ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

30 Απριλίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Σάββατο 12:00πμ, η μέρα ηλιόλουστη με θερμοκρασία 20C και σκεφτήκαμε να πάμε μια βόλτα τα παιδιά στο πάρκο της οδού Νεαπόλεως. Εκεί μας περίμενε μια έκπληξη όπως θα δείτε και στις εικόνες πιο κάτω, οι πόρτες κλειδωμένες!!!!

Οι πληροφορίες μας λένε ότι εφόσον έμεινε ένας μόνο φύλακας δεν είναι δυνατόν να ανοίγει το πάρκο όλα τα Σαββατοκύριακα, έτσι λοιπόν εμείς οι πολίτες μπορούμε να πάμε στους διπλανούς δήμους.

Σε παλιότερη ανάρτηση (http://agparaskevi.blogspot.com/2011/03/blog-post_22.html) είχαμε τονίσει ότι δεν λύνονται τα προβλήματα δημιουργώντας νέα. Ο κ. Δήμαρχος θεώρησε σωστό να απομακρύνει τον ένα φύλακα του πάρκου καλύπτοντας άλλη θέση, χωρίς να υπολογίσει πως θα λειτουργήσει ο χώρος στη συνέχεια. Εκτός αν υπολογίζει στα πάρκα του Χολαργού και του Χαλανδρίου για να του έρθει και φθηνότερα.

Τελικά θα ενδιαφερθεί κανείς πραγματικά για το Δήμο Αγίας Παρασκευής;

Ποιο θα είναι το μέλλον του πάρκου Νεαπόλεως;

Μήπως θα πάρει και τον υπάρχοντα φύλακα με τη σύσταση του νέου Οργανισμού του δήμου να τον πάει στη θέση του και να κλείσει τελείως το πάρκο;



5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 4-8 Μαΐου 2011



Το Αυτοτελές Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής , διοργανώνει την
«5η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας».

Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από την έκπτωση αξιών και ιδανικών και σε πείσμα της οικονομικής πενίας, εμείς συνεχίζουμε για πέμπτη χρονιά.
Συμμετέχουν μαθητές των σχολείων της πόλης μας , από το δημοτικό έως και το λύκειο .

Στόχος μας είναι η ανύψωση του πολιτιστικού μας γίγνεσθαι, μέσα από την ελεύθερη έκφραση των μαθητών μας, σε όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας όπως το θέατρο , ο χορός , η χειροτεχνία η μουσική και η ζωγραφική.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες δημιουργικής έκφρασης της νεολαίας , πιστεύουμε στον κοινωνικό ρόλο του σχολείου και είμαστε σίγουροι ότι και φέτος τα παιδιά μας θα μας εκπλήξουν.

Έναρξη: Τετάρτη 4 Μαΐου 2011,17:30
3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής
Δερβενακίων & Σάκη Καράγιωργα

28 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ κ. Β.ΖΟΡΜΠΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.



Με δελτίο τύπου που έστειλε ο Δήμος Αγ. Παρασκευής μας ενημέρωσε ότι:

Στα πλαίσια της Αδελφοποίησης των Πόλεων της Αγίας Παρασκευής (Ελλάδα) και του Saint-Brieuc (Γαλλία),που βασίζεται στην ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και της επικοινωνίας των πολιτών των δύο χωρών μέσω των Νέων Τεχνολογιών, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υποδέχτηκε, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2011,στο Δημαρχείο της πόλης, εκπροσώπους της Επιτροπής Αδερφοποίησης από το Saint-Brieuc της Γαλλίας.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς τόνισε για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον και τη στήριξη της νέας Δημοτικής Αρχής στους στόχους και το όραμα της Επιτροπής Αδελφοποίησης.
Σε μια ζεστή, φιλική και άμεση συζήτηση αντάλλαξε μαζί τους ενδιαφέρουσες απόψεις και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα με το έμβλημα της πόλης μας.
Παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Βουτσινάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δ. Αλεφαντής ,κα Ε .Παπαδοπούλου, κα Ε. Δάβαρη, ο πρόεδρος Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου κ. Α. Μουστόγιαννης και ο επικεφαλής της Παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» κ. Γ. Σταθόπουλος. Επίσης παρούσες τα μέλη της Επιτροπής Αδελφοποίησης κυρίες Ι. Παπαδοπούλου, Σ. Βαμβακά και Α. Στεργίου.
Σε νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αδελφοποίησης από τη Γαλλία παρευρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής κ. Α. Γκιζιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Β. Σάρκουλας, Μ. Μπράμη, Τ. Κωστόπουλος και Δ. Πανουσοπούλου.

