22 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Άρχισαν όπως φαίνεται οι μετακινήσεις του μόνιμου προσωπικού, αφού οι συμβασιούχοι σιγά-σιγά εξαφανίζονται και γίνονται φανερά πλέον τα προβλήματα στις υπηρεσίες του Δήμου.

Έτσι λοιπόν μιας και ξεμείναμε από σχολικούς φύλακες, η εύκολη λύση είναι να πάρουμε τους φύλακες από τις πλατείες και τα πάρκα και να τους πάμε στα σχολεία, όπερ και εγένετο! Ένα το κρατούμενο λοιπόν: οι φύλακες πλατειών γίνονται σχολικοί φύλακες. Υπόψη ότι ο Δήμος έχει τέσσερεις (4) μόνιμους υπαλλήλους με την ειδικότητα του φύλακα. Όπως καταλαβαίνετε τα σχολεία δεν καλύπτονται και οι πλατείες θα μείνουν στο έλεος του κάθε περιθωριακού. Τώρα μάλιστα που φτιάχνει ο καιρός και θα πηγαίνουμε τα παιδιά μας στις εκεί παιδικές χαρές αναρωτιέμαι πόσο ασφαλής θα είναι ο χώρος.

Πάμε τώρα και στο δεύτερο κρατούμενο: έχουμε ένα πάρκο -τρόπος του λέγειν έχουμε δηλαδή- που περιφράχτηκε, διώχθηκαν οι ναρκομανείς, απαγορεύτηκαν τα αδέσποτα ζώα και μπορούμε να πηγαίνουμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν τη φύση, να πάρουν οξυγόνο και να κάνουμε ακόμα και πάρτυ σε αυτό. Να όμως που πήραν κι από κει τον μόνιμο φύλακα και έμεινε ένας μόνο, ο οποίος στην ουσία δεν είναι φύλακας αλλά εμπειρότατος κηπουρός μόνιμος υπάλληλος του Δήμου και που αν ο κος Δήμαρχος κυνηγήσει το στόχο του, δηλαδή αυτά που δήλωσε στην συνέντευξη τύπου:
…Στόχος: Να προχωρήσουμε μέχρι τα τέλη Ιουνίου στη σύσταση καινούργιου Οργανισμού του Δήμου και να προκηρύξουμε όλες τις θέσεις μόνιμου προσωπικού, έτσι ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου στις σωστές θέσεις.
Θα πρέπει να τον μετακινήσει κι αυτόν στην «σωστή θέση» διαφορετικά θ’ αρχίσουν οι καλοθελητές να μιλούν για εύνοιες και εξαιρέσεις, για συγγενείς και φίλους.

Όπως καταλαβαίνεται τα προβλήματα δεν λύνονται με τη δημιουργία νέων, και σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε και σοβαρότερα με την πάροδο του χρόνου. Ο Δήμος χρειάζεται προσωπικό για να λειτουργήσει και καλό θα ήταν η δημοτική αρχή να κινηθεί ενεργά προς την κατεύθυνση απόκτησης υπαλλήλων. Μόνιμων υπαλλήλων και όχι ευκαιριακές λύσεις. Καλά τα ευχολόγια και το ρίξιμο ευθυνών αλλά ας προχωρήσουμε κάποια στιγμή προς τα εμπρός κάνοντας τα σωστά βήματα.

2 σχόλια:

ayto ginete xronia stis ekastotes dioikisis toy dimou mia apo ta idia 8a eexoume kai fetos den vazoune mialo aytoi gia ta mpaza einai coloi toys

ego pisteyo paidia oti ekdikite kapia prosopa min exontas yxnos an8ropias logo kia tis paratajeos toy pia ejigiansi kai trixes katsares oso gia to ean 8a parousiasei ergo edo 8a ymaste kai 8a deite mia apo ta idia 8a pleysei kai aytos me ta logia toy 8a 8ymaste kai san antidimarxos axristos ytane perase kai den akoympise



x.as