16 Μαΐου 2011

ΔΕΣΜΕΥΣΗ Γ.Γ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ&ΤΡΟΦΙΜΩΝ(ΠΡΩΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ), ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (πρώην Γεωργίας),κ. Γ. Κανελλόπουλο,την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011,στο χώρο του Υπουργείου, στην οδό Νεαπόλεως.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά στην συνάντηση κλήθηκαν να παρευρεθούν και οι επικεφαλείς όλων των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων κκ : Β. Γιαννακόπουλος («Μαζί για την Αγία Παρασκευή»), Γ. Σταθόπουλος ( «Νίκη για την Αγία Παρασκευή-Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση»), Α. Γκιζιώτης («Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής»), η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Καθημερινότητας κ. Ε. Παπαδοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ Κρητικίδης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σ. Παπαμιχαήλ και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς έθεσε για μια ακόμα φορά το πάγιο αίτημα για απομάκρυνση του Υπουργείου από τα όρια του Δήμου μας, απελευθέρωση του χώρου και απόδοσή του για ελεύθερη πρόσβαση από τους πολίτες

Μέχρι την οριστική απομάκρυνση του Υπουργείου και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, ζήτησε να διατηρείται ο χώρος καθαρός-ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες-να απομακρυνθούν τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ,τα άχρηστα αντικείμενα και τα πεσμένα πεύκα και να σταματήσει στο χώρο να πραγματοποιείται η καύση νεκρών ζώων. Δόθηκε η διαβεβαίωση ότι εδώ και 5 χρόνια έχει σταματήσει η καύση νεκρών ζώων.

Τόνισε ότι ο Υμηττός είναι υπερτοπικής αξίας και ότι η σημερινή εικόνα του χώρου δεν τιμά ούτε τους πολίτες ,ούτε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Επεσήμανε επίσης με έμφαση, το θέμα των κτηνιατρικών αποβλήτων. Σημειώνεται σχετικά ότι στον χώρο επί του παρόντος υπάρχει κτηνιατρικός εξοπλισμός μεγάλης αξίας και διενεργούντα έρευνες “in situ”.

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή», κ. Β. Γιαννακόπουλος ζήτησε εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απομάκρυνση του Υπουργείου και παραχώρηση του χώρου στο Δήμο.

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή-Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση», κ. Γ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στη μη προσβασιμότητα του Υμηττού και από τη πλευρά του Υπουργείου και από την πλευρά του στρατοπέδου και από την πλευρά του κολλεγίου και αναρωτήθηκε γιατί έχει περιφραχθεί ο χώρος.

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής». κ. Α. Γκιζιώτης τόνισε ότι «το βουνό είναι βουνό, δεν είναι κανενός» και ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε στη λογική της διαπραγμάτευσης.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Καθημερινότητας κ. Ε. Παπαδοπούλου, αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι εκεί επιτελείται ένα υψηλής στάθμης επιστημονικό έργο και ότι το ινστιτούτο (ΕΘΙΑΓΕ) αποτελεί ευρωπαϊκό κέντρο αναφοράς ζωοανθρωπονόσων και ασφάλειας τροφίμων, ζήτησε διευκρινήσεις για τις δραστηριότητες εντός του συγκεκριμένου χώρου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ Κρητικίδης είπε ότι ζητάμε το χώρο για τους πολίτες και όχι για δρόμους και αναψυκτήρια.

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σ. Παπαμιχαήλ ζήτησε να ενοποιηθεί η έκταση με τις παρακείμενες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερος χώρος περιπάτου για τους πολίτες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κανελλόπουλος συμφώνησε ότι η εικόνα του δάσους δεν είναι η πρέπουσα , ενημέρωσε ότι έχει γίνει σύμβαση για την απομάκρυνση των κτηνιατρικών αποβλήτων και ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής όσον αφορά τον καθαρισμό του χώρου, την πυρασφάλεια ,το σχέδιο πρόσβασης-χρήσης από τους πολίτες , την διαφύλαξη του δασικού χαρακτήρα του χώρου και την αυτοεπέκταση του δάσους (όχι αναδάσωση).

Η βασική πρόταση-δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κανελλόπουλου συνοψίζεται στο εξής:

O μη κτηριακός χώρος του Υπουργείου να αποδοθεί στο Δήμο μας και στους πολίτες με όρους και προϋποθέσεις.
Ο χαρακτήρας της παραχωρούμενης έκτασης είναι και θα παραμείνει δασικός
Να διασφαλιστεί ο ενιαίος χώρος ,το δάσος και η δυνατότητα επισκεψιμότητας από τους πολίτες ,από το πρωί μέχρι το βράδυ.