ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

29 Ιουνίου 2011

Κουκουλοφόροι μέσα στη Βουλή



Γιατί τελικά οι "άγνωστοι" τρομοκράτες, είναι πολύ "γνωστοί" αστυνομικοί ....
Είναι ... "δικά μας παιδιά"!!!

27 Ιουνίου 2011

ΕΚΤΟΣ Δ.Σ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Η ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Σοβαρές καταγγελίες κάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γαβράς για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αποκλείσει από το Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης την αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:


Με άλλη μια καινοφανή ερμηνεία της πραγματικότητας, συνδυαζόμενη με τον καθημερινά εντεινόμενο αυταρχισμό, εκδηλώνεται η νέα αντίληψη διοίκησης του Δήμου από την νέα Δημοτική Αρχή.
Η παραίτηση, της από όλες τις πλευρές αναγνωρισμένης ως επιτυχημένης προέδρου Κατερίνας Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση και της πλειοψηφίας του ΔΣ, που είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, προκειμένου η νέα Δημοτική Αρχή να επιλέξει και να τοποθετήσει τον νέο πρόεδρο και την πλειοψηφία στο νέο ΔΣ, εξελήφθη ως άρνηση συμμετοχής της αντιπολίτευσης στο νέο ΔΣ.
Αντί να εκτιμηθεί και να επαινεθεί ιδιαιτέρως, αυτή η έντιμη πολιτική στάση, ερμηνεύθηκε ως επιθετική και υπονομευτική κίνηση προς τη νέα Διοίκηση. Στην πραγματικότητα, ήταν μια πράξη με την οποία διευκολύνεται η νέα διοίκηση να διαμορφώσει την νέα πλειοψηφία που θα στηρίξει τον πρόεδρο, την πολιτική που θέλει να υλοποιήσει και τις δραστηριότητες που θέλει να αναπτύξει. Αντίθετα το να αλλαχθεί από την νέα Δημοτική Αρχή μόνο ο πρόεδρος σε ένα ΔΣ με την σύνθεση που είχε ορίσει η προηγούμενη διοίκηση, αυτό είναι πολιτικά αδόκιμο και ατελέσφορο.
Σε καμιά περίπτωση βέβαια αυτό δεν σημαίνει άρνηση της αντιπολίτευσης να συμμετέχει στο νέο ΔΣ με την αντιπροσώπευση που της αναλογεί. Εξ άλλου η συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο ΔΣ και πολύ περισσότερο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και από τον νόμο προβλέπεται και είναι υποχρέωση της νέας διοίκησης να προτείνει την συμμετοχή της.
Αυτή την πρόταση αρνείται να κάνει η σημερινή διοίκηση αγνοώντας και καταπατώντας τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει και την συνακόλουθη δεοντολογία και για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα κατακριτέα.

Αγία Παρασκευή 21.6.2011

Μιχάλης Γαβράς
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
gavrasmic@gmail.com

21 Ιουνίου 2011

Β. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Να συνεχίσουμε ΜΑΖΙ!"

Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες,

Όπως είχα αναφέρει στο σύντομο χαιρετισμό μου κατά την πρόσφατη μουσική μας εκδήλωση στο 2ο γυμνάσιο αλλά και παλαιότερα, ο σχεδιασμός είναι να πραγματοποιηθεί μια Γενική Συνέλευση της Παράταξής μας όπου θα συζητηθούν κυριολεκτικά τα πάντα. Μια γενική Συνέλευση που στην ουσία θα αποτελεί ένα συνέδριο αρχών και θέσεων για τη μελλοντική πορεία της Παράταξης.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιουνίου. Οι τελευταίες όμως εξελίξεις στη χώρα μας μας έβαλαν σε δεύτερες σκέψεις γιατί σε μια εποχή κοινωνικού διωγμού της κυβέρνησης πιεζόμενης από την τρόικα θα φάνταζε όχι μόνο άκαιρο αλλά και κοινωνικά ανάλγητο να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης.

Υπό το πρίσμα αυτό και καθώς η παράταξή μας δεν αποτελεί ξένο σώμα ως προς την κοινωνία αλλά ζωντανό κύτταρό της, κρίναμε ότι θα ήταν εγωιστικό και εξωπραγματικό να μην είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας την πιο δύσκολη ίσως στιγμή της άδικης δοκιμασίας τους.

Δυστυχώς οι εξελίξεις στην πατρίδα μας δικαιώνουν την από πολλούς μήνες επιλογή μας να αποδεσμεύσουμε την παράταξη μας από τα κόμματα. Άλλωστε τόσο το 2006 όσο και το 2010 μεγάλο μέρος των ανθρώπων που μας στήριξαν προέρχονταν από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους δείχνοντάς μας στην πράξη το δρόμο όσον αφορά το πως οφείλει κανείς να πολιτεύεται μέσα στην πόλη του.

Στα πλαίσια αυτά εξετάζουμε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Παράταξής μας το φθινόπωρο με την ελπίδα ότι η κατάσταση στην πατρίδα μας θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή.

Όλοι εμείς και εγώ προσωπικά είμαστε εδώ, να συνεχίσουμε ΜΑΖΙ, να δώσουμε από κοινού τις μάχες για την Αγία Παρασκευή μας σε όλα τα επίπεδα και να τις κερδίσουμε. Άλλωστε ήδη παρατηρούμε τα πρώτα δείγματα της έλλειψης των παροχών στην κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό στο Δήμο μας. Π.χ. το κλείσιμο του ΚΕΠ στην Πελοποννήσου και η κατάργηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσίων των ΚΑΠΗ (θεατρικό, χορευτικό, μουσικό, μεγάλες εκδηλώσεις στο κλείσιμο της χρονιάς, κατάργηση εκδρομών) αποτέλουν τόσο ανησυχητικά δείγματα ώστε κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι από το Σεπτέμβριο και τα δημοτικά ιατρεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα εργαστήρια τέχνης και το ωδείο θα συνεχίσουν να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες προς τους δημότες όπως το έκαναν μέχρι σήμερα.

Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς, σας θέλουμε όλους κοντά μας να διατηρήσουμε όσα κατακτήσαμε ΜΑΖΙ!


Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

O ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Σας προσκαλεί την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην Κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής

Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
(με αφορμή την συμπλήρωση έξι ετών από το θάνατο του)

ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
«Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005»

Ένα μυσταγωγικό μουσικό αφιέρωμα στον ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ μέσα από τη μουσική παράσταση της κόρης του ίδιου του δημιουργού, συγγραφέως και ποιήτριας ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ με τίτλο :
«Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005»

Οι δραματοποιημένες αφηγήσεις της Άννας Μπιθικώτση συγκλονίζουν και συγκινούν, ενώ περίτεχνα και ευρηματικά διανθίζονται από μουσικές παρεμβάσεις και τραγούδια σταθμούς της 50χρονης καλλιτεχνικής πορείας του Γρηγόρη της Ελλάδας, με ταυτόχρονη προβολή σπάνιων οπτικοακουστικών ντοκουμέντων από το προσωπικό της αρχείο.