27 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ")




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ

ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ
Από την ανεπανάληπτη 7μελή ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΕ ΤΑ
ΧΑΛΚΕΝΤΕΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ του Φώντα Τζανίνη!!!

Η Πρωτομαγιά είναι εκτός από εργατική γιορτή και γιορτή της φύσης. Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί την γιορτή της Πρωτομαγιάς, στο όμορφο φυσικό περιβάλλον της Συνοικίας μας, που θέλουμε να το ζωντανέψουμε και να το κάνουμε ομορφότερο, ανθρώπινο και πιο καθαρό. Σας καλούμε στο μοναδικής ομορφιάς δασύλλιο των Πευκακίων, δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων την Κυριακή 1 Μαίου στις 10,30 το πρωί, για να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά και να δείξουμε την φροντίδα και την αγάπη μας στο δασύλλιο και να το προστατεύσουμε, ύστερα και από την απόπειρα εμπρησμού του επιχειρήθηκε πέρυσι. Ακολούθως στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου θα στήσουμε χορό με γλέντι και θα ακουστούν χαρούμενες μελωδίες με τα χαλκέντερα χάλκινα του συμπολίτη μας Φώντα Τζανίνη.

Ο Σύλλογος των Πευκακίων η Αναγέννηση προσφέρει τα εδέσματα, τα ποτά και την μουσική και εσείς τη συμμετοχή, το τραγούδι και το δικό σας ενδιαφέρον για μια καθαρή Συνοικία με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση. Είναι ευτύχημα που ακόμη υπάρχει δασύλλιο και πράσινο στη Συνοικία μας, για να διατηρηθεί όμως, θέλει την φροντίδα, την αγάπη και κυρίως την προσοχή όλων μας.

Σας περιμένουμε όλους για μια γιορταστική πρωτομαγιά που θα αφήσει εποχή. Το καλύτερο πρωτομαγιάτικο στεφάνι θα βραβευτεί από το Σύλλογο!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος ........................................Ο Γραμματέας
Γιώργος Γεωργίου ...............................Στέφανος Μπακογιάννης

Είσοδος-Συμμετοχή Δωρεάν

ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ,ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ




ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ;

ΤΟ ΘΥΜΑ ΠΕΖΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΤΗΣ Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ
ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ Η ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΓΕΛΑΔΑΚΗ !!!

Σε έντονο διάβημα προς το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, προχώρησαν από κοινού ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πευκακίων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής με αφορμή τον τραγικό θάνατο του άτυχου νέου άνδρα που σκοτώθηκε στις 6 Απριλίου στην Λ.Μεσογείων 523, στην προσπάθειά του και με πράσινο να διασχίσει τη Λ. Μεσογείων,στο ύψος που βρίσκονται τα φανάρια.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Ρέππα κ. Κωστόγιαννης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπάς, ο επικεφαλής της παράταξης Μαζί για την Αγία Παρασκευή κ. Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων «Η Αναγέννηση» κ. Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της Ελληνογαλλικής Σχολής κ. Ευαγγελίδης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Πευκακίων κ. Μπακογιάννης ο Ταμίας κ. Αναστασόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Από πλευράς Δήμου και Συλλόγων εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των κατοίκων για την ασφάλεια των πεζών επί της Μεσογείων που έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή περισσότερων από 20 ανθρώπων, πολλοί απ’ αυτούς νέοι. Πριν τον θάνατο του νέου άνδρα στο ίδιο περίπου σημείο, πριν 3 χρόνια, είχε σκοτωθεί νεαρός μαθητής στην προσπάθεια να περάσει απέναντι τη Μεσογείων.

Εκτός από την ανησυχία, τονίστηκε από το Δήμαρχο κ. Ζορμπά και τον Πρόεδρο κ. Γεωργίου ότι στο σημείο αυτό, λόγω της έλλειψης της πεζογέφυρας, τα Πευκάκια κόβονται κυριολεκτικά στα δύο, αφού είναι αδύνατη η επικοινωνία του βορείου με το νότιο τομέα της Μεσογείων.

