ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

30 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ Σ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ dimarxe.gr

Για την Αγια Παρασκευή είναι το δεύτερο θέμα του δελτίου περίπου στο 04:25, όπου μιλάει ο κ. Παπαμιχαήλ για την αποχωρηση του από το συνδυασμό του κ. Γιαννακόπουλου για την εκρηξη σε μαγαζί και τη δολοφονία στην πλατεία του Αη-Γιάννη, για τα έργα στην Αγίου Ιωάννου, για τις ελλείψεις του Δήμου και πολλά ακόμη.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ: Η κρίση στην πόλη μας βαθαίνει μέρα με τη μέρα


Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Σωτήρης Παπαμιχαήλ μιλάει στο dimarxe.gr για τους λόγους που τον απομάκρυναν από την παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου και τα προβλήματα του Δήμου.

Αναφορικά με την επιλογή του να αποχωρήσει από την παράταξη του Β. Γιαννακόπουλου και να προσχωρήσει στην αντίστοιχη του Γιάννη Σταθόπουλου, υπογράμμισε: «Την απόφασή μου την έλαβα με αμιγώς αυτοδιοκητικά κριτήρια σκεπτόμενος ποιος επικεφαλής μπορεί να βγάλει την Αγία Παρασκευή από την κρίση. Κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, υπήρξαν κάποιες πολιτικές διαφωνίες σε εισηγήσεις του Δημάρχου».

Μιλώντας για τα έργα και τις ημέρες της σημερινής δημοτικής Αρχής, διαμήνυσε σε όλους τους τόνους: «Η διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου, παρά τις προσπάθειες που έκανε απέτυχε. Η καθημερινότητα έχει δυσχερανθεί κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας. Η παράταξη δεν είναι ενωμένη και ο Δήμαρχος ήταν καταλύτης της διάσπασης».

Κληθείς να αναφέρει ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Αγ. Παρασκευής, σημείωσε: «Το ζητούμενο είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Ίσως να μην είναι γνωστό στους κατοίκους άλλων περιοχών πως: έχουμε πρόβλημα βαδισιμότητας, δεν έχουμε πνευματικό κέντρο, αναγκαζόμαστε για τις εκδηλώσεις να υποχρεωνόμαστε σε ιδιώτες με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Η κρίση στην πόλη μας βαθαίνει μέρα με τη μέρα», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας:

«Χρειάζεται αλλαγή εποχής στην Αγία Παρασκευή. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

Όσον αφορά το συνδυασμό του Γ. Σταθόπουλου, κατέστησε σαφές: «Το καλύτερο δυναμικό συσπειρώνεται γύρω από τον Γ. Σταθόπουλο».

Εν τέλει, σχετικά με τα «χρίσματα», πρόσθεσε: «Επιδιώξαμε να μην έχουμε χρίσμα. Η ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει το μήνυμα πως πάμε σε μία νέα εποχή. Εκείνο που θέλουμε είναι όλοι μαζί να εργαστούν προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης της κοινωνίας και του απλού πολίτη».



Θα ακολουθήσει και ανάρτηση με όλη τη συνέντευξη του κ. Παπαμιχαήλ όπου ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.


27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Εξωραϊστικου συλλόγου Πευκακίων "Αναγέννηση", όπως αναρτήθηκαν στο blog του συλλόγου.

http://peukakia-anagennisi.blogspot.com/2010/09/blog-post.html



ΨΗΦΙΣΑΝ 214
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ 212
ΑΚΥΡΑ 2

ΕΛΑΒΟΝ
1. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 183 ΨΗΦΟΙ
2. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ 128 ΨΗΦΟΙ
3. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 122 ΨΗΦΟΙ
4. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΛΑΙΑ 121 ΨΗΦΟΙ
5. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 117 ΨΗΦΟΙ
6. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 113 ΨΗΦΟΙ
7. ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 109 ΨΗΦΟΙ
8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ 92 ΨΗΦΟΙ
9. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ 81 ΨΗΦΟΙ
10. ΒΑΣΙΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 51 ΨΗΦΟΙ
11. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 34 ΨΗΦΟΙ
12. ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 27 ΨΗΦΟΙ
13. ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 22 ΨΗΦΟΙ
14. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 12 ΨΗΦΟΙ

ΓΙΑ ΤΟ 9 ΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ:
1. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
3. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
4. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΛΑΙΑ
5. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
6. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7. ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
9. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ



.

