ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

27 Ιανουαρίου 2011

ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗ (16/01/11)

ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗ, 16/01/11

1. Τιμούμε τον Σύλλογο και τον Πρόεδρό του Π. Βαβουγυιό για τους πολύχρονους αγώνες τους για την Συνοικία αλλά και για τους συνταξιούχους.
2. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την οδό Αγ. Ιωάννου (σε σύντομο χρονικό διάστημα) είναι :
α) Να πάρουμε λεπτομερή στοιχεία της μελέτης Ηλιόπουλου και επιτέλους (!) της μελέτης Ευσταθιάδη – Παπαδάκου.
β) Άμεση εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στην Κεντρική Πλατεία, στην οδό Αγίου Ιωάννου και στην πλατεία Αι-Γιάννη.
γ) Άμεση εφαρμογή δύο γραμμών Δημοτικής Συγκοινωνίας με μίνι-μπάς που θα συνδέουν όλες τις περιοχές (σε συνδυασμό με το Β5, το 406 και το 407) με όλους τους σταθμούς Μετρό (και με τον καινούργιο στην οδό Αγ. Παρασκευής).
δ) Αναπλάσεις πεζοδρομίων στην περιοχή.
3. Μετά από την λήψη αυτών των μέτρων αξίζει να προχωρήσουμε σε τμηματική ή εκτεταμένη πεζοδρόμηση.
4. Η μονοδρόμηση έχει ουσιαστικά αποτύχει και δεν λύνει προβλήματα γιατί δεν περιορίζει τα αυτοκίνητα.
5. Ανάπλαση της οδού Αγ. Ιωάννου με απλά υλικά, όπως το τμήμα από Πλ. Αι-Γιάννη μέχρι Γραβιάς, (το οποίο είναι εγκαταλειμμένο και έχει ζημιές) και διαπλάτυνση της σε μερικά σημεία.
6. Άμεσος περιορισμός της διαμπερούς κυκλοφορίας (από οδό Τρικάλων και από την οδό Πελοποννήσου).
7. Αστυνόμευση στην οδό, αλλαγή στα κολονάκια αποτροπής στάθμευσης και τοποθέτηση τους και στα δύο πεζοδρόμια της οδού Αγ. Ιωάννου.
8. Καινούργια άσφαλτος σε αρκετούς δρόμους του Αι-Γιάννη (π.χ. Κοντοπούλου, Αιγ. Πελάγους κ.α.).
9. Το Κολυμβητήριο να γίνει χώρος άθλησης, πολιτισμού και αναψυχής αφού δεν χρηματοδοτείται. Να γίνει πισίνα στα Πευκάκια.
10. Προστασία του Υμηττού – όχι στον 8μετρο πεζόδρομο. Να ανοίξει δρόμος περιπάτου στο πλάϊ Δημόκριτου – Αττικής οδού.
11. Να παραχωρηθεί μέρος ή όλο το Υπ. Γεωργίας στον Δήμο και τους κατοίκους.
12. Να συζητήσουμε την δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην Κεντρική Πλατεία. Όχι υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Αι-Γιάννη.
13. Προστασία από αυθαιρεσίες καταστημάτων στην οδό Αγ. Ιωάννου. Τι κάνουμε με το ζήτημα των ναρκωτικών ;
14. Ανάπλαση στο πάρκο Στ. Κώτσης ή Στρ. Σπυρούδη, (υπάρχει μελέτη επί διοικήσεως Σιδέρη) να μην δοθούν κτίσματα ως ρουσφέτι και να φύγουν οι κάδοι που το ασχημαίνουν.
15. Το κτήμα Ασημακοπούλου και η Πλατεία Ύδρας πρέπει να προστατευθούν.
16. Θα υπερασπιστούμε σε συνθήκες Μνημονίου και Δ.Ν.Τ. τον κόσμο της εργασίας π.χ. τους συμβασιούχους και θα διεκδικήσουμε τα χρήματα που οφείλει το Κεντρικό Κράτος στην Αυτοδιοίκηση για να μπορεί να εκπληρώσει τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο.
Η Αγία Παρασκευή (και ο Αι-Γιάννης) δεν έχουν χαρακτήρα σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης. Πρέπει να δώσουμε αυτόν τον χαρακτήρα στην πόλη μεθοδικά, υπεύθυνα με σοβαρά βήματα και επιστημονικό τρόπο. Καλή χρονιά σε όλους.