Τις ανησυχίες και προβληματισμούς που εκτέθηκαν διεξοδικά, κατανόησαν ο Δ/ντής του Υπουργού και οι συμμετέχοντες υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν την ένταξη του έργου στα χρηματοδοτούμενα και συμφώνησαν στην επιτάχυνση εκτέλεσής του.

Με σύνθημα όχι άλλο άδικο αίμα στη Μεσογείων, θα κορυφωθούν οι πιέσεις προκειμένου, επιτέλους, ένα έργο για το οποίο υπάρχει τεχνική ωριμότητα (έχει συνταχθεί η οριστική μελέτη και χρειάζεται μόνο επικαιροποίηση), να εκτελεστεί το συντομότερο δυνατό και οι κάτοικοι να αισθάνονται επιτέλους ασφαλείς παρά να βιώνουν διαρκώς τον κίνδυνο ακόμη και της ίδιας της ζωής τους.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Ελληνογαλλικής Σχολής κ. Ευαγγελίδης, τόνισε την αναγκαιότητα, χωρίς καθυστέρηση, να προχωρήσει η κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη, μια που αυτή θα διέρχονται μεγάλος αριθμός και μαθητών που φοιτούν στην παρακείμενη Ελληνογαλλική Σχολή.

Επιτέλους πόσα άλλα θύματα θα θρηνήσουμε στη Μεσογείων για ένα έργο που το έχει απόλυτα ανάγκη η πόλη μας;




Για το συγκεκριμένο σημείο έχουμε ξανακάνει θέμα στις 24 Απριλίου 2010 (http://agparaskevi.blogspot.com/2010/04/blog-post_24.html ), πάνω από ένα χρόνο μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα, αντίθετα θρηνούμε ακόμα αδικοχαμένους συμπολίτες μας.


Και τότε υπήρξε θετική ανταπόκριση και ανάλογη δέσμευση ...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑμεΑ

Η προβολή του πρώτου κύκλου «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η πρόταση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας – Εθελοντισμού - Κοινωνικής Πρόνοιας & Απορρόφησης πόρων, κου Κωβαίου-Ντούσκου Νικολάου για παρακολούθηση από τα μέλη του Εργαστηρίου ΑμεΑ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής ταινιών εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα σε εβδομαδιαία βάση, υλοποιήθηκε άμεσα και επιτυχώς. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων «Η Αγία Παρασκευή», κα Βασιλειάδη, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προμήθευσε το Εργαστήριο με μια σειρά από DVD΄s.
Η επιμέλεια της σειράς «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» έχει πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και η θεματολογία των DVD΄s είναι: 1. Το κουτί με τα τέσσερα μυστήρια, 2. Κυκλοφοριακή αγωγή, 3. Αγωγή Υγείας, 4. Ένα γράμμα μια ιστορία, 5. Γίνε φίλος με ένα δέντρο, 6. Ένα τρίγωνο στη χώρα των κύκλων, 7. Μαθηματικά 1-4.
Μετά από την προβολή των ταινιών «Κυκλοφοριακή αγωγή», «Αγωγή Υγείας» και «Ένα γράμμα μια ιστορία» η Διεπιστημονική ομάδα παρατήρησε ότι τα μέλη του Εργαστηρίου όχι μόνο παρακολουθούσαν με προσοχή αλλά μετά από την ολοκλήρωση κάθε προβολής εξέφραζαν απορίες, οι οποίες γίνονταν αντικείμενο συζήτησης στην ομάδα. Θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος καθότι διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σειρά έχει θετική επίδραση στα μέλη του Εργαστηρίου.

19 Απριλίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ & ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Στέλνουμε τις θερμότερες και ολόψυχες
ευχές μας για
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!


Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Βασίλης Ζορμπάς

και το Δημοτικό Συμβούλιο

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Αγία Παρασκευή, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 14 Απριλίου, τα προνήπια του Α΄ Παιδικού Σταθμού, με τη συνοδεία των Δασκάλων τους και της Διευθύντριας κας Κουκουβιτάκη επισκέφτηκαν το Φιλόπτωχο ενοριακό κέντρο του ιερού Ναού
Προφήτη Ηλία.
Εκεί τους υποδέχθηκαν οι ιερείς του Ναού και ο Αντιπρόεδρος του
Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών κ. Δ. Λέκκας και
πρόσφεραν τσάντες γεμάτες τρόφιμα , που οι γονείς τους έστειλαν με
πολλή προθυμία και αγάπη.
Ευχαριστούμε όσους κοπίασαν και φρόντισαν για αυτή την εκδήλωση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦ. ΑΞΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΧΟΛΑΡΓΟΥ- ΠΑΠΑΓΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

