3 Ιουνίου 2011

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Επιτακτική η κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη στην Αγία Παρασκευή».

Κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτριο Ρέππα σχετικά με την κατασκευή πεζογέφυρας στη λεωφόρο Μεσογείων και τη μέριμνα για την ασφάλεια των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι η διάβαση της Λεωφόρου Μεσογείων από πεζούς είναι χωρίς αμφιβολία, το σημαντικότερο πρόβλημα οδικής ασφάλειας της Αγίας Παρασκευής. Όπως προκύπτει και από μελέτες, η Λεωφόρος Μεσογείων συγκεντρώνει την πλειονότητα των ατυχημάτων που αφορούν σε παράσυρση πεζού. Ειδικότερα στην περιοχή μεταξύ του κόμβου Μεσογείων – Ύδρας – Αγ. Ανδρέου και του κόμβου Μεσογείων – Λαυρίου, όπου οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί την τελευταία δεκαετία, λόγω της κατασκευής ανισόπεδου κόμβου, αλλά και λόγω της οικοδόμησης και της συγκέντρωσης εμπορικών χρήσεων στην περιοχή, το πρόβλημα εμφανίζεται οξυμένο.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει στην ερώτησή του, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι στην περιοχή λειτουργούν σχολεία με πολλούς μαθητές και ενώ έχουν σημειωθεί στο παρελθόν δεκάδες τροχαία ατυχήματα, δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα η πεζογέφυρα στη θέση Γελαδάκη την οποία ζητούν δικαιολογημένα οι κάτοικοι της περιοχής και οι δημοτικές αρχές. Είναι προφανές ότι πρέπει επιτέλους να κατασκευαστεί η πεζογέφυρα στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου Μεσογείων άμεσα, χωρίς χρονοτριβές και με την τήρηση αυστηρών προδιαγραφών και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την αποφυγή άλλων τραγικών ατυχημάτων στο μέλλον. Με την εκτέλεσή τους εκτός από το ζήτημα ασφάλειας λύνεται και το πρόβλημα της επικοινωνίας των δύο σημείων της πόλης που διασχίζει η Μεσογείων, που ειδικά στο σημείο αυτό είναι απροσπέλαστη.
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον Υπουργό Υποδομών για ποιους λόγους το έργο, μολονότι προωθήθηκε με τις σχετικές μελέτες δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα και αν προβλέπεται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η κατασκευή της πεζογέφυρας στο επίμαχο σημείο της λεωφόρου Μεσογείων.
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η διάβαση της Λεωφόρου Μεσογείων από πεζούς είναι χωρίς αμφιβολία, το σημαντικότερο πρόβλημα οδικής ασφάλειας της Αγίας Παρασκευής. Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή λειτουργούν σχολεία με πολλούς μαθητές και ενώ έχουν σημειωθεί στο παρελθόν δεκάδες τροχαία ατυχήματα, δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα η πεζογέφυρα στη θέση Γελαδάκη την οποία ζητούν δικαιολογημένα οι κάτοικοι της περιοχής και οι δημοτικές αρχές. Είναι προφανές ότι πρέπει επιτέλους να κατασκευαστεί η πεζογέφυρα στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου Μεσογείων άμεσα, χωρίς χρονοτριβές και με την τήρηση αυστηρών προδιαγραφών και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την αποφυγή άλλων τραγικών ατυχημάτων στο μέλλον».

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.kmitsotakis.gr/