ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

31 Μαρτίου 2011

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ.

Με παράπονα από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου ξεκίνησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο για τις θέσεις των αρχηγών των παρατάξεων, όσο και για την επιλογή της κας Μουχτούρη για την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας। Στη συνέχεια ο κ. Γκιζιώτης αναφέρθηκε στους 21 απλήρωτους γυμναστές, λέγοντας ότι τους οφείλουν 6 μισθούς και ζήτησε να δεσμευτεί ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς ότι θα πληρωθούν. Ο κος Μουστόγιαννης δήλωσε ότι σήμερα (31/3/11) θα κατατεθούν 2 μισθοί και ότι θα έχει συνάντηση με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πιθανόν την άλλη εβδομάδα, χωρίς όμως να είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει ευνοϊκό αποτέλεσμα.


Ακολούθησε πρόταση της κας Φωτεινού να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί τον Δημόκριτο και θα ελέγξει κατά πόσο είναι ασφαλής η εγκατάσταση και την εκπαίδευση που υπάρχει για την περίπτωση σεισμού. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι περιμένει τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Δημόκριτου για να τον επισκεφθούν.


Συζητήθηκε επίσης η διεκδίκηση του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι" και αφού έγιναν κάποιες διευκρινήσεις, η πλειοψηφία ψήφισε ΝΑΙ εκτός της κας Δημητρίου και των κων Γκιζιώτη και Τσιμπουκάκη που ψήφισαν λευκό ζητώντας κάποιες επιπλέον διευκρινήσεις. Κατόπιν μετά από συζήτηση μισής ώρας για τον αν θα επιτραπεί στον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας κ. Παναγούλη να αναγνώσει ένα κείμενο διάρκειας 10 λεπτών (αρνητική απόφαση) και μετά από συνολική καθυστέρηση 2 ωρών, ξεκίνησε η συζήτηση των προγραμματισμένων θεμάτων του Δ.Σ.


Το κτήμα Σιστοβάρη έπειτα από εισήγηση του κου Κουβόπουλου απασχολεί για μια ακόμη φορά το Δήμο. Ο κ. Κουβόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία του προβλήματος, κατέθεσε στο σώμα του Συμβουλίου αρκετά έγγραφα που δείχνουν παρατυπίες και παραλείψεις που έχουν λάβει χώρα στην όλη υπόθεση και έκανε κάποιες προτάσεις.


Και εδώ γεννιούνται αρκετά ερωτήματα: 1)Για το κτήμα Σιστοβάρη ο κ. Κουβόπουλος έχει αναφερθεί και παλαιότερα επιδεικνύοντας τα έγγραφα αυτά (ακόμα και σε προεκλογική συνέντευξη στην τηλεόραση), αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να εισπράξει απειλές κατά της ζωής του.


2)Η στάση του προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας ήταν λίγο περίεργη σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο κ. Παναγούλης ήταν προκλητικός και εριστικός και από νωρίς προκάλεσε την οργή του κ. Κουβόπουλου γιατί "καθόταν σαν να βρισκόταν σε καφενείο". Όταν δεν του επέτρεψαν να διαβάσει το κείμενο που αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας της νομικής υπηρεσίας εξοργίστηκε και δήλωσε ότι αποχωρεί, έπειτα όμως από έντονες αντιδράσεις αρκετών συμβούλων και την δήλωση του Δημάρχου κ. Ζορμπά ότι είναι εκεί για να βοηθά τον Δήμαρχο, αποσύρθηκε στην διπλανή αίθουσα μέχρι να τελειώσει η εισήγηση του κ. Κουβόπουλου. Σε ερώτηση του προέδρου αν έχει κάτι να απαντήσει στα όσα καταγγέλει ο κ. Κουβόπουλος , ο κ. Παναγούλης άρχισε να αναλύει πως λειτουργεί η νομική υπηρεσία, σε αντιδράσεις των παρευρισκόμενων είπε ότι :δεν μιλά σε μη νομικούς!!!! και τελικά φάνηκε ότι έκανε πολύ φασαρία για το τίποτα. Δεν ξέρω και κατά πόσο ήταν ο καταλληλότερος να αναλάβει την υπόθεση από την στιγμή που όπως ανέφερε ο κ. Κουβόπουλος υπήρξε δικηγόρος παλαιότερα του κ. Σαμουρέλη, πράγμα που ο ίδιος δεν διέψευσε.


3) Η εντύπωση που αποκομίζει κανείς από όλη αυτή την εικόνα είναι ότι α)κανείς δεν θέλει να βουτήξει στα βαθιά στο ζήτημα Σιστοβάρη (πέραν του κ. Κουβόπουλου), β)είναι πολλοί που έχουν ανάμιξη, άλλος πολύ και άλλος λιγότερο και γ) ότι η νομική υπηρεσία κρατάει μια περίεργη στάση είτε γιατί το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο είτε γιατί παίζονται μεγάλα συμφέροντα.


Το αποτέλεσμα είναι να μην παρθεί καμία απόφαση, παρά να εξεταστεί πάλι από τη νομική υπηρεσία και να τεθεί ξανά σε Δ.Σ αν χρειαστεί.


Να δείτε που στο τέλος με τόσο ψάξιμο θα ξεχάσουμε για τι ψάχνουμε .... και μια ωραία πρωία το κτήμα θα έχει κάνει φτερά και θα ψάχνουμε πάλι πως χάθηκε μέσα από τα χέρια μας.Εγώ τώρα γιατί έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και ότι εχθές τέθηκε το θέμα αυτό ίσως γιατί δεν μπορούσαν να το αποφύγουν; Γιατί από την αρχή ακόμα πολλοί κατάλαβαν ότι η υπόθεση δεν θα είχε αποτέλεσμα; Μου έρχεται στο μυαλό μια λέξη που ταιριάζει απόλυτα με όλα αυτά που έλαβαν χώρα εχθές στο θέμα Σιστοβάρη, αλλά δεν θα την πω, θα αφήσω το δικό σας μυαλό να την βρει και είμαι σίγουρη ότι δεν θα δυσκολευτείτε.


