18 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στη Στέγη Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών


ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Αγία Παρασκευή 17.12.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή προσέφεραν το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και τα παιδάκια των Παιδικών Σταθμών (πρώην ΙΒΣΑ) του Δήμου Αγίας Παρασκευής στους τροφίμους της Στέγης Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Στέγης Γερόντων, με την παρουσία του πατέρα Κωνσταντίνου, του Μιχάλη Γαβρά, υπεύθυνου του Τμήματος Κοινωνικής Πολίτικής και της Άννας Γάκη, προέδρου των Παιδικών Σταθμών (πρώην ΙΒΣΑ) και περιλάμβανε την ανάγνωση παραμυθιών από τους ηλικιωμένους προς τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και δημοτικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Κέντρου Νεότητας της Ενορίας Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής (Άνω Πατήσια).
Σκοπός της εκδήλωσης αποτέλεσε η ενθάρρυνση και η ενεργοποίηση των ικανοτήτων των ηλικιωμένων που διαμένουν στη Στέγη Γερόντων μέσα από το ρόλο του αφηγητή παραμυθιών με απώτερο στόχο την ένταξη στην κοινότητα και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους.
Και αυτή η γιορτή αποτελούσε μια από τις προγραμματισμένες δράσεις που έχει σχεδιάσει το Επιστημονικό Προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας με τις οποίες προωθείται η κινητοποίηση και επαναδραστηριοποίηση των τροφίμων, η ανάπτυξη επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων, η βελτίωση της λειτουργικότητας τους σε νέο πλαίσιο, η ελάττωση της ψυχοκινητικής επιβράδυνσης ,η μείωση της πνευματικής έκπτωσης καθώς και η διεύρυνση των διαπροσωπικών τους σχέσεων.
Δράσεις σαν και αυτές όπως και η διαδραστική επαφή των ηλικιωμένων με την κοινότητα (στην προκειμένη περίπτωση τα παιδάκια των Παιδικών Σταθμών) συντελούν στην αναβάθμιση του επιπέδου ζωής τους, την ανάπτυξη των διαπροσωπικών τους σχέσεων καθώς και τελικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης το προσωπικό του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και η Προϊσταμένη κ.Τζανή Αγγελική καθώς και αντιπροσωπεία εθελοντριών από τον Άγιο Ανδρέα Λαμπρινής.
Υπεύθυνοι για την υποδοχή ήταν ο ιερέας της Στέγης Γερόντων Πατήρ Κωνσταντίνος , το προσωπικό και οι εθελόντριες στης Στέγης Γερόντων που παραβρέθηκαν. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν σε όλους γλυκίσματα και αναμνηστικά δωράκια .
Θέλουμε να τονίσουμε ότι το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής θα συνεχίσει να στηρίζει την Στέγη Γερόντων, θεωρώντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συμβάλουμε στην διατήρηση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων της τρίτης ηλικίας, καθώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων.