ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

31 Μαΐου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ



................................................ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας περιμένουμε στην τελετή λήξης προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 και ώρα 19:00 στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ (Αιγαίου Πελάγους και Νότου).
Να είστε όλοι εκεί !!

Ο Δήμαρχος ........................................................Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Βασίλης Ζορμπάς............................................Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Τα παιδιά και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών
του Δήμου Αγίας Παρασκευής
σας προσκαλούμε στην
καλοκαιρινή μας γιορτή
«Η Αποφοίτηση από το πρώτο μου σχολείο»
την Δευτέρα 06 Ιουνίου 2011 στις 19:00
στο προαύλιο χώρο του Ε΄ Γυμνασίου (Καραϊσκάκη 75) .

Η Διευθύντρια
Αντωνία Παπαντωνίου

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Βασίλης Ζορμπάς
Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Ευπρέπεια (Έφη) Καψοκεφάλου




Τα μέλη του Δ.Σ.
Λέκκας Διονύσης (Αντιπρόεδρος)
Μαρκόπουλος Νίκος
Σάρκουλας Βασίλης
Σπυριδάκη Κατερίνα
Οικονόμου Σοφία
Μίχας Ιωάννης
Καβρουδάκη Δημητρίου Μαργαρίτα
Σακκά Ιλεάνα
Αθανασίου Ιωάννης
Γιαννακάκος Χρήστος
Καρασταμάτη Μαίρη
Γεωργιάδη Ευτυχία

30 Μαΐου 2011

ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΓΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ CINE ΦΙΛΟΥΣ



Αφιερωμένη στον Θανάση Βέγγο ήταν η δεύτερη παρουσία των«Cine φίλοι Αγίας Παρασκευής» τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον αξέχαστο ηθοποιό, άνθρωπο και συμπολίτη μας.
Το αφιέρωμα ξεκίνησε με την παρουσίαση ενός σύντομου βιογραφικού, της βασικής φιλμογραφίας και των κυρίαρχων χαρακτηριστικών του Θανάση Βέγγου που τον έκαναν ξεχωριστό και αξέχαστο.
Ακολούθησε η προβολή μιας μικρής ταινίας που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο Βέγγος, επιλέγοντας από την ταινία του φίλου και βιογράφου του Γιάννη Σολδάτου, «Θανάσης Βέγγος, ένας άνθρωπος παντός καιρού», αυτά που κατά την άποψή του τον αντιπροσώπευαν περισσότερο. Το ταινιάκι ήταν προσφορά του σκηνοθέτη που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί μαζί μας.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση», που από τους περισσότερους μελετητές θεωρείται η καλύτερη ταινία του Βέγγου.
<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>

Οι «Cine φίλοι Αγίας Παρασκευής» είναι μια ομάδα δημοτών, που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και ιδιαίτερα για τον κινηματογράφο.
Σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου στο Κοντόπευκο, που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό για προβολή ταινιών.
Η ομάδα έχει ως στόχο την οργάνωση κινηματογραφικών βραδιών στην πόλη της Αγίας Παρασκευής, με κλασικές ταινίες-ορόσημο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου
Δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη προσπάθεια στην πόλη και είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως αυτή ξεκινάει από το Κοντόπευκο και από μια ομάδα δημοτών, στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, που θέλουν να ασχοληθούν με τον πολιτισμό στην πόλη τους.

Έχει ήδη δημιουργηθεί σελίδα φίλων στο facebook
http://www.facebook.com/pages/Cine-φίλοι-Αγίας-Παρασκευής/190095977693474

29 Μαΐου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΖΟΡΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"

Όπως ενημερωθήκαμε με Δελτίο Τύπου, την Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 ,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και είχε ,μετά από δική του πρωτοβουλία, προκαθορισμένη συνάντηση με την Διοίκηση του Κέντρου, προκειμένου να ενημερωθεί εκτενέστερα για την λειτουργία του Κέντρου και να ζητήσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής .
Η λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» -ΕΚΕΦΕ «Δ» - ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 ως ανεξάρτητη δημόσια υπηρεσία με την επωνυμία Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Το 1985 πήρε τη σημερινή του επωνυμία και έγινε αυτοδιοικούμενο ΝΠΔΔ, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή , σε μια έκταση 600.000 τ. μ με κτηριακή επιφάνεια 40,000 τ. μ.
Εκ μέρους του ΕΚΕΦΕ «Δ», παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δρ. Ν. Κανελλόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθυντής ΕΚΕΦΕ "Δ") , ο Δρ. Γ. Παντελιάς (Μέλος Δ.Σ., Διευθυντής Ινστιτούτου Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων) ,ο κ.Τουρναβίτης (Πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων ΕΚΕΦΕ "Δ")και η κα. Ι. Κουτσουρά (Διευθύντρια Διοικητικού ΕΚΕΦΕ "Δ").
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Β. Γιαννακόπουλος, Ι. Σταθόπουλος και Α. Γκιζιώτης , η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας κα .Ε. Παπαδοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μ. Γαβράς.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς έθεσε με ευθύτητα το ερώτημα που απασχολεί τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής λέγοντας μεταξύ άλλων :
«Μετά τα τραγικά γεγονότα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας ο κόσμος ανησυχεί. Το βασικό ερώτημα είναι : Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η λειτουργία του Κέντρου να είναι ασφαλής ακόμα και σε έκτακτες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα ένας ισχυρός σεισμός; Υπάρχει κίνδυνος ρύπανσης του υπεδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα απόβλητα του Κέντρου;»
O Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθυντής ΕΚΕΦΕ "Δ", Δρ. Ν. Κανελλόπουλος διαβεβαίωσε ότι ο αντιδραστήρας είναι απολύτως ασφαλής, είναι και θα παραμείνει πολύ μικρής ισχύος (5ΜW) και είναι από το 2004 ανενεργός. Η οποιαδήποτε συντήρησή του στοχεύει στην διασφάλιση ακόμα περισσότερων κανόνων ασφαλείας και πραγματοποιείται στα πλαίσια που ορίζουν οι ήδη ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές μελέτες. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει πηγή κινδύνου για την περιοχή ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες έκτακτων φαινομένων όπως π. χ ένας ισχυρός σεισμός.
Τόνισε επίσης ότι το ΕΚΕΦΕ «Δ» .ελέγχεται επισταμένα και σε τακτά χρονικά διαστήματα από Διεθνείς και Ελληνικές Επιτροπές Υγιεινής και Περιβαλλοντικής Ασφάλειας και από τη Διεθνή και Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και ότι η λειτουργία του είναι απόλυτα συμβατή με τους Διεθνείς Κανονισμούς. Σημείωσε ότι το ΕΚΕΦΕ «Δ» έχει παύσει να είναι χώρος παραγωγής ραδιοισοτόπων και πλέον αποτελεί χώρο Πανεπιστημιακής έρευνας
Το Μέλος Δ.Σ. και Διευθυντής Ινστιτούτου Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων ,Δρ. Γ. Παντελιάς έκανε μια λεπτομερή περιγραφή των επιστημονικών δραστηριοτήτων και του ερευνητικού έργου του ΕΚΕΦΕ «Δ» και τόνισε ότι αποστολή του Κέντρου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο είναι η διεξαγωγή υψηλής ποιότητας έρευνας για την παραγωγή νέας γνώσης και τεχνολογίας προς όφελος της επιστημονικής και της κοινωνικής προόδου, η συμβολή στη διάχυση της καινοτομίας στην Ελληνική Κοινωνία και η εκπαίδευση νέων επιστημόνων με υψηλού επιπέδου κατάρτιση , μέσω συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
Ειδικότερα όσον αφορά στην αποκομιδή χημικών αποβλήτων τονίστηκε ότι την στιγμή που δεν υπάρχει παραγωγή ραδιοισοτόπων δεν είναι δυνατόν να έχουμε και κατάλοιπα. Για τα τρέχοντα απόβλητα υπάρχει σύμβαση με εταιρεία αποκομιδής για την σύναψη της οποίας τηρήθηκαν αυστηρά πρωτόκολλα αποκομιδής, ακολουθήθηκε κατά γράμμα ο νόμος και το ΕΚΕΦΕ «Δ» αποτελεί στον τομέα αυτό πρότυπο. Οι ουσίες συλλέγονται ,μεταφέρονται για καύση εκτός Ελλάδος (Γαλλία, Σουηδία) και εκδίδονται αυστηρά πρωτόκολλα καύσης για κάθε αποστολή.
Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Β. Γιαννακόπουλος, Ι. Σταθόπουλος και Α. Γκιζιώτης , η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας κα .Ε. Παπαδοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μ. Γαβράς, τοποθετήθηκαν επίσης και ζήτησαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ασφαλούς λειτουργίας του Ερευνητικού Κέντρου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε τον χώρο του αντιδραστήρα και είχε μια εκτενή ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του από εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες του ΕΚΕΦΕ «Δ».
Συμφωνήθηκε από κοινού η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την απαρχή και την βάση μιας εποικοδομητικής διμερούς επικοινωνίας με στόχο η παρουσία του ΕΚΕΦΕ «Δ» στην Αγία Παρασκευή να γίνει μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μέσω επιμορφωτικών Συνεδρίων και συντονισμένων επισκέψεων σχολείων της πόλης μας αλλά και κατοίκων της Αγίας Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του.



