7 Απριλίου 2011

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΤΕΧΝΗ

Ταξίδι στην έβδομη τέχνη από τους Cine Φίλοι Αγίας Παρασκευής

Αγία Παρασκευή 6.4.2011
(Ευχαριστούμε τον κ. Γαβρά για τις φωτογραφίες και το κείμενο που έστειλε) . Ένα ταξίδι στην έβδομη τέχνη ξεκίνησαν την Κυριακή οι Cine Φίλοι Αγίας Παρασκευής, με πολλή «ερασιτεχνική» κυρίως αγάπη για αυτήν.
Οι πόρτες άνοιξαν στο 3ο Γυμνάσιο Κοντοπεύκου, την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 με την ταινία Casablanca και τις ξεχωριστές ερμηνείες των Humphrey Bogard και Ingrid Bergman. Η ανταπόκριση στο πρώτο αυτό κάλεσμα ήταν εντυπωσιακή και πάνω από τα αναμενόμενα.

Οι Cine Φίλοι Αγίας Παρασκευής, μια ομάδα παλιών συμμαθητών απ’ τα σχολεία της περιοχής του Κοντοπεύκου, συναντήθηκαν ξανά για να δημιουργήσουν την πρώτη Κινηματογραφική Λέσχη στο Δήμο μας. Βρήκαν την συμπαράσταση και την καθοριστική υποστήριξη από μια ομάδα «μεγάλων», από τους οποίους απέσπασαν την πλήρη εμπιστοσύνη. Με αυτή σαν αποκούμπι ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε.

Με προβολές ταινιών που ξεχώρισαν για τη σκηνοθεσία τους, την ερμηνεία των ηθοποιών, την τεχνοτροπία που προέβαλαν και πολλές από αυτές θεωρήθηκαν κλασικές για τον παγκόσμιο κινηματογράφο, οι CineΦίλοι Αγίας Παρασκευής επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο τον διαχρονικό κινηματογράφο.

Στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής με τους δυο θερινούς κινηματογράφους, στους οποίους προβάλλονται κυρίως ταινίες του τρέχοντος έτους, διαπιστώθηκε το κενό αυτό του διαχρονικού κινηματογράφου. Αναζητούμε και άλλους φίλους με ιδέες τους, γνώση και προπαντός αγάπη για τον κινηματογράφο.


Θα μας αναζητήσετε για την ώρα στο facebook και πολύ σύντομα στην ιστοσελίδα μας. http://www.facebook.com/pages/CineCine-φίλοι-Αγίας-Παρασκευής/190095977693474