Κείμενα – καλλιτεχνική επιμέλεια δραματοποιημένες αφηγήσεις:
ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Ερμηνεύουν:
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΑΝΗΣ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΠΟΥΝΑ
και η μεικτή Πολυφωνική Χορωδία «ΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ»

Συμμετέχουν
Στο πιάνο, ο συνθέτης και μαέστρος
ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι και συνεργάτης επί σειρά ετών της Βίκυς Μοσχολιού,
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
Σκηνοθεσία:
Αθηνά Αβούρη
Επιμέλεια οπτικοακουστικών ντοκουμέντων:
Μανώλης Τζιράκης

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ:
Τραγούδι- εικόνα – δραματοποιημένη αφήγηση

Οι βιωματικές μνήμες της Άννας δίπλα στον μύθο πατέρα της, μας «σεργιανούν» μέσα από τις λυρικές αφηγήσεις της στη ζωή και το έργο του μεγάλου έλληνα ερμηνευτή, από τα δύσκολα χρόνια του στο Περιστέρι ως την καταξίωση και το στερνό του ταξίδι στην αθανασία.

Ταυτόχρονα προβάλλονται ανέκδοτα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από το προσωπικό της αρχείο, ενώ περίτεχνα και ευρηματικά οι μουσικοί και οι τραγουδιστές αποδίδουν τραγούδια κλασσικών μουσικών έργων των κορυφαίων ποιητών και συνθετών μας που σφράγισε με τη φωνή του ο ιππότης του πενταγράμμου.

Με αφορμή με αφορμή την κήρυξη του 2011 ως «Έτος Οδυσσέα Ελύτη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή του νομπελίστα ποιητή μας, θα αποδοθούν τα τραγούδια από το Άξιον Εστί
«Ένα το χελιδόνι», «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα»

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ:
Συνθέσεις του Σερ Μπιθί -Κλασσικά Λαϊκά και Ρεμπέτικα

Αποδίδονται συνθέσεις του «Σερ Μπιθί» και μεταξύ αυτών: «Αμάξι με δύο άλογα», «Του βοτανικού ο Μάγκας» κ.ά όπως και αθάνατα Λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που ερμήνευσε ο Γρηγόρης της Ελλάδας.

20 Ιουνίου 2011

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕ "ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ"

ΤΟ «ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ»,ΝΥΝ « ΣΙΝΕ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» ,ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Τιμώντας τη μνήμη ενός σπουδαίου καλλιτέχνη και ενός σπάνιου ήθους συμπολίτη μας ,του αείμνηστου Θανάση Βέγγου, το «ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ» μετονομάζεται ,με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε «ΣΙΝΕ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» και είναι και φέτος έτοιμο να ανοίξει την αγκαλιά του και να υποδεχθεί τους φίλους του καλού κινηματογράφου.

Το πρόγραμμα προβολών της φετινής καλοκαιρινής περιόδου ξεκινά την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 9.00 μ.μ., στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής ( οδός Νεαπόλεως 5-7).

Ο γνώριμος ,εδώ και τόσα χρόνια, προορισμός μας περιμένει τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού για να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας ταινίες παρέα με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής να στηρίξουν με την παρουσία τους ένα καθιερωμένο πια θεσμό και εύχονται σε όλους καλή διασκέδαση!

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ ή αριστερά στη σελίδα.

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓ. ΤΕΧΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-6-2011

Έγιναν με επιτυχία τα εγκαίνια της Ετήσιας Έκθεσης των Ενήλικων Σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Με την διάθεση να βρεθούν σύντομα λύσεις στα προβλήματα λειτουργίας , μισθοδοσίας
και με την διαβεβαίωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπά ότι τα Εργαστήρια Τέχνης θα ανοίξουν και την νέα χρονιά με τα γνωστά εκπαιδευτικά προγράμματα και την ίδια στελέχωση όπως και πριν, έγιναν τα εγκαίνια της Ετήσιας Έκθεσης των Ενήλικων Σπουδαστών μας την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Εργαστηρίων Τέχνης γλύπτης Τ. Κοζόκος , ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς,
ο Β Γιαννακόπουλος πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού ΜΑΖΙ ,
ο Γ. Σταθόπουλος επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή, ο Α. Γκιζιώτης επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση,
ο πρώην Δήμαρχος Α. Σιδέρης. , και ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Α. Μουστόγιαννης .
Παρευρέθηκαν επίσης , οι Αντιδήμαρχοι Ε. Παπαδοπούλου, Ν. Κωβαίος - Ντούσκος,
Ε. Δάβαρη, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ και υπεύθυνος για τα Εργαστήρια Τέχνης
Ι. Παύλου, τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ Σ. Παπασπύρος , Γ. Λαγοδήμος.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Βλάχος., Μ Γαβράς, Μ. Μπράμη ,Β. Σάρκουλας , Ι. Σιδέρης
Ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΚοιΠΕΔΑΠ Ν. Αργυριάδης.

Στην Έκθεση παρευρέθηκαν πάνω από 1000 συνδημότες μας και φίλοι των Εργαστηρίων Τέχνης.

Η διάρκεια της Έκθεσης θα είναι έως τις 22 Ιουνίου και μπορείτε να την επισκεφτείτε απογευματινές ώρες από τις 4μμ έως τις 9μμ. στους χώρους μας στο Πολιτιστικό – Αθλητικό Πάρκο ‘Σταύρος Κώτσης’ του Δήμου Αγίας Παρασκευής στην οδό Θεμιστοκλέους και Σπάρτης 1.

Δες; πρόσβαση στα Εργαστήρια Τέχνης
http://www.dipeap.org/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=60
πληροφορίες στο τηλ. 210-6016626

- O -
Kαλλιτεχνικός Διευθυντής
Εργαστηρίων Τέχνης
Γλύπτης Τάκης Κοζόκος
Επικ. Καθηγητής Δ.Π.Θ.

15 Ιουνίου 2011

ΘΕΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ –ΕΤΟΥΣ 2011


Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εφαρμόζει και φέτος πρόγραμμα θερινών κατασκηνώσεων για τα παιδιά των κατοίκων της πόλης ηλικίας 6 –15 ετών στις Κατασκηνώσεις που έχουν επιλεγεί για το Καλοκαίρι 2011.

