1 Ιουνίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ-ΩΔΕΙΟ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ- ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π (πρώην ΔΗΠΕΑΠ)

Σε συνέχεια ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτά, η νέα Δημοτική Αρχή επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ενημερώσει τους σπουδαστές, τους καθηγητές τους και τους δημότες μας , για την κατάσταση που παρέλαβε και για το ποια είναι τα επόμενα βήματα προκειμένου να δοθεί, όσο πιο άμεσα γίνεται, λύση στα φλέγοντα ζητήματα που ενσκήπτουν.

Η ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π (πρώην ΔΗΠΕΑΠ) βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, οι τομείς αρμοδιότητας της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π (Εργαστήρια Τέχνης-Ωδείο, κλπ), λόγω λύσης της επιχείρησης ,θα περάσουν στο νεοσυσταθέν ΝΠΔΔ με την επωνυμία Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ).

Υπενθυμίζεται ότι με Δελτίο Τύπου της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίας Παρασκευής έχουν καταγγελθεί τα εξόφθαλμα δείγματα κακοδιαχείρισης στην ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π που εντοπίστηκαν από τις πρώτες κιόλας ημέρες που η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντα της.
Συγκεκριμένα:

- Καταστροφή των αρχείων με οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης(καμένος σκληρός δίσκος) και εξαφάνιση των back-ups.
- Το θέμα με απόφαση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά έχει παραπεμφεί στον Εισαγγελέα.
- Προσφάτως ,με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αντικαταστάθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π και έξι μέλη της προηγούμενης Διοίκησης.
Προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου και να τους δοθεί η δυνατότητα να εξακολουθήσουν να επιτελούν το πολιτιστικό τους έργο και να συνεχίσουν να αποτελούν φυτώριο καλλιτεχνικής δημιουργίας, η νέα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προβεί στις παρακάτω ενέργειες :

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2011 ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) σε συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου θα ζητήσει από το ΑΣΕΠ την έγκριση 80 θέσεων καθηγητών.

Οι θέσεις που θα εγκριθούν από το ΑΣΕΠ θα καταμεριστούν, ανάλογα με τις ανάγκες , σε θέσεις καθηγητών για τα Εργαστήρια Τέχνης και σε θέσεις μουσικών για το Ωδείο και θα οριστούν οι αιτούμενες ειδικότητες.

Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου θα επιλεγούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΔΑΠ, ανάμεσα στους επιτυχόντες του Διαγωνισμού , με κριτήρια απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικά και αφού ληφθούν υπόψιν παράγοντες επαγγελματικής εμπειρίας, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής συνεισφοράς, κύρους, εντοπιότητας κλπ.

Τονίζεται ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα ανταποκριθεί πλήρως στις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου ,που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς έχει δώσει εντολή στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ να αρχίσουν άμεσα οι προεγγραφές μαθητών (χωρίς καταβολή χρημάτων) για τα Εργαστήρια Τέχνης και για το Ωδείο για τη νέα σχολική χρονιά.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο και ενδεικτικό της κατάστασης που παραλάβαμε από την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, ότι ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς προέβη στην επιχορήγηση της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π με ποσό ύψους 60.000 ευρώ (30.000 ευρώ+30.000 ευρώ) προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των καθηγητών, τα εντάλματα εγκρίθηκαν από τον Επίτροπο αλλά η ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π δεν νομιμοποιείται να τα εισπράξει διότι λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων (μη απόδοση Φ.Π.Α από τον Οκτώβριο 2010,παρακράτηση Φ.Μ.Υ των εργαζομένων για το 2010, μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ που ανέρχονται στα 400.000 ευρώ) δεν έχει φορολογική ενημερότητα.
Επισημαίνεται σχετικά ότι τα χρέη της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π ,κατά την πιο αισιόδοξη εκτίμηση είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ !!!!!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Οικονομικός Φοροτεχνικός Σύμβουλος στον οποίο ανετέθη η ολοκλήρωση των λογιστικών εργασιών της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π για την οικονομική χρήση του 2010,προχώρησε- μέσα σε δύο μόλις εργάσιμες ημέρες από την ανάθεση- στην καταγγελία της σύμβασης του με την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π και στη μη αποδοχή ανάθεσης λογιστικών υπηρεσιών, καταγγέλλοντας «ελλιπή στοιχεία που καθιστούν αδύνατη την έκδοση Ισολογισμού και λοιπών λογιστικών καταστάσεων και φορολογικών δηλώσεων για την οικονομική χρήση του 2010.»

Για τους ανωτέρω λόγους ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υποβάλλει αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή για τον πλήρη έλεγχο των πεπραγμένων της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π.