15 Μαΐου 2011

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε δελτίο τύπου που εστάλει από τον Δήμο αναφέρονται τα εξής για τον Νέο Οργανισμό Λειτουργίας:

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής ,έθεσε ως πρωταρχικό της στόχο την αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής του Δήμου μας ,με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και τον εξορθολογισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών ,στα πλαίσια που θέτει το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Όπως άλλωστε είχε επισημάνει ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου εφ` όλης της ύλης που παραχώρησε , στις αρχές Μαρτίου 2011,η νέα Δημοτική Aρχή παρέλαβε μεγάλη έλλειψη αποτελεσματικότητας και πολλά προβλήματα σχετικά με την οργάνωση του Δήμου τα οποία καθημερινά προσπαθεί να επιλύσει.

Η δέσμευση μας προς τους δημότες είναι δεδομένη και αυτονόητη:

Να προχωρήσουμε με ταχύτατα και αποφασιστικά βήματα , μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2011, στη σύσταση καινούργιου Οργανισμού Λειτουργίας του Δήμου.

Ο καινούριος Οργανισμός Λειτουργίας του Δήμου προβλέπει την διατήρηση εκείνων μόνο των Διευθύνσεων που είναι πραγματικά απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των αναγκών του δημότη με ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Ενσωματώνει την Πολεοδομία και την Διεύθυνση Υγιεινής που μέχρι τώρα λειτουργούσαν ανεξάρτητα.

Προβλέπει αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Δήμου και εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων -όπου κρίνεται αναγκαίο- με κριτήρια απόλυτα αντικειμενικά και διαφανή .
Εξασφαλίζει άρτια και αποτελεσματικότερη οργάνωση, φέρνει το Δήμο μας πιο κοντά στα πρότυπα λειτουργίας ενός σύγχρονου και μοντέρνου οργανισμού, φιλικού και αξιόπιστου, τόσο προς τους δημότες, όσο και προς τους υπαλλήλους του.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Δ. Αλεφαντής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση από τις πρώτες κιόλας ημέρες που η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντα της.

Η εκπόνηση του σχεδίου δράσης και η οριοθέτηση και ενσωμάτωση των νέων λειτουργιών βρίσκονται σε εξέλιξη, με καταληκτική ημερομηνία τον Ιούνιο 2011.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο καινούριος Οργανισμός Λειτουργίας του Δήμου θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» στην εκπλήρωση ενός θεμελιώδους στόχου της νέας Δημοτικής Αρχής:

Να είμαστε αποτελεσματικά και ορθολογικά οργανωμένοι, χωρίς σπατάλη πολύτιμου χρόνου και δυσεύρετων πια οικονομικών πόρων, έτσι ώστε να εργαζόμαστε απρόσκοπτα, με όλες μας τις δυνάμεις, για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Αυτοί άλλωστε-όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς -είναι οι εργοδότες μας.