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πρωί θα γίνει δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Παρα-

σκευής και κατάθεση στεφάνου στις 10:15. Στις 20:30 θα αρχίσει η προσέλευση των

επισήμων, θα ακολουθήσουν ομιλίες και χαιρετισμοί και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί

με μουσική και τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου και κρητικούς χορούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ SANTA


Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση που έγινε χθες μεταξύ των παραγόντων της Σάντα και του Δημάρχου, δεν βρέθηκε λύση για την οικονομική υποστήριξη της ομάδας.


Οπότε φαίνεται ότι η ομάδα οδεύει προς την Δ΄Εθνική κατηγορία.


Αναμένουμε εξελίξεις.

12 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ troktiko


Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010
"Ρεσιτάλ ανικανότητας και επικίνδυνης βλακείας από το Δημο Αγίας Παρασκευής."

"Για μία ακόμα φορά (τρίτη μέσα στο τελευταίο χρόνο) άλλαξαν την ροή του κεντρικού δρόμου (Αγίου Ιωάννου) της Αγίας Παρασκευής από άνοδο σε διπλής κατεύθυνσης (Πιό παλιά ήταν κάθοδος και πιο πριν πάλι διπλής κατεύθυνσης). Γιατί άραγε? Μα και βέβαια γιατί τα έργα ανάπλασης του δρόμου έμειναν στη μέση καθώς ο Δήμος δεν έχει χρήματα...
για να τα συνεχίσει, άρα, σκέφτηκαν οι άχρηστοι, ας επαναφέρουμε τον δρόμο σε διπλής κατεύθυνσης. Δεν σκέφτηκαν όμως οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ ότι ο δρόμος έχει μείνει μισός (σε πλάτος) από τα μισοτελειωμένα έργα. Έτσι πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε προσωρινής στάσης με αποτέλεσμα να υποφέρουν ακόμα περισσότερο τα λίγα καταστήματα που επιβίωσαν μέχρι σήμερα.

Δεν μας φτάνουν τα μέτρα του ΔΝΤ, η οικονομική κρίση και πίεση των τραπεζών, πρέπει τώρα να φυλαγόμαστε και από τους επικίνδυνους εγκληματίες που διοικούν τον Δήμο της Αγίας Παρασκεύης."


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_7311.html



11 Ιουνίου 2010

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Η γιορτή που θα γινόταν στις 5 Ιουνίου για την ανταποδοτική ανακύκλωση ( http://agparaskevi.blogspot.com/2010/06/blog-post.html ) και την απονομή των δώρων στα τρια πρώτα τμήματα των δημοτικών σχολείων αναβλήθηκε και έκτοτε τηρήται σιγή ιχθύος.


Από πρίν όμως είχαν αρχίσει ν' ακούγονται διάφορα για μαγειρέματα στην καταμέτρηση. Εκπαιδευτικοί φέρονται να είπαν ότι έχουν φτάσει το θέμα μεχρι εκεί που μπορούσαν!!!!!


Όλα αυτά μπορεί να είναι φήμες αλλά ενισχύονται με την όλη στάση του Δήμου. Δημιουργούνται λοιπόν διάφορα ερωτήματα, όπως

----ποιοί έκαναν την καταμέτρηση των κουπονιών;

----έγινε παρουσία εκπροσώπων των σχολείων ή μόνο του Δήμου;

----ποιό είναι το πρόβλημα και ακόμα δεν έχει γίνει η απονομή δημόσια, παρά ακούγεται ότι απλά θα πάνε τα δώρα στα αντίστοιχα τμήματα που κέρδισαν; (άραγε οι υπόλοιποι θα ενημερωθούν ή θα περιμένουν αιώνια;)

----θα ανακοινωθούν ποτέ τα αποτελέσματα της καταμέτρησης;


Κάτι δεν πάει καλά στον δήμο μας. Ας βγεί κάποιος επιτέλους να απαντήσει με ειλικρίνεια στις "φήμες", εκτός αν δεν είναι απλά "φήμες'.