26 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την επιστολή αυτή την έχουμε λάβει αρκετά άτομα στις σελίδες μας στο facebook από την κ. Δάφνη Γαβρίλη, μέλος του ΔΣ του συλλογου Τσακού. Αξίζει να την προσέξουμε λίγο καλύτερα.
(http://www.facebook.com/?ref=home#!/?page=1&sk=messages&tid=1324669211688 )


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αγαπητοί γείτονες και φίλοι,

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου κατοίκων Τσακού, τον περασμένο Μάϊο 2010, ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Σαββίδης, μετά από πολλά χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς στο σύλλογο αλλά και στην γειτονιά μας, εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί για προσωπικούς του λόγους. Όλα τα μέλη του συμβουλίου, αφού προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε και δεν δέχτηκε, τον παρακαλέσαμε να μείνει και να μας βοηθήσει, με την εμπειρία και τις γνώσεις του μέχρι το Πανηγύρι , την γιορτή της γειτονιάς, που κάθε χρόνο οργανώνεται από το σύλλογο για την εορτή του Προφήτη Ηλία , τον Ιουλίο.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου , Βασίλης Σαββίδης αμέσως μετά την γιορτή του Προφήτη Ηλία δήλωσε ότι πολύ σημαντικοί προσωπικοί λόγοι τον αναγκάζουν να εμείνει στην απόφασή του και να παραιτηθεί. Δυστυχώς , από τότε και μέχρι σήμερα, παρότι το έχω ζητήσει επαννηλειμμένα και γραπτά ΔΕΝ έχει συγκαλεστεί συμβούλιο. Και ερωτώ γιατί ; Γιατί ο σύλλογος κατοίκων Τσακού παραμείνει , μετά τόσο καιρό χωρίς διοίκηση, στην ουσία στον “αέρα”, ανίκανος να δράσει, ανήμπορος να πάρει την παραμικρή απόφαση ;

Όσο μικρό , ίσως, φαντάζει στα μάτια μερικών, που δεν γνωρίζουν , το έργο του συλλόγου , μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά σημαντικό. Μέσα στο χειμώνα που μας πέρασε οι δραστηριότητες μας βασίστηκαν σε δύο άξονες : την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά , με ομάδα χορευτικού, ομάδα θεάτρου, ομάδα αλληλεγγύης, δενδροφύτευση, αποκριάτικο πάρτυ κ.α. και της πολιτικής παρέμβασης στην γειτονιά, όπου συχνά υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα των κατοίκων και σταθήκαμε ενάντια σε όσους θέλησαν, για ίδιο όφελος, να καταπατήσουν το δημόσιο όφελος (νομισματοκοπείο, πάρκινγ στον σταθμό μέτρο, ρυθμίσεις της κυκλοφορίας, τοπική συγκοινωνία εκδήλωση για τον Καλλικράτη κ.α.). Επίσης εκδώσαμε συστηματικά ενημερωτικά δελτία που μοιράστηκε στους κατοίκους.

Ωστόσο σήμερα ακόμη παραμένουμε ακέφαλοι και παρότι ζήτησα ξανά να γίνει συνεδρίαση του συμβουλίου η απάντηση που πήρα είναι ότι αυτό θα γίνει μετά τις δημοτικές εκλογές. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συγχέουμε τις δημοτικές εκλογές με τον σύλλογο κατοίκων Τσακού και γιατί τον καταδικάζουμε σε απόλυτη αδράνεια, μια και όλοι γνωρίζουμε ότι τον Νοέμβριο θα είναι πια πολύ αργά για την ανάπτυξη του πολιτιστικού μας προγράμματος. Επίσης, όντας ο σύλλογος χωρίς διοίκηση αφήνεται έρμαιος σε τυχαίες , περιστασιακές πρωτοβουλίες, αποφάσεις και ανακοινώσεις εξ ονόματος του, που δεν μας εκπροσωπούν ούτε εξυπηρετούν το κοινό καλό.