Προσωπικές μου απορίες:

-- εφόσον δεν υπάρχουν ραδιενεργά κατάλοιπα, γιατί τα απόβλητα στέλνονται στο εξωτερικό για καύση συνοδευόμενα με ειδικό πρωτόκολο;

-- τη χρονιά που καίγονταν η Πελοπόννησος έπιασε φωτιά και ο Υμηττός. Γιατί έτρεξαν πρώτα να σβήσουν τον Υμηττό (ακόμα και το ρώσικο αεροπλάνο έδρασε στην περιοχή και μετά κατέβηκε στην Πελοπόννησο);

-- τι είδους ερευνητικό έργο λαμβάνει χώρα στους χώρους του ΕΚΕΦΕ και τι υλικά χρησιμοποιούνται;

27 Μαΐου 2011

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς προσκαλεί όλους τους κατοίκους της πόλης μας στο «Διήμερο Εκδηλώσεων για το Περιβάλλον» που διοργανώνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011, 8.30 π. μ- «Βοήθησε να προστατεύσουμε τον Υμηττό μας»

Συγκεντρωνόμαστε στο Αθλητικό Κέντρο «Σταύρος Κώτσης»(πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη) και όλοι μαζί ανεβαίνουμε στον Υμηττό για να καθαρίσουμε έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που μας έχουν απομείνει.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011- « Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»
Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής 10.00 π. μ έως 21.00

• Περίπτερα ενημέρωσης για ανακύκλωση και πυροπροστασία του Υμηττού
• Θα είναι διαθέσιμοι συλλέκτες ανακύκλωσης μπαταριών, κινητών και βαρέων συσκευών
• Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την έκθεση φυτών και να κάνουν μια ευχάριστη περιήγηση στην πόλη μας με το τρενάκι
• Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για το περιβάλλον στο θεατράκι της πλατείας, στις 20.00 και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

26 Μαΐου 2011

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2011 των ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Ετήσια Έκθεση 2011 των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου της Αγίας Παρασκευής με εργασίες οι οποίες έγιναν στα φετινά προγράμματα.
Εγκαίνια Παιδικού
Δευτέρα 6 Ιουνίου
ώρα 8.00μμ
έως και Κυριακή 12 Ιουνίου

Εγκαίνια Ενηλίκων
Τετάρτη 15 Ιουνίου
ώρα 8.30μμ
έως και Τετάρτη 22 Ιουνίου
Η Έκθεση γίνεται στο Πολιτιστικό Πάρκο "Σταύρος Κώτσης" του Δήμου Αγίας Παρασκευής, οδός Θεμιστοκλέους και Σπάρτης 1.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 6016626

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ 10 χρόνια μετά ...

Εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής Σταύρο Κώτση.
Την Κυριακή 29 Μαΐου στις 11:00πμ στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (Νεαπόλεως 5-7).

25 Μαΐου 2011

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Την Δευτέρα και την Τρίτη, 23-24 Μαΐου κλιμάκιο από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής αποτελούμενο από 3 παιδοδοντιάτρους επισκέφτηκαν το 2ο Δημοτικό σχολείο της πόλης μας και εξέτασαν τα δόντια των παιδιών όλων των τάξεων, σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.
Έγινε επίσης ενημέρωση των παιδιών για τη στοματική υγεία και όλα τα παιδιά πήραν και ...δωράκια!! (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμες, έντυπα, ημερολόγιο).
Ο έλενχος αυτός ήταν ΔΩΡΕΑΝ!
Παρ' όλα αυτά κάποιοι γονείς δεν υπέγραψαν το σχετικό έγγραφο του σχολείου, για να εξεταστούν τα παιδιά τους ... Είναι κρίμα να αδιαφορούμε για την υγεία και ειδικά την στοματική υγεία των παιδιών μας και μάλιστα σε μια ηλικία που μπορεί να γίνει πρόληψη.
Τα γερά δόντια δεν συντελούν μόνο στην καλή εμφάνιση, αλλά και στην καλή λειτουργία της καρδιάς, την σωστή ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνική αποδοχή αφού κανείς δεν θέλει στην παρέα του κάποιον με δύσοσμο στόμα.

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

Το graffiti δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, εξαρτάται πως το χρησιμοποιεί ο καθένας. Εξάλλου graffiti είναι στην ουσία η αναγραφή κειμένου όπως συνθημάτων ή η ζωγραφική σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους π.χ. σε τοίχους.
Μια ζωγραφιά λοιπόν έκαναν οι μαθητές του Γ1 τμήματος του 2ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Παρασκευής, μετά από προτροπή της δασκάλας τους κας Δέσποινας Βούκουνα.
Υιοθέτησαν έναν τοίχο στο προαύλιο του σχολείου και το αποτέλεσμα το βλέπετε στην φωτογραφία που ακολουθεί:


Η φωτογραφία είναι από το blog "Γονείς 2ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής" (http://2dimotiko.blogspot.com/p/blog-page.html)


Ένα μεγάλο μπράβο στην δασκάλα και τους μαθητές και μακάρι κι άλλα τμήματα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, για να έχουμε όμορφα και χαρούμενα σχολεία.

21 Μαΐου 2011

Μ. ΓΑΒΡΑΣ: "Με αντι – κοινωνικό χρώμα η πρώτη αναμόρφωση προϋπολογισμού"

Στην πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την επικύρωση του προϋπολογισμού από την Περιφέρεια και την ψήφιση των σχετικών πιστώσεων, η διοίκηση έφερε και την πρώτη αναμόρφωσή του. Και τούτο, παρ’ όλο που την προηγούμενη τετραετία, κάθε φορά που η τότε συμπολίτευση έφερνε αναμόρφωση προϋπολογισμού, σύσσωμη η αντιπολίτευση με προεξάρχοντα εξέχοντα στελέχη της που σήμερα βρίσκονται στην συμπολίτευση εκτόξευαν πλήθος απαξιωτικών χαρακτηρισμών για ανικανότητα της διοίκησης κ.λ.π.
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση αλλά και πολλών άλλων, ο Δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εκτός από τις βασικές του λειτουργίες, ούτε όλες οι ανάγκες που θα προκύψουν στην διάρκεια του έτους μπορούν να προβλεφθούν, ούτε και όλοι οι εισερχόμενοι πόροι να προϋπολογισθούν. Πολύ δε περισσότερο που η σημερινή οικονομική κρίση επηρεάζει και την φοροδοτική ικανότητα των δημοτών αλλά και το μέγεθος των κρατικών ενισχύσεων. Η δε εφαρμογή του Καλλικράτη αναδεικνύει ανάγκες που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν.
Έτσι λοιπόν ο προϋπολογισμός έχει αυτήν την προϋπολογιστική αξία που επιτρέπουν οι συνθήκες και με την αναμόρφωσή του σαν σημαντικό εργαλείο να προσαρμόζονται οι διατιθέμενοι πόροι στις ανάγκες που προκύπτουν κάθε φορά.
Σε κάθε αναμόρφωση όμως, εκτός από το λογιστικό μέρος, υπάρχει και το πολιτικό. Ποιες υπηρεσίες αποφασίζεις να ενισχύσεις και από ποιες αφαιρείς πόρους είναι ζήτημα καθαρά πολιτικής επιλογής.
Στην συγκεκριμένη αναμόρφωση, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών (αγορά αναλωσίμων κ.λ.π.) αφαιρούνται πόροι από τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για την ενίσχυση των κυρίως των αθλητικών και των πολιτιστικών συλλόγων.
Η διαβεβαίωση του Δημάρχου, πως αυτή η μείωση θα αποκατασταθεί στο μέλλον, δεν αναιρεί την πολιτική σημασία της επιλογής να μειωθούν οι συγκεκριμένοι κωδικοί, πολύ περισσότερο που υπήρχε η δυνατότητα να αντληθούν τα ποσά από άλλο κωδικό, που θα μείνει αχρησιμοποίητος πιθανόν και μέχρι του τέλους του τρέχοντος οικονομικού έτους.
Με την συγκεκριμένη αναμόρφωση αφαιρούνται 30.000€ από τις 50.000€ που είχαν προϋπολογιστεί για την ενίσχυση των Αθλητικών Συλλόγων και 15.000€ από τις 35.000€ των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων.
Όλοι αυτοί οι σύλλογοι, προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους δημότες. Μαθήματα γυμναστικής, χορού, μπάσκετ, βόλευ, ποδοσφαίρου κ.λ.π. σε μικρούς αλλά και ενήλικες δημότες μας, μαζί με τις άλλες πολιτιστικές τους δραστηριότητες, διαμορφώνουν το πολιτιστικό τοπίο της πόλης και συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, ως τρόπου ζωής.
Όλοι αυτοί οι σύλλογοι επιβιώνουν από τις συνδρομές των μελλών, τις ενισχύσεις των φίλων και περιμένουν την αρωγή του Δήμου προκειμένου να προσφέρουν με χαμηλό κόστος τις υπηρεσίες στους δημότες.
Διαμορφώνουν έτσι ένα κοινωνικό μισθό που μειώνει σημαντικά τα οικονομικά βάρη κάθε οικογένειας, ιδιαίτερα τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα.
Η επιλογή για την μείωση αυτών των κωδικών αντί για άλλους, σηματοδοτεί την άνεση και την ευχέρεια με την οποία η σημερινή διοίκηση μπορεί και το κάνει, αγνοώντας την συμβολική αξία της συγκεκριμένης πράξης και προϊδεάζει για την αυριανή της συμπεριφορά αν οι καταστάσεις δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο. Δείχνει λοιπόν πως η μείωση των κοινωνικών παροχών δεν είναι ταμπού για την αντίληψή της και αυτό είναι το σημαντικό.
Σήμερα που ο δημότης, δέχεται καθημερινά την επίθεση στα οικονομικά της οικογένειας, έχει ανάγκη όχι μόνο να απολαμβάνει αλλά και να βλέπει με τα μάτια του ότι θα μπορεί να υπολογίζει την στήριξή του από τον Δήμο και την πολιτεία.
Η επιλογή από την διοίκηση του Δήμου, στην πρώτη της αναμόρφωση, προκειμένου να καλύψει ανάγκες αγοράς αναλωσίμων, να μειώσει κωδικούς με έντονα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής προσφοράς του Δήμου και του κοινωνικού μισθού, δίνει αρνητικό χρώμα στην πράξη και προσφέρει αρνητικό μήνυμα στους δημότες.


Αγία Παρασκευή 11.5.2011

Μιχάλης Γαβράς
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Δημοτικός Σύμβουλος

19 Μαΐου 2011

Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΖΟΡΜΠΑ

Η απευθείας ανάθεση νέας μελέτης από την Διοίκηση Ζορμπά, για ανάπλαση της οδού Αγ. Ιωάννου, χωρίς κανένα άλλο μέτρο για την διευκόλυνση και κυκλοφορία των κατοίκων της περιοχής, θα αποδειχθεί άλλη μία κακή επιλογή για την πόλη.

