14 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ-ΙΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΙΝΕ"ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ"



Σε Δελτίο Τύπου ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αναφέρει:
ΤΙΤΑΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΣΙΝΕ «ΣΧΟΛΕΙΟ», ΝΥΝ ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ»

Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους δημότες ότι εδώ και αρκετό καιρό πραγματοποιεί αγώνα δρόμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που παρέλαβε σχετικά με την λειτουργία της Κοινωφελούς Πολιτιστικής Επιχείρησης Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π) και να μπορέσει και φέτος να προσφέρει στους δημότες μας το πρόγραμμα θερινών προβολών του ΣΙΝΕ«ΣΧΟΛΕΙΟ» (το οποίο με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μετονομαστεί από φέτος σε ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ»)
Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κακοδιαχείριση στην προαναφερόμενη Δημοτική Επιχείρηση και που έχουν καταγγελθεί με Δελτία Τύπου, τόσο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου μας , όσο και μέσω του τοπικού Τύπου.
Η ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, είχε μέχρι και το καλοκαίρι του 2010 την συνολική ευθύνη της λειτουργίας του καλοκαιρινού ΣΙΝΕ «ΣΧΟΛΕΙΟ», νυν ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ», που συμπεριελάμβανε και την έκδοση εισιτηρίων.
Για την λειτουργία της φετινής καλοκαιρινής περιόδου του ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» ,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε την ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής και ζήτησε την έκδοση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας στην ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π.
Η ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής απάντησε με το επίσημο έγγραφο -που επισυνάπτεται- ότι δεν τηρούνται από την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Συγκεκριμένα λόγω των χρεών της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π. στο Ι.Κ.Α. και την εφορία (μη απόδοση Φ.Π.Α από τον Οκτώβριο 2010,παρακράτηση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ) των εργαζομένων για το 2010, μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ που ανέρχονται στα 400.000 ευρώ) η ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π δε διαθέτει φορολογική ενημερότητα ,ως εκ τούτου, δεν νομιμοποιείται να εκδώσει εισιτήρια .
Ο νεοσυσταθείς Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ )δεν έχει την δυνατότητα να εκδώσει εισιτήρια για τους εξής λόγους :
1)O προϋπολογισμούς του δεν έχει ακόμα εγκριθεί από την Περιφέρεια λόγω «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
2) Για να εξασφαλίσει τις ταινίες που θα προβληθούν πρέπει να προκαταβάλλει στην εταιρεία παραγωγής-διακίνησης το αντίστοιχο ποσό περίπου 30,000 ευρώ και αυτό δεν είναι νομικά εφικτό.
3)Επιπλέον, δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η παύση λειτουργίας της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, ως εκ τούτου οι αρμοδιότητες της , που συμπεριλαμβάνουν και τη λειτουργία του ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ», δεν έχουν επίσημα εκχωρηθεί στον ΠΑΟΔΑΠ.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς πιστεύει ακράδαντα ότι το ΣΙΝΕ «ΣΧΟΛΕΙΟ», νυν ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ», αποτελεί έναν κοινωνικό θεσμό και μια πολιτιστική προσφορά που οι δημότες μας έχουν επί χρόνια αγαπήσει και στηρίξει με τη συμμετοχή τους και ο οποίος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα παρά τα εμπόδια που όρθωσε η μέχρι πρότινος κακοδιαχείριση
Ως εκ τούτου αποφάσισε, εξασφαλίζοντας και την ομόφωνη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, να προχωρήσει στην λειτουργία του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως γινόταν εδώ και τόσα χρόνια και με τη μόνη διαφορά ότι για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της μη δυνατότητας έκδοσης εισιτηρίων από την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, την έκδοση εισιτηρίων θα αναλάβει, μετά από έρευνα αγοράς και αξιολόγηση προσφορών, ο μέχρι πέρυσι και επί δώδεκα χρόνια συνεργάτης-ιδιώτης ,με τις εξής εγγυήσεις :
1)Ότι θα εξασφαλίσει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής τα ίδια με πέρυσι έσοδα
2)Ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα
3)Ότι θα προσλάβει τουλάχιστον δύο δημότες μας που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη δουλειάς (κοινωνικά, οικογενειακά, εισοδηματικά κριτήρια)
4)Ότι μία από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του θερινού προγράμματος θα γίνει «τιμής ένεκεν» προβολή ταινίας-αφιερώματος στον αξέχαστο Θανάση Βέγγο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Τονίζεται ότι τα έσοδα που θα εισπράξει ο Δήμος από την λειτουργία του ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» την φετινή χρονιά, θα διατεθούν για την αποκατάσταση των βλαβών – οικονομικών εκκρεμοτήτων στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής που φιλοξενεί το ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» (φθαρμένο δάπεδο προαυλίου, φθορές στις τουαλέτες, απλήρωτοι λογαριασμοί νερού που ανέρχονται στα 1200 ευρώ περίπου) και στην αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού αξίας 3000 ευρώ περίπου.
Τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της διαφήμισης ανήκουν με σύμβαση που υπεγράφει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ,για τρία χρόνια στον χορηγό που προμήθευσε τις καρέκλες και τα τραπέζια στο ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ».