ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

31 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΗΣ


Συγκινητική η ομιλία του πρώην δημάρχου κου Γιαννακόπουλου στην παράδοση του Δήμου, αλλά για άλλη μια φορά έδειξε ότι είναι σε άλλο έργο θεατής.
Όταν μιλά για την ανακούφηση των χαμηλών οικονομικά κοινωνικών στρωμάτων και ξεχνά την αγορά της δημοτικής λιμουζίνας, το τερατούργημα του Σιστοβάρη και το φιάσκο της Αγ. Ιωάννου. 'Οταν μιλά για αθλητισμό χωρις οικονομική επιβάρυνση ενώ όλοι ξέρουμε ότι για να συμμετέχει κάποιος πρέπει να πληρώσει ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε άθλημα.
Όταν μιλάει για τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε μια βρώμικη πόλη.
Οι πολίτες όμως έδωσαν την απάντησή τους στις δημοτικές εκλογές και μακάρι όλοι να πάρουν το μήνυμα ότι η αλαζονία βλάπτει και ότι έφτασε η ώρα να σκύψουν το κεφάλι και να εργαστούν σοβαρά όχι μόνο για το καλό του Δήμου αλλά και για το δικό τους μέλλον.

Εγώ εύχομαι σε όλο τον πολιτικό κόσμο του Δήμου μας υγεία, ευτυχία, δύναμη και σύνεση γιατί έρχεται μια χρονιά πολύ δύσκολη που θα δοκιμάσει τις αντοχές όλων. Μέσα στην φουρτούνα του 2011 θα δούμε ποιός είναι καλός καπετάνιος για να φέρει το καράβι που λέγεται "Αγία Παρασκευή" σε απάνεμο λιμάνι.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

29 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Έγινε σήμερα στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής η ορκομωσία της νέας Δημοτικής αρχής, όπου ο κ. Γιαννακόπουλος παρέδωσε τα κλειδια της πόλης στον κ. Ζορμπά.
Την ορκομωσία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας.
Παρόντες ήταν οι κ. κ. Βλάχος (απουσίαζε ο κ. Σταθόπουλος), Γκιζιώτης και Κουβόπουλος.

28 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΝΤΑ: Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ


Άδοξο τέλος θα έχει η ομάδα της Αγίας Παρασκευής παρά τον αγώνα που έκανε μέχρι τώρα.Δεν υπάρχουν χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες της ομάδας και τις πληρωμές των παικτών και άρχισαν οι αποχωρήσεις.
Οι παράγοντες ενημέρωσαν τους παίκτες λέγοντας ότι:
"Είστε ελεύθεροι να φύγετε αφού όλα δείχνουν ότι η ομάδα θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Δεν θέλουμε να σας κοροϊδεύουμε και να σας λέμε να κάνετε υπομονή από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα. Περιμένετε μόνο λίγες ημέρες μήπως εμφανιστεί κάποιος και αλλάξει η κατάσταση. Αν και, δυστυχώς, οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι ελάχιστες".

Είναι κρίμα μια ομάδα που κατάφερε και ανέβηκε στην Γ΄κατηγορία και που έχει τα προσόντα να μείνει εκεί και ίσως να ανέβει και πιο ψηλά να χάνεται λόγω οικονομικών δυσκολιών.Τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε ότι έπρεπε να παρθούν πιο νωρίς αποφάσεις για το καλό της ομάδας, αλλά όπως φαίνεται εδώ στην Ελλάδα είμαστε όλοι στις λύσεις(!) της τελευταίας στιγμής.

25 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Δεν είναι αυτό που περιμέναμε αλλά ούτε κι αυτό που φοβόμασταν!!!
(http://agparaskevi.blogspot.com/2010/12/blog-post_08.html)
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πλατεία Αγ. Παρασκευής

Πλατεία Αγ. Παρασκευής


Οδός Αγ. Ιωάννου
Οδός Αγ. Ιωάννου

Καταστήματα στην πλατεία του Αγιάννη




24 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ




Καλὴν ἑσπέραν ἄρχοντες,
κι ἂν εἶναι ὁρισμός σας
Χριστοῦ τὴν θεία γέννησιν
νὰ πῶ στ᾿ ἀρχοντικό σας.

Χριστὸς γεννᾶται σήμερον
ἐν Βηθλεὲμ τῇ πόλει,
οἱ οὐρανοὶ ἀγάλλονται,
χαίρει ἡ φύσις ὅλη.

Ἐν τῷ σπηλαίῳ τίκτεται,
ἐν φάτνῃ τῶν ἀλόγων,
ὁ βασιλεὺς τῶν οὐρανῶν
καὶ ποιητὴς τῶν ὅλων.

...

Πλῆθος ἀγγέλων ψάλλουσι
τὸ «Δόξα ἐν ὑψίστοις»
καὶ τοῦτον ἄξιόν ἐστι
ἡ τῶν ποιμένων πίστις.

Ἂν εἶστε ἀπὸ τοὺς πλούσιους,
φλωριὰ μὴν τὰ λυπᾶστε,
ἂν εἶστε ἀπὸ τοὺς δεύτερους,
ξηντάρες καὶ ζολότες
κι ἂν εἶστ᾿ ἀπὸ τοὺς πάμφτωχους
ἕνα ζευγάρι κότες.

Καὶ σᾶς καληνυχτίζομε,
πᾶτε νὰ κοιμηθῆτε,
ὀλίγον ὕπνο πάρετε,
πάλι νὰ σηκωθῆτε,

στὴν ἐκκλησιὰν νὰ τρέξετε
μὲ ἄκραν προθυμίαν
καὶ τοῦ Θεοῦ ν᾿ ἀκούσετε
τὴν Θείαν λειτουργίαν.

