ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

25 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΕ ΜΕΤΡΟ!!! και στην ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τα Ποδήλατα πάνε Μετρό...
Την Τετάρτη 02/03 (18:00-...) και την Κυριακή 06/03 (11:00-...) καλούμε όλους τους ποδηλάτες να χρησιμοποιήσουν το Μετρό για την μετακίνησή τους με τα ποδήλατα τους. Σύμφωνα με το νέο πιλοτικό πρόγραμμα για μεταφορά ποδηλάτων στο Μετρό ( http://www.podilates.gr/?q=node/13938 ) κάθε Τετάρτη από τις 18:00 μέχρι την λήξη της βάρδιας και κάθε Κυριακή μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΕ ΜΕΤΡΟ!!! Οι ποδηλάτες-ισσες Αγίας Παρασκευής, υπέρμαχοι του ποδηλάτου στο Μετρό, προσπαθούν να οργανωθούν για να είναι στο Μετρό της Αγίας Παρασκευής και της Δουκίσσης Πλακεντίας την Τετάρτη 02/03 και την Κυριακή 06/03 για περαιτέρω ενημέρωση του κοινού αλλά και για να δείξουμε ένα δυναμικό παρόν στην έναρξη αυτού του πιλοτικού μέτρου. Χρειαζόμαστε τη συνεισφορά όλων σας και θα ήταν μεγάλη μας χαρά να έχουμε εθελοντές σ'αυτήν μας τη προσπάθεια. Αν θέλει οποιοσδήποτε να συμμετέχει ως εθελοντής και να μας βοηθήσει, ας επικοινωνήσει στο podilatesanta@gmail.com

23 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο Όμιλος Αιτωλοακαρνάνων Αγ. Παρασκευής "Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ" θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 27/2/2011 και ώρα 11:00πμ στο κέντρο "ΔΑΙΔΑΛΙΔΕΣ" οδός Πελοποννήσου αρ. 77.
Την εκδήλωση θα τιμήσει ο νέος δήμαρχος της πόλης μας και συμπατριώτης Βασίλης Ζορμπάς.

22 Φεβρουαρίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ...(Νόμος 3869/2011)

.
Την Παρασκευή, 18 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ.
στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Αττικής
(Σάκη Καράγιωργα και Δερβενακίων, δίπλα από μετρό Δουκίσης Πλακεντίας), θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα : Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά..(Νόμος 3869/2011)

Η ημερίδα θα είναι μια καλή ευκαιρία ώστε να γνωρίζει ο πολίτης την δυνατότητα που του δίνει ο νόμος 3869/2010 ώστε να ρυθμίσει τις εκκρεμότητες που έχει με τους πιστωτές του...

