27 Απριλίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑμεΑ

Η προβολή του πρώτου κύκλου «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η πρόταση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας – Εθελοντισμού - Κοινωνικής Πρόνοιας & Απορρόφησης πόρων, κου Κωβαίου-Ντούσκου Νικολάου για παρακολούθηση από τα μέλη του Εργαστηρίου ΑμεΑ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής ταινιών εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα σε εβδομαδιαία βάση, υλοποιήθηκε άμεσα και επιτυχώς. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων «Η Αγία Παρασκευή», κα Βασιλειάδη, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προμήθευσε το Εργαστήριο με μια σειρά από DVD΄s.
Η επιμέλεια της σειράς «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» έχει πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και η θεματολογία των DVD΄s είναι: 1. Το κουτί με τα τέσσερα μυστήρια, 2. Κυκλοφοριακή αγωγή, 3. Αγωγή Υγείας, 4. Ένα γράμμα μια ιστορία, 5. Γίνε φίλος με ένα δέντρο, 6. Ένα τρίγωνο στη χώρα των κύκλων, 7. Μαθηματικά 1-4.
Μετά από την προβολή των ταινιών «Κυκλοφοριακή αγωγή», «Αγωγή Υγείας» και «Ένα γράμμα μια ιστορία» η Διεπιστημονική ομάδα παρατήρησε ότι τα μέλη του Εργαστηρίου όχι μόνο παρακολουθούσαν με προσοχή αλλά μετά από την ολοκλήρωση κάθε προβολής εξέφραζαν απορίες, οι οποίες γίνονταν αντικείμενο συζήτησης στην ομάδα. Θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος καθότι διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σειρά έχει θετική επίδραση στα μέλη του Εργαστηρίου.