.............................Η φωτογραφία είναι από το site http://www.agiaparaskevi-guide.gr/


28 Μαρτίου 2011

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3-4-11



61η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ


Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Ιατρεία και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή, 3 Απριλίου 2011, που θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής (Μπουμπουλίνας 4Α-Τσακός), από τις 9.00 έως τις 12:30 το πρωί.

Λίγα λεπτά από το χρόνο μας, μπορεί να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ακόμα και τη δική μας! Ας είμαστε όλοι εκεί !

27 Μαρτίου 2011

... ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ;

Το Μάρτη του 1821 ξεκίνησε η επανάσταση για την απόκτηση της Ελευθερίας για τους Έλληνες πολίτες. Όμως ήταν μόνο η αρχή γιατί οι μάχες και οι αγώνες συνεχίστηκαν για αρκετά χρόνια ακόμα.

Το Μάρτη του 2011 όμως στην πόλη μας έχουμε μια ακόμα μάχη, για την Ελευθερία του λόγου αυτή τη φορά και την Ελευθερία της προσωπικής κρίσης.


Όπως ήδη θα διαβάσατε στο φιλικό και συντοπίτικο blog Αgiaparaskevi-guide.gr στην ανάρτηση http://www.agiaparaskevi-guide.gr/el/?p=2095 ο κ. Μαζίδης τόλμησε να εκφέρει άποψη για τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο και δέχτηκε επίθεση από τον κ. Αλεξόπουλο. Κατά την άποψή μου το άρθρο του κου Μαζίδη δεν έθιγε ούτε κατηγορούσε τον κ. Αλεξόπουλο παρά περιέγραφε ένα γεγονός όπως το αντιλήφθηκε ο ίδιος. Πράγμα που δεν αιτιολογεί την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου του στυλ:


…Θα καταγραφετε ομως αυτα που γινονται και οχι αυτα που σας λενε….Τελεια και παυλα…Αλλιως θα προσφυγω εκει που πρεπει ωστε να προστατευσω και εγω την τιμη και την υποληψη μου…

Δεν τον έβρισε, δεν τον χλεύασε , δεν είπε ψέματα, οπότε πως θίγεται η τιμή και η υπόληψη του; Άλλοι πολιτικοί και πολιτευόμενοι έχουν ακούσει πολύ χειρότερα.


Τα blog κυρίες και κύριοι τα δημιουργήσαμε όχι για να προβληθούμε οι ίδιοι αλλά για να βοηθήσουμε την πόλη μας να γίνει καλύτερη. Για να ακουστούν κάποια πράγματα που πριν θάβονταν. Για να ακουστεί και η φωνή των πολιτών όταν δεν βρίσκει άλλες πόρτες ανοικτές. Για να βοηθήσουμε, αλλά και να κρίνουμε ΦΑΝΕΡΑ τους δημοτικούς άρχοντες που ψηφίζουμε για να κυβερνούν το καράβι της πόλης μας.


Και λέω ΦΑΝΕΡΑ γιατί ποτέ δεν κρυφτήκαμε, δηλώσαμε τα ονόματά μας και βάλαμε τις φωτογραφίες μας. Δεν δηλώσαμε ποτέ δημοσιογράφοι, ούτε διάνοιες ,αλλά ΠΟΛΙΤΕΣ της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ με κάθε δικαίωμα να μιλάμε. Δεν προσβάλαμε ποτέ κανέναν, ούτε κατηγορήσαμε κάποιον χωρίς να έχουμε στοιχεία. (Τουλάχιστον όχι ηθελημένα). Δεχόμαστε τις όποιες διαφωνίες ΟΧΙ όμως τις απειλές.


Τον Στράτο τον Μαζίδη τον γνώρισα προσωπικά και είδα έναν σοβαρό άνθρωπο που αγωνίζεται γι’ αυτό που θεωρεί σωστό. Η μέχρι τώρα πορεία του το αποδεικνύει.

ΟΙ CineΦΙΛΟΙ, Η Casablanca ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Οι «Cine φίλοι Αγίας Παρασκευής» είναι μια ομάδα δημοτών, που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και ιδιαίτερα για τον κινηματογράφο. Σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου στο Κοντόπευκο, που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό για προβολή ταινιών.
Η ομάδα έχει ως στόχο την οργάνωση κινηματογραφικών βραδιών στην πόλη της Αγίας Παρασκευής, με κλασικές ταινίες-ορόσημο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου Δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη προσπάθεια στην πόλη και είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως αυτή ξεκινάει από το Κοντόπευκο και από μια ομάδα δημοτών, στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, που θέλουν να ασχοληθούν με τον πολιτισμό στην πόλη τους.
Έχει ήδη δημιουργηθεί σελίδα φίλων στο facebook ...... http://www.facebook.com/pages/Cine-φίλοι-Αγίας-Παρασκευής/190095977693474

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 - Παρέλαση

Για μια ακόμη χρονιά η πόλη μας γιόρτασε την Εθνική Επέτειο με δοξολογίες και παρέλαση. Παρά τα όσα προβλήματα των καιρών, τα παιδιά μας μας έδωσαν για μια ακόμα φορά τη χαρά και την ελπίδα, ότι το μέλλον μπορεί να είναι καλύτερο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια καμαρώστε τα στις παρακάτω φωτογραφίες.




25 Μαρτίου 2011

Ο ΘΟΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ


Θούριος ήτοι Oρμητικός Πατριωτικός Ύμνος πρώτος, εις τον ήχον,
MIA ΠPOΣTAΓH MEΓAΛH Φεραίος Ρήγας


Ώς πότε παλικάρια να ζούμεν στα στενά,
Mονάχοι σα λιοντάρια, σταις ράχαις στα βουνά;
Σπηλαίς να κατοικούμεν, να βλέπωμεν κλαδιά,
Nα φεύγωμ' απ' τον Kόσμον, για την πικρή σκλαβιά.
Nα χάνωμεν αδέλφια, Πατρίδα, και Γονείς,
Tους φίλους, τα παιδιά μας, κι' όλους τους συγγενείς.
Καλλιώναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
Παρά σαράντα χρόνοι σκλαβιά, και φυλακή.
Τι σ' ωφελεί αν ζήσης, και είσαι στη σκλαβιά,
Στοχάσου πως σε ψένουν καθ' ώραν στη φωτιά.
Βεζύρης, Δραγουμάνος, Aφέντης κι' αν σταθής,
O Tύραννος αδίκως, σε κάμει να χαθής.
Δουλεύεις όλ' ημέρα, σε ό,τι κι' αν σοι πη,
Kι' αυτός πασχίζει πάλιν, το αίμα σου να πιη.
...........................................