22 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑμεΑ




Σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα τα μέλη του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου για Άτομα με Αναπηρία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Ο Αϊ Βασίλης παίρνει σύνταξη» τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής. Τα μέλη του Εργαστηρίου έχοντας πλέον αποκτήσει εξοικείωση στο να υποδύονται θεατρικούς ρόλους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέσπασαν για μια ακόμη φορά το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, που είχαν κατακλύσει το χώρο του αμφιθεάτρου.
Ήταν μια ακόμα επιβεβαίωση για τη μεγάλη επιτυχία και απήχηση που έχουν οι θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιεί τα τελευταία τρία χρόνια το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι. Αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο ότι ο νέος τρόπος λειτουργίας του Εργαστηρίου, που εμπλέκει τα θεατρικά δρώμενα ως θεραπευτικό μέσο αποτελεί μια άριστη επιλογή με καταπληκτικά αποτελέσματα στην ατομική ψυχοκινητική εξέλιξη και την κοινωνικοποίηση των μελών του Εργαστηρίου.
Στην επιτυχία αυτή αρωγοί είναι πάντα οι Εθελόντριες της Παιγνιοθήκης Αγίας Παρασκευής, οι οποίες ήταν χορηγοί των σκηνικών της παράστασης και ειδικά για την εκδήλωση παρασκεύασαν το παραδοσιακό χριστόψωμο και προσέφεραν χριστουγεννιάτικα δώρα στα μέλη. Ο Αθλητικός Όμιλος τοξοβολίας «Αχαιοί» φρόντισε ώστε να απολαύσουν όλοι οι προσκεκλημένοι μετά το τέλος της παράστασης έναν απολαυστικό μπουφέ με γιορτινά εδέσματα.
Τη θεατρική παράσταση επιμελήθηκε η κ. Καλογεροπούλου Μαρία, Δασκάλα Θεατρικού Παιχνιδιού από την ΚΟΙΚΕΔΑΠ, μαζί με την Διεπιστημονική Ομάδα του Εργαστηρίου με επικεφαλής την κ. Καρβέλη Μαρίνα, Κοινωνική Λειτουργό, τη κ. Φάντη Διομεία, Μουσικό, τον κ. Μούργο Αποστόλη, Καθηγητή Ειδικής Φυσικής Αγωγής, τον κ. Ανυφαντή Μάνο, Λογοθεραπευτή, την κ. Καρίπογλου Μάϊρα, Ψυχολόγο και την κ. Στροφύλλα Γεωργία, Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής από τον Αθλητικό Οργανισμό Αγίας Παρασκευής.

Στη θεατρική παράσταση απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο υπεύθυνος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Μιχάλης Γαβράς, ο Γιάννης Σιδέρης, από την «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», η κ. Βασιλειάδη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Φίλων για Άτομα με Αναπηρία «Η Αγία Παρασκευή», η κ. Δεληγιώργη, υπεύθυνη της Παιγνιοθήκης Αγίας Παρασκευής και η κ. Μεγρέμη εθελόντρια της Παιγνιοθήκης Αγίας Παρασκευής.
Επίσης παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Καίτη Μοσχονά, η πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Μαργαρίτα Δημητρίου Καβρουδάκη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγόπουλος, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βουτσινάς, κ. Κωβαίος, κ. Καψοκεφάλου, κ. Παύλου, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αγ. Παρασκευής κ. Σιψής, ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου κ.Μπαϊρακτάρης, εκπρόσωπος από το Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής, η κ. Τζανή, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, η Πρόεδρος των μελών του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ. Παρασκευής, μέλη από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παλλήνης και εκπρόσωποι από τη στέγη ημιαυτόνομης διαβίωσης «ELPIS CARE» Λουτρακίου.

21 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ


Στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής υπάρχει Μετεωρολογικός σταθμός του κ.

Σπυρίδων Πρέκα με το website:

http://kontopefko-agia-paraskevi.meteoclub.gr/index.php

19 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΦΑΤΝΗ

Μια Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής υπάρχει μόνο αυτή η φάτνη.
Δίνει έστω κάποια ελπίδα ότι θα γίνει κάποιος στολισμός.
Όσο για δέντρο, υπάρχουν μόνο αυτά που είναι προς πώληση από διάφορους μικροεμπόρους, τα οποία είναι σκόρπια στο μεγαλύτερο μέρος της πλατείας, κλείνοντας πολλές φορές την έξοδο των πεζών από αυτή.




18 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Την Τρίτη 14-12-2010 μετά από συνεδρίαση της παράτηξης "Αγία Παρασκευή - η πόλη μας", ο νέος Δήμαρχος κ. Β.Ζορμπάς ανακοίνωσε την σύνθεση της νέας δημοτικής αρχής, η οποία αποτελείται από τους εξής:







Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου








Αντιδήμαρχος Διοίκησης-Αστικής Δημοτικής Κατάστασης-ΚΕΠ







Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης








Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Αστικού Πρασίνου








Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Εθελοντισμού-Πρόνοιας και Απορρόφησης πόρων










Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας-Προστασίας του Πολίτη και Επικοινωνίας










Πρόεδρος στο Νομικό πρόσωπο Δ.Δ. για την Κοινωνική πολιτική και την Παιδεία










Αντιπρόεδρος στο Νομικό πρόσωπο Δ.Δ. για την Κοινωνική πολιτική και την Παιδεία.

.........................................................................................................................................

Βλέπουμε ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Όσο αφορά την Δημοτική επιχείρηση αναμένεται η διευκρίνηση από τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" για το πως θα λειτουργεί.

Επίσης γίνεται προσπάθεια το Μουσείο Κοντόπουλου και η Βιβλιοθήκη να παραμείνουν ως αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο γιατί όπως είπε και ο κ. Ζορμπάς οφείλουμε ως πόλη να τιμούμε τους ευεργέτες μας.

πηγή:

http://www.vzorbas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=197%3A-15-12-2010&catid=16%3A2010-08-25-12-17-45&Itemid=15&lang=el

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στη Στέγη Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών


ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Αγία Παρασκευή 17.12.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή προσέφεραν το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και τα παιδάκια των Παιδικών Σταθμών (πρώην ΙΒΣΑ) του Δήμου Αγίας Παρασκευής στους τροφίμους της Στέγης Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Στέγης Γερόντων, με την παρουσία του πατέρα Κωνσταντίνου, του Μιχάλη Γαβρά, υπεύθυνου του Τμήματος Κοινωνικής Πολίτικής και της Άννας Γάκη, προέδρου των Παιδικών Σταθμών (πρώην ΙΒΣΑ) και περιλάμβανε την ανάγνωση παραμυθιών από τους ηλικιωμένους προς τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και δημοτικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Κέντρου Νεότητας της Ενορίας Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής (Άνω Πατήσια).
Σκοπός της εκδήλωσης αποτέλεσε η ενθάρρυνση και η ενεργοποίηση των ικανοτήτων των ηλικιωμένων που διαμένουν στη Στέγη Γερόντων μέσα από το ρόλο του αφηγητή παραμυθιών με απώτερο στόχο την ένταξη στην κοινότητα και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους.
Και αυτή η γιορτή αποτελούσε μια από τις προγραμματισμένες δράσεις που έχει σχεδιάσει το Επιστημονικό Προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας με τις οποίες προωθείται η κινητοποίηση και επαναδραστηριοποίηση των τροφίμων, η ανάπτυξη επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων, η βελτίωση της λειτουργικότητας τους σε νέο πλαίσιο, η ελάττωση της ψυχοκινητικής επιβράδυνσης ,η μείωση της πνευματικής έκπτωσης καθώς και η διεύρυνση των διαπροσωπικών τους σχέσεων.
Δράσεις σαν και αυτές όπως και η διαδραστική επαφή των ηλικιωμένων με την κοινότητα (στην προκειμένη περίπτωση τα παιδάκια των Παιδικών Σταθμών) συντελούν στην αναβάθμιση του επιπέδου ζωής τους, την ανάπτυξη των διαπροσωπικών τους σχέσεων καθώς και τελικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης το προσωπικό του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και η Προϊσταμένη κ.Τζανή Αγγελική καθώς και αντιπροσωπεία εθελοντριών από τον Άγιο Ανδρέα Λαμπρινής.
Υπεύθυνοι για την υποδοχή ήταν ο ιερέας της Στέγης Γερόντων Πατήρ Κωνσταντίνος , το προσωπικό και οι εθελόντριες στης Στέγης Γερόντων που παραβρέθηκαν. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν σε όλους γλυκίσματα και αναμνηστικά δωράκια .
Θέλουμε να τονίσουμε ότι το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής θα συνεχίσει να στηρίζει την Στέγη Γερόντων, θεωρώντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συμβάλουμε στην διατήρηση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων της τρίτης ηλικίας, καθώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων.


17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «το Κάπνισμα και η δυσκολία να απαλλαγούμε απ’ αυτό»


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο 9ο Δημοτικό σχολείο στα Πευκάκια, μια πραγματικά αξιόλογη, εξαιρετικά χρήσιμη και ξεχωριστή εκδήλωση, που διοργάνωσαν από κοινού τα Δημοτικά Ιατρεία Αγ. Παρασκευής & ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πευκακίων της Αγ. Παρασκευής «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Θέμα της εκδήλωσης διάλεξης ήταν «το Κάπνισμα και η δυσκολία να απαλλαγούμε απ’ αυτό».

Με την εκδήλωση αυτή, τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων κ. Γιώργος Γεωργίου, «…ο Σύλλογος ανοίγει τον δρόμο για νέες μορφές δράσεις σε τομείς και κατευθύνσεις που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες και η επίλυσή τους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα…».

Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων κ. Μιχάλης Γαβράς, παρουσίασε τις αρνητικές επιπτώσεις από το κάπνισμα και επεσήμανε ότι στο 3ο Δημοτικό Ιατρείο στα Πευκάκια, που χαρακτηριστικά οριοθετήθηκε ως «Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Αγωγής Υγείας», υπάρχει και λειτουργεί Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος σαν μια προσφορά στους δημότες που επιθυμούν να διακόψουν την χρήση του καπνού. Η σύγχρονη επιστήμη και ο σημερινός πολιτισμός μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και είναι ιδιαίτερα σημαντικό κάποτε να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε πως δεν θα γίνουμε άρρωστοι, πως δεν θα χρειαζόμαστε νοσηλεία σε νοσοκομείο για παθήσεις που μπορούν εύκολα να προληφθούν, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε στον αναβαθμισμένο ρόλο των Δημοτικών Ιατρείων και στον κοινωνικό σκοπό που επιτελούν, ενόψει και της κρίσης. Συνεχάρη επίσης τους οργανωτές και χαιρέτισε την κοινή πρωτοβουλία του Συλλόγου με τα Δημοτικά Ιατρεία για την οργάνωση της εκδήλωσης ζητώντας να βρει και σε άλλες Συνοικίες της πόλης μιμητές.

Στη συνέχεια η κα Δήμητρα Τανάγρα, Επισκέπτρια Υγείας MSc των Δημοτικών Ιατρείων έκανε μια εμπεριστατωμένη αποτίμηση του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος που λειτουργεί στο Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Αγωγής Υγείας στο 3o Δημοτικό Ιατρείο στα Πευκάκια.

Η κυρίως ομιλήτρια της εκδήλωσης Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια και Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κα Αντωνία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε σε όλες τις πτυχές των δυσκολιών για να απαλλαγεί κανείς από το κάπνισμα και παρουσίασε την ψυχολογική προσέγγιση που αν ακολουθηθεί πιστά μπορεί να οδηγηθεί κανείς στην έξοδο από το αδιέξοδο
«…Ο συστηματικός καπνιστής, επεσήμανε η ομιλήτρια, βιώνει τη συνήθεια σα στενή σχέση όπως έναν έρωτα ζωής, ένα σύντροφο ή ένα πιστό φίλο. Το να πρέπει να το κόψει λοιπόν, του αφήνει ένα μεγάλο συναισθηματικό κενό που δε γνωρίζει πώς να γεμίσει αφού ως τότε το γέμιζε με το τσιγάρο. Από τη στιγμή που ο καπνιστής βρεθεί μπροστά στον προβληματισμό διχάζεται και υποφέρει. Σαν απάντηση σ΄αυτό είτε εφευρίσκει δικαιολογίες για να διαιωνίσει την κατάσταση, είτε αρνείται το πρόβλημα σαν να μην υπάρχει, είτε αποφασίζει να το αντιμετωπίσει παρά τη δυσκολία. Στην αντιμετώπιση βρίσκεται και ο ψυχολόγος.
Ο ψυχολόγος καλλιεργεί σχέση εμπιστοσύνης και επαφής με τον άνθρωπο που έρχεται σε αυτόν. Είναι «εκεί» για να ακούσει το συναίσθημα που υπάρχει, χωρίς κριτική και να στηρίξει τον καπνιστή να βρει τις δικές του δυνάμεις για να κάνει το βήμα έξω από τη συνήθεια. Τα συναισθήματα απώλειας που προκύπτουν χρειάζονται τη φροντίδα και το σεβασμό αφού ο άνθρωπος πενθεί κάτι τόσο αγαπημένο του…»

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος και συζήτηση με τους συμμετέχοντες που ανέπτυξαν και τις δικές του, ο καθένας εμπειρίες.