Στην θέση λανθασμένων επιλογών της Διοίκησης Γιαννακόπουλου, η νέα Διοίκηση ουδέν πράττει :

1.Για το Συγκοινωνιακό της περιοχής και την σύνδεσή της με την νέα στάση του Μετρό στην οδό Αγ. Παρασκευής (Δημόσια ή Δημοτική Συγκοινωνία).
2.Για τον περιορισμό της διαμπερούς κυκλοφορίας, που έχει κατακλύσει τον Αι-Γιάννη.
3.Για εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης.
4.Για απελευθέρωση των πεζοδρομίων από όποιες επιχειρήσεις παρανομούν (π.χ. στο Κτήμα Σιστοβάρη).
5.Για απελευθέρωση των πρασίων, προστασία από την νυχτερινή ηχορύπανση και φύλαξη της οδού και της πλατείας του Αι-Γιάννη.
6.Για δημιουργία 100 θέσεων στάθμευσης κατά μήκος της οδού όπως προέβλεπαν όλες οι προηγούμενες μελέτες.
7.Για την προστασία των πεζών, των ηλικιωμένων, των παιδιών αλλά και τη χρήση ποδήλατου.


Ο Αι-Γιάννης θα επιβαρυνθεί χωρίς τέτοιες ενέργειες και μακάρι να διαψευσθούμε.



Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

LOCALwebTV
http://www.localwebtv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2767:2011-05-12-06-45-09&catid=1141:2010-11-14-20-32-12&Itemid=168

16 Μαΐου 2011

ΑΛ. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ




" Συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ Ανδρών της Αγίας Παρασκευής για την μεγάλη τους επιτυχία και την άνοδο στην Β Εθνική. Παίχτες,προπονητικό τιμ και διοίκηση πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τους για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα.
Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους συλλόγους της πόλης μας και είμαστε έτοιμοι να πανηγύρισουμε και άλλες επιτυχίες! "

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Πρόεδρος Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού

ΔΕΣΜΕΥΣΗ Γ.Γ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ&ΤΡΟΦΙΜΩΝ(ΠΡΩΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ), ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (πρώην Γεωργίας),κ. Γ. Κανελλόπουλο,την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011,στο χώρο του Υπουργείου, στην οδό Νεαπόλεως.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά στην συνάντηση κλήθηκαν να παρευρεθούν και οι επικεφαλείς όλων των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων κκ : Β. Γιαννακόπουλος («Μαζί για την Αγία Παρασκευή»), Γ. Σταθόπουλος ( «Νίκη για την Αγία Παρασκευή-Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση»), Α. Γκιζιώτης («Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής»), η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Καθημερινότητας κ. Ε. Παπαδοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ Κρητικίδης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σ. Παπαμιχαήλ και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς έθεσε για μια ακόμα φορά το πάγιο αίτημα για απομάκρυνση του Υπουργείου από τα όρια του Δήμου μας, απελευθέρωση του χώρου και απόδοσή του για ελεύθερη πρόσβαση από τους πολίτες

Μέχρι την οριστική απομάκρυνση του Υπουργείου και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, ζήτησε να διατηρείται ο χώρος καθαρός-ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες-να απομακρυνθούν τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ,τα άχρηστα αντικείμενα και τα πεσμένα πεύκα και να σταματήσει στο χώρο να πραγματοποιείται η καύση νεκρών ζώων. Δόθηκε η διαβεβαίωση ότι εδώ και 5 χρόνια έχει σταματήσει η καύση νεκρών ζώων.

Τόνισε ότι ο Υμηττός είναι υπερτοπικής αξίας και ότι η σημερινή εικόνα του χώρου δεν τιμά ούτε τους πολίτες ,ούτε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Επεσήμανε επίσης με έμφαση, το θέμα των κτηνιατρικών αποβλήτων. Σημειώνεται σχετικά ότι στον χώρο επί του παρόντος υπάρχει κτηνιατρικός εξοπλισμός μεγάλης αξίας και διενεργούντα έρευνες “in situ”.

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή», κ. Β. Γιαννακόπουλος ζήτησε εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απομάκρυνση του Υπουργείου και παραχώρηση του χώρου στο Δήμο.

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή-Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση», κ. Γ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στη μη προσβασιμότητα του Υμηττού και από τη πλευρά του Υπουργείου και από την πλευρά του στρατοπέδου και από την πλευρά του κολλεγίου και αναρωτήθηκε γιατί έχει περιφραχθεί ο χώρος.

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής». κ. Α. Γκιζιώτης τόνισε ότι «το βουνό είναι βουνό, δεν είναι κανενός» και ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε στη λογική της διαπραγμάτευσης.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Καθημερινότητας κ. Ε. Παπαδοπούλου, αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι εκεί επιτελείται ένα υψηλής στάθμης επιστημονικό έργο και ότι το ινστιτούτο (ΕΘΙΑΓΕ) αποτελεί ευρωπαϊκό κέντρο αναφοράς ζωοανθρωπονόσων και ασφάλειας τροφίμων, ζήτησε διευκρινήσεις για τις δραστηριότητες εντός του συγκεκριμένου χώρου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ Κρητικίδης είπε ότι ζητάμε το χώρο για τους πολίτες και όχι για δρόμους και αναψυκτήρια.

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σ. Παπαμιχαήλ ζήτησε να ενοποιηθεί η έκταση με τις παρακείμενες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερος χώρος περιπάτου για τους πολίτες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κανελλόπουλος συμφώνησε ότι η εικόνα του δάσους δεν είναι η πρέπουσα , ενημέρωσε ότι έχει γίνει σύμβαση για την απομάκρυνση των κτηνιατρικών αποβλήτων και ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής όσον αφορά τον καθαρισμό του χώρου, την πυρασφάλεια ,το σχέδιο πρόσβασης-χρήσης από τους πολίτες , την διαφύλαξη του δασικού χαρακτήρα του χώρου και την αυτοεπέκταση του δάσους (όχι αναδάσωση).

Η βασική πρόταση-δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κανελλόπουλου συνοψίζεται στο εξής:

O μη κτηριακός χώρος του Υπουργείου να αποδοθεί στο Δήμο μας και στους πολίτες με όρους και προϋποθέσεις.
Ο χαρακτήρας της παραχωρούμενης έκτασης είναι και θα παραμείνει δασικός
Να διασφαλιστεί ο ενιαίος χώρος ,το δάσος και η δυνατότητα επισκεψιμότητας από τους πολίτες ,από το πρωί μέχρι το βράδυ.