Όρκος κατά της Tυραννίας, και της αναρχίας.
Ω Bασιλεύ του Kόσμου, ορκίζομαι σε σε,
Στην γνώμην των τυράννων, να μην ελθώ ποτέ.
Μήτε να τους δουλεύσω, μήτε να πλανηθώ,
Eις τα ταξίματά τους, για να παραδοθώ.
Εν όσω ζω στον Kόσμον, ο μόνος μου σκοπός,
Για να τους αφανίσω, θε νάναι σταθερός.
Πιστός εις την Πατρίδα, συντρίβω τον ζυγόν,
Aχώριστος για νάμαι, υπό τον Στρατηγόν.
Κι' αν παραβώ τον όρκον, να στράψ' ο Oυρανός,
Kαι να με κατακάψη, να γένω σαν καπνός.
Tέλος του Όρκου.
...........................................



22 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Άρχισαν όπως φαίνεται οι μετακινήσεις του μόνιμου προσωπικού, αφού οι συμβασιούχοι σιγά-σιγά εξαφανίζονται και γίνονται φανερά πλέον τα προβλήματα στις υπηρεσίες του Δήμου.

Έτσι λοιπόν μιας και ξεμείναμε από σχολικούς φύλακες, η εύκολη λύση είναι να πάρουμε τους φύλακες από τις πλατείες και τα πάρκα και να τους πάμε στα σχολεία, όπερ και εγένετο! Ένα το κρατούμενο λοιπόν: οι φύλακες πλατειών γίνονται σχολικοί φύλακες. Υπόψη ότι ο Δήμος έχει τέσσερεις (4) μόνιμους υπαλλήλους με την ειδικότητα του φύλακα. Όπως καταλαβαίνετε τα σχολεία δεν καλύπτονται και οι πλατείες θα μείνουν στο έλεος του κάθε περιθωριακού. Τώρα μάλιστα που φτιάχνει ο καιρός και θα πηγαίνουμε τα παιδιά μας στις εκεί παιδικές χαρές αναρωτιέμαι πόσο ασφαλής θα είναι ο χώρος.

Πάμε τώρα και στο δεύτερο κρατούμενο: έχουμε ένα πάρκο -τρόπος του λέγειν έχουμε δηλαδή- που περιφράχτηκε, διώχθηκαν οι ναρκομανείς, απαγορεύτηκαν τα αδέσποτα ζώα και μπορούμε να πηγαίνουμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν τη φύση, να πάρουν οξυγόνο και να κάνουμε ακόμα και πάρτυ σε αυτό. Να όμως που πήραν κι από κει τον μόνιμο φύλακα και έμεινε ένας μόνο, ο οποίος στην ουσία δεν είναι φύλακας αλλά εμπειρότατος κηπουρός μόνιμος υπάλληλος του Δήμου και που αν ο κος Δήμαρχος κυνηγήσει το στόχο του, δηλαδή αυτά που δήλωσε στην συνέντευξη τύπου:
…Στόχος: Να προχωρήσουμε μέχρι τα τέλη Ιουνίου στη σύσταση καινούργιου Οργανισμού του Δήμου και να προκηρύξουμε όλες τις θέσεις μόνιμου προσωπικού, έτσι ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου στις σωστές θέσεις.
Θα πρέπει να τον μετακινήσει κι αυτόν στην «σωστή θέση» διαφορετικά θ’ αρχίσουν οι καλοθελητές να μιλούν για εύνοιες και εξαιρέσεις, για συγγενείς και φίλους.

Όπως καταλαβαίνεται τα προβλήματα δεν λύνονται με τη δημιουργία νέων, και σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε και σοβαρότερα με την πάροδο του χρόνου. Ο Δήμος χρειάζεται προσωπικό για να λειτουργήσει και καλό θα ήταν η δημοτική αρχή να κινηθεί ενεργά προς την κατεύθυνση απόκτησης υπαλλήλων. Μόνιμων υπαλλήλων και όχι ευκαιριακές λύσεις. Καλά τα ευχολόγια και το ρίξιμο ευθυνών αλλά ας προχωρήσουμε κάποια στιγμή προς τα εμπρός κάνοντας τα σωστά βήματα.

20 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

2. Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών.

3. Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΩΡΑ 07.00: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες

ΩΡΑ 08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης

ΩΡΑ 10.00: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου Λυκείου Αγίας

Παρασκευής κα Γερασιμία Μουχτούρη.

ΩΡΑ 10.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας Αγ. Παρασκευής και

κατάθεση στεφάνων

Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΩΡΑ 11.15: Παρέλαση ενώπιον των επισήμων, της μαθητιώσας νεολαίας των δημοσίων και

ιδιωτικών σχολείων της πόλης μας, Αντιστασιακών οργανόσεων, των προσκόπων,

των οδηγών και του Λυκείου Ελληνίδων.

ΩΡΑ 18.30: Επίσημη υποστολή της Σημαίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο εκπαιδευτικός του 2ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής κος Δημήτρης Ζέρβας.

Τελετάρχη ορίζουμε την κα Ελένη Κουτρουμάνη.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Βασίλειος Ζορμπάς

18 Μαρτίου 2011

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ!!!

...όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν ...
Κρατήστε αυτό το στίχο και κάποια στιγμή θα σας πω και το υπόλοιπο "τραγούδι".