1./ Ο Πρόεδρος Θεόδωρος Μπριάνης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής (ΣΕΑΝ) Ευάγγελος Θεοδοσόπουλος, Αντιπρόεδρος, Μιχαήλ Φιλιππίδης, Γ. Γραμματέας, Σωτήριος Τζοβάρας, Ταμίας, Ευάγγελος Κούρκουλος, Έφορος, Δημήτριος Πετεινάρας, Γεώργιος Μιχαήλ και Μιχαήλ Χαρατσάρης, επισκέφθηκαν τους Δημάρχους: α) ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ κ. Ξύδη στις 30-3-2011 και β) ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ κ. Ζορμπά στις 14-4-2011. Στόχος τόσο των Εφέδρων Αξιωματικών, όσο και των Δημάρχων ήταν οι συναντήσεις αυτές να μην μείνουν στα όρια της εθιμοτυπίας και της ανταλλαγής απόψεων, αλλά να έχουν πιο πρακτικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, όπως τη συνεργασία σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, την εθελοντική συμμετοχή των μελών του ΣΕΑΝ σε δραστηριότητες του Δήμων, στην πολιτική προστασία, στην διοργάνωση εκδηλώσεων κ.ο.κ.
2/ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦ.ΑΞΚΩΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7-5-2011 ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ & ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΑΡΓΟΥΣ. Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ : 210 6395643, 210 6397746, 6944 367834, 6932 850037.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σας παραθέτω το κείμενο με το οποίο υπέβαλαν την παραίτησή τους οι πρόεδροι των Νομικών προσώπων του Δήμου έπειτα από ανάλογη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14-4-2011.


Μαζί Για την Αγία Παρασκευή
Αγία Παρασκευή 15.4.2011
ΑΠ Δήμου: 12340/18.4.2011
Προς
τον Ιωάννη Βουτσινά
πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής

Θέμα: Παραίτηση από πρόεδροι του ΔΣ των Νομ. Προσώπων του Δήμου

Κύριε πρόεδρε

Όπως σας είναι γνωστό σε εφαρμογή του οδικού χάρτη του νόμου του Καλλικράτη, καθώς και μεταγενέστερης εγκύκλιου, συνεχίζουμε να εκτελούμε καθήκοντα προέδρου του ΔΣ των Νομ.Προσώπων από 1.1.2011.
Eξ αρχής δηλώσαμε προφορικά πως θέτουμε τη παραίτησή μας στη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής. Αποδεχθήκαμε τη πρόταση που μας έγινε, να συνεχίσουμε την άσκηση των καθηκόντων της προεδρίας
 στην λογική της διατήρησης της «συνέχειας» της διοίκησης,
 της εξυπηρέτησης των δημοτών και των εργαζομένων και
 της διευκόλυνσης της νέας δημοτικής αρχής στο έργο της.
Κατά το διάστημα που διέρρευσε μέχρι σήμερα, παραχωρήθηκε στην σημερινή διοίκηση η ουσιαστική λειτουργία του Νομικού Προσώπου, διευκολύνοντας με την υπογραφή από την πλευρά μας, όσων εγγράφων έπρεπε να υπογραφούν από τον πρόεδρο, χωρίς καμιά άλλη παρέμβαση.
Στο ίδιο διάστημα, η σημερινή διοίκηση παρενέβη στην λειτουργία των Νομ.Προσώπων, με πράξεις ουσιαστικής διοίκησης και την διοργάνωση δράσεων, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, του έστω και τυπικά προέδρου.
Η πρακτική αυτή δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί μειωτική και απαξιωτική για το μέγεθος της θεσμικής προσφοράς μας.
Η ίδια συμπεριφορά επιφυλάχθηκε όλο αυτό το διάστημα σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκορύφωση αυτή στη συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό.
Έτσι στην συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου της 14.4.2011, ζητήσαμε από τον δήμαρχο κ.Βασ.Ζορμπά να υπάρξει ο σεβασμός που αρμόζει στον θεσμό του προέδρου.
Αντί αυτού, γίναμε μάρτυρες ακόμα μεγαλύτερης απαξίωσης, που συνοδεύτηκε με την απαίτηση του δημάρχου να καταθέσουμε γραπτώς την παραίτησή μας και μάλιστα την επομένη. Η ανωτέρω απαίτηση καταγράφηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης.
Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την απαίτηση, καταθέτουμε και γραπτώς την παραίτησή μας από την θέση του προέδρου του Δ.Σ των Νομικών Προσώπου του Δήμου.
Ευχόμαστε στην νέα διοίκηση, να ανταποκριθεί στις ανάγκες, στους περιορισμούς αλλά και στις νέες δυνατότητες που προσφέρει ο Καλλικράτης, προς όφελος των δημοτών και των εργαζομένων του Δήμου.

