27 Ιουνίου 2011

ΕΚΤΟΣ Δ.Σ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Η ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Σοβαρές καταγγελίες κάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γαβράς για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αποκλείσει από το Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης την αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:


Με άλλη μια καινοφανή ερμηνεία της πραγματικότητας, συνδυαζόμενη με τον καθημερινά εντεινόμενο αυταρχισμό, εκδηλώνεται η νέα αντίληψη διοίκησης του Δήμου από την νέα Δημοτική Αρχή.
Η παραίτηση, της από όλες τις πλευρές αναγνωρισμένης ως επιτυχημένης προέδρου Κατερίνας Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση και της πλειοψηφίας του ΔΣ, που είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, προκειμένου η νέα Δημοτική Αρχή να επιλέξει και να τοποθετήσει τον νέο πρόεδρο και την πλειοψηφία στο νέο ΔΣ, εξελήφθη ως άρνηση συμμετοχής της αντιπολίτευσης στο νέο ΔΣ.
Αντί να εκτιμηθεί και να επαινεθεί ιδιαιτέρως, αυτή η έντιμη πολιτική στάση, ερμηνεύθηκε ως επιθετική και υπονομευτική κίνηση προς τη νέα Διοίκηση. Στην πραγματικότητα, ήταν μια πράξη με την οποία διευκολύνεται η νέα διοίκηση να διαμορφώσει την νέα πλειοψηφία που θα στηρίξει τον πρόεδρο, την πολιτική που θέλει να υλοποιήσει και τις δραστηριότητες που θέλει να αναπτύξει. Αντίθετα το να αλλαχθεί από την νέα Δημοτική Αρχή μόνο ο πρόεδρος σε ένα ΔΣ με την σύνθεση που είχε ορίσει η προηγούμενη διοίκηση, αυτό είναι πολιτικά αδόκιμο και ατελέσφορο.
Σε καμιά περίπτωση βέβαια αυτό δεν σημαίνει άρνηση της αντιπολίτευσης να συμμετέχει στο νέο ΔΣ με την αντιπροσώπευση που της αναλογεί. Εξ άλλου η συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο ΔΣ και πολύ περισσότερο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και από τον νόμο προβλέπεται και είναι υποχρέωση της νέας διοίκησης να προτείνει την συμμετοχή της.
Αυτή την πρόταση αρνείται να κάνει η σημερινή διοίκηση αγνοώντας και καταπατώντας τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει και την συνακόλουθη δεοντολογία και για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα κατακριτέα.

Αγία Παρασκευή 21.6.2011

Μιχάλης Γαβράς
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
gavrasmic@gmail.com