16 Μαρτίου 2011

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Από το site του δήμου Αγ. Παρασκευής:

Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για το νέο χάρτη Σχολείων προκάλεσαν ισχυρές κοινωνικές και πολιτικές δονήσεις. Η μετακύληση της οικονομικής διαχείρισης των Σχολείων στους δήμους που έχουν δεχθεί μείωση του προϋπολογισμού τους και οι συγχωνεύσεις δημιουργούν σκηνικό Mνημονίου. Το τοπίο της εκπαίδευσης αποτέλεσε το επίκεντρο των καταγγελιών και των φόβων που εκφράζουν όλοι οι φορείς.
Κατόπιν επιτυχών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, των Δημοτικών Παρατάξεων, των Διευθυντών α` βάθμιας και β` βαθμιας εκπαίδευσης και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων , οι συγχωνεύσεις δεν άγγιξαν τα Σχολεία της πόλης μας.
Σε συνέχεια εισήγησης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, υπήρξε σκληρή κριτική του σχεδίου των συγχωνεύσεων και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μη συγχώνευση των Σχολείων μας.

--------------------------------------------------------------------------------

14 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΖΟΡΜΠΑ


13 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΤΤΙΚΟΝ ΑΛΑΣ"

Χωρίς να μασάει τα λόγια του και λέγοντας πολλές αλήθειες εμφανίστηκε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς στην εκπομπή "Αττικόν άλας" απόψε.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο η κατάσταση στο Δήμο είναι πολύ άσχημη, αλλά μπορεί να διορθωθεί και αυτός θα προσπαθήσει να το πετύχει.
Ανέφερε ότι αυτός είναι ο manager και οι υπάλληλοι του Δήμου είναι υπάλληλοι των δημοτών και όχι δικοί του. Με όσους εργαζόμενους μίλησε τους εξήγησε ότι πρέπει να βοηθήσουν τον δήμο στην δύσκολη φάση των καιρών, γιατί εκεί είναι η δουλειά τους και το ψωμί τους.
Τα οικονομικά του Δήμου δεν τον εξέπληξαν, αντίθετα βρήκε αυτά που περίμενε.
Ο ίδιος ανέφερε πως όσο και να λυπάται για την ανεργία που πλήττει τους πολίτες δεν πρόκειται να κάνει ρουσφέτια, ότι οι συμβασιούχοι είναι πιο πολλοί από τους μόνιμους υπαλλήλους κι αν φύγουν θα νεκρώσει ο Δήμος, αλλά όλα πρέπει να τακτοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ.
Ο κ. Ζορμπάς παρουσιάστηκε πολύ αληθινός και είπε τα πράγματα με τ'όνομά τους και μακάρι οι καιροί να τον δικαιώσουν και να γίνουν όλα όπως τα προγραμματίζει.
Τίποτα δεν είναι αδύνατο ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, με καλή διαχείρηση και σταθερότητα μπορούμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός.
Καλές οι πρώτες εντυπώσεις και έχουμε μια τετραετία για να κρίνουμε, να επικρίνουμε και να επιβραβεύσουμε.
Περισσότερα από την συνέντευξη σύντομα...

12 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
(άρθρο 78, Ν. 3852/2010)

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής καλεί τους φορείς, συλλόγους και οργανώσεις μεταναστών που υφίστανται και δρούν στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, τους μετανάστες κατοίκους του Δήμου μας, καθώς και εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν εντός της διοικητικής περεφέρειας του Δήμου μας, δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών και επιθυμούν να συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους έως τη Παρασκευή 18/03/2011, ώρα 14.00 μ.μ., στο Δήμο Αγίας Παρασκευής (Λ. Μεσογείων 415-417, 2ος όροφος, Τμήμα Δημοτικών Οργάνων, κα Γιαμτσίδου και κα Γεωργαντά).

Με το άρθρο 78 Ν. 3852/2010 ορίζεται μεταξύ άλλων ότι:
« 1. Σε κάθε Δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συμβούλιο ένταξης μεταναστών, ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στη τοπική κοινωνία. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, ή εκπρόσωποι που επιλέγονται από τη κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει σχετικός κανονισμός, που εκδίδει με απόφασή του το οικείο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του οικείου δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών. Με την ίδια απόφαση ορίζεται πρόεδρος στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του. Στα παραπάνω συμβούλια ορίζονται υποχρεωτικά ως μέλη αλλοδαποί δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν τυχόν εκλεγεί. Η συμμετοχή στα ανωτέρω συμβούλια είναι τιμητική και άμισθη.
2.Έργο των συμβούλων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στη περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στη τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.»

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη απόφασης συγκρότησης του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 30-03-2011, ώρα 19.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Βασίλειος Ζορμπάς



9 Μαρτίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ από την "ΝΙΚΗ για την ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

8 ΜΑΡΤΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “ΝΙΚΗ για την ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”,
τιμώντας την 8ηΜαρτίου, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας,
σας προσκαλεί σε εκδήλωση
την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, στις 6.30 μ.μ.,
στο θεατράκι του 2ουΓυμνασίου (Νεαπόλεως7).
Θα μιλήσουν:
Ιλεάνα Σακκά, Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών
Μαρία Καραμεσίνη, αναπλ.Καθηγήτριατου ΠαντείουΠανεπιστημίου
Μαρία Κοντοπούλου, Ψυχολόγος
Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας μικρού μήκους και μουσικές νότες
από τον Δημήτρη Σουσούδη και την Ιωάννα Σεμιτέκολο.

Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.
Για τη “ΝΙΚΗ για την ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”
Γιάννης Σταθόπουλος

7 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ με την κυρά Σαρακοστή

Την πρώτη μερα μετά το τέλος της Αποκριας ονομάζουμε Καθαρά Δευτέρα , γιατί απο εκείνη την ημέρα σταματα η κατανάλωση καθε αρτύσιμου φαγητου και αρχίζει η "κάθαρση" σωματικά και ψυχικά , με την νηστεία των 40 ημερών που ονομάζουμε Σαρακοστή.