Οι πρόεδροι

Δημοτικά Ιατρεία.............Μιχάλης Γαβράς
Δημοτική Βιβλιοθήκη.......Κατερίνα Φλατσούση
ΚΑΠΗ..............................Ιωάννα Κουτσουρά
Κέντρο Παιδιού...............Μαργαρίτα Δημητρίου
ΚοιΠΕΔΑΠ......................Χρήστος Ματζανάς
ΟΑΔΑΠ...........................Γιάννης Μυλωνάκης
Παιδικοί Σταθμοί............Αννα Γάκη
Πνευματικό Κέντρο........Αλεξάνδρα Κιμουλάκη

18 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ




Την Τρίτη 12 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Δημάρχων Βορείου Τομέα Αττικής, υπό το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, με θέμα την Λειτουργία της Πολεοδομίας Βορείου Τομέα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δ. Στεργίου, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Π. Ξυριδάκης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βριλησσίων κ. Ν. Τζιλιγκάκης, η Διευθύντρια Πολεοδομίας κ. Ε. Χριστοπούλου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής επί Τεχνικών Θεμάτων κ. Κ. Τσιαμπάς και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Γ. Μπερνικόλας.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής επί Τεχνικών Θεμάτων κ. Κ. Τσιαμπάς, εκλήθησαν σε συνάντηση από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Η. Λιακόπουλο. Στην συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεσμεύτηκε ότι άμεσα-πιθανόν και αυτή την εβδομάδα-θα επιστρέψουν στην Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής, τουλάχιστον 15 άτομα από τα 25 που είχαν απομακρυνθεί.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι οι αμοιβές υπαλληλικού προσωπικού που θα ασχολείται με θέματα Πολεοδομίας θα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π).

15 Απριλίου 2011

Α. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ γυναικών της πόλης μας για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν με την άνοδο τους στην Α2 κατηγορία ! Μια επιτυχία που ανεβάζει τον αθλητισμό στην πόλη μας ακόμα πιο ψηλά. Η διοίκηση του Δήμου αλλά και του Αθλητικού Οργανισμού από την πρώτη στιγμή βρίσκεται κοντά σε όλους τους συλλόγους και είμαστε έτοιμοι να πανηγυρίσουμε και άλλες επιτυχίες.

Συγχαρητήρια κορίτσια!


Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Πρόεδρος Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού

ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια μιας πολύ δύσκολης περιόδου που διανύει η χώρα μας, το πλήγμα που έχει δεχθεί ο εμπορικός κόσμος και της δικής μας πόλης από την οικονομική κρίση είναι εμφανές και το διαπιστώνουμε όλοι καθημερινά όταν περπατάμε στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής και βλέπουμε εμπορικά καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στην συγκυρία της μειωμένης αγοραστικής ζήτησης.

Η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει την εικόνα της πόλης μας και γεννά αρνητικά συναισθήματα και θλίψη σε όλους τους πολίτες που την αγαπάμε και ζούμε σε αυτή. Οι Άγιες μέρες του Πάσχα και της Ανάστασης πλησιάζουν.

Όλοι θα κάνουμε κάποιες αγορές, έστω και δραστικά μειωμένες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν όλους τους συμπολίτες μας , για αυτές τις αγορές τους, να προτιμήσουν τα καταστήματα της περιοχής μας.

Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε τους εμπόρους που δραστηριοποιούνται στην γειτονιά μας !

ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 στις 20:00, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής οργάνωσε μια κατανυκτική βραδιά με Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς ‘Ύμνους «Ιδού ανεβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα», που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Τους Ύμνους απέδωσε σύμφωνα με το παραδοσιακό και πατριαρχικό ύφος ο Πρωτοψάλτης και Μουσικολογιώτατος Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Ανδρέας Γκοτσόπουλος, με συνοδεία ισοκρατών.