Απευθύνομαι προς όλους , λοιπόν, καθώς δεν έχω κανένα άλλο τρόπο πλέον, και ζητώ να γίνει άμεσα συνεδρίαση του συμβουλίου του συλλόγου , να οριστεί η διοίκηση, όπως ορίζει το καταστατικό και ο νόμος και ως οφείλουμε προς τους ανθρώπους που μας εξέλεξαν στην υπεύθυνη αυτή θέση και προς τους οποίους σύντομα θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε.

Ο σύλλογος κατοίκων Τσακού έχει μια πορεία 10 χρόνων και ένα πολύτιμο έργο. Είναι κρίμα.

Με εκτίμηση


Δάφνη Γαβρίλη
καθηγήτρια
μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου κατοίκων Τσακού

.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ



ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
12 Σεπτεμβρίου 2010

-Καλούμε όλους τους πολίτες στον αγώνα υπεράσπισηςτου δημόσιου χώρου και της βιώσιμης ανοιχτής πόληςμε τους κατοίκους στο προσκήνιο.
-Δεσμευόμαστε στην διαφάνεια και την αμεσότητα των αποφάσεων.
-Δεσμευόμαστε ότι μέσα από διαδικασίες συμμετοχής και συνδιαχείρισης θα αξιοποιήσουμε την προσφορά των πολιτών στην λειτουργία του Δήμου.
-Δεσμευόμαστε να θεσμοθετήσουμε την συμμετοχή των κατοίκων στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πόλης.
-Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις και προοπτική.
-Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε μια πόλη βιώσιμη και ταυτόχρονα ελκυστική στην δύσκολη οικονομική κρίση.
-Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε νέο περιβαλλοντικό, αισθητικό και λειτουργικό χαρακτήρα στην Αγ. Παρασκευή.
-Είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε το περιβάλλον και την βιωσιμότητα της πόλης από κάθε λογής αυθαιρεσίες.
-Έχουμε όραμα και σχέδιο για την Αγ. Παρασκευή μα κυρίως έχουμε την θέληση και τις εκτελεστικές ικανότητες που απαιτούνται.

πηγή:
http://www.synergasiapoliton.gr/?cat=3

.

25 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου · 8:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.

BEER ACADEMY (ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ 100)


ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - Ξεκινάμε αυτόν τον αγώνα συναντώντας τις γυναίκες της πόλης.... Σας περιμένουμε!!!!
.

23 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστημονική Ημερίδα "Η Νεολαία της Αγίας Παρασκευής"








Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου · 7:30 μ.μ. - 9:30 μ.μ.

3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής
Δερβενακίων και Σάκη Καράγιωργα
Κοντόπευκο

------------------------------------------------------------------------


"Η Νεολαία της Αγίας Παρασκευής" Κοινωνιολογικές έρευνες για τα Χαρακτηριστικά, τις ανάγκες των νέων και την χρησιμοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Συμμετέχουν:
-►Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
-►ΤΟ.ΣΥ.Ν Αγίας Παρασκευής
-►Επιτροπή Νεολαίας Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής

.

22 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ extra3

.(την εκπομπή από την οποία είναι και η φωτογραφία, την είδαμε μέσω του
http://www.agiaparaskevi-guide.gr/ το οποίο και ευχαριστούμε)

Παρακολουθώντας τη συζήτηση των τεσσάρων υποψηφίων στο κανάλι extra3 παρατήρησα ότι όλοι εμμένουν στο παρελθόν. Για το παρόν και το μέλλον της πόλης ακούστηκαν μόνο γενικεύσεις.


Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, ακούσαμε πάλι τα ίδια για τα χρέη που υποτίθεται ότι δημιούργησε ο κ. Δήμαρχος, για την φυγή του κ. Ζορμπά από την παράταξη, για τους υποψήφιους υποστηρικτές του κ. Σταθόπουλου και για τις πολιτικές ανησυχίες του κ. Γκιζιώτη.
Επί της ουσίας, τίποτα.



Έχω λοιπόν κάποιες ερωτήσεις για τους υποψηφίους Δημάρχους:


--κ. Γιαννακόπουλε τι τα θέλατε τα φυλλάδια του έργου σας; Για να επιβεβαιώσετε αυτά που σας προσάπτουν; Πως θα συνεχίσετε αν βγείτε ξανά Δήμαρχος;
--κ. Ζορμπά είπατε ότι θα κάνετε την καθημερινότητά μας καλύτερη. Με ποιο τρόπο; Έχετε συγκεκριμένα σχέδια, μήπως να τα πείτε και σε μας τους απλούς πολίτες;
--κ. Σταθόπουλε μας είπατε πόσα και με ποιο τρόπο χρωστάει ο Δήμος, εσείς τι θα μας προσφέρεται αν σας κάνουμε Δήμαρχο; Θα κάνετε κάποια έργα;
--κ. Γκιζιώτη είπατε πως το πρόβλημα είναι πολιτικό, έχετε κάποια ανάλογη λύση;


Δεν ξέρω αν αυτή η συζήτηση βοήθησε κάποιους να αποφασίσουν ή έστω να εδραιώσουν την απόφασή τους για το ποιόν θα στηρίξουν, όμως δεν πιστεύω ότι ακούσαμε κάτι καινούργιο. Και οι τέσσερεις υπόσχονται διαφάνεια και πως θα βρεθούν κοντά στον πολίτη και τα προβλήματά του.
Ας ελπίσουμε ότι μέχρι την ημέρα των εκλογών θα μας έχουν διαφωτίσει περισσότερο.
.

21 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ "Τοπική Αυτοδιοίκηση - Κοινωνική Οικονομία - Πράσινη Ανάπτυξη"




Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου · 7:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.

Θεατράκι 2ου Γυμνασίου

Νεαπόλεως 5 Αγία Παρασκευή

Περιβαλλοντική συζήτηση με επιστήμονες - παρατάξεις - φορείς και πολίτες.
Διοργανώνει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Σχεδιασμού Δήμου Αγ. Παρασκευής. Υπό την αιγίδα του κρατικού οργανισμού για τον εθελοντισμό "Εργο Πολιτων"

.

20 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Πολλές φορές μιλήσαμε για τα έργα στην Αγίου Ιωάννου και για την κατάσταση που έχουν μείνει τα πεζοδρόμια μετά το σταμάτημα των εργασιών.
Δεν φτάνουν όμως τα σπασμένα πλακάκια, οι λακούβες και τα διάφορα υλικά που στολίζουν τα πεζοδρόμια, κάποιος ή κάποιοι θέλησαν να τα κάνουν πιο extreme. Σκέφτηκαν λοιπόν τα σίδερα που περίσσευαν να τα χρησιμοποιήσουν σαν "προστατευτικά" !!!
Και το αποτέλεσμα ... αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.



Είναι δυνατόν κάποιο μυαλό να σκέφτηκε αυτό το πράγμα και ποιος άραγε από τη Δημοτική αρχή του έδωσε την άδεια να το εφαρμόσει;

Τι προσπαθούν να πετύχουν, την εξόντωση των πολιτών;
Σκεφτείτε πόσο επικίνδυνο είναι τη νύχτα όχι μόνο για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους.

19 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία

Μην ξεχάσετε αύριο Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου την συναυλία αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία, με αφορμή το συμπλήρωμα 100 χρόνων από τη γέννησή του. Τραγουδά ο Κώστας Κάραλης.

Ωρα έναρξης 19:30

Προαύλιο 9ου Δημοτικού Σχολείου
Οδός Αγ. Δημητρίου Ναυπακτίας
Πευκάκια

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
"ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ".