Το πρόγραμμα θα ανατεθεί σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις με την παρακολούθηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής.
Θα προτιμηθούν παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, πολυτέκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Οι γονείς θα πρέπει να δηλώνουν υπεύθυνα ότι τα ασφαλιστικά τους ταμεία δεν καλύπτουν πρόγραμμα κατασκηνώσεων για τα παιδιά τους. Η οικονομική συμμετοχή για κάθε οικογένεια που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα είναι το ποσό των 120€ για το ένα παιδί και 75€ για το δεύτερο. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες (ύστερα από την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Κοινωνική Υπηρεσία) και για τα παιδιά των υπαλλήλων του Δήμου μας που δεν δικαιούνται κατασκηνώσεις από το Ταμείο τους, η οικονομική συμμετοχή, είναι για το πρώτο 75€ και για το δεύτερο 55€. Για τις πολύτεκνες οικογένειες (ύστερα από την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Κοινωνική Υπηρεσία) η οικονομική συμμετοχή είναι για το πρώτο παιδί 75€, για το δεύτερο και τρίτο 55€, και για κάθε επόμενο παιδί δωρεάν. Για ορισμένες ειδικές περιπτώσεις και μετά από κοινωνική έρευνα μπορεί να απαλλάσσεται η οικογένεια από την οικονομική συμμετοχή .
Οι ηλικίες των παιδιών που θα συμμετέχουν πρέπει να είναι από 6-15 ετών .
Οι περίοδοι φιλοξενίας των παιδιών στις κατασκηνώσεις είναι έξι περίοδοι των 11 ημερών η κάθε μία.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Υποβάλλονται:
Στο πρωτόκολλο του Δήμου με την κατάθεση αίτησης & μιας απόδειξης (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λ.π. που να αποδεικνύει την διεύθυνση κατοικίας).
Στην αίτηση συμμετοχής πρέπει να δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι δύο προτιμήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες :
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
Ελπίδος 10, 15343
1ος όροφος, κ.Τζανή Αγγελική
τηλέφωνο: 210-6084994
Φαξ: 210 6082497
Email: koinoniki@agiaparaskevi.gr

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 2011

1.ΚΟΡΕΛΚΟ ΑΕ στον Κάλαμο Αττικής
Α. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 17/6/2011 έως 27/6/2011
Β. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 28/6/2011 έως 8/7/2011
Γ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 10/7/2011 έως 20/7/2011
Δ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 21/7/2011 έως 31/7/2011
Ε. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 01/8/2011 έως 11/8/2011
ΣΤ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 12/8/2011 έως 22/8/2011

ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 5- 14 ΕΤΩΝ

2. RANCH K.Skouras s.a. στο ΣΟΦΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Α. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 29/6/2011 έως 10/7/2011 (20 παιδιά)
Β. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 23/7/2011 έως 03/8/2011 (15 παιδιά)
Γ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 05/8/2011 έως 16/8/2011 (15 παιδιά)
Δ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 14/8/2011 έως 25/8/2011 (10 παιδιά)

ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 6-15 ΕΤΩΝ

3.KINDERLAND - ΔΕΣΜΟΣ Α.Ε
στον Κάλαμο Αττικής
Α. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 17/6/2011 έως 27/6/2011 (20 παιδιά)
Β. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 28/6/2011 έως 8/7/2011 (20 παιδιά)
Γ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 10/7/2011 έως 20/7/2011 (20 παιδιά)
Δ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 21/7/2011 έως 31/7/2011 (20 παιδιά)
Ε. ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 1/8/2011 έως 11/8/2011 (15 παιδιά)
ΣΤ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 12/8/2011 έως 22/8/2011 (15 παιδιά)

ΑΓΟΡΙΑ 6-14 ΕΤΩΝ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ 6-15 ΕΤΩN

«Διαδρομές στην πόλη…»



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τα Εργαστήρια Τέχνης του δήμου Αγ. Παρασκευής και οι ομάδες ενηλίκων των τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού σας προσκαλούν την
Κυριακή 19 Ιουνίου, 9.00 μ.μ.
στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (οδός Νεαπόλεως)
για να παρακολουθήσετε την αυτοσχέδια θεατρική παράσταση:
«Διαδρομές στην πόλη…»
Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής ..............................η υπεύθυνη του τμήματος

Τάκης Κοζόκος................................................. Μαρία Καλογεροπούλου

14 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ-ΙΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΙΝΕ"ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ"



Σε Δελτίο Τύπου ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αναφέρει:
ΤΙΤΑΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΣΙΝΕ «ΣΧΟΛΕΙΟ», ΝΥΝ ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ»

Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους δημότες ότι εδώ και αρκετό καιρό πραγματοποιεί αγώνα δρόμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που παρέλαβε σχετικά με την λειτουργία της Κοινωφελούς Πολιτιστικής Επιχείρησης Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π) και να μπορέσει και φέτος να προσφέρει στους δημότες μας το πρόγραμμα θερινών προβολών του ΣΙΝΕ«ΣΧΟΛΕΙΟ» (το οποίο με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μετονομαστεί από φέτος σε ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ»)
Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κακοδιαχείριση στην προαναφερόμενη Δημοτική Επιχείρηση και που έχουν καταγγελθεί με Δελτία Τύπου, τόσο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου μας , όσο και μέσω του τοπικού Τύπου.
Η ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, είχε μέχρι και το καλοκαίρι του 2010 την συνολική ευθύνη της λειτουργίας του καλοκαιρινού ΣΙΝΕ «ΣΧΟΛΕΙΟ», νυν ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ», που συμπεριελάμβανε και την έκδοση εισιτηρίων.
Για την λειτουργία της φετινής καλοκαιρινής περιόδου του ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» ,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε την ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής και ζήτησε την έκδοση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας στην ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π.
Η ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής απάντησε με το επίσημο έγγραφο -που επισυνάπτεται- ότι δεν τηρούνται από την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Συγκεκριμένα λόγω των χρεών της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π. στο Ι.Κ.Α. και την εφορία (μη απόδοση Φ.Π.Α από τον Οκτώβριο 2010,παρακράτηση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ) των εργαζομένων για το 2010, μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ που ανέρχονται στα 400.000 ευρώ) η ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π δε διαθέτει φορολογική ενημερότητα ,ως εκ τούτου, δεν νομιμοποιείται να εκδώσει εισιτήρια .
Ο νεοσυσταθείς Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ )δεν έχει την δυνατότητα να εκδώσει εισιτήρια για τους εξής λόγους :
1)O προϋπολογισμούς του δεν έχει ακόμα εγκριθεί από την Περιφέρεια λόγω «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
2) Για να εξασφαλίσει τις ταινίες που θα προβληθούν πρέπει να προκαταβάλλει στην εταιρεία παραγωγής-διακίνησης το αντίστοιχο ποσό περίπου 30,000 ευρώ και αυτό δεν είναι νομικά εφικτό.
3)Επιπλέον, δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η παύση λειτουργίας της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, ως εκ τούτου οι αρμοδιότητες της , που συμπεριλαμβάνουν και τη λειτουργία του ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ», δεν έχουν επίσημα εκχωρηθεί στον ΠΑΟΔΑΠ.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς πιστεύει ακράδαντα ότι το ΣΙΝΕ «ΣΧΟΛΕΙΟ», νυν ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ», αποτελεί έναν κοινωνικό θεσμό και μια πολιτιστική προσφορά που οι δημότες μας έχουν επί χρόνια αγαπήσει και στηρίξει με τη συμμετοχή τους και ο οποίος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα παρά τα εμπόδια που όρθωσε η μέχρι πρότινος κακοδιαχείριση
Ως εκ τούτου αποφάσισε, εξασφαλίζοντας και την ομόφωνη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, να προχωρήσει στην λειτουργία του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως γινόταν εδώ και τόσα χρόνια και με τη μόνη διαφορά ότι για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της μη δυνατότητας έκδοσης εισιτηρίων από την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, την έκδοση εισιτηρίων θα αναλάβει, μετά από έρευνα αγοράς και αξιολόγηση προσφορών, ο μέχρι πέρυσι και επί δώδεκα χρόνια συνεργάτης-ιδιώτης ,με τις εξής εγγυήσεις :
1)Ότι θα εξασφαλίσει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής τα ίδια με πέρυσι έσοδα
2)Ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα
3)Ότι θα προσλάβει τουλάχιστον δύο δημότες μας που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη δουλειάς (κοινωνικά, οικογενειακά, εισοδηματικά κριτήρια)
4)Ότι μία από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του θερινού προγράμματος θα γίνει «τιμής ένεκεν» προβολή ταινίας-αφιερώματος στον αξέχαστο Θανάση Βέγγο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Τονίζεται ότι τα έσοδα που θα εισπράξει ο Δήμος από την λειτουργία του ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» την φετινή χρονιά, θα διατεθούν για την αποκατάσταση των βλαβών – οικονομικών εκκρεμοτήτων στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής που φιλοξενεί το ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» (φθαρμένο δάπεδο προαυλίου, φθορές στις τουαλέτες, απλήρωτοι λογαριασμοί νερού που ανέρχονται στα 1200 ευρώ περίπου) και στην αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού αξίας 3000 ευρώ περίπου.
Τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της διαφήμισης ανήκουν με σύμβαση που υπεγράφει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ,για τρία χρόνια στον χορηγό που προμήθευσε τις καρέκλες και τα τραπέζια στο ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ».

12 Ιουνίου 2011

"15-30 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ" ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Προς τους δασκάλους των Εργαστηρίων Τέχνης, Σύλλογος Σπουδαστών

Από την τελευταία μας συνάντηση (9-6-2011) καταλήξαμε στην συμφωνία να δώσουμε 15-30 μέρες προθεσμία σχετικά με την αποπληρωμή μας στο Δήμο και συνέχεια να ακολουθήσουμε νομική οδό ως προς την λύση του προβλήματος μας.
Επίσης συμφωνήσαμε ως προς την προσπάθεια σε Δημοτικό επίπεδο προκειμένου να διατηρήσουν τα Εργαστήρια Τέχνης την Θεσμική και Καταστατική τους λειτουργία όπως ισχύει έως σήμερα και με τις αρχές που ίσχυαν από την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής και το Δίκτυο του ΥΠΠΟ(1996-2006). Οι αρχές αυτές είναι και οι μόνες που εγγυώνται για την σοβαρή εικαστική εκπαίδευση σε αυτό το επίπεδο.
Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι η παρουσίαση του θέματος με πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Η Έκθεση να γίνει με τον καλύτερο τρόπο ως προς την παρουσίαση και την συνεργασία μεταξύ μας.
Δεν θα Εκθέσουν εργασίες που έγιναν στα μαθήματα τους την φετινή χρονιά οι συνάδελφοι Καθηγητές Α. Μιχαηλίδης και Ι. Ποταμιάνος για τους ευνόητους λόγους που μπορούν να εξηγήσουν καλύτερα οι ίδιοι, αν θέλουν.
Θα μας λείψουν σίγουρα τα έργα αλλά καταλαβαίνουμε το δίκαιο της απόφασης η οποία είναι αποδεκτή και στηρίζεται και από τους μαθητές τους για την μη συμμέτοχη τους στην Έκθεση 2011.
Θα σας θυμίσω πως τα Εργαστήρια Τέχνης είναι πραγματικά αυτά που έκαναν τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής να θεωρείται ως Δήμος με Πολιτιστικό χαρακτήρα στο Πανελλήνιο. Αυτό το κερδίσαμε όλοι μαζί.
Τα Εργαστήρια Τέχνης είναι μια ιδέα μια Πολιτιστική Πρόταση που άρχισε να ανθίζει με το Δίκτυο των Εικαστικών Εργαστηρίων Πόλεων.
Όταν όλα κατάρρευσαν το 2006 και το ΥΠΠΟ σταμάτησε την επιχορήγηση του προγράμματος και άφησε την διαχείριση αποκλείστηκα στους Δήμους εμείς τότε πήγαμε και παραπέρα. Εμπλουτίσαμε τα προγράμματά μας με νέες δραστηριότητες και μαζί προστατέψαμε ότι όμορφο και εμπνευσμένο υπήρχε σε πολιτιστικές ομάδες και μοναχικές προσπάθειες στο Δήμο μας. Βοηθήσαμε επίσης αρκετά προς την κατεύθυνση το «πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη» να γίνει χώρος για τον Πολιτισμό για τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής και απολαύαμε πραγματικά πολλά χρόνια τα μαθήματα με πολλά- πολλά – πολλά και αντίξοα προβλήματα. Δεν είναι λίγο αυτό που έχουμε καταφέρει έως τώρα. Για αυτό και το έκδηλο ενδιαφέρον .
(αντιπροσωπευτικά σας στέλνω.)
»Φίλε Τάκη, παρακολουθώ (και συμμετέχω με τα παιδιά μου), όπως και πολλοί άλλοι, τόσο την εξαιρετική πορεία των Εργαστηρίων Τέχνης όσο και τις δυσκολίες, και τα εμπόδια που μπαίνουν από ‘’σχετικούς’’ και άσχετους, από ‘’πολιτικούς’’ διαχειριστές της τύχης τους, από την κυρίαρχη ιδεολογία που προωθεί τον πολιτισμό – εμπόρευμα και το εξαργυρώνει σε κέρδος και ψήφους… Θέσαμε τρείς φορές το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει μιά διαβούλευση με όλους όσους ασχολούνται με τον πολιτισμό και τις εκφράσεις του στην πόλη μας (Εργαστήρια Τέχνης, Ωδείο, Φιλαρμονική κ.λ.π.), να καταλήξουμε σε ένα σχεδιασμό που θα αντιμετωπίσει τις αδυναμίες και τις ελλείψεις, θα στηρίξει και θα διευρύνει τις δραστηριότητες, θα κάνει τολμηρά βήματα στις υποδομές και τη χρηματοδότηση που απαιτούν, θα εξασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών, την αμοιβή τους, την επάρκεια του χώρου εργασίας τους, την απρόσκοπτη καλλιτεχνική τους προσφορά. Στην αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε μιά τέτοια πρωτοβουλία, πρωτοκολλήσαμε σήμερα αίτηση στο Δήμο με αρ. Πρωτ. 21491\ 8. 6. 2011, .ωστε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με πρόσκληση σε όλους όσους πρέπει, με θέμα «Συζήτηση για τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες στον πολιτισμό, τον προγραμματισμό των συνεχιζόμενων δράσεων (Εργαστήρια Τέχνης, Ωδείο, Φιλαρμονική κ.λ.π.), τις υποδομές». Θα σε συναντήσω να με βοηθήσεις στην προετοιμασία και αν θες να συμμετέχεις σαν ειδικός αγορητής στη συζήτηση όπως ο κανονισμός προβλέπει. Πιστεύω πως η δύναμη των εργαστηρίων είναι τα 26 χρόνια παρουσίας τους, οι εκατοντάδες μαθητές τους και οι χιλιάδες που πέρασαν, οι καθηγητές τους και όσοι πραγματικά πιστεύουν στην προσπάθεια αυτή.
Φιλικά, Ανδρέας Γκιζιώτης.
Υ.Γ. Με τη γνώση πως πολλά περισσότερα θα μπορούσαμε να κάνουμε από τη μεριά μας.»
Ή
«για εμας που ζούμε με την τέχνη και για την τέχνη θα μεταφέρω το μήνυμα του Θόδωρου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ απο δελτίο της ΝΕΤ των 9 με την Ε.Στάη,όταν εκλήθη να πει την αποψή του για την ”κρίση”. Τό μόνο που θα σώσει την Ελλάδα είναι η προώθηση του πολιτισμού.
Ευχαριστώ τα εργαστήρια αγ.Παρασκευής, γι αυτό που είμαι σήμερα, μετα απο 6 χρόνια κοντά τους και λυπάμε που θα χάσω τόσους αξιόλογους δασκάλους και υπέροχους συνοδιπόρους(Ιδιαιτέρως Τ,Κοζώκο,Α.Μιχαηλίδη,Π.Τσάβαλο,Ι.Ποταμιάνο και Αντζελίνα..)Θα σας θυμάμε και θα σας μεριμνώ πάντα.Σας ευχαριστώ!»