18/01/11

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Ακολουθεί τοποθέτηση του συνδυασμού "ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή" για τα δημοτικά τέλη:


Η παραμονή των Δημοτικών τελών καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2011, στα ίδια επίπεδα με εκείνα του 2010 (μηδενική αύξηση) αποτελεί, παρότι δεν αναγράφεται στην εισήγηση της νέας Διοίκησης του Δήμου Αγ. Παρασκευής, ενέργεια που στηρίζει τις πληττόμενες από τα τελευταία μέτρα τάξεις του πληθυσμού.
Την ίδια στιγμή η Διοίκηση ακολούθησε ουσιαστικά την πεπατημένη οδό. Η μη αύξηση των τελών αφορά τους πάντες! Ίδια αντιμετώπιση και για τις μικρές και αγωνιζόμενες να επιβιώσουν κατηγορίες επαγγελματιών αλλά και για εκείνες που μπορούν να συνεισφέρουν στην εικόνα καθαρής και φωτισμένης πόλης (π.χ. μεγάλα σούπερ-μάρκετ – τράπεζες κλπ). Ίδια αντιμετώπιση για τα λίγα αλλά και για τα πολλά τετραγωνικά.
Διαφωνήσαμε, επίσης για την ΄΄αντιγραφή΄΄ των μέχρι τώρα εισηγήσεων για τα τέλη χρήσης πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων όπως και για το Κοιμητήριο, όπου δεν είδαμε τίποτα το καινούργιο ώστε να επιλυθούν τα πολλά προβλήματα στην λειτουργία του (τάφοι, οστεοφυλάκια, παρατάσεις εκταφής, Ναός κ.α.).
Η αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών παραμένει το μεγάλο ζητούμενο στην λειτουργία του Δήμου σε πολλαπλά πεδία δράσεων και παραγωγής έργου. Ζητούμενο που απαιτεί αφοσίωση, έμπνευση και όραμα.

Το Γραφείο Τύπου
της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄

25/01/11


25 Ιανουαρίου 2011

ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...

Η ΠΑΕ ΠΑΟ Ρουφ ανακοινώνει στην ιστοσελίδα της (http://www.paorouf.gr/)
ότι:

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟ ΡΟΥΦ για το γήπεδο ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής.

Ουδέποτε η ΠΑΕ ΠΑΟ ΡΟΥΦ έκανε αίτημα στον Ο.Ν.Α. του δήμου Αγίας Παρασκευής για το γήπεδο ποδοσφαίρου και ουδέποτε χρησιμοποίησε αυτό.


Μεχρι στιγμής δεν έχουμε απτές αποδείξεις για το αντίθετο μόνο κάποιες κουβέντες.

ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Μέσα στο καταχείμωνο, όταν η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 10 βαθμούς C το 2ο δημοτικό σχολείο Αγ. Παρασκευής έχει μείνει χωρίς θέρμανση. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι αποφάσισαν να αλλάξουν το καύσιμο από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο μέσα στον Γενάρη!!!
Αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται να πηγαίνουν φορητά σώματα θέρμανσης στις τάξεις των παιδιών τους (πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους) και στις υπόλοιπες τάξεις δάσκαλοι και παιδιά να κρυώνουν.

Και το άσχημο είναι ότι δεν γνωρίζουμε πόσο θα συνεχιστεί ακόμα αυτή η κατάσταση γιατί το όλο εγχείρημα έχει κολλήσει σε μια υπογραφή και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι...

Όσο αφορά τον σύλλογο γονέων φέρεται ότι είναι ενήμερος μεν, αλλά δεν κάνει καμία κίνηση.
Στα πηγαδάκια των γονιών που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά τους στο σχόλασμα, ακούγεται σαν σκέψη να φωνάξουν τα ΜΜΕ στο σχολείο σαν ένας τρόπος πίεσης για να λυθεί το πρόβλημα.

Προσωπική άποψη είναι πριν φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις ο Δήμος να επιλυφθεί του θέματος σκεπτόμενος πρώτα απ' όλα τα παιδιά και τους δασκάλους που καλλούνται να κάνουν μάθημα με πρωτόγονες συνθήκες φορώντας μπουφάν, σκουφιά, κασκόλ και γάντια!!!

ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΑ

Μεγάλο θέμα προέκυψε με το γήπεδο ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής, οι μεν κατηγορούν τον κ. Μυλωνάκη ότι επέτρεψε στον ΠΑΟ Ρουφ να κάνει προπόνηση, ο δε κ. Μυλωνάκης το αρνείται και μιλά για συκοφαντίες. Όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα του (http://www.mylonakis.net/default.asp?V_DOC_ID=2095) :

Αγαπητοί Φίλοι και Συνδημότες,

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα τα ανυπόστατα και προσεκτικά κατασκευασμένα εις βάρος μου δημοσιεύματα, περί δήθεν απόφασής μου, για την παραχώρηση του Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου της Αγ. Παρασκευής στην ομάδα του ΠΑΟ ΡΟΥΦ.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υποβλήθηκε προς τον ΟΑΔΑΠ αίτημα χρήσης του γηπέδου από το συγκεκριμένο σωματείο και κατά συνέπεια ουδέποτε πάρθηκε αντίστοιχη απόφαση είτε από το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε από εμένα προσωπικά.