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, από τον Μ. ΓΑΒΡΑ


Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Αγία Παρασκευή 22.2.2011

Το αστικό αντιπροσωπευτικό σύστημα διακυβέρνησης στην χώρα μας, περνάει μια ιδιαίτερα σημαντική κρίση, έτσι όπως εκδηλώνεται με τις απαξιωτικές συμπεριφορές των πολιτών προς αυτό.
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κρίση αυτή εκδηλώνεται με ιδιαίτερα τραυματικό τρόπο που είναι η αποχή. Συγκεκριμένα στις τελευταίες εκλογές από τους 36.000 εγγεγραμμένους συνδημότες ψήφισαν οι 22.000 ενώ μόλις 17.000 προσήλθαν την δεύτερη Κυριακή.
Οι δημότες μας έχοντας ενσωματώσει στην εικόνα, που έχουν διαμορφώσει για τον Δήμο, την απουσία επαφής, τα φαινόμενα κακοδιοίκησης, την κατ’ αυτούς έλλειψη ενδιαφέροντος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, το ατελέσφορο πολλές φορές της διαμαρτυρίας τους από τις υπηρεσίες και την διοίκηση του Δήμου, εκδηλώνουν την δυσφορία τους και απέχουν από την εκλογική διαδικασία.
Η απουσία λοιπόν ενός ενδιαμέσου οργάνου που να λειτουργεί αντί του δημότη και για λογαριασμό του είναι αυτό που και ο νομοθέτης του Καλλικράτη διαπίστωσε και δημιούργησε τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο άρθρο 77: «Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.
Επίσης: «Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου….. Ο συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ’ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει».
Είναι φανερό λοιπόν πως ο νέος θεσμός αποτελεί συστατικό πλέον στοιχείο αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των Δημοτών προς τα όργανα διοίκησης του Δήμου και κατά συνέπεια στο σημερινό πολιτικό αντιπροσωπευτικό μας σύστημα.
Όλα τα πολιτικά υποκείμενα του δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι, δημοτικές ομάδες, παρατάξεις, δημοτικό συμβούλιο, δήμαρχος, επωμίζονται στην κυριολεξία στους ώμους τους την ευθύνη επιτυχίας της διαδικασίας αλλά και της επιλογής του καταλληλότερου Συμπαραστάτη.
Ο δήμαρχος, με την γνώση πως η δημοτική του αρχή, οι υπηρεσίες που προΐσταται και τα φαινόμενα κακοδιοίκησης που πιθανόν να εκδηλώνονται, είναι το αντικείμενο ελέγχου του Συμπαραστάτη, έχει μια ακόμα επιπλέον ευθύνη να αποδείξει πως ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής του Συμπαραστάτη.
Ο νομοθέτης από την πλευρά του, αναγνωρίζοντας την σημασία του ζητήματος για το πολιτικό σύστημα, υποχρεώνει το Δημοτικό Συμβούλιο να επιλέξει με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 (22 δημοτικοί σύμβουλοι) στην περίπτωσή μας, αριθμός που ξεπερνάει το μέγεθος της μεγαλύτερης δημοτικής ομάδας, που είναι της κυβερνώσας παράταξης.
Αυτό το γεγονός από μόνο του επισημαίνει την ευθύνη του δήμαρχου, να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία επιλογής, όχι μόνο ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας, που χωρίς αυτήν δεν μπορεί να επιλεγεί Συμπαραστάτης, αλλά και από την άποψη πως πρέπει να αποδείξει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να ελέγχεται καθημερινά από τον Συμπαραστάτη.
Είναι υποχρεωμένος λοιπόν όχι μόνο να αποφύγει την υποστήριξη παραταξιακού υποψηφίου, πράγμα που δεν έκανε στην πρώτη διαδικασία, αλλά αντίθετα να συνεργαστεί και με όλες τις άλλες δημοτικές ομάδες και παρατάξεις για την επιλογή του καταλληλότερου προσώπου, να καλύψει τη θέση του Συμπαραστάτη.
Οι διαδικασίες λοιπόν που θα επιλεγούν από την δημοτική αρχή θα αποκαλύψουν και θα κάνουν φανερό ποια είναι η αντίληψη και η θεώρηση της σημερινής αρχής στις αναγκαιότητες που επιβάλλει ο Καλλικράτης με τους νέους θεσμούς, που δημιουργεί.

Μιχάλης Γαβράς
Ορθοπαιδικού ειρουργού
Δημοτικού Σύμβουλου Αγίας Παρασκευής

19 Φεβρουαρίου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

*****Φωνάζουμε για τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας (και καλά κάνουμε) αλλά τα παιδιά μας από το δημοτικό ακόμα κυκλοφορούν με κινητό…
*****Κοι & κες του συλλόγου εκτός από την συγκεκριμένη Τρίτη ηλικία, μήπως να κάνατε κάτι και για τα παιδιά; (ξέρετε εσεις)
*****Ο κος Γιαννακόπουλος και οι «Μαζί» αποφάσισαν να κάνουν άνοιγμα προς τους πολίτες αφού εκείνοι ήδη τους έχουν κλείσει τις πόρτες!

*****Πολύ καλή κίνηση το βιβλίο του κ. Γεωργίου «Αναπολώντας τα Πευκάκια του χθες».Μακάρι να γραφόταν ένα βιβλίο για κάθε συνοικία της πόλης μας.

*****Τελείωσαν οι πίτες τώρα θα «αρχίσουν οι χοροί» που λέει και ο φίλτατος Σαββόπουλος, εκείνοι οι μασκέ, αλλά όταν πέσουν οι μάσκες αναρωτιέμαι τι θα κάνουμε.