Τα Εργαστήρια Τέχνης ως Θεσμός για τον Δήμο μας σίγουρα σήμερα περνούν μια δύσκολη καμπή.
Είναι μια διαφορά ιδεών και αξιών όπως ήταν πάντα.
Όπως και να έχει τα Εργαστήρια Τέχνης εξακολουθούν να είναι μια Ιδέα που μοιράστηκε στον χρόνο και στους ανθρώπους.
Ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής και έως το τέλος της σύμβασής μου προσπαθώ να βάλω το θέμα μας στην πραγματική του διάσταση και να βοηθήσω ως προς την διατήρηση των Εργαστηρίων Τέχνης με αυτό τον χαρακτήρα που υπάρχουν έως σήμερα. Για τον λόγο αυτό χρειάζομαι την βοήθεια όλων σας.
Ίσως αυτή να είναι και η τελευταία μας Έκθεση με το γνωστό σχήμα και πρόγραμμα.
Η ευθύνη για την διάλυση των Εργαστηρίων Τέχνης οφείλεται κυρίως στην στάση και την αδιαφορία της νέας Δημοτικής αρχής η οποία με συκοφαντίες και απαξίωση για το έργο μας προσπάθησε να καταφέρει το πρόβλημα αλλού αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Έχουμε ακόμα τα μέσα, συνάδελφοι, η αντίδρασή μας να είναι και δυναμική και έντονη ανάλογα με τις εξελίξεις.
Ο Σύλλογος των Σπουδαστών μας έχει ζητήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο την Τρίτη 14-6.
Άξιο απορίας πάντως είναι ότι οι δάσκαλοι και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής δεν έχουν συναντηθεί ποτέ με τον Δήμαρχο για να καταθέσουν τις θέσεις τους και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα Εργαστήρια Τέχνης αν και το εζήτησαν.

- O -
Kαλλιτεχνικός Διευθυντής
Εργαστηρίων Τέχνης
Δήμου Αγίας Παρασκευής
Γλύπτης Τάκης Κοζόκος
Επικ. Καθηγητής Δ.Π.Θ.

10 Ιουνίου 2011

TΟ MΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Την Πέμπτη 26/5/2011 τα μέλη του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Παιγνιοθήκη Αγ. Παρασκευής στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιχνιδιού. Τα μέλη συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια που περιελάμβαναν:
1) Σκυταλοδρομίες με μπαλόνια
2) Αυγοδρομίες
3) Δραστηριότητες ρίψης σε στόχο
4) Σκυταλοδρομία με κουβάδες και νερό
5) Μουσικές καρέκλες
6) Μαντηλάκι
7) Κρυμμένο θησαυρό
Όλα τα παραπάνω παιχνίδια είχαν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Στόχος ήταν να προάγουν την ομαδικότητα, την ευγενή άμυλα καθώς και την βελτίωση του οπτικο-κινητικού συντονισμού της ισορροπίας και της λεπτής κινητικότητας.
Τα μέλη του Εργαστηρίου απόλαυσαν ιδιαίτερα τη συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες. Ευχάριστη έκπληξη της εκδήλωσης υπήρξε η συμμετοχή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό του κ. Κωβαίου-Ντούσκου Νικόλαου, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής/ Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας/ Εθελοντισμού και Απορρόφησης Πόρων και του κ. Παναγόπουλου Γιώργου, Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Παρευρέθησαν επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιάννης Σταθόπουλος ο όποιος τόνισε ότι το παιχνίδι είναι ο μοναδικός δρόμος προς την παιδικότητα και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Γαβράς ο οποίος συγχάρηκε τις εθελόντριες και την διεπιστημονική ομάδα του Μουσικοκινητικού για την εκδήλωση τονίζοντας την σημασία του παιχνιδιού στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών.
Η διοργάνωση και η πραγματοποίηση των παιχνιδιών έγινε υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Μούργου Απόστολου, Καθηγητής Ειδικής Φυσικής Αγωγής και της κ. Στροφύλλα Γεωργίας, Καθηγήτριας Ειδικής Φυσικής Αγωγής από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Η κοινωνική ένταξη και η ψυχολογική υποστήριξη των μελών του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε από την κ. Καρβέλη Μαρίνα, Κοινωνική Λειτουργό και την
κ. Καρίπογλου Μαρία, Ψυχολόγο, οι οποίες συμμετείχαν ενεργά καθ΄ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.
Οι παρευρισκόμενοι γονείς, εθελοντές και φίλοι των μελών του Εργαστηρίου συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες ενθαρρύνοντας και επιβραβεύοντας την προσπάθεια των μελών με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

«Εικονογράφηση παραμυθιού» ΑΠΟ ΤΟ Α΄ ΤΜΗΜΑ ΚΑΠΗ & ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

«Εικονογράφηση παραμυθιού»