Οι δημιουργοί αυτών των κατασκευασμένων και ανυπόστατων δημοσιευμάτων αλλά και όσοι αναπαράγουν αυτά τα ψεύδη με σκοπό τη χειραγώγηση της γνώμης των Αγιοπαρασκευιωτών, έχουν ως μοναδικό στόχο να βλάψουν και να συκοφαντήσουν εμένα προσωπικά θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αμαυρώσουν την τετράχρονη θητεία μου, ως Προέδρου του ΟΑΔΑΠ.

Δυστυχώς, δεν θα τους ακολουθήσω στον ολισθηρό κατήφορο που έχουν επιλέξει, αντιθέτως τους παραδίδω στην κρίση τη δική σας, λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να υπερασπιστώ την υπόληψη μου.

Για την ιστορία, θέλω να αναφέρω αλλά και να θυμίσω σε αυτούς που "ξεχνούν" ότι κατόπιν εισηγήσεως μου, με την 99/2010 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΔΑΠ το Δημοτικό Γήπεδο της οδού Νότου καθώς και το γήπεδο «Στ. Κώτσης» έχουν παραχωρηθεί Δωρεάν στα τμήματα υποδομής του Α.Ο. Αγ. Παρασκευής για τους αγώνες και τις προπονήσεις, αντίστοιχα.

Φιλικά
Γιάννης Μυλωνάκης


Τελικά ποιος θα μας πει τι έγινε;
Υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την αλήθεια;

24 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΠ

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου και ωρα 11:30πμ θα γίνει η κοπή της πίτας του ΚΑΠ στο κλειστο του Κοντόπευκου.
Η εκδήλωση θα συμπεριλάβει επιδείξεις των τμημάτων των Ακαδημιών και βραβεύσεις αθλητών.

22 Ιανουαρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ κ. Μ. ΓΑΒΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ


Δεύτερη παρέμβαση του κου Γαβρά στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19/1/2011, η οποία αφορά την αναπροσαρμογή που αποφασίστηκε για τα δημοτικά τέλη.


Αναπροσαρμογή δημοτικών τελών. Σκοπιμότητες και πραγματικότητες

Κάθε χρόνο με το ζήτημα της ετήσιας αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, δημοτικού φόρου κ.λ.π., παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων για το ύψος της αναπροσαρμογής. Έτσι και φέτος, πιστή η νέα διοίκηση στη προεκλογική της εξαγγελία, εισηγήθηκε μηδενική αύξηση των τελών, επικαλούμενη ταυτόχρονα και την κοινωνική ευαισθησία του μέτρου μέσα στην σημερινή οικονομική δυσπραγία και πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά.
Είναι γεγονός, πως με την επίκληση της ίδιας αιτίας, της κοινωνικής ευαισθησίας, προτάθηκε μείωση των τελών κατά 10%, ενώ είναι σίγουρο πως με την ίδια επίκληση θα μπορούσε να προτείνει αύξηση 5%, όσος και ο τρέχων πληθωρισμός.
Γίνεται λοιπόν φανερό πως εδώ γίνεται ένα παιχνίδι εννοιολογικών προσεγγίσεων της «κοινωνικής ευαισθησίας» είτε με ιδεολογικές αναφορές είτε με επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Σε κάθε περίπτωση αγνοείται και παραβλέπεται και η πραγματική υπόσταση της «κοινωνικής ευαισθησίας» και τα πραγματικά μεγέθη που προκύπτουν από την εφαρμογή της απόφασης. Συγκεκριμένα:
Η εκδήλωση στην πράξη της «κοινωνικής ευαισθησίας» από τον Δήμο σημαίνει την ύπαρξη κοινωνικών παροχών, με τις οποίες υποστηρίζονται οι οικονομικώς αδύνατοι με τα προγράμματα «βοήθεια στο σπίτι» και οι άνεργοι με τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις. Επίσης επιδοτούνται οι κοινωνικές δραστηριότητες του δήμου, παιδικοί σταθμοί, ωδείο, εργαστήρια τέχνης, αθλητικές δραστηριότητες, ΚΑΠΗ και ιατρικά προγράμματα προληπτικής ιατρικής, έτσι ώστε η οικονομική συμμετοχή όσων τα χρησιμοποιούν να είναι μικρότερη του πραγματικού κόστους. Είναι ο λεγόμενος κοινωνικός μισθός και είναι αυτός που συνιστά την καλύτερη και την σημαντικότερη μορφή ενίσχυσης του οικογενειακού εισοδήματος. Μέσα από αυτήν την διαδικασία πραγματοποιείται μια μορφή αναδιανομής του εισοδήματος, δηλ. εισπράττεις από τους πολλούς και τους έχοντες μεγάλα διαμερίσματα και επιχειρήσεις και τα μοιράζεις σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη.
Αν δεχθούμε πως εφαρμόζεται μια αύξηση των τελών (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ) 5% , η οικονομική επιβάρυνση ενός διαμερίσματος 95 τ.μ. θα είναι μόλις δυο (2) Ευρώ το δίμηνο (40,00€ Χ 5% =2,00€). Συνολικά ο δήμος θα εισπράξει 160.000€, μια και έχουν καταγραφεί 80.000 μετρητές ΔΕΗ στην πόλη μας.
Παρά την οριζόντια εφαρμογή του μέτρου, τα πραγματικά μεγέθη αποδεικνύουν πως ενώ στα τέλη συμμετέχουν και οι οικονομικώς αδύνατοι το μέτρο τελικά λειτουργεί προς όφελός τους.
Με αυτές τις 160.000€, που κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως προκύπτουν από κάποια σημαντική οικονομική επιβάρυνση των δημοτών (1€ το μήνα), μπορούν να ενισχυθούν όμως οι κάποιες εκατοντάδες νοικοκυριών και ανέργων που αδυνατούν να πληρώσουν και την ΔΕΗ τους ακόμη, καθώς επίσης να πραγματοποιηθούν και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες και παροχές για το διαρκώς αυξανόμενο μέγεθος των οικονομικώς αδυνάτων δημοτών μας, χωρίς να επηρεαστεί ο υπόλοιπος προγραμματισμός του Δήμου.
Γίνεται φανερό λοιπόν πως η «μηδενική αύξηση» αλλά και η «μείωση 10%» των δημοτικών τελών δεν αποτελεί τίποτε άλλο από ένα επικοινωνιακό τέχνασμα με ιδεολογικό προκάλυμμα, πολύ δε περισσότερο που όλοι ομολογούν, πως η Αγία Παρασκευή έχει τα μικρότερα τέλη από όλους τους γειτονικούς δήμους.