Στο χώρο της διάλεξης πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής με έργα της εξαίρετης ζωγράφου και συμπολίτισσας μας στην Αγία Παρασκευή Αικατερίνης Στρατάκου η θεματική των οποίων εντυπωσίασε μια που περιστρέφονταν γύρω από τις αρνητικές εμπειρίες από το κάπνισμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος κα Καίτη Μοσχονά, ο Πρόεδρος της 6ης Σχολικής Επιτροπής κ. Γιάννης Αρβανιτάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πατήματος Χαλανδρίου κα Τσελεπίδου, εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων και Οργανώσεων, εκπρόσωποι του τοπικού τύπου, μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων και νεολαίοι της περιοχής.

Χορηγός στην εκδήλωση ήταν η Eταιρία Γραφικών GRAFFITI. Την αφίσα της εκδήλωσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Γαβράς, ενώ τα αναψυκτικά προσέφερε τo Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Αγία Παρασκευή 12.12.2010

14 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγενιάτικη εκδήλωση ΑμεΑ: "Ο Αϊ Βασίλης παίρνει σύνταξη..."





Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου · 6:30 μ.μ. - 9:30 μ.μ.

-----------------------------------------------

3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής
Δερβενακίων & Σάκη Καράγιωργα


(από το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι ΑμεΑ Αγίας Παρασκευής)

11 Δεκεμβρίου 2010

Attiko Metro :Σταθμός ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!!!!!!!!!!



Σύμφωνα με το skai.gr :
"Έως τα τέλη του έτους θα έχει παραδοθεί στο επιβατικό κοινό ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ, στην Αγία Παρασκευή"
Μόνο που ο σταθμός δεν είναι στην Αγ. Παρασκευή αλλά στο Χαλάνδρι!!!

Δεν είναι μεγάλη ειρωνία; Να υπάρχει σταθμός με το όνομα της πόλης μας ( http://www.ametro.gr/page/default.asp?la=1&id=382), αλλά να είναι έξω από αυτήν σε όμορο δήμο;
Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.
Ας υπερηφανεύονται λοιπόν οι τοπικοί άρχοντες μιας και πήραμε το όνομα μα χάσαμε το "τρένο"

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ--ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΟΡΤΗ

Ήρθαν τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και μια μεγάλη ΓΙΟΡΤΗ αρχίζει και φέτος στούς δρόμους της πόλης μας. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αγίας Παρασκευής με την βοήθεια του Δήμου μας ετοίμασε πολλές εκπλήξεις από τις 4 έως τις 22 Δεκέμβρη 2010.




ΘΕAΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ
10:00π.μ.έως 9:00μ.μ.
Το Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι
της Χαράς
(αφετηρία τρένου: Χίου και Σωτήρος)

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
6:00μ.μ.
Παράσταση Θεάτρου Δρόμου
“Commedia dell’ Arte”
Θέατρο Δρόμου HELIX
11 θεατρίνοι του Δρόμου σε
ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, μας
ταξιδεύουν στην Commedia
dell’ Arte με ένα θέαμα
εντυπωσιακά μοναδικό, γεμάτο
μουσική, χρώμα, χιούμορ,
ζωντάνια, αμεσότητα, φωτιές και
πυροτεχνήματα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
10:00π.μ.έως 9:00μ.μ.
Το Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι της Χαράς
(αφετηρία τρένου: Πλατεία Αγ. Παρασκευής


ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Κεντρική Βιβλιοθήκη - Παιδικό τμήμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 11:00π.μ.
ΠΑΡΑ ΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑ ΤΡΟ Υ
«Καλικαντζαρούμ»
Κοκού- Μουκλό
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 11:00π.μ.
ΠΑΡΟ ΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Η γιαγιά το παιδί κι ο κιθαρίστας,
φουμ,φουμ,φουμ!»
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
(εκδόσεις Πατάκη)
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 11:00π.μ.
ΘΕΑ ΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
«Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι»
Ομάδα Τέχνης Πάροδος
Συγγραφέας:Φίλιππος Μανδηλαράς (εκδόσεις Πατάκη)

Παράρτημα Κοντόπευκου - Παιδικό τμήμα
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 11:00π.μ
ΔΙΑΔΡΑ ΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑ ΣΤΑΣΗ
«Τα παράδοξα Χριστούγεννα»
Αστροναύτες
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 11:00π.μ
ΠΑΡΟ ΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Ο πειρατής Περπερούα και τα κάλαντα»
Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μπίζη (εκδόσεις Πατάκη)
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 11:00π.μ.
ΠΑΡΟ ΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Το κινητό του Αϊ-Βασίλη»
Συγγραφέας: Κατερίνα Σέρβη (εκδόσεις Πατάκη)


ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ
Κεντρική Βιβλιοθήκη - Παιδικό τμήμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 6:00μ.μ.
Η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη αφηγείται την ιστορία,
μέσα από το βιβλίο της «Μια κόκκινη καραμέλα μαζί
με την καλημέρα» που έχει εικονογραφήσει η Πωλίνα
Παπανικολάου (εκδόσεις Κέδρος).

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Κεντρική Βιβλιοθήκη
Παιδικό τμήμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 6:00μ.μ.
Παράρτημα Κοντόπευκου
Παιδικό τμήμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 6:00μ.μ.
Εφήμερες κατασκευές με όγκους σχημάτων και μεγεθών.
Τα παιδιά μαθαίνουν για την αρχιτεκτονική και το
σχεδιασμό, διασκεδάζοντας και ζωγραφίζοντας,
κατευθυνόμενα από τη Χριστίνα Σκουλούδη
(βιομηχανική σχεδιάστρια) και τη
Χριστίνα Καρακαλπάκη (αρχιτέκτονα Ε.Μ.Π.)

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για ΠΑΙΔΙΑ
και ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Παράρτημα Κοντόπευκου
Παιδικό τμήμα

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 6:00μ.μ.
«Τα γυάλινα βουνά κι οι κοκαλένιοι κάμποι»
Παραμύθια … το σύμπαν του παράδοξου
και του αληθινού.
αφήγηση: Χριστίνα Φραγκεσκάκη


Κεντρική Βιβλιοθήκη
Αναγνωστήριο

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 6:00μ.μ.
ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ «σαν ψέματα» ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη θα αφηγηθεί το παραμύθι
της «σαν ψέματα» που ζωγράφισε
ο Αλέξης Κυριτσόπουλος (εκδόσεις ΑΡΜΟΣ).
Μονάχος με πυξίδα τον έρωτα και οδηγό τα όνειρά του
ξεκινά ένα ταξίδι στον κόσμο … στον εαυτό του.


