ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

30 Ιουλίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ- ΑΙΜΑΤΟΣ




http://www.dwrites-organwn.gr/index.html

Η ανάγκη ενίσχυσης της εθελοντικής προσφοράς οργάνων σώματος και η διάδοση αυτού του ανθρωπιστικού μηνύματος στην κοινωνία οδήγησε μια ομάδα εθελοντών να προχωρήσουν στη σύσταση Συλλόγου Δωρητών οργάνων σώματος – αίματος.

Ο Σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και η έδρα του βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Αττικής:

Οδός Ψαρών 4, Τ.Κ. 153 43
Τηλ. Επικοινωνίας 693-6392618
Fax. 210-6006596



ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

1.Η Δωρεά οργάνων μετά θάνατον των μελών του Συλλόγου.
2.Η εθελοντική αιμοδοσία.
3.Η πολιτική προστασία.
4.Η προστασία του περιβάλλοντος.
Όσον αφορά στην παράγραφο 1, μέλη δύνανται να υπάρξουν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και εγγράφονται ταυτόχρονα με το Σύλλογο απαραιτήτως στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών Οργάνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), από τον οποίο παραλαμβάνουν και την κάρτα τους. Για τις παραγράφους 2-3-4 τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στα όρια του Δήμου Αγ. Παρασκευής ενεργούν για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου και την πολιτική και περιβαλλοντική προστασία αυτού.




19 Ιουλίου 2010

ΑΚΑΡΠΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ SANTA


Καμία επικοινωνία ακόμα από τον Δ. Χούλη (συζητούσε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών) με την διοίκηση της ομάδας, παρότι η προθεσμία εκπνέει σήμερα. Μάλλον οι Κασσάνδρες θα βγούν αληθινές που έλεγαν ότι ειπώθηκε στους παίκτες ότι μπορούν να ψάξουν άλλη ομάδα.

Είναι πολύ άσχημο για μια ομάδα να αγωνίζεται να ανεβαίνει κατηγορία και μετά να είναι επί ξύλου κρεμάμενη. Αλλά όταν κάνει καποιος κακή διαχείρηση πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Τι έκανε η διοίκηση όλο το χειμώνα;
Δεν έβλεπε που πήγαιναν τα πράγματα;
Δεν νομίζω ότι τώρα πρέπει να κατηγορούμε το Δήμαρχο για λάθη που έγιναν από άλλους. Οταν δεν έγινε καμια προσπάθεια να τραβήξουν τον κόσμο στο γήπεδο και δεν υπήρξε καμία προώθηση της ομάδας με κανένα τρόπο, δεν γίνεται να "φταίει ο γάϊδαρος και να βαράμε το σαμάρι".

16 Ιουλίου 2010

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ (ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ)


Με τις κίτρινες γραμμές είναι οι προτεινόμενοι δρόμοι, με την πράσινη γραμμή η περιμετρική οδός και
η περιοχή 02 είναι τα κτήρια του Υπουργείου Γεωργίας.