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 το Α΄ τμήμα του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησε εκδήλωση σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής.
Η Ομάδα “Ζεύξης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών” του Α’ τμήματος Κ.Α.Π.Η «έκλεισε» τη χρονιά με μία καλοκαιρινή γιορτή στον κήπο του ΚΑΠΗ. Με υπεύθυνη την εργοθεραπεύτρια κ. Λαμπρινή Οικονομίδου και με πρωταγωνίστρια το μέλος του Κ.Α.Π.Η, κ. Ελένη Κοσμαδάκη έγραψαν και διηγήθηκαν το παραμύθι της «μαργαριτούλας».
Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι, μαθητές της 4ης τάξης του Δημοτικού, έπαιξαν το ρόλο του εικονογράφου και μετέφεραν στον καμβά τις όμορφες εικόνες της ιστοριούλας μας. Με την καθοδήγηση των μελών του Κ.Α.Π.Η αποτυπώθηκε η ιστορία της μικρής μαργαριτούλας και δημιουργήθηκε ένα όμορφο βιβλιαράκι που είναι έτοιμο για βιβλιοδεσία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Νίκος Κωβαίος, η Προϊσταμένη του Α’ τμήματος Κ.Α.Π.Η κ. Κατερίνα Βασιλοπούλου, οι δασκάλες του 4ου Δημοτικού σχολείου κ. Γωγώ Μυλωνά και η κ. Πανωραία Κομπογιάννη, πολλές γιαγιάδες και παππούδες.
Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας προσέφεραν στα παιδιά αναψυκτικά και κέικ, καθώς και μικρά δωράκια που οι ίδιες οι κυρίες κατασκεύασαν.
Όλοι μαζί ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο με καινούριες εκδηλώσεις.

8 Ιουνίου 2011

Cine φίλοι: «Η τελευταια Εξοδος Ριτα Χεϊγουορθ» (1994)

«Cine φίλοι Αγίας Παρασκευής» αναγγέλλουν την τρίτη προβολή τους, με την για πολλούς 2η καλύτερη ταινία όλων των εποχών. Πρόκειται για την ταινία «Η τελευταία Έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ» (1994), και επίσημο Τίτλο: The Shawshank Redemption.
Μια εκπληκτική ιστορία ελπίδας, φιλίας και επιβίωσης σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας. «Η ελπίδα είναι καλό πράγμα, ίσως το καλύτερο, και κανένα καλό πράγμα δεν πεθαίνει ποτέ…» Ο Άντυ, ένας νεαρός τραπεζίτης, καταδικάζεται άδικα σε ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της. Ο φαινομενικά ήπιος χαρακτήρας του και οι εξωτερικά αδιάφορες αντιδράσεις του τον φέρνουν αντιμέτωπο με τους συγκρατούμενούς του. Ο μόνος που τον πλησιάζει είναι ο ισοβίτης Ρεντ. Σταδιακά οι δυο τους ανακαλύπτουν τη δύναμη της φιλίας και της ελπίδας σε ένα οδοιπορικό 20 ετών ώσπου η μοίρα φέρνει και στους δύο τη λύτρωση…
Σκηνοθεσία: Φρανκ Ντάραμποντ
Σενάριο:Στίβεν Κινγκ, Φρανκ Ντάραμποντ
Πρωταγωνιστούν:Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν, Μπομπ Γκούντον, Γουίλιαμ Σάντλερ, Κλάνσι Μπράουν
Διάρκεια:142’
H προβολή θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 στις 8.00 μ.μ.

στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής (Δερβενακίων και Σάκη Καράγιωργα στο Κοντόπευκο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
προσωπικό σχόλιο:καταπληκτική ταινία σας την συνιστώ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

H Δημοτική Παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, έθεσε τρείς φορές την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει μιά διαβούλευση με όλους όσους ασχολούνται με τον πολιτισμό και τις εκφράσεις του στην πόλη μας (Εργαστήρια Τέχνης, Ωδείο, Φιλαρμονική κ.λ.π.), να καταλήξουμε σε ένα σχεδιασμό που θα αντιμετωπίσει τις αδυναμίες και τις ελλείψεις, θα στηρίξει και θα διευρύνει τις δραστηριότητες, θα κάνει τολμηρά βήματα στις υποδομές και τη χρηματοδότηση που απαιτούν, θα εξασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών, την αμοιβή τους, την επάρκεια του χώρου εργασίας τους, την απρόσκοπτη καλλιτεχνική τους προσφορά. Στην αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε μιά τέτοια πρωτοβουλία, πρωτοκολλήσαμε αίτηση στο Δήμο με αρ. Πρωτ. 21491\ 8. 6. 2011, ώστε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με πρόσκληση σε όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, με θέμα «Συζήτηση για τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες στον πολιτισμό, τον προγραμματισμό των συνεχιζόμενων δράσεων (Εργαστήρια Τέχνης, Ωδείο, Φιλαρμονική κ.λ.π.), τις υποδομές». Σύντομα θα δημοσιευθούν οι συνολικές μας προτάσεις για την ενημέρωση και τη δημόσια διαβούλευση.

Ανδρέας Γκιζιώτης, Γιώργος Τσιμπουκάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι.

ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Κυριακή 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό η Γιορτή Μαζικού Αθλητισμού.
Μικροί και μεγάλοι αθλούμενοι παρουσίασαν την δουλειά μιας ολόκληρης χρονιάς σε ένα δύωρο πρόγραμμα.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Αλέξανδρος Μουστόγιαννης αφού ευχαρίστησε παιδιά και γονείς για την συμμετοχή τους στα προγράμματα υποσχέθηκε ακόμα περισσότερες παροχές προς τους δημότες. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 1000 δημότες. Ανάμεσα τους..

ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Βουτσινάς
Επικεφαλής παράταξης ''ΜΑΖΙ'' Βασίλης Γιαννακόπουλος
Επικεφαλής παράταξης''Λαικη Συσπείρωση'' Ανδρέας Γκιζιώτης
Αντιδήμαρχος Διοίκησης Δημήτρης Αλεφαντής
Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Ελευθερία Παπαδοπούλου
Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών Έφη Καψοκεφάλου
Πρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιώργος Καζάκος
Αντιπρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ Γιάννης Παύλου
Δημοτικοί Σύμβουλοι

Τιμολέων Κωστόπουλος
Βασίλης Σάρκουλας
Μανώλης Κωνσταντακόπουλος
Σωτήρης Ησαίας
Δήμητρα Πανουσοπούλου

Μέλη ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ

Γιώργος Λαγοδήμος
Σπύρος Παπασπύρος
Πάύλος Σταθόπουλος
Αννίκα Δρανδάκη
Γιάννης Μυλωνάκης
Σωτήρης Παπαμιχαήλ

3 Ιουνίου 2011

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Επιτακτική η κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη στην Αγία Παρασκευή».

Κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτριο Ρέππα σχετικά με την κατασκευή πεζογέφυρας στη λεωφόρο Μεσογείων και τη μέριμνα για την ασφάλεια των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι η διάβαση της Λεωφόρου Μεσογείων από πεζούς είναι χωρίς αμφιβολία, το σημαντικότερο πρόβλημα οδικής ασφάλειας της Αγίας Παρασκευής. Όπως προκύπτει και από μελέτες, η Λεωφόρος Μεσογείων συγκεντρώνει την πλειονότητα των ατυχημάτων που αφορούν σε παράσυρση πεζού. Ειδικότερα στην περιοχή μεταξύ του κόμβου Μεσογείων – Ύδρας – Αγ. Ανδρέου και του κόμβου Μεσογείων – Λαυρίου, όπου οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί την τελευταία δεκαετία, λόγω της κατασκευής ανισόπεδου κόμβου, αλλά και λόγω της οικοδόμησης και της συγκέντρωσης εμπορικών χρήσεων στην περιοχή, το πρόβλημα εμφανίζεται οξυμένο.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει στην ερώτησή του, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι στην περιοχή λειτουργούν σχολεία με πολλούς μαθητές και ενώ έχουν σημειωθεί στο παρελθόν δεκάδες τροχαία ατυχήματα, δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα η πεζογέφυρα στη θέση Γελαδάκη την οποία ζητούν δικαιολογημένα οι κάτοικοι της περιοχής και οι δημοτικές αρχές. Είναι προφανές ότι πρέπει επιτέλους να κατασκευαστεί η πεζογέφυρα στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου Μεσογείων άμεσα, χωρίς χρονοτριβές και με την τήρηση αυστηρών προδιαγραφών και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την αποφυγή άλλων τραγικών ατυχημάτων στο μέλλον. Με την εκτέλεσή τους εκτός από το ζήτημα ασφάλειας λύνεται και το πρόβλημα της επικοινωνίας των δύο σημείων της πόλης που διασχίζει η Μεσογείων, που ειδικά στο σημείο αυτό είναι απροσπέλαστη.
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον Υπουργό Υποδομών για ποιους λόγους το έργο, μολονότι προωθήθηκε με τις σχετικές μελέτες δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα και αν προβλέπεται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η κατασκευή της πεζογέφυρας στο επίμαχο σημείο της λεωφόρου Μεσογείων.
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η διάβαση της Λεωφόρου Μεσογείων από πεζούς είναι χωρίς αμφιβολία, το σημαντικότερο πρόβλημα οδικής ασφάλειας της Αγίας Παρασκευής. Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή λειτουργούν σχολεία με πολλούς μαθητές και ενώ έχουν σημειωθεί στο παρελθόν δεκάδες τροχαία ατυχήματα, δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα η πεζογέφυρα στη θέση Γελαδάκη την οποία ζητούν δικαιολογημένα οι κάτοικοι της περιοχής και οι δημοτικές αρχές. Είναι προφανές ότι πρέπει επιτέλους να κατασκευαστεί η πεζογέφυρα στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου Μεσογείων άμεσα, χωρίς χρονοτριβές και με την τήρηση αυστηρών προδιαγραφών και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την αποφυγή άλλων τραγικών ατυχημάτων στο μέλλον».

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.kmitsotakis.gr/

2 Ιουνίου 2011

ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής φροντίζοντας για τα παιδιά των κατοίκων της Πόλης μας και αυτό το καλοκαίρι θα τους δώσει την ευκαιρία να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης.
Το πρόγραμμα έχει σκοπό να βοηθήσει κυρίως τους εργαζόμενους γονείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και ν’ απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά χωρίς να τα επιβαρύνει με γνώσεις που τα σχολεία , τους έχουν ήδη δώσει κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Καθημερινά δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν, να εκφραστούν, να αθληθούν αλλά και να επισκεφθούν μουσεία και μέσω εκδρομών να βρεθούν κοντά στη φύση.

1. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει σε πρώτη φάση από 20/06/2011 έως 29/07/2011 και θα δεχτεί παιδιά Νηπιαγωγείων & Δημοτικών Σχολείων κατοίκων της πόλης μας.
2. Σε περίπτωση που υπάρχουν πάνω από είκοσι (20) δηλώσεις συμμετοχής, το πρόγραμμα θα λειτουργήσει και σε δεύτερη φάση από 29/08/2011 έως 9/09/2011.
3. Οι χώροι λειτουργίας του προγράμματος είναι τα κάτωθι Δημοτικά Σχολεία Αγίας Παρασκευής: 1ο , 3ο ,5ο και 7ο.
4. Οι ώρες λειτουργίας του προγράμματος είναι 07:00π.μ-16:00μ.μ. και η υποχρεωτική παρουσία των παιδιών είναι 9:00π.μ.-14:00μ.μ. Τα παιδιά παραδίδονται και παραλαμβάνονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες, στους υπευθύνους του προγράμματος.
5. οικονομική συμμετοχή:

Πρώτη φάση
I. Κάθε οικογένεια της οποίας τα παιδιά συμμετέχουν στην πρώτη φάση του Προγράμματος, έχει οικονομική συμμετοχή 120€ για το ένα παιδί, 70€ για το δεύτερο.
II. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες (ύστερα από την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Κοινωνική Υπηρεσία) η οικονομική συμμετοχή, θα είναι για το πρώτο 70€ και για το δεύτερο 55€. Για τις πολύτεκνες οικογένειες (ύστερα από την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Κοινωνική Υπηρεσία) η οικονομική συμμετοχή θα είναι για το πρώτο παιδί 70€, για το δεύτερο και τρίτο 55€, και για κάθε επόμενο παιδί δωρεάν.
III. Για ορισμένες ειδικές περιπτώσεις και μετά από κοινωνική έρευνα θα μπορεί να απαλλάσσεται η οικογένεια από την οικονομική συμμετοχή.


Δεύτερη Φάση
IV. Για την Β΄ φάση: για το πρώτο παιδί της οικογένειας 65€, για το δεύτερο 50€.
V. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες ύστερα από κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στη Κοινωνική Υπηρεσία θα συμμετέχουν για το πρώτο παιδί με 50€ και για το δεύτερο με 30€. Για τις πολύτεκνες οικογένειες (ύστερα από την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Κοινωνική Υπηρεσία) η οικονομική συμμετοχή θα είναι για το πρώτο παιδί 50€, για το δεύτερο και τρίτο 30€, και για κάθε επόμενο παιδί δωρεάν.

Για ορισμένες ειδικές περιπτώσεις και μετά από Έρευνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα απαλλάσσονται τα παιδιά από την οικονομική συμμετοχή.

6. Σε περίπτωση που οι Αιτήσεις των παιδιών θα ξεπεράσουν τις 200, θα προτιμηθούν παιδιά οικογενειών που οι μητέρες είναι εργαζόμενες, μονογονεϊκές και πολύτεκνες.

Δηλώσεις συμμετοχής:
α)Γίνονται δεκτές μέχρι 15/06/2011.
β)Υποβάλλονται:
1. Στους Διευθυντές κάθε σχολείου χωρίς κατάθεση σχετικών δικαιολογητικών.
2. Στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων κάθε σχολείου χωρίς κατάθεση σχετικών δικαιολογητικών.
3. Στο πρωτόκολλο του Δήμου με την κατάθεση και μιας απόδειξης (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λ.π. που να αποδεικνύει την διεύθυνση κατοικίας).

