19 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ πρώην Δημάρχου ΑΝΤ. ΣΙΔΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Στην Ανοιχτή Επιστολή του προς τους πολίτες του δήμου μας (όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ), ο π. Δημάρχος Αντ. Σιδέρης μιλάει για ήθος, αξιοπρέπεια, διαφάνεια και αξίες αδιαπραγμάτευτες.

Αξίες στις οποίες εναντιώθηκε, όπως αναφέρει, ο κ. Ζορμπάς αν και αντιδήμαρχος τότε και υπέσκαψε την δημοτική αρχή.

"... Η κοινωνία των πολιτών της Αγ. Παρασκευής διακατέχεται από ηθικές αρχές και αξίες, και γι' αυτό προβληματίζεται. Αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν οι προσωπικές δεσμεύσεις και διασυνδέσεις να σβήνουν το παρελθόν και να αποτελούν κριτήρια απονομής χρίσματος. Απορρίπτει τέτοιου είδους υποψηφιότητες και αναζητά αξιόπιστες επιλογές."


Αναφερόμενος στον δήμαρχο κ. Γιαννακόπουλο μιλάει για "αποτυχημένες αυτοδιοικητικές αρχές". Ότι " ... αποδείχτηκε υποδεέστερος των απαιτήσεων των συμπολιτών μας, αφού εξέθρεψε την αδιαφάνεια, κατασπατάλησε τα οικονομικά αποθέματα, δημιούργησε ελλείμματα, προκάλεσε με την προσωπική του προβολή, απογοήτευσε με την προχειρότητα των έργων του και επέδειξε επιπολαιότητα στη διοίκηση του Δήμου και τη διαχείριση των οικονομικών του."


Στη συνέχεια αναφέρεται στην "ανάγκη για αναζήτηση υπερκομματικών υποψηφίων Δημάρχων". Προβάλλοντας σαν καταλληλότερη υποψηφιότητα τον κ. Σταθόπουλο ως "... ελεύθερο κομματικών δεσμεύσεων, ιδεολογικών αγκυλώσεων και κοινωνικών στερεοτύπων ...", υποστηρίζοντας ότι "συνδυάζει την εμπειρία, το ήθος, τον πολιτισμό και την πολιτική ευπρέπεια, στοιχεία που εδράζονται στην προσωπική, επαγγελματική και αυτοδιοικητική του καταξίωση."


Τελειώνοντας δηλώνει ότι στηρίζει ενεργά την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιάννη Σταθόπουλου.

.