Ενα εθιμο που εχει σχεδόν χαθεί ειναι αυτό της Κυρά Σαρακοστής. Την χρησιμοποιούσαν σαν ενα ιδιόμορφο ημερολόγιο για να μετράν τις βδομάδες της νηστείας (Σαρακοστής).
Η κυρά Σαρακοστή στις περισσότερες περιοχές ήταν μια χάρτινη ζωγραφιά. Απεικόνιζε μια γυναίκα με σταυρωμένα χέρια, λόγω προσευχής, χωρίς στόμα, λόγω νηστείας, και με εφτά πόδια που αναπαριστούσαν τις επτά εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής. Κάθε Σάββατο έκοβαν ένα πόδι και έτσι ήξεραν πόσες βδομάδες νηστείας απέμεναν μέχρι το Πάσχα. Το Μεγάλο Σάββατο, έκοβαν και το τελευταίο πόδι.
Αυτό το κομμάτι χαρτί το δίπλωναν καλά και το έκρυβαν σε ένα ξερό σύκο. Τοποθετούσαν το σύκο αυτό μαζί με άλλα, και σε όποιον το έβρισκε θεωρούνταν ότι του έφερνε γούρι.
Σε άλλα μέρη της Ελλάδας η Κυρά Σαρακοστή δεν ήταν φτιαγμένη από χαρτί, αλλά από ζυμάρι. Το ζυμάρι φτιαχνόταν με αλεύρι, αλάτι και νερό. Η διαδικασία ήταν κι εδώ η ίδια όπως και με την χάρτινη. Μια παραλλαγή του εθίμου της Κυράς Σαρακοστής είναι φτιαγμένη από πανί και γεμισμένη με πούπουλα.


Η Κυρά Σαρακοστή που έφτιαχναν στον Πόντο ήταν διαφορετική. Εκεί κρέμαγαν από το ταβάνι μια πατάτα ή ένα κρεμμύδι που πάνω του είχαν καρφωμένα εφτά φτερά κότας. Κι εδώ κάθε βδομάδα αφαιρούσαν ένα φτερό κι έτσι μέτραγαν το χρόνο μέχρι την Ανάσταση. Αυτό το «ημερολόγιο» το ονόμαζαν Κουκουρά.

Για την Κυρά Σαρακοστή εχουν γραφτεί και οι εξής στίχοι :

Την Κυρά Σαρακοστή
που 'ναι έθιμο παλιό
οι γιαγιάδες μας την φτιάχναν
με αλεύρι και νερό.

Για στολίδι της φορούσαν
στο κεφάλι εναν σταυρό
μα το στόμα της ξεχνούσαν
γιατι νήστευε καιρό.

Και τις μέρες της μετρούσαν
με τα πόδια της τα επτά.
Κόβαν ένα την βδομάδα
μέχρι 'νάρθει η Πασχαλιά.

5 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ


Για μια νέα αρχή
του Μιχάλη Γαβρά
Ορθοπαιδικού Χειρουργού
Δημοτικού Σύμβουλου

Με την συγκρότηση της προσωρινής Γραμματείας και της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της παράταξης ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή, ξεκινάει μια επίπονη και βασανιστική διαδικασία ανανέωσης και ανασύνταξης των δυνάμεών της προκειμένου να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο της αντιπολίτευσης σήμερα και της διεκδίκησης του Δήμου στις επόμενες εκλογές.
Σ’ αυτή τη πορεία, που θα καταλήξει στη διοργάνωση της «διάσκεψης ολομέλειας και την εκλογή των νέων αιρετών οργάνων της παράταξης», σημαντική βοήθεια θα προσφέρει ο ανοικτός και δημόσιος διάλογος. Αυτό το διάλογο υπηρετεί και το παρόν κείμενο, που ταυτόχρονα αποτελεί και τον προσωπικό οδηγό για την συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου.
Η παράταξη βγαίνει από μια εκλογική διαδικασία τραυματισμένη. Δεν είναι μόνο η απώλεια του Δήμου, είναι πολύ περισσότερο η μείωση της αποδοχής της από την πλειοψηφία των δημοτών, έτσι όπως καταγράφηκε με τα αποτελέσματα των εκλογών και την πρώτη Κυριακή, στην οποία μας προτίμησαν χίλιοι (1000) λιγότεροι από το 2006, αλλά και την δεύτερη στην οποία 4.500 συνδημότες επιπλέον απείχαν από την εκλογική διαδικασία καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ ενδιάμεσης αποχής.
Η προσωρινή Γραμματεία και Διοικούσα Επιτροπή, έχει μπροστά της ένα δύσκολο έργο μια και έχει να αντιπαλέψει παλιές αντιλήψεις για το ρόλο τέτοιων οργάνων, αλλά και να ενσωματώσει λειτουργίες που σήμερα πλέον αποτελούν προαπαιτούμενο για την δικαίωση της ύπαρξής της και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με τους δημότες.
Η μέχρι σήμερα λειτουργία αντίστοιχων οργάνων, ανεξάρτητα από την θέληση και τις δυνατότητες των προσώπων που συμμετείχαν σ’ αυτά, είναι απογοητευτική μια και δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας από αυτήν. Δεν «μπόρεσαν» να αποτελέσουν συγκροτημένο πολιτικό κέντρο της Δημοτικής παράταξης και να διαχειριστούν την τετραετία, αλλά ούτε και τις ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης της προεκλογικής περιόδου.