Η οικονομική συμμετοχή καταβάλλεται στο Δήμο μέχρι 18-6-2011 και δεν επιστρέφεται.
Την παρακολούθηση υλοποίησης του προγράμματος έχουν η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο:

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ελπίδος 10, 15343
1ος όροφος, κ.Τζανή Αγγελική
τηλέφωνο: 210-6084994 Φαξ: 210 6082497
Email: koinoniki@agiaparaskevi.gr

Ανακοίνωση για κακόβουλες δηλώσεις του π. Προέδρου της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π κ. Χρ. Μαντζανά στην εφημερίδα Σχολιαστής αρ. 114.

Σχετικά με δηλώσεις του π. Προέδρου της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π κ. Χρ. Μαντζανά στην εφημερίδα Σχολιαστής αρ. 114, γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

1. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, προεδρεύοντος του κ. Χρ. Μαντζανά , για ανάθεση σε λογιστή, της λογιστικής διαχείρισης έτους 2010, έναντι του ποσού 9.000 πλέον ΦΠΑ.
2. Ουδέποτε επισκέφτηκαν τον κ. Χρ. Μαντζανά στελέχη της Δημοτικής Αρχής για ανάθεση σε λογιστή οποιουδήποτε λογιστικού έργου, δεδομένης άλλωστε της απόφασης που αναφέρεται στην ενότητα 1.
3. Ο λογιστής στον οποίον ανατέθηκε το προαναφερθέν λογιστικό έργο έχει ενημερωμένη άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.
4. Ο προαναφερθής λογιστής μέσα σε δύο μέρες από την ανάθεση προέβη σε καταγγελία της σύμβασής του με την ΚΟΙ .Π. Ε. Δ. Α. Π, καταγγέλλοντας «ελλιπή στοιχεία που καθιστούν αδύνατη την έκδοση ισολογισμού και λοιπών λογιστικών καταστάσεων και φορολογικών δηλώσεων για την οικονομική χρήση 2010».
5. Για τους ανωτέρω λόγους ο Δήμαρχος υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, στο ΣΔΟΕ και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, για πλήρη έλεγχο των πεπραγμένων της ΚΟ.Ι Π. Ε. Δ. Α. Π.

1 Ιουνίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ-ΩΔΕΙΟ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ- ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π (πρώην ΔΗΠΕΑΠ)

Σε συνέχεια ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτά, η νέα Δημοτική Αρχή επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ενημερώσει τους σπουδαστές, τους καθηγητές τους και τους δημότες μας , για την κατάσταση που παρέλαβε και για το ποια είναι τα επόμενα βήματα προκειμένου να δοθεί, όσο πιο άμεσα γίνεται, λύση στα φλέγοντα ζητήματα που ενσκήπτουν.

Η ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π (πρώην ΔΗΠΕΑΠ) βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, οι τομείς αρμοδιότητας της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π (Εργαστήρια Τέχνης-Ωδείο, κλπ), λόγω λύσης της επιχείρησης ,θα περάσουν στο νεοσυσταθέν ΝΠΔΔ με την επωνυμία Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ).

Υπενθυμίζεται ότι με Δελτίο Τύπου της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίας Παρασκευής έχουν καταγγελθεί τα εξόφθαλμα δείγματα κακοδιαχείρισης στην ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π που εντοπίστηκαν από τις πρώτες κιόλας ημέρες που η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντα της.
Συγκεκριμένα:

- Καταστροφή των αρχείων με οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης(καμένος σκληρός δίσκος) και εξαφάνιση των back-ups.
- Το θέμα με απόφαση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά έχει παραπεμφεί στον Εισαγγελέα.
- Προσφάτως ,με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αντικαταστάθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π και έξι μέλη της προηγούμενης Διοίκησης.
Προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου και να τους δοθεί η δυνατότητα να εξακολουθήσουν να επιτελούν το πολιτιστικό τους έργο και να συνεχίσουν να αποτελούν φυτώριο καλλιτεχνικής δημιουργίας, η νέα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προβεί στις παρακάτω ενέργειες :

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2011 ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) σε συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου θα ζητήσει από το ΑΣΕΠ την έγκριση 80 θέσεων καθηγητών.

Οι θέσεις που θα εγκριθούν από το ΑΣΕΠ θα καταμεριστούν, ανάλογα με τις ανάγκες , σε θέσεις καθηγητών για τα Εργαστήρια Τέχνης και σε θέσεις μουσικών για το Ωδείο και θα οριστούν οι αιτούμενες ειδικότητες.

Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου θα επιλεγούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΔΑΠ, ανάμεσα στους επιτυχόντες του Διαγωνισμού , με κριτήρια απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικά και αφού ληφθούν υπόψιν παράγοντες επαγγελματικής εμπειρίας, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής συνεισφοράς, κύρους, εντοπιότητας κλπ.

Τονίζεται ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα ανταποκριθεί πλήρως στις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου ,που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς έχει δώσει εντολή στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ να αρχίσουν άμεσα οι προεγγραφές μαθητών (χωρίς καταβολή χρημάτων) για τα Εργαστήρια Τέχνης και για το Ωδείο για τη νέα σχολική χρονιά.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο και ενδεικτικό της κατάστασης που παραλάβαμε από την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, ότι ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς προέβη στην επιχορήγηση της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π με ποσό ύψους 60.000 ευρώ (30.000 ευρώ+30.000 ευρώ) προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των καθηγητών, τα εντάλματα εγκρίθηκαν από τον Επίτροπο αλλά η ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π δεν νομιμοποιείται να τα εισπράξει διότι λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων (μη απόδοση Φ.Π.Α από τον Οκτώβριο 2010,παρακράτηση Φ.Μ.Υ των εργαζομένων για το 2010, μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ που ανέρχονται στα 400.000 ευρώ) δεν έχει φορολογική ενημερότητα.
Επισημαίνεται σχετικά ότι τα χρέη της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π ,κατά την πιο αισιόδοξη εκτίμηση είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ !!!!!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Οικονομικός Φοροτεχνικός Σύμβουλος στον οποίο ανετέθη η ολοκλήρωση των λογιστικών εργασιών της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π για την οικονομική χρήση του 2010,προχώρησε- μέσα σε δύο μόλις εργάσιμες ημέρες από την ανάθεση- στην καταγγελία της σύμβασης του με την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π και στη μη αποδοχή ανάθεσης λογιστικών υπηρεσιών, καταγγέλλοντας «ελλιπή στοιχεία που καθιστούν αδύνατη την έκδοση Ισολογισμού και λοιπών λογιστικών καταστάσεων και φορολογικών δηλώσεων για την οικονομική χρήση του 2010.»

Για τους ανωτέρω λόγους ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υποβάλλει αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή για τον πλήρη έλεγχο των πεπραγμένων της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π.