22 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑμεΑ




Σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα τα μέλη του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου για Άτομα με Αναπηρία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Ο Αϊ Βασίλης παίρνει σύνταξη» τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής. Τα μέλη του Εργαστηρίου έχοντας πλέον αποκτήσει εξοικείωση στο να υποδύονται θεατρικούς ρόλους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέσπασαν για μια ακόμη φορά το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, που είχαν κατακλύσει το χώρο του αμφιθεάτρου.
Ήταν μια ακόμα επιβεβαίωση για τη μεγάλη επιτυχία και απήχηση που έχουν οι θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιεί τα τελευταία τρία χρόνια το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι. Αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο ότι ο νέος τρόπος λειτουργίας του Εργαστηρίου, που εμπλέκει τα θεατρικά δρώμενα ως θεραπευτικό μέσο αποτελεί μια άριστη επιλογή με καταπληκτικά αποτελέσματα στην ατομική ψυχοκινητική εξέλιξη και την κοινωνικοποίηση των μελών του Εργαστηρίου.
Στην επιτυχία αυτή αρωγοί είναι πάντα οι Εθελόντριες της Παιγνιοθήκης Αγίας Παρασκευής, οι οποίες ήταν χορηγοί των σκηνικών της παράστασης και ειδικά για την εκδήλωση παρασκεύασαν το παραδοσιακό χριστόψωμο και προσέφεραν χριστουγεννιάτικα δώρα στα μέλη. Ο Αθλητικός Όμιλος τοξοβολίας «Αχαιοί» φρόντισε ώστε να απολαύσουν όλοι οι προσκεκλημένοι μετά το τέλος της παράστασης έναν απολαυστικό μπουφέ με γιορτινά εδέσματα.
Τη θεατρική παράσταση επιμελήθηκε η κ. Καλογεροπούλου Μαρία, Δασκάλα Θεατρικού Παιχνιδιού από την ΚΟΙΚΕΔΑΠ, μαζί με την Διεπιστημονική Ομάδα του Εργαστηρίου με επικεφαλής την κ. Καρβέλη Μαρίνα, Κοινωνική Λειτουργό, τη κ. Φάντη Διομεία, Μουσικό, τον κ. Μούργο Αποστόλη, Καθηγητή Ειδικής Φυσικής Αγωγής, τον κ. Ανυφαντή Μάνο, Λογοθεραπευτή, την κ. Καρίπογλου Μάϊρα, Ψυχολόγο και την κ. Στροφύλλα Γεωργία, Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής από τον Αθλητικό Οργανισμό Αγίας Παρασκευής.

Στη θεατρική παράσταση απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο υπεύθυνος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Μιχάλης Γαβράς, ο Γιάννης Σιδέρης, από την «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», η κ. Βασιλειάδη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Φίλων για Άτομα με Αναπηρία «Η Αγία Παρασκευή», η κ. Δεληγιώργη, υπεύθυνη της Παιγνιοθήκης Αγίας Παρασκευής και η κ. Μεγρέμη εθελόντρια της Παιγνιοθήκης Αγίας Παρασκευής.
Επίσης παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Καίτη Μοσχονά, η πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Μαργαρίτα Δημητρίου Καβρουδάκη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγόπουλος, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βουτσινάς, κ. Κωβαίος, κ. Καψοκεφάλου, κ. Παύλου, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αγ. Παρασκευής κ. Σιψής, ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου κ.Μπαϊρακτάρης, εκπρόσωπος από το Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής, η κ. Τζανή, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, η Πρόεδρος των μελών του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ. Παρασκευής, μέλη από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παλλήνης και εκπρόσωποι από τη στέγη ημιαυτόνομης διαβίωσης «ELPIS CARE» Λουτρακίου.