"CINE ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ"

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μας γνωστοποίησε μια σημαντική απόφαση που πάρθηκε στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5/5/11 και αφορά την μετονομασία του CINE ΣΧΟΛΕΙΟΥ σε CINE ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ τιμώντας έτσι τον αγαπητό συμπολίτη μας που έφυγε πρόσφατα. Συγκεκριμένα αναφέρει:


Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι κατά τη διάρκεια της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, στις 5/5/2011 :

- Εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το θάνατο του εκλιπόντος Θανάση Βέγγου :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
για το θάνατο του Θανάση Βέγγου

Ο Θανάσης Βέγγος, ο δικός μας «ο καλός μας άνθρωπος», ο συνδημότης μας, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Μας άφησε και πήγε σε άλλους τόπους, που τα μάτια μας δεν έχουν δει, για να στήσει το δικό του θίασο με άλλους μεγάλους της γενιάς του, τα λεγόμενα «Ιερά Τέρατα» του Νεοελληνικού Κινηματογράφου. Η τελευταία εικόνα του, μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, θα μας συντροφεύει για πάντα.
Ένας Θανάσης Βέγγος, ανθρώπινος όσο ποτέ, συγκλονιστικός όπως πάντα, βαθύτατα συγκινημένος, να ομολογεί: «Στη γαλέρα της ζωής μου, τράβηξα άγριο κουπί».
Σκουπίσαμε κρυφά τα δάκρυά μας και για άλλη μια φορά βιώσαμε τον πόνο της ορφάνιας. Χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο.
Ο Θανάσης Βέγγος είναι ο αχώριστος σύντροφος των παιδικών μας χρόνων, την εποχή της αθωότητας. Μεγαλώσαμε μαζί του, λιλιπούτειοι θεατές των ταινιών του, στους καλοκαιρινούς κινηματογράφους. Γελάσαμε με τις ατάκες και τις γκάφες του (πολύ αργότερα καταλάβαμε και τη δραματικότητα των ρόλων που υποδύθηκε).
Οι αναμνήσεις μας δεν έχουν μόνο εικόνες, έχουν και άρωμα από γιασεμιά και νυχτολούλουδα και γεύση από ξεχασμένα πια είδη, πασατέμπο, μπυράλ, ταμ-ταμ.
Μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε, συνεχίζοντας να βλέπουμε τις ταινίες του, τις νέες ταινίες του, σε άλλες αίθουσες, κλειστές, σύγχρονες, με αναπαυτικά καθίσματα, καθαρές και άοσμες.
Ανακαλύψαμε ξανά τις παλιές του ταινίες μέσα από την τηλεόραση και τις ευτυχείς επαναλήψεις. ‘Έτσι ξαφνικά, συνεπικουρούμενοι και από τη σοφία των γκριζόασπρων μαλλιών μας, καταλάβαμε την πολύπλευρη και πολυποίκιλη διάσταση των ρόλων του αναντικατάστατου ηθοποιού.
Ο Θανάσης Βέγγος ήταν κωμικά τραγικός ή, αν θέλετε, τραγικά κωμικός. Είναι ο σύγχρονος νεοέλληνας που παλεύει για να φτιάξει τη ζωή του σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς. ‘Έχει απέναντι του ένα κράτος εχθρικό και απάνθρωπο, που μη θέλοντας να τα βάλει με τους ισχυρούς, κυνηγάει τους αδύναμους.
Πάνω στον κάθε Θανάση ξεσπά, εφαρμόζοντας ανηλεώς το γράμμα του νόμου και ο νόμος είναι αμείλικτος για τον Θανάση που όλο τρέχει, προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα, προσπαθώντας να επιβιώσει. Τρέχει, τρέχει και δεν φθάνει πουθενά.
Το τρέξιμο γίνεται η ουσία της ζωής, πού καιρός για όνειρα!
ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ.
Ο Θανάσης Βέγγος θα μείνει αξέχαστος όχι μόνο για αυτά που έκανε, αλλά και για αυτά που δεν έκανε. Δεν εξαργύρωσε την ιδεολογία και το ταλέντο του. Δεν ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική για να εισπράξει.
Δεν κρέμασε τη ζωή του στα μανταλάκια του εξευτελισμού. Δεν ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό του βίο τα αδηφάγα πρωινάδικα και μεσημεριανάδικα. Δεν άφησε η οικογένειά του να γίνει βορά των κοσμικογράφων και της πανελίστριας.
Ο Θανάσης Βέγγος κέρδισε την αθανασία μέσω των έργων του. Οι μνήμες δεν πεθαίνουν ποτέ και μας συντροφεύουν για πάντα.
Πρόταση: Να μετονομάσουμε το CINE Σχολείο σε CINE Θανάσης Βέγγος.


- Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αποθανόντος
- Εγκρίθηκε η μετονομασία του «CINE ΣΧΟΛΕΙΟ» σε «CINE ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ», με ταυτόχρονη έγκριση του κατεπείγοντος του θέματος.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς και το Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρούν ότι η παραπάνω απόφαση αποτελεί την ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης σε ένα σπουδαίο καλλιτέχνη, ένα χαρισματικό άνθρωπο με απέραντη καλοσύνη και ιδιαίτερη αξιοπρέπεια, ένα διακεκριμένο αγωνιστή της ζωής, των κοινωνικών αξιών και ιδανικών, στο συνδημότη μας αείμνηστο Θανάση Βέγγο.

15 Μαΐου 2011

CINEφίλοι και "ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑΝΑΣΗ"

Οι CINEφίλοι Αγίας Παρασκευής τιμούν τον ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ με την ταινία του Ντίνου Κατσουρίδη:
Τι έκανες στον πόλεμο ΘΑΝΑΣΗ!
Κυριακή 22.5.2011, ώρα 19.45μμ

στην αίθουσα του 3ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Δερβενακίων και Σάκη Καράγιωργα, Κοντόπευκο

Διάρκεια προβολής 80ʼ

Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ"

Η ομάδα «ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» σε συνεργασία με το HYUNDAI CLUB και με την βοήθεια του Δήμου Αγίας Παρασκευής, διοργανώνει Εκδήλωση Αγάπης για το ΛΥΡΕΙΟ παιδικό ίδρυμα, την Κυριακή 29 Μαΐου (ώρα 11.00 π.μ.) στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη).
Η εκδήλωση γίνεται με σκοπό την στήριξη του Ιδρύματος και την κάλυψη των αναγκών της.
Θα υπάρχουν κλόουν, ταχυδακτυλουργός, μουσική, τραγούδι και πολλές άλλες εκπλήξεις για να διασκεδάσουν τα παιδιά της Εστίας αλλά και όποια άλλα παιδιά παρευρεθούν.
Ζητάμε την παρουσία σας καθώς και την οποιαδήποτε προσφορά σας για να ομορφύνουμε τη ζωή των παιδιών.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

«ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»
HYUNDAI CLUB

http://www.asxolisou.gr/
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6944509377 - 6977224783

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε δελτίο τύπου που εστάλει από τον Δήμο αναφέρονται τα εξής για τον Νέο Οργανισμό Λειτουργίας:

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής ,έθεσε ως πρωταρχικό της στόχο την αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής του Δήμου μας ,με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και τον εξορθολογισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών ,στα πλαίσια που θέτει το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Όπως άλλωστε είχε επισημάνει ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου εφ` όλης της ύλης που παραχώρησε , στις αρχές Μαρτίου 2011,η νέα Δημοτική Aρχή παρέλαβε μεγάλη έλλειψη αποτελεσματικότητας και πολλά προβλήματα σχετικά με την οργάνωση του Δήμου τα οποία καθημερινά προσπαθεί να επιλύσει.