Ακόμα και σήμερα, τέσσερις μήνες από τις εκλογές και μετά από τόσες μετεκλογικές διαδικασίες δεν έχουμε καταλήξει σε μια κοινά αποδεκτή πρόταση για τους λόγους που χάσαμε στις εκλογές. Ο καθένας έχει την προσέγγισή του και την άποψή του και αυτό δεν βοηθάει να καταστρώσουμε την στρατηγική μας και τις τακτικές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για να διορθώσουμε την πορεία μας. Μέσα σε αυτό το τοπίο γίνεται φανερό πως η δουλειά της Γραμματείας είναι ιδιαίτερα σημαντική
Πρώτος στόχος είναι η συγκρότηση πολιτικής πρότασης για το αύριο της Αγίας Παρασκευής. Η πόλη καθοδηγούμενη από τα ιδιωτικά συμφέροντα και διοικούμενη με λογικές διαχείρισης των προβλημάτων που δημιουργούνταν από την χωρίς σχέδιο και όραμα ανάπτυξη, κατέληξε σε μια στρεβλή και άναρχη διαμόρφωση. Μια πόλη χωρίς σωστή πολεοδομική συγκρότηση, με σημαντικές ελλείψεις σε ελεύθερους, κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους, ανίκανη να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δημοτών της για κυκλοφορία, στάθμευση, ελεύθερους χώρους κ.λ.π. Έτσι η παράταξή μας οφείλει να υπερβεί το παρελθόν και να καταθέσει γενναίες προτάσεις για την βελτίωση της κατάστασης.
Δεύτερος στόχος είναι η διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών της παράταξης και η απόκτηση φανερής οικονομικής αυτοδυναμίας. Η Γραμματεία έχει την υποχρέωση να εξηγήσει στους δημότες τις οικονομικές ανάγκες μιας δημοτικής παράταξης και μιας προεκλογικής εκστρατείας και να ζητήσει από αυτούς την οικονομική στήριξη.
Τρίτος στόχος είναι η διεύρυνση της κοινωνικής βάσης της παράταξης. Η απουσία μας από τα τοπικά και κοινωνικά κινήματα της πόλης. Η δυσαρέσκεια από τις ελλείψεις και ανεπάρκειες της τετράχρονης δημαρχοντίας, αλλά και οι τριβές που αναπόφευκτα δημιουργεί η παρουσία μιας διοίκησης στο Δήμο, εμπόδισαν να κεφαλαιοποιηθεί η ξεχωριστή και σημαντική δουλειά που έγινε σε πολλούς τομείς του Δήμου και να μας δώσει τον αέρα του αδιαφιλονίκητου νικητή.
Όλα αυτά και άλλα, αποτελούν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην αποξένωση από σημαντικά κοινωνικά στρώματα. Αξιοσημείωτες κοινωνικές ομάδες έχουν βρει πολιτική στέγη σε άλλους σχηματισμούς. Η παράταξή μας έχει χάσει την αντιστοίχηση με την κοινωνική διαστρωμάτωση της πόλης. Υπάρχουν συνδημότες μας, ενεργοί πολίτες, που σήμερα στέκονται με δυσπιστία στις διακυρήξεις μας. Έχοντας τις προσωπικές τους ερμηνείες για την μέχρι σήμερα λειτουργία της παράταξης αμφιβάλουν, περιμένουν να δουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν.
Οι προϋποθέσεις για να σπάσει η δυσπιστία, να διευρυνθεί η κοινωνική βάση και να οδηγηθούμε σε μια τελική διαδικασία συγκρότησης μιας ευρείας παράταξης, είναι:
 Το άνοιγμα των διαδικασιών στην τοπική κοινωνία,
 το περιεχόμενο και η ποιότητα των δράσεων
 οι δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης,
 η διαφάνεια στην λειτουργία και στα οικονομικά.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κρίνεται και ο ρόλος των προσώπων. Έχουμε ανάγκη από πρόσωπα καθαρά και διάφανα στην πολιτική τους ζωή. Πρόσωπα που να συσπειρώνουν τα κοινωνικά στρώματα, με πολιτικές απόψεις, με συμμετοχή στα τοπικά κινήματα και τους συλλόγους της πόλης. Πρόσωπα που να έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για την Αγία Παρασκευή. Πρόσωπα με φιλοδοξίες αλλά και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. Μακριά από ίντριγκες που υποτάσσουν τα πάντα σε προσωπικές στρατηγικές.
Σε αυτά τα κριτήρια δεν υπάρχει ελαστικότητα και ανοχή. Το απαιτεί η κοινωνία και το επιβάλλει η κρίση αξιοπιστίας στην οποία έχει μπει το πολιτικό σύστημα.
Η επιτυχία σε αυτούς τους στόχους θα προδιαγράψει και το μέλλον της παράταξης και του σημερινού εγχειρήματος.