Η ανάλυση των Ύμνων έγινε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Κατερίνα, Προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίας, Παρασκευής.

Την εκδήλωση προλόγισε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γ. Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Α. Μουστόγιαννης, ο Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Γ. Παύλου ,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Γ. Καζάκος, Ε. Κωνσταντακόπουλος και από την προηγούμενη διοίκηση η κυρία Α. Μοσχονά.

11 Απριλίου 2011

«ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ»


Μην ξεχάσετε σε μια ώρα 18:30μμ στο Α΄ Κ.Α.Π.Η Αγίας Παρασκευής την ομιλία με θέμα: "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ"

ομιλήτρια η : Νικολαϊδου Μαριλία

Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος

Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


7 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟΥ site AGIAPARASKEVI-GUIDE.GR


Αγαπητοί μας φίλοι και αναγνώστες, μετά την επιτυχία του πρώτου εγχειρήματος πριν τα Χριστούγεννα, προχωρούμε σε μια ακόμη συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την ομάδας Αλληλεγγύη του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού και επ'ευκαιρία της πορείας προς την Ανάσταση και το Πάσχα.

Αυτή τη φορά θέμα της εκδήλωσης/ομιλίας που θα λάβει χώρα στις 13 Απριλίου και ώρα 18:30 στο 5ο Γυμνάσιο, είναι:


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ.


Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Γιώργος Κρουσταλάκης. Σας επισυνάπτουμε τη σχετική πρόσκληση και θα είναι χαρά για μας να τα πούμε και από κοντά.

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΤΕΧΝΗ

Ταξίδι στην έβδομη τέχνη από τους Cine Φίλοι Αγίας Παρασκευής
Αγία Παρασκευή 6.4.2011
(Ευχαριστούμε τον κ. Γαβρά για τις φωτογραφίες και το κείμενο που έστειλε) . Ένα ταξίδι στην έβδομη τέχνη ξεκίνησαν την Κυριακή οι Cine Φίλοι Αγίας Παρασκευής, με πολλή «ερασιτεχνική» κυρίως αγάπη για αυτήν.
Οι πόρτες άνοιξαν στο 3ο Γυμνάσιο Κοντοπεύκου, την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 με την ταινία Casablanca και τις ξεχωριστές ερμηνείες των Humphrey Bogard και Ingrid Bergman. Η ανταπόκριση στο πρώτο αυτό κάλεσμα ήταν εντυπωσιακή και πάνω από τα αναμενόμενα.

Οι Cine Φίλοι Αγίας Παρασκευής, μια ομάδα παλιών συμμαθητών απ’ τα σχολεία της περιοχής του Κοντοπεύκου, συναντήθηκαν ξανά για να δημιουργήσουν την πρώτη Κινηματογραφική Λέσχη στο Δήμο μας. Βρήκαν την συμπαράσταση και την καθοριστική υποστήριξη από μια ομάδα «μεγάλων», από τους οποίους απέσπασαν την πλήρη εμπιστοσύνη. Με αυτή σαν αποκούμπι ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε.

Με προβολές ταινιών που ξεχώρισαν για τη σκηνοθεσία τους, την ερμηνεία των ηθοποιών, την τεχνοτροπία που προέβαλαν και πολλές από αυτές θεωρήθηκαν κλασικές για τον παγκόσμιο κινηματογράφο, οι CineΦίλοι Αγίας Παρασκευής επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο τον διαχρονικό κινηματογράφο.

Στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής με τους δυο θερινούς κινηματογράφους, στους οποίους προβάλλονται κυρίως ταινίες του τρέχοντος έτους, διαπιστώθηκε το κενό αυτό του διαχρονικού κινηματογράφου. Αναζητούμε και άλλους φίλους με ιδέες τους, γνώση και προπαντός αγάπη για τον κινηματογράφο.


