13 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ




Ημερομηνία: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010
Ώρα: 8:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής -
Νεαπόλεως 7


Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Η ώρα του απολογισμού, ή καλύτερα της διαβούλευσης έφτασε.
Στις 14 Ιουλίου, Δημοτική Αρχή και Δημότες θα συζητήσουμε για τις ημέρες και τα έργα του τελευταίου χρόνου. Ποιός ήταν ο σχεδιασμός μας και τελικά τι καταφέραμε...
Αρνηθήκαμε τις εύκολες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αγαθών, που αναπόφευκτα βάζουν... πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών. Η δική μας φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη: Η Δημοτική Αρχή προσφέρει στους δημότες, η Δημοτική Αρχή στηρίζει τους Δημότες και όχι το αντίθετο.

Ναι, έχουμε -επιλογή μας να έχουμε- τα χαμηλότερα Δημοτικά Τέλη από όλους τους
Δήμους της ευρύτερης περιοχής και μάλιστα με υψηλό ανταποδοτικό έργο.
Ναι, δημιουργήσαμε και διατηρούμε, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ένα δίκτυο κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών παροχών για όλους τους δημότες μας, με την ελάχιστη δυνατή δική τους οικονομική
συνεισφορά.

Ναι, η Τρίτη ηλικία, οι νέοι μας, οι εργαζόμενες μητέρες, ξέρουν πως η Δημοτική Αρχή στέκεται πλάι τους...
Επενδύουμε διαρκώς στον Πολιτισμό, την Υγεία, τον Αθλητισμό, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα βελτίωσης της ποιότητας ζωής, της υγείας και της κουλτούρας. Όλοι βλέπουν τους παιδικούς σταθμούς, τα υμναστήρια, τους χώρους άθλησης, τα τα υψηλού επιπέδου Κέντρα Τέχνης και Πολιτισμού στην Αγία Παρασκευή. Όλοι βλέπουν πως οι γειτονιές μας αλλάζουν, ομορφαίνουν χρόνο με το χρόνο. Όλοι βλέπουν οτι αυτές δεν ειναι εύκολες επιλογές για ένα Δήμο, ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Ναι, ας το πούμε ξεκάθαρα: Η ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου δεν ολοκληρώθηκε ακόμη όπως σχεδιάζαμε. Εμπόδια όπως η -πάση θυσία- περικοπή δημοσίων δαπανών, ακόμη και εγκεκριμενων, οι παραλογισμοί της γραφειοκρατίας, αλλά και μικρόψυχες τοπικές «πρωτοβουλίες», καθυστερούν την υλοποίηση ενός μεγάλου οράματος.
Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω! Η επιλογή μας για οικολογική μεταμόρφωση της Αγίας Παρασκευής είναι σταθερή και αμετάκλητη. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφορία μπήκαν για τα καλά στην καθημερινή
μας ζωή. Οι επιδόσεις όλων μας στην ανακύκλωση το ομολογούν. Τα πρώτα φωτοβολαϊκά σύντομα θα στηθούν στις στέγες του Γαλλικού σχολείου. Όλα τα σχολεία της πόλης μας τους επόμενους μήνες θα ...μας δώσουν μαθήματα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με φωτοβολταϊκά στις στέγες τους θα μας χαρίσουν ανάσες ζωής.

Ναι, Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας για την Αγία Παρασκευή του μέλλοντός μας, την πόλη που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας... Ξέρουμε όμως τι θέλουμε, ξέρουμε τον προορισμό και κυρίως αγαπάμε το κοινό μας «ταξίδι».

Μαζί στη συμμετοχή... μαζί στην ανάπτυξη...

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής,
Βασίλης Γιαννακόπουλος