4 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ κ.ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΡΜΠΑ-2/3/2011

Στην προγραμματισμένη συνέντευξη ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς μίλησε για τα οικονομικά, τους συμβασιούχους, την Αγ. Ιωάννου, τα σχολεία, το Δημαρχείο, το κολυμβητήριο.
Τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η καθημερινότητα (φωτισμός, πεζοδρόμια, καθαριότητα) και ότι εκεί θα κριθεί.
Συγκεκριμένα:
1) ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η νέα Δημοτική αρχή παρέλαβε πολλά προβλήματα σχετικά με την οργάνωση του Δήμου τα οποία καθημερινά προσπαθεί να επιλύσει. Στόχος: Να προχωρήσουμε μέχρι τα τέλη Ιουνίου στη σύσταση καινούργιου Οργανισμού του Δήμου και να προκηρύξουμε όλες τις θέσεις μόνιμου προσωπικού , έτσι ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου στις σωστές θέσεις.
- ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής παραμένει σταθερός στην αρχική του θέση ότι το θέμα των συμβασιούχων πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση και υπευθυνότητα και όχι με ευχολόγια και ανέξοδες υποσχέσεις. Το θέμα των συμβασιούχων είναι πολιτικό και χρειάζεται αντιμετώπιση από την κεντρική εξουσία.
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
- ΤΙ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ
Η νέα Δημοτική αρχή παρέλαβε υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ χωρίς να γνωρίζει όλες τις υποχρεώσεις των ΝΠΔΔ, αφού στις 28/2/2011, ψηφίστηκε η ενοποίηση των ΝΠΔΔ και ο δήμος δεν έχει αναλάβει ακόμα την διοίκηση τους. Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση του νέου προϋπολογισμού του δήμου θα δοθεί στη δημοσιότητα ολοκληρωμένη ανάλυση των οικονομικών του δήμου.
Ενδεικτικά αναφέρθηκαν τα παρακάτω στοιχεία:
Δάνεια Δήμου: το 2006 ανέρχονταν στα 3,3εκατ. ευρώ, ενώ το 2010 ανέρχονταν στα 5,6εκατ. ευρώ.
Τιμολόγια παρελθόντων ετών: Το 2006 ανέρχονταν στα 2,8εκατ. ευρώ, το 2010 ανέρχονταν στα 4,5εκατ. ευρώ.
Απλήρωτα τιμολόγια: Το 2006 ανέρχονταν στα 0,5εκατ. ευρώ, το 2010 ανέρχονταν στο 1εκατ. ευρώ.
Έσοδα δήμου για την τετραετία 2007-2010: 101 εκατ. ευρώ.
Χρηματικό υπόλοιπο: Tο 2006 ανερχόταν στα 4εκατ. ευρώ και το 2010 ανερχόταν στα 3εκατ. ευρώ.
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του Δήμου, να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία μας στην αγορά και οι πληρωμές τιμολογίων να ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες.
Να εξασφαλίσουμε χρηματικό υπόλοιπο άνω των 4εκατ. ευρώ στην τράπεζα.
- ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Άμεση διεξαγωγή διαγωνισμού για πρόσληψη ορκωτών λογιστών οι οποίοι θα ελέγξουν τα πάντα σε Δήμο και ΝΠΔΔ για το διάστημα της προηγούμενης τετραετίας.
- ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΚΟΙΚΕΔΑΠ (πρώην ΔΗΠΕΑΠ)
Ομόφωνη απόφαση διοικητικού συμβουλίου να παραπεμφθεί τα θέμα στην Εισαγγελία και στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος. Έχει ήδη γίνει μηνυτήρια αναφορά σε Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την αποκρυπτογράφηση του σκληρού δίσκου.
- ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής τόνισε ότι η στάση του ως υπέρμαχου και υποστηρικτή της απόλυτης διαφάνειας είναι εδώ και χρόνια γνωστή. Συμπλήρωσε ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι σύμμαχος και διασφαλίζει τη διαφάνεια
- ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι δεν έγινε καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το έτος 2011 και σημείωσε ότι αν λάβουμε υπόψη τον πληθωρισμό ουσιαστικά μιλάμε για μείωση των δημοτικών τελών. Θα επιδιωχθεί να μην υπάρξει αύξηση των δημοτικών τελών ούτε για το 2012.
- ΣΧΟΛΕΙΑ
Τονίστηκε ότι το θέμα των σχολειών είναι υψηλής προτεραιότητας για την σημερινή διοίκηση. Πολλά σχολεία της Αγίας Παρασκευής λειτουργούν με πληθώρα προβλημάτων (πχ. ΕΠΑΛ-Αιτωλίας, 4ο – Κοντόπευκο).
Στόχος κάθε σχολείο να διαθέτει το δικό του μητρώο εργασιών, έτσι ώστε να είναι εμφανές τι εργασίες γίνανε, από ποιόν γίνανε και από ποιόν παρελήφθησαν. Η νέα δημοτική αρχή δεν βρήκε καμία μελέτη για βρεφονηπιακούς σταθμούς και προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση τριών μελετών για κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών σε οικόπεδα του Δήμου. Μέχρι στιγμής λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα ακίνητα.
3) ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
- ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Πρώτη προτεραιότητα του Δήμου η ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου. Στόχος η Αγίου Ιωάννου να παραμείνει δρόμος διπλής κατεύθυνσης και να δημιουργηθούν θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για την διευκόλυνση των πολιτών.
- ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Ολοκληρώθηκε η προμελέτη και προχωράει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία άδειας ανοικοδόμησης του Δημαρχείου. Στόχος να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση του στην παρούσα τετραετία.
- ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Θα δημιουργηθεί πλατεία, όπως είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά. Κάτω από τις κερκίδες υπάρχουν αίθουσες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία αθλητικών χώρων που θα είναι στη διάθεση των δημοτών.
-ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ
Προχωράμε για την αλλαγή της βούλησης του κληροδόχου από Σανατόριο σε Δημοτικό Γηροκομείο.
- ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΠΕΥΚΑΚΙΑ
Δεν θα δοθεί σε ιδιώτες για εκμετάλλευση η συνεκμετάλλευση. Θα το φτιάξουμε «κομμάτι–κομμάτι » μόνοι μας.

4) ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι ενοποιήθηκαν όλοι οι παιδικοί σταθμοί σε ένα νομικό πρόσωπο.
Επίσης Πολιτισμός, Αθλητισμός και οι δραστηριότητες της πρώην ΔΗΠΕΑΠ ενοποιήθηκαν σε ένα νομικό πρόσωπο με την επωνυμία Πολιτιστικός, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Διεκδίκηση για την διατήρηση ως ανεξάρτητου ΝΠΔΔ της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου», μετά από πρόταση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Πρόταση για ορισμό 3 Αντιπροέδρων ΝΠΔΔ που προέρχονται από τον χώρο της δημοτικής αντιπολίτευσης.
Τόνισε ότι ΚΑΠΗ και Δημοτικά Ιατρεία συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και εντάσσονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Ο προϋπολογισμός τους παραμένει ακριβώς όπως την προηγούμενη χρονιά.
Ο Δήμαρχός Αγίας Παρασκευής αναφέρθηκε επίσης στο πόσο σημαντικό είναι για αυτόν το θέμα του πολιτισμού, τόνισε ότι υπάρχουν στην πόλη μας άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν και εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να «παραχθεί πολιτισμός» στην πόλη μας από όσους μπορούν να προσφέρουν ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για τον σκοπό αυτό.

5) ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα θέματα καθημερινότητας αποτελούν άμεση προτεραιότητα και είναι το πεδίο στο οποίο θα κριθεί η νέα δημοτική αρχή. Η βελτίωση της καθημερινής ποιότητας ζωής του πολίτη αποτελεί πρωταρχικό στόχο. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι αυτό του σωστού φωτισμού της πόλης. Επίσης σημαντικά είναι τα θέματα των πεζοδρομίων και της καθαριότητας της πόλης.

Παρόντες από πλευράς Δημοτικής Αρχής οι Αντιδήμαρχοι : Παπαδοπούλου Ελευθερία, Αλεφαντής Δημήτρης, Δάβαρη Ελένη, Κωβαίος Νικόλαος, Παναγόπουλος Γεώργιος. Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βουτσινάς Ιωάννης. Ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, η Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μουχτούρη Γερασιμία ,ο Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Νομικού Προσώπου «Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής» Μουστόγιαννης Αλέξης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Καζάκος Γεώργιος , Κωνσταντακόπουλος Μανώλης και Σάρκουλας Βασίλης. Τον συντονισμό της συνέντευξης είχε η Σύμβουλος Επικοινωνίας Δημάρχου Νάκη Ιωάννα.