Υ.Γ. Το κείμενο αποτελεί την βάση τοποθέτησής μου στην Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου στις 19.1.2011

Μιχάλης Γαβράς
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
gavrasmic@gmail.com

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΒΡΑΣ: Ετεροδημότες και πολιτικό σύστημα

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης του κου Μιχάλη Γαβρά στο Δημοτικό συμβούλιο στις 19/1/2011, όπου αναφέρεται στα αρνητικά της ύπαρξης των λεγόμενων ετεροδημοτών, τόσο για την επαρχία όσο και για το λεκανοπέδιο Αττικής.


Ετεροδημότες και πολιτικό σύστημα*

Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Δημοτικών Αρχών και οι δυο δήμαρχοι, ο απερχόμενος και ο νέος, αναφέρθηκαν στο φαινόμενο της αποχής που εκδηλώθηκε στις τελευταίες εκλογές και στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν για την επανάκτηση της αξιοπιστίας από το πολιτικό προσωπικό του Δήμου και την συνακόλουθη αύξηση του ενδιαφέροντος από τους δημότες για τα κοινά.
Παράλληλα με αυτό το ζήτημα συνυπάρχει και άλλο ένα εξίσου σημαντικό αν όχι σημαντικότερο. Είναι η διαπίστωση πως σε μια πόλη των 80-100.000 κατοίκους είναι εγγεγραμμένοι μόνο 36.000, αριθμός που μένει αναλλοίωτος τις τελευταίες 2-3 εκλογές. Οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν την πόλη ως ξενοδοχείο, όπως εύστοχα έχει επισημανθεί.
Είναι ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει μόνο στην Αγία Παρασκευή, αλλά κυριαρχεί σε όλη τη χώρα. Έχει άμεση σχέση με μια λανθασμένη ψυχολογική αντίληψη της κοινωνίας για την προστασία των πατρογονικών και σε μια άρνηση να ενταχθούν στην πόλη που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους.
Είναι το φαινόμενο των ετεροδημοτών, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται και που πλέον λειτουργεί αρνητικά και για την επαρχία και για την πρωτεύουσα.
Υπάρχουν αρκετές συνέπειες για τις οποίες ο Ηλίας Μπιτσάνης, Διευθυντής στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Καλαμάτας, στις 16.11.10, έγραφε:
«Το ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα όμως το οποίο αναδεικνύεται, είναι εκείνο το οποίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι για το μέλλον του τόπου τελικά αποφασίζουν άνθρωποι οι οποίοι δεν μένουν σε αυτόν και απλώς διατηρούν για λόγους συναισθηματικούς κυρίως, τα εκλογικά τους δικαιώματα στον τόπο καταγωγής. Όπως έχουμε σημειώσει και άλλη φορά, το κακό είναι διπλό: Από τη μια πλευρά οι ετεροδημότες εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν τη ζωή εκείνων που μένουν στην ελληνική επαρχία και από την άλλη για τη δική τους ζωή συνήθως αποφασίζουν οι “γηγενείς“ των αθηναϊκών δήμων αναπαράγοντας την εξουσία προσώπων και μηχανισμών που εδώ και δεκαετίες παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην τοπική κοινωνία. Μπορεί η ένταση αυτών των φαινόμενων να είναι μικρότερη από το παρελθόν καθώς μεταφέρονται σταδιακά τα εκλογικά δικαιώματα των ετεροδημοτών στον τόπο διαμονής. Δεν παύουν όμως αυτά να παίζουν τεράστιο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και στην επαρχία και στο λεκανοπέδιο.»
Καλείται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως εκφραστής της θέλησης όλων των Δημοτικών Συμβούλων να αναγνωρίσει την σπουδαιότητα του θέματος, να αναλάβει την ευθύνη μιας συνεχούς και εντατικής προσπάθειας προσέλκυσης και εγγραφής στα δημοτολόγια όσων περισσότερων δημοτών γίνεται και να το θεωρήσει ως μείζονα επιτυχία του στο τέλος της θητείας του να έχει πετύχει τον κοινό στόχο.
Καλείται ο νέος δήμαρχος να εισηγηθεί στο σώμα σειρά δράσεων (καμπάνιες, φυλλάδια ένθετα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.) για την ενημέρωση των δημοτών που μένουν στην πόλη μας για τις θετικές επιδράσεις της εγγραφής τους στα δημοτολόγια της Αγίας Παρασκευής.

*Δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19.1.2011


Μιχάλης Γαβράς
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
gavrasmic@gmail.com

21 Ιανουαρίου 2011

Πολιτικη Δηλωση Ανεξαρτητοποιησης Απο Την Δημοτικη Ομαδα του Δημαρχου Αγιας Παρασκευης 19/1/2011

Συνεπής στο λόγο του ο κος Φώτης Αλεξόπουλος μας έστειλε επιστολή με την Πολιτική Δήλωση Ανεξαρτητοποίησής του από την Δημοτική ομάδα του Δημάρχου της Αγίας Παρασκευής. Εκεί δηλώνει ότι παραμένει σε ισχύ η λαϊκή εντολή για διαφάνεια, ισότητα, αξιοκρατεία, πρόοδο και ευημερία της τοπικής κοινωνίας και είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη ενάντια στη διαφθορά και στην κατάχρηση εξουσίας.

Αγαπητοι συναδελφοι

Κυριες και κυριοι δημοτικοι συμβουλοι


Καταρχας

Παραμενει σε ισχυ το πολιτικο συμβολαιο και η λαικη εντολη που εχω λαβει κατα τις τελευταιες εκλογικες διαδικασιες που πηραν μερος στην πολη μας για την αναδειξη της νεας δημοτικης αρχης για διαφανεια,ισοτητα,αξιοκρατια,προοδο,ευημερια της τοπικης κοινωνιας.Παραμενω απλος στρατιωτης στην υπηρεσια της κοινωνιας οπως εκανα και κανω τα τελευταια 20 συναπτα ετη της ενασχολησης μου με τα κοινα..Θα μπορουσα να απαριθμησω εκατονταδες λογους που με εκαναν να φτασω σε αυτην την ομολογουμενως δυσκολη αποφαση μου ,ομως δεν ηταν ποτε αντικειμενο μου το ποιος εχει δικιο η αδικο σε αυτες τις πολιτικες ενεργειες που κατα καιρους βλεπουμε και στις μικρες κοινωνιες μας αλλα και στην κεντρικη πολιτικη σκηνη του τοπου μας,Αλλωστε ειναι δικαιωμα της δημοκρατιας,της κοινωνιας των πολιτων αλλα και εμας των αιρετων εκλεγμενων να προστατευουμε το δικαιωμα του καθε πολιτη που θελει να διαφωνει με την εκαστοτε εξουσια...Θελω να ζητησω δημοσια πολιτικη συγνωμη απο τον πρωην δημαρχο βασιλη γιαννακοπουλο,τον αγαπητο γιαννη σταθοπουλο,και τους ανδρεα γκιζιωτη και κωστα κουβοπουλο αν ξεπερασα καποια πολιτικα ορια και σχολια στην προεκλογικη μου εκστρατεια και απο οποιον νομιζει οτι εχω θιξει πολιτικα.Ειμαι στην διαθεση καθε πολιτη εναντια στην διαφθορα,στην καταχρηση εξουσιας,στην υπεροψια,και στον εγωκεντρισμο μερικων οι οποιοι δεν εχουν καμμια σχεση με την κοινωνια των πολιτων και απλως συμμετεχουν στα κοινα μιμουμενοι οχι την πραγματικη τους εικονα αλλα πιστευοντας οτι ξεγελουν την κοινωνια προσπαθουν να επωφεληθουν μεσα απο την εξουσια τους αυτοι και συγγενικα τους προσωπα οπως ξαδελφια,κουμπαροι,και λοιποι συγγενεις...ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΩΣΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΙΨΕΙ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ..Τελειωνοντας θα ηθελα να ευχαριστησω οπως συνηθως κανουν στο τελειωμα τετοιων πολιτικων τοποθετησεωνπολλοι απο εμας(οσοι φυσικα το εχουν δοκιμασει)τους ανθρωπους που στηριζουν και συμπασχουν αναγνωριζοντας το δικαιο της αποφασεως μου για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ...Δυστυχως εκτος απο μελη της αντιπολιτευσης δεν ειχα την στηριξη μελων της δημοτικης ομαδας του Δημαρχου Βασιλη Ζορμπα και πρωην συναγωνιστων μου επι 4 μηνες μαζι....Μαλλον η εγω δεν αγωνιστηκα,οι αυτοι δεν πηραν χαμπαρι οτι ημουν μεχρι προσφατως μαζι τους..Δεν πειραζει και δεν κρατω σε κανενα κακια καταλαβαινω απολυτα την ολη κατασταση..