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ πρώην Δημάρχου ΑΝΤ. ΣΙΔΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Στην Ανοιχτή Επιστολή του προς τους πολίτες του δήμου μας (όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ), ο π. Δημάρχος Αντ. Σιδέρης μιλάει για ήθος, αξιοπρέπεια, διαφάνεια και αξίες αδιαπραγμάτευτες.

Αξίες στις οποίες εναντιώθηκε, όπως αναφέρει, ο κ. Ζορμπάς αν και αντιδήμαρχος τότε και υπέσκαψε την δημοτική αρχή.

"... Η κοινωνία των πολιτών της Αγ. Παρασκευής διακατέχεται από ηθικές αρχές και αξίες, και γι' αυτό προβληματίζεται. Αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν οι προσωπικές δεσμεύσεις και διασυνδέσεις να σβήνουν το παρελθόν και να αποτελούν κριτήρια απονομής χρίσματος. Απορρίπτει τέτοιου είδους υποψηφιότητες και αναζητά αξιόπιστες επιλογές."


Αναφερόμενος στον δήμαρχο κ. Γιαννακόπουλο μιλάει για "αποτυχημένες αυτοδιοικητικές αρχές". Ότι " ... αποδείχτηκε υποδεέστερος των απαιτήσεων των συμπολιτών μας, αφού εξέθρεψε την αδιαφάνεια, κατασπατάλησε τα οικονομικά αποθέματα, δημιούργησε ελλείμματα, προκάλεσε με την προσωπική του προβολή, απογοήτευσε με την προχειρότητα των έργων του και επέδειξε επιπολαιότητα στη διοίκηση του Δήμου και τη διαχείριση των οικονομικών του."


Στη συνέχεια αναφέρεται στην "ανάγκη για αναζήτηση υπερκομματικών υποψηφίων Δημάρχων". Προβάλλοντας σαν καταλληλότερη υποψηφιότητα τον κ. Σταθόπουλο ως "... ελεύθερο κομματικών δεσμεύσεων, ιδεολογικών αγκυλώσεων και κοινωνικών στερεοτύπων ...", υποστηρίζοντας ότι "συνδυάζει την εμπειρία, το ήθος, τον πολιτισμό και την πολιτική ευπρέπεια, στοιχεία που εδράζονται στην προσωπική, επαγγελματική και αυτοδιοικητική του καταξίωση."


Τελειώνοντας δηλώνει ότι στηρίζει ενεργά την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιάννη Σταθόπουλου.

.

16 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΩΝΤΑΝΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ dimarxe.gr

Μετά τον κ. Ζορμπά και ο άλλος υποψήφιος δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος αφήνει αιχμές για οικονομικές ατασθαλείες για τον νυν δήμαρχο κ. Γιαννακόπουλο.

Το επόμενο βήμα λοιπόν ανήκει στον κ. Δήμαρχο να αντικρούσει με συγκεκριμένα όμως στοιχεία σε αυτά που του προσάπτουν.

Ίδωμεν λοιπόν ...

.

20 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο Β. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ



Δριμύτατη κριτική προς τον νυν Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Γιαννακόπουλο, άσκησε ο νυν δημοτικός σύμβουλος και συνυποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο, Γιάννης Σταθόπουλος, μέσω του dimarxe.gr news . O κ. Σταθόπουλος έκανε λόγο για κακή οικονομική διαχείριση του Δήμου, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο κ. Γιαννακόπουλος θα αφήσει πίσω του χρέος κοντά στα 20.000.000 ευρώ!

Ειδικότερα, τόνισε: «Νομίζω πως δεν είμαστε σε καλή οικονομική κατάσταση. Η σημερινή διοίκηση θα αφήσει μεγάλα χρέη στο Δήμο. Εκτιμούμε πως θα πλησιάσει τα 20.000.000 ευρώ. Αιτία είναι η κακή διαχείριση και ο μη έλεγχος των οικονομικών σε ορθολογική βάση αλλά και η προβολή του Δημάρχου. Μπορώ να μιλήσω για αρκετά σημεία που ελέγχεται ως σπάταλος Δήμος».