... και τι έκανες όλο το πρωί;

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

...
ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ στο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - ΩΡΑ 9:00, ΣΤΟ "ΠΕΤΡΙΝΟ" ΚΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Με DJ για πολλή μουσική και κεφάτο αποκριάτικο χορό
Ο Σύλλογος θα έχει φροντίσει για μπουφέ, κρασιά και αναψυκτικά (αλλά αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ότι προαιρείσθε)
Κόστος συμμετοχής 5,00€ /άτομο
Σας περιμένουμε μασκαρεμένους* για να διασκεδάσουμε
*Το θέμα μας είναι "Κρίση-Λιτότητα & Εναλλακτικές Λύσεις"

................

18 Φεβρουαρίου 2011

Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής: συγχωνεύσεις-συνενώσεις-καταργήσεις σχολείων της πόλης μας

Αγία Παρασκευή 17/2/2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας για την με αριθμό 21/2011 της 9ης Φεβρουαρίου 2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε τις συγχωνεύσεις-συνενώσεις-καταργήσεις σχολείων της πόλης μας:

«Για λόγους δημογραφικούς, χωροταξικούς των σχολείων, κατάστασης των υπαρχόντων κτηριακών υποδομών όπως αυτά αναφέρονται στην εισήγηση και στα αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής και μετά από διεξοδική συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο απεφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι:


1/ Δεν θα επιτρέψει ουδεμία συγχώνευση-συνένωση-κατάργηση σχολείων στην Αγία Παρασκευή. Η όποια συγχώνευση-συνένωση-κατάργηση εκτιμούμε ότι θα δημιουργήσει υπερπληθώρα μαθητών στα υπόλοιπα σχολεία με αποτέλεσμα την δυσχερή λειτουργία των σχολείων και την υποβάθμιση της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές λόγω της αυξημένης αναλογίας που θα προκύψει μεταξύ διδασκόντων/διδασκομένων.


2/ Θα αγωνιστεί για την δημιουργία όλων των σχολικών μονάδων που έχει ανάγκη η πόλη μας:

Αποπεράτωση 1ου ΕΠΑΛ στου «ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ» – 12ο Νηπιαγωγείο στο οικόπεδο επί της οδού Δερβενακίων – 6ο Γυμνάσιο στο οικόπεδο επί της οδού Αγελάου- 2ο -10ο Νηπιαγωγεία στο οικόπεδο επί της οδού Γιαβάση – 4ο Νηπιαγωγείο στο οικόπεδο επί της οδού Πάρου- 11ο Δημοτικό στο οικόπεδο επί της οδού Πατρόκλου – 12ο Δημοτικό στο οικόπεδο επί της οδού Βενιζέλου «ΜΑΚΡΗ.»


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος .........................................................................Η Γεν Γραμματέας

Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα .....................................Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα

15 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Β. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το παράθυρο της παράταξης "Μαζί" ανοίγει ο κ. Γιαννακόπουλος προς στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, κάνοντας μια κίνηση ώστε να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Συγκεκριμένα δηλώνει:

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί από τα τοπικά μέσα, έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στο άνοιγμα της παράταξης προς τον κόσμο της Αγίας Παρασκευής. Η μεγάλη αποχή των τελευταιων εκλογών απέδειξε οτι αν θέλουμε τη συμμετοχή του κοσμου στις δημοκρατικες διαδικασίες και τα πράγματα της πόλης, τότε θα πρέπει να του εμπιστευτούμε ενεργό ρόλο. Να συμμετέχει και να αποφασίζει από κοινού. Να αισθάνεται ενεργός όλο το διάστημα, και όχι μόνο κατά την ημέρα των εκλογών. Δε δυσκολεύτηκα καθ’οου στην απόφασή μου αυτή όσον αφορά το άνοιγμα της παράταξης που μέσα από μια ορισμένη διαδικασία θα οδηγήσει σε αποφάσεις για το μέλλον της. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είμαι άνθρωπος της καρέκλας ούτε των αξιωμάτων. Δεν τα θεωρώ αυτοσκοπό. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η βάση της παράταξής μας μέσα από μία ανοικτή δημοκρατική διαδικασία.