Οργάνωση επιμέλεια: Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου - Φλατσούση

10 Δεκεμβρίου 2010

Το video της συνέντευξης του κ. Ζορμπά

Η συνέντευξη του κ. Ζορμπά αρχίζει περίπου στο 12:15 λεπτό. Ακούστε τι είπε ακριβώς.

Β. ΖΟΡΜΠΑΣ: "οι πολίτες μ'εμπιστεύθηκαν"---"ο τοπικός τύπος είναι δημοτικοδίαιτος"


Στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ζορμπάς στο dimarxe.gr news αναφερόμενος στην εκλογική μάχη της 14ης Νοεμβρίου, σημείωσε: «Οι δημότες επέλεξαν αλλαγή γιατί ο κ. Γιαννακόπουλος δεν υλοποίησε αυτά που είχε δεσμευτεί. Στο β' γύρο μας επέλεξαν και καταδίκασαν την πολιτική του απερχόμενου Δημάρχου. Η ψήφος ήταν αυτοδιοικητική και ένδειξη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε: «Παρ’ όλες τις δυσκολίες θα ανταποκριθώ σε τέτοιο βαθμό που οι πολίτες θα με ξαναψηφίσουν το 2014… Όλα τα συστήματα ήταν απέναντί μου. Όμως οι πολίτες το κατάλαβαν, ψήφισαν το πρόσωπό μου και καταψήφισαν όλα τα συστήματα.
Ο Τύπος της Αγίας Παρασκευής, αν εξαιρέσεις μία-δύο εφημερίδες, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών. Το μόνο που κάνουν είναι να είναι “δημοτικοδίαιτοι” ».

Ο κ. Ζορμπάς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους της παράταξης Σταθόπουλου που τον στήριξαν στο β’ γύρο: «Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους ανθρώπους από το χώρο της Αριστεράς που ήρθαν στο β’ γύρο και με εμπιστεύτηκαν. Να είναι σίγουροι πως θα τους τιμήσω. Δεν κοίταξαν αν ανήκω στη ΝΔ αλλά ότι είμαι ένας άνθρωπος που μπορούν να εμπιστευτούν».

Εν τέλει, ερωτηθείς ποια είναι η πρώτη κίνηση του όταν αναλάβει τα ηνία του Δήμου, διαμήνυσε σε όλους τους τόνους: «Να ελέγξω τι παραλαμβάνω. Η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι άθλια. Το χρέος θα ξεπερνά τα 20.000.000 ευρώ. Δεν θα ξέρουμε πού χρωστάμε. Ό,τι δεν έχει γίνει σύννομα, θα αποδοθούν ευθύνες».

8 Δεκεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ...

.
Μερικοί άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ!
Στις 1/12/2010 έγινε η διακήρυξη του πρόχειρου διαγωνισμού για το "Χριστουγεννιάτικο στολισμό 2010" του δήμου Αγίας Παρασκευής. Ο προϋπολογισμός είναι 44.929,44€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23% και η λήξη παραλαβής προσφορών είναι στις 9 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10:30πμ.

Με λίγα λόγια μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων αν πάνε όλα καλά και βρεθεί και μια εταιρεία να συμφωνήσει στο ποσό, μπορεί να δούμε δέντρο στολισμένο στην πλατεία. Αλλιώς, στολίστε τους κήπους σας για να καταλάβουμε Χριστούγεννα
Από αυτό καταλαβαίνουμε πόσο μας υπολογίζουν. Κάθε χρονιά κάνουμε παράπονα για τον άθλιο στολισμό της πόλης μας, όμως από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Και δεν είναι δικαιολογία το ότι ο νυν δήμαρχος έχασε τη Δημαρχία γιατί είναι πολίτης αυτού του δήμου και θα έπρεπε να νοιάζεται λίγο περισσότερο.

Από την άλλη με τόσα χρήματα δεν θα μπορούσε ο δήμος να αγοράσει στολίδια δικά του και να τα χρησιμοποιεί κάθε χρόνο; Πόσο θα κόστιζε να δώσει μερικές υπερωρίες στο προσωπικό και να στολίσουν τους κεντρικούς δρόμους με λαμπάκια και αστέρια, τα οποία θα μέναν μόνιμα εκεί, όπως κάνουν και τόσοι άλλοι δήμοι;

Και βέβαια όταν λέμε δέντρο εννοούμε έλατο (όχι αληθινό φυσικά, να μην σακατεύουμε και τα λιγοστά δέντρα), το οποίο δεν χρειάζεται να είναι ούτε το μεγαλύτερο ούτε το ψηλότερο στον κόσμο. Ένα κανονικό δέντρο!
Ας ελπίσουμε να μην σκοπεύουν να στολίσουν πάλι τον ταλαίπωρο τον πλάτανο, που κάθε φορά που βλέπω την περσινή φωτογραφία, "ανάβουν τα δικά μου τα λαμπάκια".

Υπάρχει και εναλλακτική λύση: δεν θέλουν έλατο; Ας στολίσουν ένα καραβάκι, καμία αντίρρηση.


Άντε να δούμε και φέτος ...

7 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Χριστουγεννιάτικο παζάρι


με μεγάλη ποικιλία δώρων, γλυκά, φαγητά, βιβλία, παιχνίδια,


ρούχα κλπ και με κερδοφόρους λαχνούς.


18 & 19 Δεκεμβρίου

(Σάββατο 10-8μμ και Κυριακή 10-3μμ)
Α΄ Δημ. Σχολείο Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννου 27


2 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;



Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν περι διώξεων δημοτικών υπαλλήλων όταν αναλάβει ο νέος δήμαρχος κος Ζορμπάς, εμφανίστηκε ένα έντυπο στους χώρους των υπηρεσιών του Δήμου, το οποίο υποτίθεται ότι προέρχεται από τον κο Ζορμπά χωρίς όμως υπογραφή και χρονολογείται την προεκλογική περίοδο.


Το έντυπο-ανακοίνωση λέει τα εξής:


"...Σχετικά με ψίθυρους που κυκλοφορούν πέρι δήθεν "διώξεων", των υπαλλήλων του Δήμου από πλευράς μου σε περίπτωση που εκλεγώ, σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά όλους σας ότι όχι μόνο δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα αλλά αντιθέτως θα σας αγκαλιάσω όλους με στοργή και αγάπη και θα βρίσκομαι δίπλα σας κάθε στιγμή που θα με χρειασθείτε.