10 Ιουνίου 2010

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ (2ο Δημοτικό Σχολείο)

Τέλος σχολικής χρονιάς και σε όλα τα σχολεία της πόλης μας λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις με γυμναστικά, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα.

Έτσι χθες στο 2ο Δημοτικό παρουσιάστηκε η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι", όπου την επιμέλεια και το συντονισμό της εκδήλωσης, τη σύνθεση και διδασκαλία της χορογραφίας είχε η κ. Γιούλη Θεοδωροπούλου-Τζατζιμάκη εκ/κος Φυσικής Αγωγής.
Τη διδασκαλία δρομικού παιχνιδιού είχε ο κ. Μπουβής Στάθης εκ/κος Φυσικής Αγωγής.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες χόρεψαν καλαματιανό, συρτό στα δύο, τσέστο, τριπάτι, κοντυλιές,ζωναράδικο Θράκης, λιανοχορταρούδια,καστοριανό, ικαριώτικο, πεντοζάλη τσάμικο και χασαποσέρβικο.

Η εκδήλωση άρχισε με την προσφώνηση της διευθύντριας κ.Μαριάνθης Σαμαραδέλη και του Δημάρχου κ. Β. Γιαννακόπουλου.

Οι γονείς ήταν όλοι παρόντες και χειροκρότησαν θερμά τα παιδιά, τα οποία με αυτό τον τρόπο ευχήθηκαν "Καλό καλοκαίρι".
(κάποιες φωτογραφίες είναι κομμένες από βίντεο και γι αυτό δεν ειναι τοσο ευκρινείς)









8 Ιουνίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ SANTA Νο 2


Διαβάζοντας κάποια site και blog (κυρίως αθλητικά) που αναφέρονται στην ομάδα της πόλης, αντιλαμβάνομαι ότι βλέπουν τον Δήμαρχο σαν Μεσσία και περιμένουν να την βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκεται.
Μήπως ήρθε η ώρα να προσγειωθούμε;
Δεν μιλάμε για πενταροδεκάρες όταν λένε: "να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες και να κλείσει ταμειακώς η χρονιά ", όταν υπάρχουν παίκτες που πληρώνονται με 10, 20 ακόμα και
35.000 € το χρόνο.
Σήμερα ήταν η συνάντηση του Δημάρχου με τους παράγοντες της Σαντα όπου θα ζητούσαν την αύξηση της συνεισφοράς του δήμου για την επόμενη περίοδο!
Να τονίσω ότι μιλάμε για μια ΑΕ δηλαδη μια Ανώνυμη Εταιρεία και ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας. Δεν νομίζω οι δημότες να συμφωνήσουν να πληρώσουν, τη στιγμή που υπάρχουν άλλες ανάγκες τόσο στο δήμο, όσο και στην οικογένεια του καθενός. Να σας θυμίσω ότι έχουμε μια Αγίου Ιωάννου "γιαπί", ένα κολυμβητήριο ριμαγμένο, ελάχιστους χώρους για τα παιδια μας και πάρα πολλούς κεντρικούς και μη δρόμους που για να τους διασχίσει κανείς θέλει 4Χ4.

Ας βγει ο κ. Δήμαρχος να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του.

6 Ιουνίου 2010

ΑΡΑΓΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΥΦΗ;


Μεταφέρω από το site:

http://www.agiaparaskevi-guide.gr/news.html

"Διαβάζουμε στο γνωστό site periferiako.gr ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής όσον αφορά τους παράγοντες της ομάδας ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής και σε ένα σημείο αναφέρει:

παντες στις τάξεις της Αγίας Παρασκευής περιμένουν τον Δήμαρχο της περιοχής προκειμένου να συμβάλει για την κάλυψη των φετινών υποχρεώσεων προς τους ποδοσφαιριστές για να κλείσει ταμειακώς εντάξει η χρονιά