Ευχαριστω μετα τιμης Φωτης Αλεξοπουλος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

20 Ιανουαρίου 2011

SANTA ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένα video αφιερωμένο από τον Νικόλα στην ομάδα της πόλης μας.
Μια ομάδα με ιστορία αλλά άτυχη, μια ομάδα που μπορούσε να πάει ψηλά.
Θύμα των οικονομικών δυσχερειών ή θύμα των κακών χειρισμών; Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι το ίδιο.

19 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΣΑΚΟΥ

Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού σας προσκαλεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30/1/2011 και ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής (οδό Μπουμπουλίνας).

Θέματα Συνέλευσης:
• Απολογισμός Πεπραγμένων έτους 2010.
• Οικονομικός Απολογισμός.
• Συζήτηση Τρεχόντων Θεμάτων της Περιοχής μας.

Μετά το πέρας της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου.

Θα χαρούμε πολύ να παραστείτε στην Συνέλευσή μας και να μοιραστείτε μαζί μας τα θέματα που απασχολούν την γειτονιά μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Εκ του Δ.Σ.

18 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ



Όπως μας ενημερώνει ο Τ. Μίχας μέλος του συλλόγου:


Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του συνάντησε τον νέο Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής κον Βασίλη Ζορμπά. Στην συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο παρευρέθηκαν από τον Σύλλογο Τσακού ο Πρόεδρος κος Βασίλειος Σαββίδης καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Μίχας Τάσος, Αυγερόπουλος Δημήτρης, Κρητικίδου Δέσποινα, Πασχαλίδης Σταύρος και Δημήτρης Σουσούδης .

Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και καλής διάθεσης οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού εξέθεσαν μια σειρά από προβλήματα και αιτήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Επιγραμματικά αναφέρουμε τα εξής:

• Διατήρηση του σχολείου Μακρή ΜΟΝΟ για σχολική χρήση.
• Η αποπεράτωση του σχολείου Μπαρμπίκα.
• Αλλαγή χρήσης στο χώρο του πρώην Κολυμβητηρίου. Δημιουργία χώρου πρασίνου και πολιτισμού.
• Αξιοποίηση ελεύθερων χώρων στην Ν. Ζωή
• Δημιουργία Ιερού Ναού στο Κοιμητήριο.
• Η πλήρη απόκτηση από τον Δήμο του 118 Οικοδομικού Τετραγώνου.
• Υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης Τσακού και η υλοποίηση ανάπλασης της Ελ. Βενιζέλου (πεζοδρομίων και αλλαγή φωτισμού).
• Δημιουργία χώρων στάθμευσης για τους κατοίκους στο χώρο γύρω από τον σταθμό του μετρό Νομισματοκοπείο και η δημιουργία χώρου πρασίνου δίπλα στο Νομισματοκοπείο.
• Υιοθέτηση ιδέας της κομποστοποίησης από τον Δήμο.
• ΟΧΙ στην μετεγκατάσταση του Υπουργείου Οικονομικών.
• Ανάπτυξη Ομάδος Πυροπροστασίας για τους θερινούς μήνες για την φύλαξη του Λόφου Τσακού.
• Ήπια ανάπλαση του Λόφου Τσακού.
• Οργανωμένες Δεντροφυτεύεις όπου αυτές μπορούν να γίνουν.
• Δημιουργία Ταχυδρομείου (πρακτορείου) στον Τσακό
• Προστασία του χώρου του Υπ. Γεωργίας (Παρκο Νεαπόλεως).