Ήμουν, ειμαι και θα είμαι πάντα δίπλα στους δημότες από την οποιαδήποτε θέση. Ήμουν, ειμαι και θα είμαι ανοικτός σε όλους. Για αυτό άλλωστε και πάντα όλοι μου μιλούσατε σε πρώτο πρόσωπο. Ήμουν ο Βασίλης και όχι ο κος δήμαρχος.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα και τις μεγάλες αλλαγές που επιχειρούμε θέλουμε τον κόσμο της Αγίας Παρασκευής ΜΑΖΙ μας.

Βασίλης Γιαννακόπουλος

1 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛ.ΣΤΑΤ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2011

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), στο πλαίσιο των εθνικών, ευρωπαϊκών
και διεθνών υποχρεώσεών της, διενεργεί τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και
Πληθυσμού – Κατοικιών 2011, με βάση το Π.'. 168/2008 και τον Κανονισμό
763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.
Σκοπός των ανωτέρω Γενικών Απογραφών είναι η συγκέντρωση πρόσφατων
στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του
πληθυσμού, για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους καθώς
και για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.
Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν είναι απαραίτητα για:
• τη χάραξη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό, εθνικό,
περιφερειακό και τοπικό επίπεδο,
• την περιφερειακή ανάπτυξη, δεδομένου ότι αποτελούν τη μόνη στατιστική
εργασία η οποία παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής στατιστικών στοιχείων
σε μικρή γεωγραφική ενότητα και μέχρι το επίπεδο οικοδομικού-
απογραφικού τετραγώνου,
• τη ρύθμιση ποικίλων διοικητικών και νομικών θεμάτων, όπως η κατανομή
κρατικών επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ, η ρύθμιση εκλογικών θεμάτων κλπ.,
• την εφαρμογή και υλοποίηση ακαδημαϊκών και λοιπών ερευνητικών
προγραμμάτων,
• τη διάχυση και επέκταση της στατιστικής πληροφόρησης στο ευρύτερο
κοινωνικό σύνολο, αφού τα στοιχεία που προκύπτουν ενδιαφέρουν άμεσα
κάθε πολίτη,
• τη δημιουργία του βασικού πλαισίου αναφοράς για τη διενέργεια των
περισσοτέρων στατιστικών ερευνών και εργασιών.

Ειδικότερα:
Η Απογραφή Κτιρίων θα διεξαχθεί από 1 έως 28 Φεβρουαρίου 2011, με
ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 15η Ιανουαρίου 2011. Αντικείμενό της θα
είναι η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της Χώρας, με αναφορά στη βασική τους
χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώτος και σε άλλα χαρακτηριστικά τους. Οι
ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των κτιρίων θα κληθούν να συνεργαστούν με το
εντεταλμένο και εκπαιδευμένο άτομο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον Τομεάρχη, για τη
συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, με τη μέθοδο της συνέντευξης.


Η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών θα διεξαχθεί για διάστημα 15 ημερών, από
30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου 2011
, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την
29η Μαρτίου 2011. Στόχος της θα είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που
διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους δηλ. στον
τόπο της συνήθους διαμονής τους.


Με την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών
και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των
δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους,
καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της
Χώρας. Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον Απογραφέα,
που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛ.ΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα
ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης.

Των παραπάνω Γενικών Απογραφών προηγείται η εργασία της προμέτρησης
των κατοικιών όλης της Χώρας από εκπαιδευμένους Τομεάρχες / Προμετρητές,
η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε όλη την Επικράτεια.


Το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων, όπως συμβαίνει με όλες τις στατιστικές
έρευνες, θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για
στατιστικούς σκοπούς όπως αυτό απορρέει τόσο από την Εθνική Νομοθεσία (Ν.
3832/2010) όσο και από την Κοινοτική Νομοθεσία.


Αναμένοντας την συνεργασία κάθε κατοίκου αυτής της χώρας στο μεγάλο και εθνικά
σημαντικό αυτό έργο, το προσωπικό της ΕΛ.ΣΤΑΤ θα είναι πάντα διαθέσιμο για
περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις.

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τελικά πολύ νωρίτερα απ΄ότι αναμενόταν, λύθηκε το πρόβλημα με την θέρμανση του 2ου Δημοτικού σχολείου.
Μετά από τη μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε, τελικά τα παιδιά μας έχουν και πάλι ζεστασιά στις αίθουσές τους.