6 Ιουνίου 2010

ΑΡΑΓΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΥΦΗ;


Μεταφέρω από το site:

http://www.agiaparaskevi-guide.gr/news.html

"Διαβάζουμε στο γνωστό site periferiako.gr ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής όσον αφορά τους παράγοντες της ομάδας ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής και σε ένα σημείο αναφέρει:

παντες στις τάξεις της Αγίας Παρασκευής περιμένουν τον Δήμαρχο της περιοχής προκειμένου να συμβάλει για την κάλυψη των φετινών υποχρεώσεων προς τους ποδοσφαιριστές για να κλείσει ταμειακώς εντάξει η χρονιά

το πλήρες κείμενο μπορείτε να το δείτε εδώ. Σε περίπτωση που αληθεύει το δημοσίευμα αναρωτιώμαστε τι σημαίνει "να συμβάλλει στην κάλυψη των φετινών υποχρεώσεων ο δήμαρχος"; Ο δήμαρχος θα συμβάλλει βάζοντας από την τσέπη του ως πολίτης ή ως δήμαρχος; Αν το πράξει ως Βασίλης Γιαννακόπουλος, μαγκιά του και μπράβο του. Διότι στη δεύτερη περίπτωση δε συμβάλλει ο δήμαρχος αλλά οι φορολογούμενοι δημότες. Σε μια τέτοια περίπτωση δε νομίζουμε ότι αυτό είναι σωστό. Αγαπάμε την ομάδα, το έχουμε αποδείξει αυτό προβάλλοντάς τη διαρκώς φέτος αλλά πρέπει να είμαστε και δίκαιοι. Η ομάδα είναι Π.Α.Ε., από πότε το κράτος και συγκεκριμένα η Τοπική Αυτοδιοικήση χρηματοδοτεί τις Ανώνυμες Εταιρείες; Διότι αν είναι έτσι, όλοι όσοι είμαστε κάτοικοι αυτής της πόλης κι έχουμε μια επιχείρηση που λόγω της κρίσης χωλαίνει ή τα βγάζουμε δύσκολα πέρα ή έχουμε κάποιον άνεργο στο σπίτι κτλ, να πάμε το πρωί στο δήμαρχο και να του ζητήσουμε να μας δώσει χρήματα να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Άλλωστε τόσα έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια με τα δημοτικά τέλη.

Αυτά λοιπόν είναι χρήματα των δημοτών και οι τελευταίοι τα πληρώνουν για να καλύπτονται οι ανάγκες της πόλης, όχι των Α.Ε. Αν πάλι περισσεύουν χρήματα μπορούμε να υποδείξουμε ένα σωρό ανάγκες και ελλείψεις που μπορούν να διατεθούν και να ανακουφιστούν οι δημότες. Η ομάδα ως Α.Ε. οφείλει μόνη της να βρει το βηματισμό της και ο δήμος να βοηθήσει σε άλλα επίπεδα. Σε εποχές που κόβονται συντάξεις, δώρα, επιδόματα, που ο κόσμος μένει από τη μια στιγμή στην άλλη άνεργος, που κανείς δε γνωρίζει τι θα του ξημερώσει, είναι λίγο άτοπο να διαβάζουμε τέτοια πράγματα."


και σκέφτομαι ότι ο Δήμαρχος ανοίγει πολλά μέτωπα τα οποία δεν είμαι σίγουρη ότι μπορεί να τα καλύψει.
Οι καιροί είναι δύσκολοι για να επωμιστούμε τα οικονομικά της ομάδας. Η Σάντα είναι η ομάδα μας και θέλουμε το καλό της, αλλά είναι αραγε αυτή η λύση; Το να πληρώσουν οι δημότες τα έξοδά της δεν είναι εφικτό λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης, αλλά αυτό θα είναι και μια προσωρινή λύση πιστεύω γιατί μια ΠΑΕ έχει πολλές απαιτήσεις. Από την άλλη, όλη την χρονιά δεν φάνηκε κάποιο ενδιαφέρον από τους παράγοντες ώστε να βρεθούν λύσεις, να προωθηθεί η ομαδα, να γίνει κάποια διαφήμιση και να μαζευτεί κόσμος στο γήπεδο.

Γιατί λοιπόν να πληρώσουν οι δημότες την κακή διαχείρηση μερικών, που το μόνο που έκαναν όλη τη σεζόν ήταν να καμαρώνουν σαν παράγοντες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας;

Εκτός αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτή τη πρόθεση χρηματοδότησης ...

Να σας πληροφορήσω ακόμα ότι αυτή η "φήμη" κυκλοφορεί ευρέως στο Δήμο μας τελευταία και όπως λέγαν και οι παλιοί :"Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά".