26 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την επιστολή αυτή την έχουμε λάβει αρκετά άτομα στις σελίδες μας στο facebook από την κ. Δάφνη Γαβρίλη, μέλος του ΔΣ του συλλογου Τσακού. Αξίζει να την προσέξουμε λίγο καλύτερα.
(http://www.facebook.com/?ref=home#!/?page=1&sk=messages&tid=1324669211688 )


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αγαπητοί γείτονες και φίλοι,

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου κατοίκων Τσακού, τον περασμένο Μάϊο 2010, ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Σαββίδης, μετά από πολλά χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς στο σύλλογο αλλά και στην γειτονιά μας, εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί για προσωπικούς του λόγους. Όλα τα μέλη του συμβουλίου, αφού προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε και δεν δέχτηκε, τον παρακαλέσαμε να μείνει και να μας βοηθήσει, με την εμπειρία και τις γνώσεις του μέχρι το Πανηγύρι , την γιορτή της γειτονιάς, που κάθε χρόνο οργανώνεται από το σύλλογο για την εορτή του Προφήτη Ηλία , τον Ιουλίο.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου , Βασίλης Σαββίδης αμέσως μετά την γιορτή του Προφήτη Ηλία δήλωσε ότι πολύ σημαντικοί προσωπικοί λόγοι τον αναγκάζουν να εμείνει στην απόφασή του και να παραιτηθεί. Δυστυχώς , από τότε και μέχρι σήμερα, παρότι το έχω ζητήσει επαννηλειμμένα και γραπτά ΔΕΝ έχει συγκαλεστεί συμβούλιο. Και ερωτώ γιατί ; Γιατί ο σύλλογος κατοίκων Τσακού παραμείνει , μετά τόσο καιρό χωρίς διοίκηση, στην ουσία στον “αέρα”, ανίκανος να δράσει, ανήμπορος να πάρει την παραμικρή απόφαση ;

Όσο μικρό , ίσως, φαντάζει στα μάτια μερικών, που δεν γνωρίζουν , το έργο του συλλόγου , μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά σημαντικό. Μέσα στο χειμώνα που μας πέρασε οι δραστηριότητες μας βασίστηκαν σε δύο άξονες : την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά , με ομάδα χορευτικού, ομάδα θεάτρου, ομάδα αλληλεγγύης, δενδροφύτευση, αποκριάτικο πάρτυ κ.α. και της πολιτικής παρέμβασης στην γειτονιά, όπου συχνά υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα των κατοίκων και σταθήκαμε ενάντια σε όσους θέλησαν, για ίδιο όφελος, να καταπατήσουν το δημόσιο όφελος (νομισματοκοπείο, πάρκινγ στον σταθμό μέτρο, ρυθμίσεις της κυκλοφορίας, τοπική συγκοινωνία εκδήλωση για τον Καλλικράτη κ.α.). Επίσης εκδώσαμε συστηματικά ενημερωτικά δελτία που μοιράστηκε στους κατοίκους.

Ωστόσο σήμερα ακόμη παραμένουμε ακέφαλοι και παρότι ζήτησα ξανά να γίνει συνεδρίαση του συμβουλίου η απάντηση που πήρα είναι ότι αυτό θα γίνει μετά τις δημοτικές εκλογές. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συγχέουμε τις δημοτικές εκλογές με τον σύλλογο κατοίκων Τσακού και γιατί τον καταδικάζουμε σε απόλυτη αδράνεια, μια και όλοι γνωρίζουμε ότι τον Νοέμβριο θα είναι πια πολύ αργά για την ανάπτυξη του πολιτιστικού μας προγράμματος. Επίσης, όντας ο σύλλογος χωρίς διοίκηση αφήνεται έρμαιος σε τυχαίες , περιστασιακές πρωτοβουλίες, αποφάσεις και ανακοινώσεις εξ ονόματος του, που δεν μας εκπροσωπούν ούτε εξυπηρετούν το κοινό καλό.

Απευθύνομαι προς όλους , λοιπόν, καθώς δεν έχω κανένα άλλο τρόπο πλέον, και ζητώ να γίνει άμεσα συνεδρίαση του συμβουλίου του συλλόγου , να οριστεί η διοίκηση, όπως ορίζει το καταστατικό και ο νόμος και ως οφείλουμε προς τους ανθρώπους που μας εξέλεξαν στην υπεύθυνη αυτή θέση και προς τους οποίους σύντομα θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε.

Ο σύλλογος κατοίκων Τσακού έχει μια πορεία 10 χρόνων και ένα πολύτιμο έργο. Είναι κρίμα.

Με εκτίμηση


Δάφνη Γαβρίλη
καθηγήτρια
μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου κατοίκων Τσακού

.