Έγινε σήμερα η συνάντηση στο πάρκο Νεαπόλεως όπως είχε ανακοινωθεί και θ’ αρχίσω γκρινιάζοντας. Σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, οι παρεβρισκόμενοι δεν ξεπέρασαν τους 30. Στο facebook στην ομάδα για την συνάντηση τουλάχιστον 63 άτομα δήλωσαν ότι θα είναι παρόν, αλλά τελικά φαίνεται ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η ποιότητα της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.
Από το Δήμο παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος, ο κ. Γριβέας και ο κ. Γκιζιώτης.
Με απλά λόγια το σκεπτικό είναι να μπορέσει το δάσος που είναι γύρω από τις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Γεωργίας μαζί με το πάρκο Νεαπόλεως να περιέλθουν στο Δήμο. Εδώ παγώσαμε ακούγοντας ότι σύμφωνα με την πολεοδομική έρευνα του Δήμου για να γίνει αυτό πρέπει να οριοθετηθεί με δρόμους (βλέπετε το σχέδιο στη φωτογραφία).
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς για να γίνουν αυτοί οι δρόμοι πρέπει να κοπούν περίπου 10 στρέμματα δάσους. Στη συνέχεια της συζήτησης ευτυχώς έγιναν διάφορες προτάσεις και όλοι συμφώνησαν στο ότι δεν είναι απαραίτητοι οι δρόμοι που περικλείουν τα κτήρια του Υπουργείου και ότι η περιμετρική οδός ( η οποία σημειωτέον θα είχε και σαν σκοπό να αποσυμφορήσει την κίνηση της Πελοποννήσου και της Νεαπόλεως, αυξάνοντας όμως παράλληλα και τους κινδύνους για το δάσος), μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί σαν πεζόδρομος με πλάτος αρκετό ώστε να είναι δυνατή η κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων και να μην κοπεί κανένα δέντρο.
Ο κ. Γριβέας είχε και μια πιο καλή ιδέα δηλαδή η περιμετρική οδός να γίνει υπογείως, πράγμα όμως που είναι δύσκολο οικονομικά.
Ακόμα αποφασίστηκε ο συντελεστής δόμησης στο δάσος να είναι στο 0 ώστε να μην μπορούν να χτιστούν άλλα κτήρια.
Όσο αφορά τα σχολικά κτήρια και τους αθλητικούς χώρους να πέσει ο συντελεστής ώστε να μην μπορούν να επεκταθούν πέρα από τα ήδη υπάρχοντα.
Βέβαια όλα αυτά βρίσκονται στο στάδιο των συζητήσεων και προτάσεων. Δεν πιστεύω όμως ότι ο Δήμαρχος θα αθετήσει όσα είπε και εξάλλου από τη στιγμή που το θέμα έγινε γνωστό κανείς δεν θα επιτρέψει να καταστραφεί το πράσινο.
Εκπρόσωπος των οικολόγων είπε ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει αυτή η καταστροφή. Ο δε κ. Γκιζιώτης ήταν υπέρμαχος του να μην πειραχθεί καθόλου ο χώρος. Τους καθησύχασε όμως ο Δήμαρχος λέγοντας ότι σκοπός είναι το δάσος να περιέλθει στους πολίτες και ότι θα διασφαλίσουν, ότι στα επόμενα χρόνια δεν θα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση εις βάρος της περιοχής.
Για να κάνω όμως και το δικηγόρο του διαβόλου, έχω κάποιες απορίες:
Αφού είχαν τις προτάσεις για πεζοδρόμηση, γιατί έγιναν τα σχέδια με τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και την περιμετρική με 10μ πλάτος;
Μήπως άλλος ήταν ο σκοπός και εφόσον έγιναν όλα φανερά δεν μπορούν πλέον να κάνουν διαφορετικά;
Θα γίνουν τα πράγματα όπως αναφέρθηκαν στη σημερινή συνάντηση ή θα υπάρξουν παραθυράκια;
Ο χρόνος θα δείξει, αλλά και σαν πολίτες καλό είναι να παρακολουθούμε την κατάσταση, γιατί ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του http://www.agiaparaskevi-guide.gr/ που διοργάνωσε αυτή την συνάντηση καθώς και την κα Δάφνη Γαβρίλη που βοήθησε. Πράγματι άξιζε τον κόπο γιατί μάθαμε πράγματα που ήταν άγνωστα ή ελλιπή.

13 Ιουλίου 2010

Συγκέντρωση στο πάρκο Νεαπόλεως ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις.






Ημερομηνία: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010
Ώρα: 6:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Είσοδος του πάρκου στο Υπουργείο Γεωργίας



Μετά από προτροπή αρκετών συμπολιτών μας, το agiaparaskevi-guide.gr μαζί με ομάδα συμπολιτών διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από το πάρκο Νεαπόλεως όπου θα κληθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ώστε:

1. να σταματήσει η παραφιλολογία

2. όσοι καταγγέλλουν ανώνυμα να έρθουν και να καταθέσουν όσα
καταμαρτυρούν μπροστά στους πολίτες και όχι κρυμμένοι πίσω από
ανώνυμους ιστότοπους

3. να διασφαλίσουμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ όσον αφορά το πάρκο μας

4. να μάθουμε τέλος πάντων τι έχει συμβεί


Το συντονισμό της συγκέντρωσης - συζήτησης έχουν αναλάβει οι διαχειριστές της εκδήλωσης. Δεν πρόκειται για συγκέντρωση διαμαρτυρίας με φωνές και κραυγές αλλά συζήτησης και πληροφόρησης.