το πλήρες κείμενο μπορείτε να το δείτε εδώ. Σε περίπτωση που αληθεύει το δημοσίευμα αναρωτιώμαστε τι σημαίνει "να συμβάλλει στην κάλυψη των φετινών υποχρεώσεων ο δήμαρχος"; Ο δήμαρχος θα συμβάλλει βάζοντας από την τσέπη του ως πολίτης ή ως δήμαρχος; Αν το πράξει ως Βασίλης Γιαννακόπουλος, μαγκιά του και μπράβο του. Διότι στη δεύτερη περίπτωση δε συμβάλλει ο δήμαρχος αλλά οι φορολογούμενοι δημότες. Σε μια τέτοια περίπτωση δε νομίζουμε ότι αυτό είναι σωστό. Αγαπάμε την ομάδα, το έχουμε αποδείξει αυτό προβάλλοντάς τη διαρκώς φέτος αλλά πρέπει να είμαστε και δίκαιοι. Η ομάδα είναι Π.Α.Ε., από πότε το κράτος και συγκεκριμένα η Τοπική Αυτοδιοικήση χρηματοδοτεί τις Ανώνυμες Εταιρείες; Διότι αν είναι έτσι, όλοι όσοι είμαστε κάτοικοι αυτής της πόλης κι έχουμε μια επιχείρηση που λόγω της κρίσης χωλαίνει ή τα βγάζουμε δύσκολα πέρα ή έχουμε κάποιον άνεργο στο σπίτι κτλ, να πάμε το πρωί στο δήμαρχο και να του ζητήσουμε να μας δώσει χρήματα να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Άλλωστε τόσα έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια με τα δημοτικά τέλη.

Αυτά λοιπόν είναι χρήματα των δημοτών και οι τελευταίοι τα πληρώνουν για να καλύπτονται οι ανάγκες της πόλης, όχι των Α.Ε. Αν πάλι περισσεύουν χρήματα μπορούμε να υποδείξουμε ένα σωρό ανάγκες και ελλείψεις που μπορούν να διατεθούν και να ανακουφιστούν οι δημότες. Η ομάδα ως Α.Ε. οφείλει μόνη της να βρει το βηματισμό της και ο δήμος να βοηθήσει σε άλλα επίπεδα. Σε εποχές που κόβονται συντάξεις, δώρα, επιδόματα, που ο κόσμος μένει από τη μια στιγμή στην άλλη άνεργος, που κανείς δε γνωρίζει τι θα του ξημερώσει, είναι λίγο άτοπο να διαβάζουμε τέτοια πράγματα."


και σκέφτομαι ότι ο Δήμαρχος ανοίγει πολλά μέτωπα τα οποία δεν είμαι σίγουρη ότι μπορεί να τα καλύψει.
Οι καιροί είναι δύσκολοι για να επωμιστούμε τα οικονομικά της ομάδας. Η Σάντα είναι η ομάδα μας και θέλουμε το καλό της, αλλά είναι αραγε αυτή η λύση; Το να πληρώσουν οι δημότες τα έξοδά της δεν είναι εφικτό λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης, αλλά αυτό θα είναι και μια προσωρινή λύση πιστεύω γιατί μια ΠΑΕ έχει πολλές απαιτήσεις. Από την άλλη, όλη την χρονιά δεν φάνηκε κάποιο ενδιαφέρον από τους παράγοντες ώστε να βρεθούν λύσεις, να προωθηθεί η ομαδα, να γίνει κάποια διαφήμιση και να μαζευτεί κόσμος στο γήπεδο.

Γιατί λοιπόν να πληρώσουν οι δημότες την κακή διαχείρηση μερικών, που το μόνο που έκαναν όλη τη σεζόν ήταν να καμαρώνουν σαν παράγοντες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας;

Εκτός αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτή τη πρόθεση χρηματοδότησης ...

Να σας πληροφορήσω ακόμα ότι αυτή η "φήμη" κυκλοφορεί ευρέως στο Δήμο μας τελευταία και όπως λέγαν και οι παλιοί :"Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά".

3 Ιουνίου 2010

ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στις 8:00μμ, στην πλατεία της Αγίας παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η "Μεγάλη Γιορτή της Ανακύκλωσης".
Θα ανακυρηχθούν οι νικητές και θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές του διαγωνισμού ανακύκλωσεις, που έλαβε χώρα μεταξύ των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας.
Θα ακολουθήσουν live μουσικές στιγμές.