30 Μαΐου 2011

ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΓΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ CINE ΦΙΛΟΥΣ



Αφιερωμένη στον Θανάση Βέγγο ήταν η δεύτερη παρουσία των«Cine φίλοι Αγίας Παρασκευής» τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον αξέχαστο ηθοποιό, άνθρωπο και συμπολίτη μας.
Το αφιέρωμα ξεκίνησε με την παρουσίαση ενός σύντομου βιογραφικού, της βασικής φιλμογραφίας και των κυρίαρχων χαρακτηριστικών του Θανάση Βέγγου που τον έκαναν ξεχωριστό και αξέχαστο.
Ακολούθησε η προβολή μιας μικρής ταινίας που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο Βέγγος, επιλέγοντας από την ταινία του φίλου και βιογράφου του Γιάννη Σολδάτου, «Θανάσης Βέγγος, ένας άνθρωπος παντός καιρού», αυτά που κατά την άποψή του τον αντιπροσώπευαν περισσότερο. Το ταινιάκι ήταν προσφορά του σκηνοθέτη που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί μαζί μας.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση», που από τους περισσότερους μελετητές θεωρείται η καλύτερη ταινία του Βέγγου.
<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>

Οι «Cine φίλοι Αγίας Παρασκευής» είναι μια ομάδα δημοτών, που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και ιδιαίτερα για τον κινηματογράφο.
Σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου στο Κοντόπευκο, που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό για προβολή ταινιών.
Η ομάδα έχει ως στόχο την οργάνωση κινηματογραφικών βραδιών στην πόλη της Αγίας Παρασκευής, με κλασικές ταινίες-ορόσημο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου
Δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη προσπάθεια στην πόλη και είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως αυτή ξεκινάει από το Κοντόπευκο και από μια ομάδα δημοτών, στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, που θέλουν να ασχοληθούν με τον πολιτισμό στην πόλη τους.

Έχει ήδη δημιουργηθεί σελίδα φίλων στο facebook
http://www.facebook.com/pages/Cine-φίλοι-Αγίας-Παρασκευής/190095977693474