31 Μαρτίου 2011

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ.

Με παράπονα από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου ξεκίνησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο για τις θέσεις των αρχηγών των παρατάξεων, όσο και για την επιλογή της κας Μουχτούρη για την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας। Στη συνέχεια ο κ. Γκιζιώτης αναφέρθηκε στους 21 απλήρωτους γυμναστές, λέγοντας ότι τους οφείλουν 6 μισθούς και ζήτησε να δεσμευτεί ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς ότι θα πληρωθούν. Ο κος Μουστόγιαννης δήλωσε ότι σήμερα (31/3/11) θα κατατεθούν 2 μισθοί και ότι θα έχει συνάντηση με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πιθανόν την άλλη εβδομάδα, χωρίς όμως να είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει ευνοϊκό αποτέλεσμα.


Ακολούθησε πρόταση της κας Φωτεινού να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί τον Δημόκριτο και θα ελέγξει κατά πόσο είναι ασφαλής η εγκατάσταση και την εκπαίδευση που υπάρχει για την περίπτωση σεισμού. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι περιμένει τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Δημόκριτου για να τον επισκεφθούν.


Συζητήθηκε επίσης η διεκδίκηση του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι" και αφού έγιναν κάποιες διευκρινήσεις, η πλειοψηφία ψήφισε ΝΑΙ εκτός της κας Δημητρίου και των κων Γκιζιώτη και Τσιμπουκάκη που ψήφισαν λευκό ζητώντας κάποιες επιπλέον διευκρινήσεις. Κατόπιν μετά από συζήτηση μισής ώρας για τον αν θα επιτραπεί στον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας κ. Παναγούλη να αναγνώσει ένα κείμενο διάρκειας 10 λεπτών (αρνητική απόφαση) και μετά από συνολική καθυστέρηση 2 ωρών, ξεκίνησε η συζήτηση των προγραμματισμένων θεμάτων του Δ.Σ.


Το κτήμα Σιστοβάρη έπειτα από εισήγηση του κου Κουβόπουλου απασχολεί για μια ακόμη φορά το Δήμο. Ο κ. Κουβόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία του προβλήματος, κατέθεσε στο σώμα του Συμβουλίου αρκετά έγγραφα που δείχνουν παρατυπίες και παραλείψεις που έχουν λάβει χώρα στην όλη υπόθεση και έκανε κάποιες προτάσεις.


Και εδώ γεννιούνται αρκετά ερωτήματα: 1)Για το κτήμα Σιστοβάρη ο κ. Κουβόπουλος έχει αναφερθεί και παλαιότερα επιδεικνύοντας τα έγγραφα αυτά (ακόμα και σε προεκλογική συνέντευξη στην τηλεόραση), αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να εισπράξει απειλές κατά της ζωής του.


2)Η στάση του προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας ήταν λίγο περίεργη σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο κ. Παναγούλης ήταν προκλητικός και εριστικός και από νωρίς προκάλεσε την οργή του κ. Κουβόπουλου γιατί "καθόταν σαν να βρισκόταν σε καφενείο". Όταν δεν του επέτρεψαν να διαβάσει το κείμενο που αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας της νομικής υπηρεσίας εξοργίστηκε και δήλωσε ότι αποχωρεί, έπειτα όμως από έντονες αντιδράσεις αρκετών συμβούλων και την δήλωση του Δημάρχου κ. Ζορμπά ότι είναι εκεί για να βοηθά τον Δήμαρχο, αποσύρθηκε στην διπλανή αίθουσα μέχρι να τελειώσει η εισήγηση του κ. Κουβόπουλου. Σε ερώτηση του προέδρου αν έχει κάτι να απαντήσει στα όσα καταγγέλει ο κ. Κουβόπουλος , ο κ. Παναγούλης άρχισε να αναλύει πως λειτουργεί η νομική υπηρεσία, σε αντιδράσεις των παρευρισκόμενων είπε ότι :δεν μιλά σε μη νομικούς!!!! και τελικά φάνηκε ότι έκανε πολύ φασαρία για το τίποτα. Δεν ξέρω και κατά πόσο ήταν ο καταλληλότερος να αναλάβει την υπόθεση από την στιγμή που όπως ανέφερε ο κ. Κουβόπουλος υπήρξε δικηγόρος παλαιότερα του κ. Σαμουρέλη, πράγμα που ο ίδιος δεν διέψευσε.


3) Η εντύπωση που αποκομίζει κανείς από όλη αυτή την εικόνα είναι ότι α)κανείς δεν θέλει να βουτήξει στα βαθιά στο ζήτημα Σιστοβάρη (πέραν του κ. Κουβόπουλου), β)είναι πολλοί που έχουν ανάμιξη, άλλος πολύ και άλλος λιγότερο και γ) ότι η νομική υπηρεσία κρατάει μια περίεργη στάση είτε γιατί το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο είτε γιατί παίζονται μεγάλα συμφέροντα.


Το αποτέλεσμα είναι να μην παρθεί καμία απόφαση, παρά να εξεταστεί πάλι από τη νομική υπηρεσία και να τεθεί ξανά σε Δ.Σ αν χρειαστεί.


Να δείτε που στο τέλος με τόσο ψάξιμο θα ξεχάσουμε για τι ψάχνουμε .... και μια ωραία πρωία το κτήμα θα έχει κάνει φτερά και θα ψάχνουμε πάλι πως χάθηκε μέσα από τα χέρια μας.Εγώ τώρα γιατί έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και ότι εχθές τέθηκε το θέμα αυτό ίσως γιατί δεν μπορούσαν να το αποφύγουν; Γιατί από την αρχή ακόμα πολλοί κατάλαβαν ότι η υπόθεση δεν θα είχε αποτέλεσμα; Μου έρχεται στο μυαλό μια λέξη που ταιριάζει απόλυτα με όλα αυτά που έλαβαν χώρα εχθές στο θέμα Σιστοβάρη, αλλά δεν θα την πω, θα αφήσω το δικό σας μυαλό να την βρει και είμαι σίγουρη ότι δεν θα δυσκολευτείτε.


.............................Η φωτογραφία είναι από το site http://www.agiaparaskevi-guide.gr/