O Δήμαρχος από την πλευρά του παρέλαβε το υπόμνημα του Συλλόγου, ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την παρουσία του και για το έντονο ενδιαφέρον που έχει για την περιοχή και δεσμεύτηκε να υλοποιήσει μια σειρά από έργα με γνώμονα πάντα το τοπικό συμφέρον και τις οικονομικές καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει.


ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ, οδός Λουκή Ακρία και Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας.

Στην εκδήλωση αυτή για τα 34 χρόνια δράσης του Συλλόγου θα παρουσιαστεί ένα Μοναδικό Λεύκωμα για την Ιστορία των Πευκακίων και του Συλλόγου, ενώ θα φιλοξενηθεί και Εκθεση Ζωγραφικής της Αγιοπαρασκευιώισας Ζωγράφου Καίτης Στρατάκου

ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Μιας και αύριο στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί η αναπροσαρμογή των τελών, ας τους πει κάποιος ότι τα Χριστούγεννα πέρασαν και ας ξεστολίσουν τα δέντρα.
Υπάρχουν ακόμα στολισμένα με λαμπάκια δέντρα στην περιοχή του Τσακού που είναι αναμμένα όλο το βράδυ.
Ελπίζω να μην τα αφήνουν αναμμένα σαν δικαιολογία για να αυξήσουν τα τέλη ηλεκτροφώτισης ...

17 Ιανουαρίου 2011

ΙΟΛΑΣ--ΒΙΛΑ ΙΟΛΑ (τώρα)

Όμως οι μέρες της δόξας πέρασαν πια.
Ο Ιόλας έφυγε παρεξηγημένος, μιας και η εκκεντρική συμπεριφορά του σκανδάλιζε πολλούς. Εξάλλου η διαφορετικότητα δεν συγχωρείται εύκολα και ως γνωστόν η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.
Όσο για την βίλα στην Αγία Παρασκευή η κατάσταση είναι ακόμα πιο θλιβερή.
Το όνειρο του Ιόλα ήταν να χτίσει ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης όπου θα δώριζε και θα στέγαζε όλα του τα έργα (το χτίσιμο και το σχεδιασμό του επιμελήθηκαν από κοινού ο Τσαρούχης με τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Πικιώνη).
Δυστυχώς όμως σήμερα η βίλα είναι ένα ερείπιο καταβανδαλισμένο και τα έργα που υπήρχαν εκεί έχουν είτε κλαπεί είτε φυγαδευτεί για να προστατευθούν και μόνο ενα- δυο υπάρχουν ακόμα γιατί ήταν πολύ βαριά για να μεταφερθούν.
Πάνω από μια εικοσαετία ο Δήμος Αγία Παρασκευής επιδιώκει την απαλλοτρίωση της βίλας και του οικόπέδου της, περίπου έξι στρεμμάτων, για να τη μετατρέψει σε πολιτιστικό κέντρο και μουσείο μοντέρνας τέχνης.
Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να διασωθεί και να αξιοποιηθεί το ανάκτορο του Ιόλα.





16 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΟΛΑΣ (τότε)

Το video είναι από το αρχείο της ΕΡΤ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ: http://agparaskevi.blogspot.com/p/blog-page_16.html


“Ο,τι έργο μπαίνει στο σπίτι μου δεν πουλιέται. Ανήκει πια στη συλλογή μου. Εχω γκαλερί σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Γενεύη, Μαδρίτη, Μιλάνο και αλλού. Οι αληθινοί συλλέκτες είναι εκείνοι, που δεν συμβουλεύονται ειδικούς, αλλά βλέπουν οι ίδιοι την αξία του έργου και του δημιουργού του. Πολλοί αγοράζουν έργα τέχνης για να τοποθετούν τα λεφτά τους. Η παγκόσμια αγορά σήμερα στηρίζεται σε Αμερικανούς πελάτες και γι' αυτό τα καλύτερα έργα περνάνε τον Ατλαντικό. Στην Ευρώπη οι μεγαλύτεροι συλλέκτες δεν θέλουνε ρεκλάμα, τους αρέσει η αφάνεια, η προσωπική τους τέρψη. Οι Ευρωπαίοι αφήνουν τα έργα τέχνης στους απογόνους τους, οι Αμερικανοί στα μουσεία. Σε ολόκληρη την Αμερική υπάρχουν πάνω από 200 μουσεία μοντέρνας τέχνης, που πλουτίζονται καθημερινά από αγορές και δωρεές.”
Ιόλας
http://liberopoulos.gr/listcats.php?subaction=showfull&id=1118056697&archive=&start_from=&ucat=5&show_cat=5