Εν συνεχεία, πρόσθεσε: «Το κυριότερο είναι το τι χρωστάει ο Δήμος σε εργολάβους. Το χειρότερο δεν είναι η κατασπατάληση πόρων για την προσωπική προβολή του Δημάρχου (που σαφώς υπάρχει), αλλά το ότι δεν έχουμε γνώση με ποια διαδικασία θα εκτιμήσουμε τα απλήρωτα έργα που έχουν γίνει».

Μιλώντας για τα έργα που έγιναν στο Δήμο: «Δεν μηδενίζουμε το έργο οποιουδήποτε Δημάρχου. Δεν μπορούμε να κρίνουμε μηδενικά κανένα Δήμαρχο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα μεγάλα έργα είναι πίσω. Είναι πολύ πίσω για αυτό που θα περίμενε κανείς για την Αγ. Παρασκευή».

Εν τέλει, κατήγγειλε πως ο νυν Δήμαρχος: «Ανοίγει δρόμους στον Υμηττό και κάνει ένα κατά τη γνώμη μας απαράδεκτο σχέδιο επέκτασης του σχεδίου πόλεως. Το θεωρούμε απαράδεκτο να επιτραπούν οικοδομήσεις στην περιοχή. Ανοίγει θέμα μελλοντικής οικοδόμησης στο βουνό. Είναι ένα δείγμα προχειρότητας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, στο dimarxe.gr news

12 Σεπτεμβρίου 2010

"ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Γ΄; "

"... αλλά βοηθάνε για να βοηθάνε" ήταν η συνέχεια της φράσης του κ. Γκόφα και ο κ. Δουκάκος σχολίασε ότι οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να βοηθάνε τους ερασιτέχνες και δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Όπως θα δείτε εδώ αναφέρεται στα οικονομικά της ομάδας, στο ότι υπάρχει πρόθεση από τον ΟΠΑΠ να βάλει διαφήμιση στη στολή της ομάδας και να δωθεί έτσι μια βοήθεια ώστε να μην καταφύγει η ομάδα στο παράνομο ή το ιντερνετικό στοίχημα.

Εμείς να ευχηθούμε στον κ. Γκόφα και την ομάδα της Αγίας Παρασκευής να έχει μια καλή πορεία και φέτος και να τερματήσει με πολλές νίκες και χωρίς απώλειες.

11 Σεπτεμβρίου 2010

Μ. ΓΚΟΦΑΣ: ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ.

Αξίζουν τα παιχνίδια της Γ΄Εθνικής.

Ένας άνθρωπος για όλες τις δουλειές.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ SANTA Μ. ΓΚΟΦΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ PRESS ROOM

Στην χθεσινή εκπομπή (10-9-10) του Β. Δουκάκου Press Room, ήταν καλεσμένος ο προπονητής της ομάδας της Αγίας Παρασκευής, Μίλτος Γκόφας.

Εκεί μίλησε για την ομάδα που προπονεί επί 10 ολόκληρα χρόνια. Εδώ είναι ένα μικρό απόσπασμα από όσα είπε, στην συνέχεια θα ανέβουν και άλλα.

4 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Β. ΖΟΡΜΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του dimarxe.gr ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγ.Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς άσκησε δριμύτατη κριτική στον νυν Δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο, υποστηρίζοντας ότι σκορπά χρήματα στον τύπο για την δική του προβολή.

Συγκεκριμένα:

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ο κ. Ζορμπάς, υπογράμμισε: «Ο Δήμος μας έχει πολλά προβλήματα που συσσωρεύονται χρόνια. Αντί να λύνονται και να μειώνονται, λιμνάζουν. Τα κυρίαρχα προβλήματα αφορούν στην καθημερινότητα και δυστυχώς δεν ασχολείται η δημοτική Αρχή».