3 Μαρτίου 2011

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΡΑΒΙΑΣ

Την Καθαρή Δευτέρα 07/03/2011, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής διοργανώνει τα «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2011».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει :

Σαρακοστιανά εδέσματα-την καλύτερη παραδοσιακή φασολάδα - λαγάνες και κρασί.

Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά, ρεμπέτικα και δημοτικά τραγούδια.

Μαλλί της Γριάς για τους μικρούς φίλους, που θα απασχολούνται με
μπαλονοκατασκευές και face painting.

H εκδήλωση θα γίνει στο 1ο Δημοτικό Πάρκο (Τέρμα Αιγαίου Πελάγους & Γραβιάς).

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους!


--------------------------------------------------------------------------------

ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΜΑΖΙ" ;;;

Μετά τον Σ. Παπαμιχαήλ άλλο ένα γερό χαρτί της παράταξης "Μαζί" ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Γ. Γουργούλης αποχωρεί και αυτός μετά από έντονη διαφωνία με τον Βασίλη Γιαννακόπουλο.
Απ' ότι φαίνεται η στήριξη στον πρώην Δήμαρχο δεν ήταν αυθεντική και άρχισαν τα παρατράγουδα.
Άραγε έχει κι άλλος σειρά;
Ο κ. Γιαννακόπουλος δείχνει να μην ενοχλήθηκε και πολύ, αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Γουργούλης τον στήριξε προεκλογικά αφού είχε άλλες απόψεις και δήλωσε ότι έχασε τον Δήμο αλλά έχασε κι ένα φίλο ...

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ Ο ΔΗΜΟΣ του Μ. Γαβρά

Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη ο Δήμος
του Μιχάλη Γαβρά
Ορθοπαιδικού Χειρουργού
Δημοτικού Σύμβουλου Αγίας Παρασκευής

Η συνέχεια της διαδικασίας για την ανάδειξη του Συμπαραστάτη του Δημότη επιβεβαίωσε την επιλογή του σημερινού Δημάρχου και της δημοτικής του ομάδας να λειτουργήσουν με παραταξιακή λογική. Το είχαμε επισημάνει μετά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πως η εκλογή του Συμπαραστάτη είναι κυρίως ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου, πολιτική και πραγματική, μια και αριθμητικά η συμμετοχή της πλειοψηφίας στην συμπλήρωση των απαιτούμενων 2/3 είναι αναγκαστική και προαπαιτούμενη. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η πολιτική ευθύνη, μια και αυτή ως δημαρχεύουσα παράταξη έχει αναλάβει την ευθύνη να υλοποιήσει του Καλλικράτη.
Ο Συμπαραστάτης θεσμοθετήθηκε για να ελέγχει φαινόμενα κακοδιοίκησης της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου, για λογαριασμό των δημοτών. Θεωρείται σημαντικό εργαλείο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Δημοτών προς τα όργανα του Δήμου και αυτό αποτελεί έναν από τους κυριότερους στόχους της μεταρρύθμισης.
Η επίδειξη παραταξιακού εγωισμού και η εμμονή της πλειοψηφίας στην υποστήριξη του αρχικά επιλεγέντος από αυτήν συνδημότη μας και υποψήφιου με το ψηφοδέλτιό της, χωρίς να δείχνει καμιά διάθεση αναζήτησης κοινού υποψηφίου, μόνο ως αδιαλλαξία και έπαρση μπορεί να εκληφθεί.
Πολύ περισσότερο που από την πλευρά της αντιπολίτευσης έγινε φανερή η διάθεση συνεργασίας για την από κοινού επιλογή με την κατάθεση πρότασης άλλου προσώπου εκτός από αυτά που είχαν ψηφιστεί την προηγούμενη φορά.
Το γεγονός από μόνο του δεν θα είχε καμιά αξία να σχολιαστεί, αν το ίδιο δεν καταγραφόταν στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, που απέτυχαν έτσι να εκλέξουν Συμπαραστάτη. Η ταυτόσημη συμπεριφορά της πλειοψηφίας σ’ αυτές τις πόλεις αναδεικνύει και το μείζον.
Οι πλειοψηφίες αντιμετωπίζουν ως “λάφυρο“ εξουσίας έναν ανεξάρτητο θεσμό και επιχειρούν να τοποθετήσουν στη θέση αυτή παράγοντες από το περιβάλλον τους. Εκτιμούν πως έτσι θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και δεν θα εκτεθούν με τις προσφυγές πολιτών. Κινούνται με αυτό τον τρόπο εκμεταλλευόμενες από την αντίστροφη πλευρά την δέσμευση του νόμου. Προωθούν τους δικούς τους ανθρώπους, επιμένουν στην υποψηφιότητα χωρίς διάθεση συνεργασίας με την αντιπολίτευση έτσι ώστε να οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο, να μην εκλεγεί Συμπαραστάτης και να απαλλαγούν από έναν ενδεχόμενο πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Όλα αυτά έχουν να κάνουν τελικά με την πολιτική κουλτούρα των παραγόντων της αυτοδιοίκησης που έχουν “εκπαιδευτεί“ να δουλεύουν στο ασφαλές περιβάλλον μιας παράταξης, πέρα και έξω από τα τοπικά κινήματα στα οποία η κουλτούρα της συνεργασίας είναι προαπαιτούμενη. Κάθε θεσμός που θα μπορούσε να διαταράξει αυτή την πρακτική στη διεύθυνση των τοπικών υποθέσεων, θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο ή να καταργηθεί. Η παραταξιακή λογική και επιμονή, έχει μετατρέψει την αρχή της πλειοψηφίας σε μηχανισμό επιβολής θέσεων. Και έχει εξαφανίσει τα ίχνη συναίνεσης που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσουν θεσμικά όργανα που θα έπρεπε να αποτελούν εκφραστές της ανησυχίας των τοπικών κοινωνιών.
Η συμπεριφορά της σημερινής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, οδήγησε την διαδικασία επιλογής σε αποτυχία και έτσι να μπορεί κάποιος να υποστηρίζει με βασιμότητα πλέον, πως όπως όλες οι εξουσίες, δεν επιθυμούν επί της ουσίας τον έλεγχο στις πράξεις τους.

Αγία Παρασκευή 1.3.2011