27 Μαρτίου 2011

... ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ;

Το Μάρτη του 1821 ξεκίνησε η επανάσταση για την απόκτηση της Ελευθερίας για τους Έλληνες πολίτες. Όμως ήταν μόνο η αρχή γιατί οι μάχες και οι αγώνες συνεχίστηκαν για αρκετά χρόνια ακόμα.

Το Μάρτη του 2011 όμως στην πόλη μας έχουμε μια ακόμα μάχη, για την Ελευθερία του λόγου αυτή τη φορά και την Ελευθερία της προσωπικής κρίσης.


Όπως ήδη θα διαβάσατε στο φιλικό και συντοπίτικο blog Αgiaparaskevi-guide.gr στην ανάρτηση http://www.agiaparaskevi-guide.gr/el/?p=2095 ο κ. Μαζίδης τόλμησε να εκφέρει άποψη για τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο και δέχτηκε επίθεση από τον κ. Αλεξόπουλο. Κατά την άποψή μου το άρθρο του κου Μαζίδη δεν έθιγε ούτε κατηγορούσε τον κ. Αλεξόπουλο παρά περιέγραφε ένα γεγονός όπως το αντιλήφθηκε ο ίδιος. Πράγμα που δεν αιτιολογεί την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου του στυλ:


…Θα καταγραφετε ομως αυτα που γινονται και οχι αυτα που σας λενε….Τελεια και παυλα…Αλλιως θα προσφυγω εκει που πρεπει ωστε να προστατευσω και εγω την τιμη και την υποληψη μου…

Δεν τον έβρισε, δεν τον χλεύασε , δεν είπε ψέματα, οπότε πως θίγεται η τιμή και η υπόληψη του; Άλλοι πολιτικοί και πολιτευόμενοι έχουν ακούσει πολύ χειρότερα.


Τα blog κυρίες και κύριοι τα δημιουργήσαμε όχι για να προβληθούμε οι ίδιοι αλλά για να βοηθήσουμε την πόλη μας να γίνει καλύτερη. Για να ακουστούν κάποια πράγματα που πριν θάβονταν. Για να ακουστεί και η φωνή των πολιτών όταν δεν βρίσκει άλλες πόρτες ανοικτές. Για να βοηθήσουμε, αλλά και να κρίνουμε ΦΑΝΕΡΑ τους δημοτικούς άρχοντες που ψηφίζουμε για να κυβερνούν το καράβι της πόλης μας.


Και λέω ΦΑΝΕΡΑ γιατί ποτέ δεν κρυφτήκαμε, δηλώσαμε τα ονόματά μας και βάλαμε τις φωτογραφίες μας. Δεν δηλώσαμε ποτέ δημοσιογράφοι, ούτε διάνοιες ,αλλά ΠΟΛΙΤΕΣ της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ με κάθε δικαίωμα να μιλάμε. Δεν προσβάλαμε ποτέ κανέναν, ούτε κατηγορήσαμε κάποιον χωρίς να έχουμε στοιχεία. (Τουλάχιστον όχι ηθελημένα). Δεχόμαστε τις όποιες διαφωνίες ΟΧΙ όμως τις απειλές.


Τον Στράτο τον Μαζίδη τον γνώρισα προσωπικά και είδα έναν σοβαρό άνθρωπο που αγωνίζεται γι’ αυτό που θεωρεί σωστό. Η μέχρι τώρα πορεία του το αποδεικνύει.