Θα μας αναζητήσετε για την ώρα στο facebook και πολύ σύντομα στην ιστοσελίδα μας. http://www.facebook.com/pages/CineCine-φίλοι-Αγίας-Παρασκευής/190095977693474

4 Απριλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΓΑΒΡΑ ΣΤΟ Δ.Σ. 30-3-2011


Δήλωση του Μιχάλη Γαβρά


στην 12η συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου στις 30.3.2011


Κύριε Δήμαρχε



Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου της εισήγησής σας στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό (24.3.2011) , παρά τις ενστάσεις που κατατέθηκαν για το πολιτικό της σκεπτικό και τις αόριστες καταγγελίες για ΔΙΑΦΘΟΡΑ, θέτει μείζον θέμα ηθικής νομιμοποίησης για την συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ή λοιπόν έχετε βρει και ταυτοποιήσει «σε κάθε βήμα, σε κάθε συρτάρι του Δήμου» περιπτώσεις διαφθοράς ή δεν έχετε βρει.


Ή στα προγράμματα «της Δικτυακής Πύλης και στην Κοινωνία της Πληροφορίας» υπάρχει διαφθορά ή όχι.


Αν προσδοκάτε μέσα από αυτή την απειλή να σιωπήσει η Αντιπολίτευση (να κάνει την πάπια κατά τα λεγόμενά σας), να σταματήσει να εκπληρώνει τον ρόλο της και να σας ελέγχει, κάνετε λάθος.


Η πολιτική ομηρία, ως μέθοδος διακυβέρνησης δεν μπορεί να εγκατασταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Δεν μιλάμε για κακοδιοίκηση, ούτε για λάθη, ούτε για «τσαπατσουλιά», μιλάμε για διαφθορά. Έχετε λοιπόν την υποχρέωση να παρουσιάσετε εδώ και τώρα τις περιπτώσεις διαφθοράς που συναντήσατε στα συρτάρια του Δήμου.


Σε κάθε άλλη περίπτωση η συνέχιση της ίδιας πολιτικής είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη και με δική σας ευθύνη διαλυτική για την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.


-- Μιχάλης Γαβράς


Ορθοπαιδικός Χειρουργός


Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής


http://gavrasmichael.blogspot.com/


gavrasmic@gmail.com


2 Απριλίου 2011

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΦΟ ΤΣΑΚΟΥ

Σε δελτίο τύπου που εστάλη από το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Τσακού κ. Τάσο Μίχα όσον αφορά την συνάντηση για τη διάσωση του λόφου Τσακού, αναφέρονται τα εξής:


Αρκετός κόσμος ευαισθητοποιήθηκε και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για την διάσωση του λόφου ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις κάμπιες με αποτέλεσμα να έχουν ξεραθεί σχεδόν όλα τα δέντρα.

Την συζήτηση συντόνιζαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Βασίλειος Σαββίδης και το μέλος του Δ.Σ κος Τάσος Μίχας οι οποίοι ενημέρωσαν τους κατοίκους για το χρονικό της καταστροφής, για τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς (με τον Δήμαρχο, τις δημοτικές παρατάξεις, επιστημονικούς φορείς κ.α) καθώς και τοποθέτησαν ένα χρονοδιάγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με απώτερο σκοπό να ξαναπρασινίσει ο λόφος.

Ύστερα από συζήτηση που ακολούθησε με τους κατοίκους της περιοχής και τους προβληματισμούς που ανταλλάχτηκαν συμφωνήθηκε:

1.η δημιουργία επιτροπής η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον Δήμαρχο ώστε να του εκθέσει τα αιτήματά της,

2.η δημιουργία εθελοντικών ομάδων οι οποίες θα συμμετέχουν στον καθαρισμό, στην φύλαξη και στην προστασία του Λόφου Τσακού,

3. η οργάνωση δενδροφυτεύσεων στη σωστή χρονική περίοδο και με τα σωστά φυτά και

4. η συνεργασία και με τον Δήμο Χολαργού- Παπάγου ώστε να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κλείνοντας την συζήτηση ο κος Σαββίδης ευχαρίστησε τους φίλους και γείτονες για την παρουσία τους και τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία και στο μέλλον σε ακόμα περισσότερους τομείς. .

"ΜΟΝΟΠΑΤΑΔΕΣ" ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΕ ΥΜΗΤΤΟ


Μην ξεχάσετε αύριο την βόλτα στον Υμηττό.

"Μονοπατάδες" λοιπόν αύριο Κυριακή 3 Απριλίου, συνάντηση στον Αη Γιάννη τον Κυνηγό στις 10πμ, με προορισμό την Μεγάλη σπηλιά του Λιονταριού.