Η συγκέντρωση δεν προσφέρεται για παραταξιακή εκμετάλλευση από κανέναν.
--

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ




Ημερομηνία: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010
Ώρα: 8:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής -
Νεαπόλεως 7


Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Η ώρα του απολογισμού, ή καλύτερα της διαβούλευσης έφτασε.
Στις 14 Ιουλίου, Δημοτική Αρχή και Δημότες θα συζητήσουμε για τις ημέρες και τα έργα του τελευταίου χρόνου. Ποιός ήταν ο σχεδιασμός μας και τελικά τι καταφέραμε...
Αρνηθήκαμε τις εύκολες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αγαθών, που αναπόφευκτα βάζουν... πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών. Η δική μας φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη: Η Δημοτική Αρχή προσφέρει στους δημότες, η Δημοτική Αρχή στηρίζει τους Δημότες και όχι το αντίθετο.

Ναι, έχουμε -επιλογή μας να έχουμε- τα χαμηλότερα Δημοτικά Τέλη από όλους τους
Δήμους της ευρύτερης περιοχής και μάλιστα με υψηλό ανταποδοτικό έργο.
Ναι, δημιουργήσαμε και διατηρούμε, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ένα δίκτυο κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών παροχών για όλους τους δημότες μας, με την ελάχιστη δυνατή δική τους οικονομική
συνεισφορά.

Ναι, η Τρίτη ηλικία, οι νέοι μας, οι εργαζόμενες μητέρες, ξέρουν πως η Δημοτική Αρχή στέκεται πλάι τους...
Επενδύουμε διαρκώς στον Πολιτισμό, την Υγεία, τον Αθλητισμό, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα βελτίωσης της ποιότητας ζωής, της υγείας και της κουλτούρας. Όλοι βλέπουν τους παιδικούς σταθμούς, τα υμναστήρια, τους χώρους άθλησης, τα τα υψηλού επιπέδου Κέντρα Τέχνης και Πολιτισμού στην Αγία Παρασκευή. Όλοι βλέπουν πως οι γειτονιές μας αλλάζουν, ομορφαίνουν χρόνο με το χρόνο. Όλοι βλέπουν οτι αυτές δεν ειναι εύκολες επιλογές για ένα Δήμο, ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Ναι, ας το πούμε ξεκάθαρα: Η ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου δεν ολοκληρώθηκε ακόμη όπως σχεδιάζαμε. Εμπόδια όπως η -πάση θυσία- περικοπή δημοσίων δαπανών, ακόμη και εγκεκριμενων, οι παραλογισμοί της γραφειοκρατίας, αλλά και μικρόψυχες τοπικές «πρωτοβουλίες», καθυστερούν την υλοποίηση ενός μεγάλου οράματος.
Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω! Η επιλογή μας για οικολογική μεταμόρφωση της Αγίας Παρασκευής είναι σταθερή και αμετάκλητη. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφορία μπήκαν για τα καλά στην καθημερινή
μας ζωή. Οι επιδόσεις όλων μας στην ανακύκλωση το ομολογούν. Τα πρώτα φωτοβολαϊκά σύντομα θα στηθούν στις στέγες του Γαλλικού σχολείου. Όλα τα σχολεία της πόλης μας τους επόμενους μήνες θα ...μας δώσουν μαθήματα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με φωτοβολταϊκά στις στέγες τους θα μας χαρίσουν ανάσες ζωής.

Ναι, Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας για την Αγία Παρασκευή του μέλλοντός μας, την πόλη που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας... Ξέρουμε όμως τι θέλουμε, ξέρουμε τον προορισμό και κυρίως αγαπάμε το κοινό μας «ταξίδι».

Μαζί στη συμμετοχή... μαζί στην ανάπτυξη...

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής,
Βασίλης Γιαννακόπουλος

9 Ιουλίου 2010

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ!!! Σύλλογος Κατοίκων Τσακού

H Γειτονία Γιορτάζει!!! Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού για 7η συνεχή χρονιά καλεί τους φίλους του στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία την Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ στην πλατεία Β΄ΚΑΠΗ Τσακού (Ελ. Βενιζέλου & Μπουμπουλίνας) με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική!!
Τιμή εισόδου 5€.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να πάρετε τους φίλους σας, τους γείτονές σας και να έρθετε να διασκεδάσετε μαζί μας!!