Η δέσμευση μας προς τους δημότες είναι δεδομένη και αυτονόητη:

Να προχωρήσουμε με ταχύτατα και αποφασιστικά βήματα , μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2011, στη σύσταση καινούργιου Οργανισμού Λειτουργίας του Δήμου.

Ο καινούριος Οργανισμός Λειτουργίας του Δήμου προβλέπει την διατήρηση εκείνων μόνο των Διευθύνσεων που είναι πραγματικά απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των αναγκών του δημότη με ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Ενσωματώνει την Πολεοδομία και την Διεύθυνση Υγιεινής που μέχρι τώρα λειτουργούσαν ανεξάρτητα.

Προβλέπει αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Δήμου και εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων -όπου κρίνεται αναγκαίο- με κριτήρια απόλυτα αντικειμενικά και διαφανή .
Εξασφαλίζει άρτια και αποτελεσματικότερη οργάνωση, φέρνει το Δήμο μας πιο κοντά στα πρότυπα λειτουργίας ενός σύγχρονου και μοντέρνου οργανισμού, φιλικού και αξιόπιστου, τόσο προς τους δημότες, όσο και προς τους υπαλλήλους του.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Δ. Αλεφαντής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση από τις πρώτες κιόλας ημέρες που η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντα της.

Η εκπόνηση του σχεδίου δράσης και η οριοθέτηση και ενσωμάτωση των νέων λειτουργιών βρίσκονται σε εξέλιξη, με καταληκτική ημερομηνία τον Ιούνιο 2011.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο καινούριος Οργανισμός Λειτουργίας του Δήμου θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» στην εκπλήρωση ενός θεμελιώδους στόχου της νέας Δημοτικής Αρχής:

Να είμαστε αποτελεσματικά και ορθολογικά οργανωμένοι, χωρίς σπατάλη πολύτιμου χρόνου και δυσεύρετων πια οικονομικών πόρων, έτσι ώστε να εργαζόμαστε απρόσκοπτα, με όλες μας τις δυνάμεις, για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Αυτοί άλλωστε-όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς -είναι οι εργοδότες μας.

10 Μαΐου 2011

«ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 2011»

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2011

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) διοργανώνει και φέτος τον «ΔΡΟΜΟ ΥΓΕΙΑΣ 2011».

Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, την Κυριακή 15 Μαΐου στις 9.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει πάλι στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Πλήρης διαδρομή: AΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ-ΕΑΡΟΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ-ΕΛΒΕΤΙΑΣ-ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ
Μικρή διαδρομή: ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ-ΕΑΡΟΣ (πίσω από την Alpha Bank)-ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ

Πληροφορίες-εγγραφές
-Γραμματεία ΠΑΟΔΑΠ (Αιγαίου Πελάγους & Νότου)-Καθημερινά
-Γραμματεία Αγώνα (Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής)- Σάββατο 14 Μαΐου,12.00-21.00

Τηλ. πληροφοριών: 210 6002223

Σας περιμένουμε όλους γιατί η άθληση είναι υγεία!

8 Μαΐου 2011

ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 5ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Στο θεατράκι της πλατείας του Αγ. Ιωάννη έληξε σήμερα η 5η συνάντηση μαθητικής δημιουργίας με χορούς και τραγούδια.
Πλήθος κόσμου παρεβρέθηκε για να επιβραβεύσει την προσπάθεια των μαθητών. Με τη βοήθεια και του καιρού παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από σχολικές ομάδες και συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.




7 Μαΐου 2011

ΠΑΛΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Θυμάστε τι λέγαμε για το πάρκο Νεαπόλεως σε πρόσφατες αναρτήσεις;(http://agparaskevi.blogspot.com/2011/04/1200-20c.html και
http://agparaskevi.blogspot.com/2011/05/blog-post_800.html )
Για μια ακόμα φορά είναι κλειδωμένες οι πόρτες του αφήνοντας τους πολίτες απέξω. Σήμερα λοιπόν Σάββατο 7 Μαΐου 2011 και ώρα 11:30πμ δεν υπάρχει φύλακας στο πάρκο και συνεπώς παραμένει κλειστό. Πολλά τα παράπονα των πολιτών της περιοχής αλλά και αυτών από την υπόλοιπη πόλη που σκέφτηκαν να επισκεφτούν το χώρο με τις οικογένειές τους.
Όπως φαίνεται οι παλιές καλές μέρες του πάρκου με τα παιδικά πάρτυ και τις συναντήσεις των συμμαθητών τα Σαββατοκύριακα, πέρασαν.
Και ο Δήμος κωφεύει, μη δίνοντας καμία ενημέρωση για το θέμα και για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Καλή η λιτότητα αλλά όχι εις βάρος της υγείας και των παιδιών μας. Αν ο κ. Δήμαρχος θέλει να κάνει οικονομία ας κόψει άλλα περιττά έξοδα του δήμου. Δύο πράσινους χώρους έχει ο Δήμος (με το Σπυρούδη) και οι δύο έχουν πάρει την κατιούσα με μόνο 4 μήνες παρουσίας της νέας Δημοτικής αρχής.


(Οι φωτογραφίες είναι από κινητό)

6 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11/5/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00μμ

ΠΡΟΣ
Τους Δημοτικούς Συμβούλους

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10 σας προσκαλώ να προσέλθετε σε Τακτική Συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λεωφ. Μεσογείων 415-417) στις 11-05-2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 μ.μ. με θέματα:

1. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση στο Δήμο έκτασης εντός του ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Ο.Τ. 136Α), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 200 του Ν. 3463/06.
2. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (τακτοποιητικός) και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδων Νέων Εργασιών του έργου «Διαρρυθμίσεις ισόγειου χώρου Δημοτικής Αστυνομίας στη Λεωφόρο Μεσογείων 403».
3. Έγκριση υπερωριακής απασχόλησης του με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου προσωπικού για το έτος 2011.
4. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ΄ αριθμ. 14/2011 πράξης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου, που αφορά «Έγκριση Ταμειακού Απολογισμού του Πνευματικού Κέντρου οικονομικού έτους 2010».
5. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ΄ αριθμ. 13/11 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Παιδιού Δήμου Αγίας Παρασκευής που αφορά «Έγκριση του Απολογισμού του Κέντρου Παιδιού οικονομικού έτους 2010».
6. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ΄ αριθμ. 6/2011 πράξης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΠΗ που αφορά «Έγκριση Απολογισμού του ΚΑΠΗ οικονομικού έτους 2010».
7. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ΄ αριθμ. 112/2010 πράξης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου που αφορά « Έγκριση ταμειακού απολογισμού Δημοτικής Φιλαρμονικής οικονομικού έτους 2009».
8. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ΄ αριθμ. 8/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου που αφορά « Έγκριση ταμειακού απολογισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου οικονομικού έτους 2010».
9. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ΄ αριθμ. 18/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Άθλησης Δήμου Αγίας Παρασκευής που αφορά «Έγκριση ταμειακού απολογισμού του Οργανισμού Άθλησης Δήμου Αγίας Παρασκευής οικονομικού έτους 2010».
10. Λήψη απόφασης για την επιστροφή ή μη 241,49 ευρώ στον κ. Γεωργούλια Αντώνιο.
11. Λήψη απόφασης για την επιστροφή ή μη 10,32 ευρώ στον κ. Γκίωκα Αλέξανδρο.
12. Λήψη απόφασης για την επιστροφή ή μη 535,80 ευρώ στην κ. Όλγα Καραγιάννη.
13. Λήψη απόφασης για την ακύρωση ή μη του Χ.Β.Κ. 319/2010.
14. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ή μη της υπ΄αριθμ. 186344 εγγραφής του Χ.Β. Κ. 445/2011.
15. Λήψη απόφασης για τη μείωση ή μη του μισθώματος των 4 ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.
16. Συγκρότηση της Επιτροπής Αδελφοποίησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
17. Λήψη απόφασης για την παροχή εξουσιοδότησης στο Δήμαρχο με σκοπό την ανάθεση, σε Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών, παροχής υπηρεσιών έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου των οικονομικών χρήσεων 2007-2008-2009-2010 του Δήμου Αγίας Παρασκευής, του Οργανισμού Άθλησης Δήμου Αγίας Παρασκευής (Ο.Α.Δ.Α.Π.) και της Κοινωφελούς Πολιτιστικής Επιχείρησης Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π.).

Αγία Παρασκευή 06-05-2011
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ 12ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά έγινε πρόταση προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) για την ένταξη της κατασκευής του 12ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής (Ψαρών & Δερβενακίων) στο ΕΣΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμε τους δημότες μας ότι αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας και της επίμονης προσπάθειας του Δημάρχου προσωπικά και των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου μας, ήταν να καταφέρουμε το αίτημα μας να έχει θετική έκβαση και η κατασκευή του 12ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής, συνολικού προϋπολογισμού 653.745 ευρώ, να έχει ήδη προταθεί από τον ΟΣΚ για ένταξη στο ΕΣΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

(Για περισσότερα στοιχεία μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.osk.gr )

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο και για αντίστοιχες διεκδικήσεις του Δήμου που αφορούν στην χρηματοδότηση κατασκευής και άλλων δύο τουλάχιστον κτηρίων Νηπιαγωγείων σε συγκεκριμένα οικόπεδα του Δήμου, προς όφελος των παιδιών της Αγίας Παρασκευής

4 Μαΐου 2011

ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ;

Είναι άραγε φήμες ότι το πάρκο Νεαπόλεως από τώρα και στο εξής θα είναι μόνο ένα Σαββατοκύριακο το μήνα ανοικτό;

Ο χρόνος θα δείξει και θα αποδείξει ...

ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ στις 8 Μαϊου 2011

ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

«Ο θίασος των …ήντα»
παρουσιάζει το έργο του Γρηγόρη Ξενόπουλου
Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011
στο θεατράκι Νεαπόλεως 7 (2ο Γυμνάσιο)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10:30 π.μ.
Ο Δήμαρχος
Βασίλης Ζορμπάς

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Νικόλαος Κωβαίος



Λίγα λόγια για το έργο
Το "Φιόρο του Λεβάντε" του Γρηγορίου Ξενόπουλου γράφτηκε το 1914 και υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά έργα του συγγραφέα. Αληθινοί χαρακτήρες που γίνονται σημερινοί και οικείοι. Η Ελλάδα του χτες συναντά την Ελλάδα του σήμερα. Το "Φιόρο του Λεβάντε" είναι ένας τετραπέρατος Ζακυνθινός, πανέξυπνος, αθώος, γαλίφης και καταφερτζής, πολυμήχανος, όλα τα φέρνει βόλτα, όλα τα παλεύει, εκτός από το φόβο του για τους σεισμούς! "Πολύ κούνια αφέντη, πολύ κούνια! Όλο σκόρσο και σπαβέντο!"
Έτσι μια ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ, αφήνει τη μάνα του και τη Ζάκυνθο που λατρεύει, παίρνει την κιθάρα του που λατρεύει επίσης και να ’σου τον στην Αθήνα. Επιστάτης στον κύριο Βάλδη. Ο κ. Βάλδης, δικηγόρος με καριέρα, με γυναίκα, με πεθερά, με ερωμένη, με δυο κόρες και με επίδοξους γαμπρούς να μπαινοβγαίνουν μες στο σπίτι, τάχαμου πως θέλουν να το νοικιάσουν, ένα χάος! Και ποιος θα βάλει τάξη στο χάος; Μα ο Νιόνιος φυσικά! Που στην αρχή, όλοι τον "κογιονάρουνε", αλλά με τον καιρό, με ψέματα, με αλήθειες, με κόλπα χίλια δύο, κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του.
Τους γίνεται απαραίτητος! Τίποτα δεν γίνεται πια χωρίς το Νιόνιο! Από επιστάτης, "αφέντης"!
Το Φιόρο του Λεβάντε (διασκευή)

Υπηρέτρια: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΝΗΣΙΟΥ
Χαρίλαος Βαγενίδης: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΟΥΡΝΑΤΖΗΣ
γιαγιά: ΜΑΝΩΛΙΑ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ
Βιργινία: ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ
Πηνελόπη: ΕΙΡΗΝΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ροζαλία: ΝΤΟΡΑ ΨΙΝΙΑ
Τάκης Μαρουλίδης: ΝΙΚΟΣ ΝΕΖΗΣ
κ. Βάλδης: ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΣΗΣ
Νιόνιος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Λιλή: ΜΑΡΙΑ ΖΕΡΒΟΥ

Υπεύθυνη Ομάδας: Λαμπρινή Οικονομίδου
Σκηνοθεσία: Φώντας Τζανίνης
Διασκευή: Γαρυφαλλιά Παναγιωτοπούλου
Μουσική: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

Τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Αγ. Παρασκευής και η ομάδα εφήβων του τμήματος θεατρικού παιχνιδιού σας προσκαλούν το

Σάββατο 7 Μαΐου 7.30 μ.μ.

στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (οδός Νεαπόλεως)

για να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση:

«Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές»

του Πάνου Χριστοδούλου σε ελεύθερη διασκευή.

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής...................... H υπεύθυνη του τμήματος
Τάκης Κοζόκος....................................... Μαρία Καλογεροπούλου


3 Μαΐου 2011

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΞΕΚΙΝΑ !

10 ΕΩΣ ΚΑΙ 24 ΜΑΙΟΥ 2011
Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΞΕΚΙΝΑ !
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ !

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2011 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν όλους τους δημότες μας να δώσουν το «παρών» στην απογραφή πληθυσμού-κατοικιών και να συνεργαστούν πρόθυμα με τους αρμόδιους απογραφείς, απαντώντας στο ερωτηματολόγιο που θα τους δοθεί και παρέχοντας τους τα στοιχεία απογραφής που θα τους ζητηθούν.
Τις ημέρες απογραφής ανοίγουμε την πόρτα μας στον απογραφέα.
Απογραφόμαστε στον τόπο κατοικίας μας.
Απαντάμε με ειλικρίνεια και συμμετέχουμε όλοι για να έχουμε την πραγματική εικόνα της Ελλάδας και του Δήμου μας σήμερα.
Πρέπει να έχουμε όλοι υπ`όψιν , ότι είναι προς το συμφέρον του Δήμου μας να απογραφεί το σύνολο των δημοτών μας αφού τα οικονομικά και κοινωνικά προγράμματα ,οι κρατικές παροχές και οι επιχορηγήσεις προς τους Δήμους εξαρτώνται απόλυτα από τον αριθμό του πληθυσμού των δημοτών τους.
Επιπλέον τα στατιστικά στοιχεία που θα προκύψουν από την απογραφή είναι ένα πολύτιμο εργαλείο δουλειάς για τις υπηρεσίες του Κράτους και του Δήμου μας.
Πρέπει όλοι οι δημότες μας να γνωρίζουν τα παρακάτω στοιχεία:
Η Απογραφή ξεκινά την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 και θα διαρκέσει δεκαπέντε ημέρες μέχρι και την Τρίτη 24 Μαΐου 2011.
• Οι εξουσιοδοτημένοι απογραφείς και μόνο αυτοί θα φορούν παραλληλόγραμμη κονκάρδα σε πλαστικοποιημένη θήκη, η οποία θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του απογραφέα, τον αριθμό εποπτείας που για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής είναι το 62,τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον επόπτη απογραφής για οποιαδήποτε επιβεβαίωση η διευκρίνιση χρειαστεί ο δημότης..
 Η κονκάρδα θα έχει επίσης την επίσημη κρατική μπλε στρογγυλή σφραγίδα, το λογότυπο και τον τίτλο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και θα φέρει την ένδειξη «Γενικές Απογραφές 2011».
Σχετικά με την διαδικασία απογραφής σημειώνονται τα εξής:
• Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του συνόλου της οικογένειας η των διαμενόντων σε μια κατοικία. Αρκεί η παρουσία ενός ενήλικου ατόμου το οποίο να είναι σε θέση να δώσει τα στοιχεία και για τα υπόλοιπα άτομα.
• Στην περίπτωση που στην πρώτη επίσκεψη του απογραφέα σε μια κατοικία δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο άτομο από την οικογένεια για να δώσει τα στοιχεία της απογραφής , ο απογραφέας αφήνει προτυπωμένο χαρτί – ειδοποίηση στο οποίο αναφέρεται η ημερομηνία της επόμενης επίσκεψής του στην ίδια κατοικία.
• Αν και στην δεύτερη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο απογραφέας δεν υπάρχει πάλι κανένα διαθέσιμο άτομο από την οικογένεια για να δώσει τα στοιχεία της απογραφής , ο απογραφέας αφήνει χαρτί με τα στοιχεία του και τηλέφωνο επικοινωνίας ,το οποίο οι διαμένοντες στην κατοικία καλούνται να καλέσουν προκειμένου να οριστεί από κοινού η νέα ημερομηνία επίσκεψης του απογραφέα και να πραγματοποιηθεί η απογραφή των διαμενόντων στην κατοικία.
Για την ευρύτερη ενημέρωση των δημοτών μας έχουν αναρτηθεί οι σχετικές αφίσες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στις υπηρεσίες και σε κεντρικά σημεία του Δήμου μας και με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ,ενημερωτικά έντυπα θα διανεμηθούν μέσω ΕΛΤΑ στους πολίτες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή:
 Eπισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.apografi2011.gr/
 Καλέστε στο τηλέφωνο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής : 213 135 2138-40

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5/5/2011‏

ΠΡΟΣ
Τους Δημοτικούς Συμβούλους

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10 σας προσκαλώ να προσέλθετε σε Τακτική Συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λεωφ. Μεσογείων 415-417) στις 05-05-2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.30 μ.μ. με θέματα:

1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2011.
2. Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Δημοτικό Κοιμητήριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
3. Λήψη απόφασης για δωρεάν παραχώρηση έκτασης για επέκταση του Δημοτικού Κοιμητηρίου από το Υπουργείο Οικονομικών Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας.
4. Εκπόνηση μελέτης για την «Τροποποίηση ανάπλασης και ανάδειξης ιστορικού κέντρου της πόλης».
5. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ΄ αριθμ. 13/11 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Παιδιού Δήμου Αγίας Παρασκευής που αφορά «Έγκριση του Απολογισμού του Κέντρου Παιδιού οικονομικού έτους 2010».
6. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ΄ αριθμ. 6/2011 πράξης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΠΗ που αφορά «Έγκριση Απολογισμού του ΚΑΠΗ οικονομικού έτους 2010».
7. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ΄ αριθμ. 112/2010 πράξης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου που αφορά « Έγκριση ταμειακού απολογισμού Δημοτικής Φιλαρμονικής οικονομικού έτους 2009».
8. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ΄ αριθμ. 8/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου που αφορά « Έγκριση ταμειακού απολογισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου οικονομικού έτους 2010».
9. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ΄ αριθμ. 18/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Άθλησης Δήμου Αγίας Παρασκευής που αφορά « Έγκριση ταμειακού απολογισμού του Οργανισμού Άθλησης Δήμου Αγίας Παρασκευής οικονομικού έτους 2010».
10. Λήψη απόφασης για την επιστροφή ή μη 241,49 ευρώ στον κ. Γεωργούλια Αντώνιο.
11. Λήψη απόφασης για την επιστροφή ή μη 10,32 ευρώ στον κ. Γκίωκα Αλέξανδρο.
12. Λήψη απόφασης για την επιστροφή ή μη 535,80 ευρώ στην κ. Όλγα Καραγιάννη.
13. Λήψη απόφασης για την ακύρωση ή μη του Χ.Β.Κ. 319/2010.
14. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ή μη της υπ΄αριθμ. 186344 εγγραφής του Χ.Β. Κ. 445/2011.
15. Λήψη απόφασης για τη μείωση ή μη του μισθώματος των 4 ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.
16. Συγκρότηση της Επιτροπής Αδελφοποίησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
17. Λήψη απόφασης για την παροχή εξουσιοδότησης στο Δήμαρχο με σκοπό την ανάθεση, σε Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών, παροχής υπηρεσιών έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου των οικονομικών χρήσεων 2007-2008-2009-2010 του Δήμου Αγίας Παρασκευής, του Οργανισμού Άθλησης Δήμου Αγίας Παρασκευής (Ο.Α.Δ.Α.Π.) και της Κοινωφελούς Πολιτιστικής Επιχείρησης Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π.).


Αγία Παρασκευή 29-04-2011
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