Άλλωστε η πόρτα του γραφείου του Δημάρχου θα είναι πάντα ανοιχτή για να εκφράσετε τυχόν παράπονα ή ότι άλλο χρειασθείτε.

Να θυμάστε λοιπόν ότι ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, θα είναι στο πλευρό σας. "



Κάποιος θέλει να πεί ή να υπενθυμίσει κάτι .....

Όπως και να' χει όμως η Ελληνική κυβέρνηση ήδη έχει ανακοινώσει ότι οι συμβασιούχοι θα φύγουν και αυτό ενισχύεται από την μετάταξη στο Δήμο πρώην υπαλλήλων της Ολυμπιακής.



21 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ οδό ΗΠΕΙΡΟΥ (Νο 2)

Δεύτερο επικίνδυνο σημείο στην Ηπείρου (http://agparaskevi.blogspot.com/2010/11/1.html)
είναι στο τέρμα της όπου αρχίζει η Επτανήσου και διασταυρώνεται με την Μακεδονίας.
Δρόμοι διπλής κατεύθυνσης όλοι και φυσικά κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις
Τα τρακαρίσματα συχνότατα! ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.
Η κατάσταση επιδεινώνεται κάθε παρασκευή που γίνεται η λαϊκή, οπότε τα διπλοσταθμευμένα αυτοκίνητα είναι πολλά και περνάει κανείς με μεγάλη δυσκολία και υπομονή.
Πιστεύω ότι δεν είναι δύσκολο να καλυτερέψει η ζωή μας, αρκεί να συμβάλουμε όλοι.Οι μεν κάτοικοι μπορούν να υποδείξουν στην δημοτική ηγεσία τα προβλήματα της πόλης μας (γιατί κακά τα ψέματα κανείς δεν τα γνωρίζει καλύτερα από αυτούς που μένουν δίπλα στο πρόβλημα), και στη συνέχεια η δημοτική αρχή να κάνει τις ανάλογες κινήσεις για να τα λύσει, με αρωγούς πάντα τους κατοίκους.



20 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ



Απόφαση με την οποία προβλέπεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση 19.666.039 ευρώ, από το υπουργείο Εσωτερικών προς τους ΟΤΑ α' βαθμού, για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού μερικής απασχόλησης, υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος. Όπως αναφέρει η απόφαση, πρόκειται για προσωπικό, που προσλαμβάνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης εγκεκριμένων επιχειρησιακών σχεδίων των ΟΤΑ α' βαθμού, για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του ν. 3250/04.

18 Νοεμβρίου 2010

Κλειστοί την Παρασκευή οι δήμοι - Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων

Κατεβάζουν ρολά την Παρασκευή οι δήμοι της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Στις 10 το πρωί, το προσωπικό των Ο.Τ.Α. θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη) και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει 48ωρη αποχή ή απεργία ανάλογα την υπηρεσία των Οργανισμών. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Κυριακή, όταν στις 15:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο, προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=52094&catid=3

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ οδό ΗΠΕΙΡΟΥ (Νο 1)

Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο για την κυκλοφορία στην Αγία Παρασκευή.
Είναι το σημείο που συναντιώνται η οδοί Ηπείρου και Ελ. Βενιζέλου, δρόμοι διπλής κατεύθυνσης και οι δύο, και από εκεί ξεκινούν και οι οδοί Κοραή και Θράκης. Συνολικά έξι (6) κατευθύνσεις από τις οποίες τα εν κινήσει αυτοκίνητα επιτρέπεται να στρίψουν ως προς όποια κατεύθυνση επιθυμούν.

Μην ξεχνάμαι ότι λίγα μέτρα πιο πριν υπάρχει το φανάρι εισόδου από την Λεωφ. Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή.Φαντάζεστε λοιπόν τον κυκλοφοριακό φόρτο που δέχεται το σημείο αυτό και τα ατυχήματα που συμβαίνουν. Από εκεί διέρχεται και το δρομολόγιο της γραμμής Β5 που όπως γνωρίζεται χρησιμοποιεί μακρυά οχήματα και ουκ ολίγες φόρες έχει μποτιλιαριστεί λόγω των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων, καθότι στην περιοχή υπάρχει και super market γνωστής αλυσίδας αλλά και άλλα καταστήματα.

Δεν πρέπει λοιπόν κάποιος ν'ασχοληθεί με το θέμα αυτό αφού αφορά την ασφάλεια τόσο των πεζών όσο και των ανθρώπων που διέρχονται με αυτοκίνητα και μηχανάκια;
Δεν πρέπει να βρεθούν κάποιες λύσεις για να αποσυμφορηθεί η περιοχή;






17 Νοεμβρίου 2010

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...



... και ακόμα αναρωτιούνται γιατί και γιατί.


Γιατί έχασε ο Γιαννακόπουλος που ήταν φαβορί;

Γιατί ξέχασε την λαϊκή ρήση "κάλιο να σου βγει το μάτι, παρά τ' όνομα" και παρόλα τα έργα που έκανε, δεν αντιμετώπισε επαρκώς την "φήμη" ότι κατασπατάλησε το χρήμα του Δήμου για ιδίον όφελος.

Γιατί κέρδισε το αουτσάϊντερ ο Ζορμπάς;

Γιατί ποτέ δεν ήταν αουτσάϊντερ από την στιγμή που ο κόσμος δεν είχε άλλη επιλογή. Τι έπρεπε να κάνουν; Να ψηφίσουν τον υποψήφιο του Χαλανδρίου ή του Χολαργού;


Όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο διαλέγεις αυτό που σου φαίνεται λιγότερο άσχημο.

Το θέμα είναι ότι τα προβλήματα παραμένουν και η ζωή μας θα δυσκολεύει συνεχώς άσχετα με το όνομα που έχει ο Δήμαρχος.

Τώρα χρειάζεται σύνεση και προσπάθεια απ' όλους μας.

Καλό θα ήταν να μην αρχίσουν (τουλάχιστον όχι τόσο νωρίς) οι ίντριγκες και τα παρατράγουδα και οι διαδόσεις γεγονότων με ελλειπή στοιχεία, ώστε να δημιουργούνται εντυπώσεις.

16 Νοεμβρίου 2010

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ (ΕΙΡ, ΕΙΡΤ)

Η δικτατορία ήρθε 2 μήνες μετά από την πρώτη επέτειο της ελληνικής τηλεόρασης.