«η πρώτη φορά που μπήκε στο νού μου η επιθυμία να αποκτήσω ένα πίνακα ήταν πολύ πριν γνωρίσω τον Μαξ Έρνστ, γύρω στα 1933. Μία μέρα, στάθηκα μπροστά σε μία γκαλερί της οδού Marignan στο Παρίσι. Ένας παράξενος πίνακας είχε τραβήξει την προσοχή μου. Ήταν ένα ταμπλό του Ντε Κύρικο, το πρώτο μοντέρνο ζωγραφικό έργο που έβλεπα στην ζωή μου. Παρίστανε μία πλατεία άδεια, στην μέση ένα άγαλμα, στο βάθος ένα τρένο με το φουγάρο του που περνούσε. Τίτλος του πίνακα “Μελαγχολία”. Μπήκα στην γκαλερί και ρώτησα τί είναι αυτό; μου απάντησαν, είναι ένα αριστούργημα του Ντε Κύρικο μπορείτε να το αγοράσετε με 2.000 δολλάρια. Περνούσα από την γκαλερί δίνοντας λίγα λίγα τα χρήματα. Τελικά, ύστερα από πέντε χρόνια ο πίνακας έγινε δικός μου. Από τότε λοιπόν, με εκείνες τις συχνές επισκέψεις στην γκαλερί της οδού Marignan, αρχίζει να μου μπαίνει η ιδέα να κάνω κι εγώ κάποτε μία γκαλερί».
Ιόλας
http://jigiart.blogspot.com/2007/09/blog-post_1068.html



«Οι επιφυλάξεις εξαφανίστηκαν όμως όταν βρέθηκα κοντά του, κοντά σε έναν άνθρωπο που πέρα από την τέχνη ενδιαφερόταν για τον καλλιτέχνη, για τον άνθρωπο απέναντί του κι είχε πολλά να πει για τη ζωγραφική πέρα από τα κριτήρια τα καθαρά αισθητικά. Ο Ιόλας δεν αντιμετώπιζε τη ζωγραφική σαν κριτικός τέχνης. Δεν ήθελε να είναι κοντά μόνο στα έργα, αλλά και στους ανθρώπους που τα φτιάχνανε. Η ζωή και το έργο του ήταν αφιερωμένα στην τέχνη. Δεν μπορούσε να εννοήσει τη ζωή του αλλοιώς. Δεν καθοδηγούσε, δεν πατρονάριζε αλλά ενέπνεε. Ένα σημαντικό κομμάτι της υποστήριξης που προσέφερε ήταν ο τρόπος που αντιμετώπιζε το ζωγράφο.»
Μίνως Πριναράκης για τον Ιόλα

14 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές σημαντικές ανακατατάξεις έχουν αρχίσει να γίνονται στο προσωπικό του Δήμου. Απ' ότι φαίνεται ο νέος δήμαρχος κ. Ζορμπάς έχει βάλει σκοπό κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε πόσο και αν θα "δουλέψει" αυτή η κίνηση και πως θα τη δεχτούν οι εργαζόμενοι.

5 Ιανουαρίου 2011

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Β. ΔΟΥΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ PRESSROOM

Ειλικρινέστατος ήταν ο Βαγγέλης Σταθόπουλος (παράγοντας για πολλά χρόνια και πρόεδρος για ένα διάστημα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγίας Παρασκευής), στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Δευτέρα 3-1-11 με τον Βαγγέλη Δουκάκο στην εκπομπή PRESS ROOM αναφερόμενος στην διάλυση της ομάδας και την κάθοδό της στην Δ΄κατηγορία.
Μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι:

... εμείς θεωρήσαμε πιο αξιοπρεπές να πούμε ότι σταματάμε παρά να κοροϊδεύουμε τους παίκτες, να αφήνουμε απλήρωτο τον κόσμο που δουλεύει για την ομάδα ...

... εμείς είμαστε δέκα χρόνια στην ομάδα, δέκα χρόνια ματώσαμε ...

Σε ερώτηση του κ. Δουκάκου αν βρήκαν ανταπόκριση (οικονομική) από τους φορείς της πόλης, από καταστηματάρχες, η απάντηση ήταν πως
... δυο φίλοι βοηθούσαν όλα αυτά τα χρόνια, δύο είναι και σήμερα ...

Επίσης ανακοίνωσε ότι ο ίδιος αποχωρεί από την ομάδα.
Παρακολουθήστε το video με όλη την συνομιλία.