Ο κ. Ζορμπάς, τόνισε πως θα αναλάβει προσωπικά το θέμα της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην Αγ. Παρασκευή: «Έχω δεσμευτεί πως θα αναλάβω προσωπικά την βελτίωση της καθημερινότητας. Αν δεν καταφέρω να βελτιώσω την καθημερινότητα θα έχω αποτύχει. Θα βγω δημόσια να ζητήσω συγγνώμη και δεν θα ασχοληθώ ξανά».

Εν συνεχεία, σημείωσε πως βλέπει τη θέση του Δημάρχου ως χώρο προσφοράς απέναντι στους δημότες που στον στηρίζουν εδώ και 36 χρόνια στην πόλη: «Το μεγάλο μου πλεονέκτημα είναι πως καθημερινά έρχομαι σε επαφή με τουλάχιστον 50 δημότες λόγω του επαγγέλματός μου. Γνωρίζω τα πάντα για την πόλη. Είμαι 36 χρόνια εδώ. Έχω φάει ψωμί και την αγαπώ. Έτσι, πρέπει να προσφέρω και εγώ».

Όσον αφορά στη διοίκηση του νυν Δημάρχου, Βασίλη Γιαννακόπουλου, ο κ. Ζορμπάς, δήλωσε σε όλους τους τόνους: «Ο σημερινός Δήμαρχος δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα. Το σημαντικότερο που έχει πετύχει είναι αυτή τη στιγμή ο Δήμος να είναι χρεωμένος κατά 20.000.000 ευρώ. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν του χρωστάμε. Ωστόσο, ο Δήμαρχος εξακολουθεί να κάνει εκδηλώσεις και να μοιράζει λεφτά σε εφημερίδες και περιοδικά για να αυτοπροβληθεί νομίζοντας πως με επικοινωνιακή πολιτική θα εκλεγεί ξανά».

Εν τέλει, πρόσθεσε: «Δεν ποντάρω να με ψηφίσουν μόνο οι Νεοδημοκράτες, αλλά άνθρωποι όλων των χώρων. Το σύνθημα που κατεβαίνω είναι το εξής: Για να χαμογελάσει κάποια στιγμή η κοινωνία πρέπει να έχει θυμώσει…».


...

1 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕ ΝΕΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Η Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Αγίας Παρασκευής προμηθεύτηκε στις 24.08.2010 νέο περιπολικό αυτοκίνητο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Υπηρεσίας βάσει των αρμοδιοτήτων της.

Οι ώρες περιπολίας είναι: Καθημερινά: 7.30-22.00 και Σάββατο. 8.00-15.00 καθώς και ό,τι έκτακτο προκύψει. Πέρα από τον προβλεπόμενο εξοπλισμό (σειρήνες, ασύρματη επικοινωνία, εξωτερικό μεγάφωνο κ.ά) το περιπολικό διαθέτει πριονίδι σε περίπτωση ατυχήματος, κιτ πρώτων βοηθειών, μεγάλο πυροσβεστήρα για περιπτώσεις μικρής ανάφλεξης, κώνους κυκλοφορίας και σήματα κυκλοφορίας για οποιαδήποτε παρέμβαση.


Η Δημοτική Αστυνομία πρόκειται στο άμεσο μέλλον να προμηθευτεί 5 μοτοσικλέτες για τους ίδιους σκοπούς. Οι μοτοσικλέτες θα μπορούν να φτάνουν πιο γρήγορα στο σημείο επέμβασης, παρακάμπτοντας ευκολότερα την κυκλοφορία.

Τέλος, η Δημοτική Αστυνομία ενισχύεται με 2 ακόμη καταρτισμένα στελέχη, φτάνοντας στο σύνολο τα 15, με στόχο την γρηγορότερη εξυπηρέτηση του δημότη.

πηγή:

http://www.agiaparaskevi.gr/el/%ce%9d%ce%ad%ce%b1/%ce%94%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1/tabid/185/itemid/340/amid/652/.aspx
.........