Στο ΕΙΡ ανέλαβε διευθυντής ο Γιάννης Αναστασόπουλος, που διαδέχτηκε τον Γρηγόρη Δαφνή, ενώ στην ΥΕΝΕΔ τοποθετήθηκε ο Τρύφων Αποστολόπουλος, από τους ισχυρούς άντρες του στρατοκρατικού καθεστώτος. Ο προσανατολισμός που επιλέχθηκε είχε δύο ταχύτητες, μια βραχυπρόθεσμη και μια μεσοπρόθεσμη. Η ΥΕΝΕΔ έδωσε προτεραιότητα και ανέλαβε τη λαϊκή ψυχαγωγία και την πολιτική προπαγάνδα, ενώ το ΕΙΡ προετοιμάστηκε ώστε να λειτουργήσουν τα πάντα άψογα στη μετάδοση των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου. Οι αγώνες πρόσφεραν μια ευκαιρία στους δικτάτορες να σπάσουν τη διεθνή απομόνωση στην οποία είχε περιπέσει η χώρα, ιδιαίτερα μετά την αποπομπή της από το Συμβούλιο της Ευρώπης, και ήταν αποφασισμένοι να την εκμεταλλευτούν.

Η τηλεόραση της δικτατορίας παρουσίασε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως τους Πανευρωπαϊκούς του ’69 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που έκλεισαν για πρώτη φορά τους Έλληνες στα σπίτια τους. Η κυκλωτική κίνηση ολοκληρώθηκε με ελληνικές και ξένες σειρές («Πέιτον Πλέις», «Ο φυγάς», «Άγνωστος πόλεμος», «Ο παράξενος ταξιδιώτης» κ.ά.).

Από τον επόμενο χειμώνα (1968-69) η ποιότητα της εικόνας ήταν εξαιρετική, ενώ εμφανίστηκαν δύο καινούργιες εκπομπές. Δημιουργοί τους ήταν δύο παρουσιαστές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πρώτων χρόνων και αποτέλεσαν τους πρώτους σταρ της ελληνικής τηλεόρασης. Πρώτος ο Φρέντυ Γερμανός με το «Αλάτι και πιπέρι» (1968-1976) και ο Νίκος Μαστοράκης ήταν ο δεύτερος.

Στο μεταξύ, ένα ιστορικό γεγονός έγινε την 20ή Ιουλίου 1969. Ήταν μια μεγάλη νύχτα για την ανθρωπότητα, αλλά και για το ΕΙΡ, που για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδέθηκε με τη Eurovision αναμεταδίδοντας τα πρώτα βήματα του Νιλ Άρμστρονγκ στο φεγγάρι. Εκείνο το βράδυ δημιουργήθηκε και το πρώτο ανεπίσημο ρεκόρ τηλεθέασης, που θα πρέπει να άγγιξε το 100%. Αν και δεν υπήρχαν τρόποι μέτρησης όσοι έζησαν εκείνη τη νύχτα διηγούνται πως όλες οι υπάρχουσες συσκευές τηλεόρασης του Λεκανοπεδίου ήταν ανοιχτές.

Αρχές του 1970 κι ενώ το επίσημο περιοδικό του ΕΙΡ «Ραδιοπρόγραμμα» μετονομάστηκε σε «Ραδιοτηλεόραση» περιλαμβάνοντας στην ύλη του και τα τηλεοπτικά προγράμματα. Ο Κώστας Σισμάνης, με την προτροπή της εταιρείας τηλεοράσεων Urania που ενίσχυε οικονομικά την προσπάθεια, αποφάσισε να γυριστεί ένα έργο αποκλειστικά γραμμένο για την τηλεόραση και ανέθεσε στη δημοσιογράφο Κική Σεγδίτσα να γράψει το σενάριο. Έτσι γεννήθηκε το πρώτο ελληνικό σίριαλ, το «Σπίτι με τον Φοίνικα».

Ο Κώστας Πρετεντέρης και ο Νίκος Φώσκολος ήταν οι δύο βασικότεροι δημιουργοί της περιόδου μέχρι το 1974. Βαδίζοντας στα δικά τους χνάρια και προσπαθώντας να μιμηθούν τις δικές τους επιτυχίες, ακολούθησαν και άλλα σίριαλ. Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους έχει «Ο παράξενος ταξιδιώτης», που επίσης σημείωσε μεγάλες θεαματικότητες, όπως τα «Ο κύριος συνήγορος» και «Η γειτονιά» μαζί με τον «Άγνωστο πόλεμο».

Η εξαίρεση στη λογοκρισία της εφταετίας ήταν η σάτιρα του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος κι Εκείνος» με τους μοναδικούς Βασίλη Διαμαντόπουλο και Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

Στις 10/12/70 το ΕΙΡ μετονομάστηκε σε ΕΙΡΤ και στις 14 Ιανουαρίου 1974 έγιναν τα εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΙΡΤ στην Αγία Παρασκευή σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 44 στρεμμάτων. Επρόκειτο για ένα κτιριακό συγκρότημα κακόγουστης αρχιτεκτονικής, γεμάτο διαδρόμους, που έδωσε όμως επιτέλους την ευκαιρία να συγκεντρωθούν όλες οι διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες σ’ ένα κτίριο.

Το Πολυτεχνείο έκανε δύο κακά στην τηλεόραση: έπληξε καθοριστικά την καριέρα του Νίκου Μαστοράκη, που αποφάσισε να πάρει τη συνέντευξη του ΚΕΒΟΠ με τους φοιτητές που πιάστηκαν στο Πολυτεχνείο, και έφερε στο ΕΙΡΤ τον Χαράλαμπο Καραϊωσηφόγλου, έναν από τους σκληρότερους του καθεστώτος στα κανάλια, ο οποίος λογόκρινε τα πάντα!

Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς μεταδόθηκε σε ζωντανή ασπρόμαυρη μετάδοση η επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


πηγή: TEMPO.GR

15 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Β. ΖΟΡΜΠΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:
Αλεφαντής Δημήτριος -------605
Δάβαρη Ελένη --------------605
Παναγόπουλος Γεώργιος ----597
Μουστογιάννης Αλέξανδρος-587
Καψοκέφαλου Εφη ----------481
Λέκκας Διονύσιος -----------422
Κωβαίος Νικόλαος ----------400
Τσιάμπας Κων/νος ----------368
Ησαϊας Σωτήριος ------------354
Κωστόπουλος Τιμολέων -----315
Αλεξόπουλος Φώτιος --------296
Μπράμη Μαρία -------------279
Σαρκουλας Βασίλειος -------277
Κωνσταντακόπουλος Εμμανουήλ 276
Παπαδοπούλου Ελευθερία --275
Παύλου Ιωάννης ------------268
Μουχτούρη Γερασιμίνα -----261
Πανουσοπούλου Δήμητρα ---255
Βουτσινάς Ιωάννης ---------254


ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Β. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:
Γουργούλης Ιωάννης
Γάκη Άννα
Κρητικίδης Κων/νος
Γαβράς Μιχάλης
Δημητρίου-Καβρουδάκη Μαργαρίτα

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ:
Σιδέρης Ιωάννης
Βλάχος Γεράσιμος
Φωτεινού Ζωή

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Α. ΓΚΙΖΙΩΤΗ:
Τσιμπουκάκης Γεώργιος

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Κ. ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΥ:
εκλέγεται μόνο ο ίδιος

Ο Β. ΖΟΡΜΠΑΣ, Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ



Έχουμε φτάσει στο 83,91% της ενσωμάτωσης και προηγείται ο Β. Ζορμπάς με 51,33.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι από την πρώτη Ιανουαρίου θα είναι ο νέος Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής.

Ας του ευχηθούμε Καλή Επιτυχία και περιμένουμε να δούμε τα "έργα και τις ημέρες" του.

14 Νοεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΖΟΡΜΠΑΣ


Μπροστά ο Βασίλης Ζορμπάς με 53,46.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

.

Φαίνεται ότι πέρασε μπροστα ο Ζορμπάς με 51,17% ενώ
ο Γιαννακόπουλος ακολουθεί με 48,83% σε ενσωμάτωση 8,05%.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΣ


Δίνουν προβάδισμα του Βασίλη Γιαννακόπουλου αλλά είναι πολύ μικρό το ποσοστό ενσωμάτωσης ακόμα (2.30%).

ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



«Μέμφομαι όσους κάθονται στο σπίτι και λένε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Τους καλώ όλους να ψηφίσουν», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από τα Ιωάννινα, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Η δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή. Η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες. Δεν μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ και να μιλάς για αγώνες».

Μα καλά δεν φοβούνται μήπως οι πολίτες σηκωθούν από τον καναπέ και πάρουν τις πέτρες;

Ντροπή κε Πρόεδρε! Σε ποια χώρα ζείτε;

Δεν είμαι υπέρ της αποχής, αλλά πως να πείσει κανείς τον κόσμο να παει να ψηφίσει, όταν γνωρίζει ότι την επόμενη μέρα δεν θα αλλάξει τίποτα; Ότι θα τον ξεχάσουν πάλι ή μάλλον θα αρχίσουν πάλι τα χαράτσια;

Κε Πρόεδρε τι κάνατε εσείς για να στηρίξετε αυτό το λαό; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ



13 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΔΥΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

.

Και φυσικά δεν αναφέρομαι στο ποδόσφαιρο γιατί αύριο λόγο εκλογών δεν έχει αγώνες.

Μιλάω για τους αγώνες που δίνουν αύριο από την μία οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι της Αγίας Παρασκευής, οι κ. κ. Γιαννακόπουλος και Ζορμπάς και οι δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής κ.κ. Σγουρός και Κικίλιας.




Και οι πολίτες θα είναι παίκτες και θεατές.

11 Νοεμβρίου 2010

Ο Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ


Συγκεκριμένα σε δήλωσή του λέει :

"... Η 2η Κυριακή των εκλογών, προϊόν ενός άδικου και αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος υποχρεώνει τους πολίτες να επιλέξουν μεταξύ των δύο «πρώτων». Τους καλούμε να συμμετέχουν παρά την πικρία και απογοήτευσή τους και να μην απέχουν. Είναι προφανές ότι οι ίδιοι γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν με βάση τα προσωπικά και αυτοδιοικητικά τους κριτήρια, όπως επίσης με βάση το πρόγραμμα, το πνεύμα συνεργασίας, το ήθος και τις δεσμεύσεις που θα αναληφθούν για την αξιοπιστία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. "


Η καλύτερη κίνηση που μπορούσε να κάνει αν σκεφτεί κανείς, ότι και η προηγούμενη φορα που στήριξε τον Β. Γιαννακόπουλο δεν έφερε ευνοϊκά αποτελέσματα στον ίδιο.

10 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΖΟΡΜΠΑΣ στο ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Νέα εμφάνιση των δύο τελικών υποψηφίων δημάρχων στην εκπομπή της ΕΤ1, όπου ειπώθηκαν για μια ακόμα φορά τα ίδια πράγματα.
Το μόνο άξιο λόγου είναι η δήλωση του Β. Ζορμπά ότι αν ερχόταν αυτός τρίτος στους ψήφους θα υποστήριζε φανερά τον Γ. Σταθόπουλο.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής. (λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν γίνετε να ανεβάσουμε την αρχή της εκπομπής)







7 Νοεμβρίου 2010

Ανεβαίνει ο Ζορμπάς

Άνοδο παρουσιάζει ο συνδυασμός του Β. Ζορμπά με 26.55% έναντι του Γ. Σταθόπουλου που πέφτει στο 24,98%.

Ο Β. Γιαννακόπουλος παραμένει πρώτος με 32,10%.

Αυτή η βδομάδα θα είναι πολύ θερμή τελικά, για να πετύχουν οι ζυμώσεις για την επόμενη Κυριακή.

Μεγάλη μάχη για Ζορμπά-Σταθόπουλο

Νεότερα αποτελέσματα δίνουν

Γιαννακόπουλο 33,5
Ζορμπά 25,71
Σταθόπουλο 25,28

Εκλογικά αποτελέσματα 22:31μμ


Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ στις 22:31 μικρο προβάδισμα Γιαννακόπουλου με 31,50 ακολουθούν Σταθόπουλος με 26,77 και Ζορμπάς με 25,74.

Πρώτη εικόνα απο τις εκλογες


Ανακοίνωση του Υπουργείου εσωτερικών στις 21:05 όπου έχουμε:
--Β.Γιαννακόπουλος 31,67
--Γ.Σταθόπουλος 27,36
--Β. Ζορμπάς 26,42
--Α.Γκιζιώτης 12,53
--Κ.Κουβόπουλος 2,02
¨Οπως βλέπουμε η νύχτα θα είναι μεγάλη και η μάχη σώμα με σώμα για όλους γιατι είναι ακόμα πολύ νωρίς.