21 Ιουνίου 2011

Β. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Να συνεχίσουμε ΜΑΖΙ!"

Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες,

Όπως είχα αναφέρει στο σύντομο χαιρετισμό μου κατά την πρόσφατη μουσική μας εκδήλωση στο 2ο γυμνάσιο αλλά και παλαιότερα, ο σχεδιασμός είναι να πραγματοποιηθεί μια Γενική Συνέλευση της Παράταξής μας όπου θα συζητηθούν κυριολεκτικά τα πάντα. Μια γενική Συνέλευση που στην ουσία θα αποτελεί ένα συνέδριο αρχών και θέσεων για τη μελλοντική πορεία της Παράταξης.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιουνίου. Οι τελευταίες όμως εξελίξεις στη χώρα μας μας έβαλαν σε δεύτερες σκέψεις γιατί σε μια εποχή κοινωνικού διωγμού της κυβέρνησης πιεζόμενης από την τρόικα θα φάνταζε όχι μόνο άκαιρο αλλά και κοινωνικά ανάλγητο να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης.

Υπό το πρίσμα αυτό και καθώς η παράταξή μας δεν αποτελεί ξένο σώμα ως προς την κοινωνία αλλά ζωντανό κύτταρό της, κρίναμε ότι θα ήταν εγωιστικό και εξωπραγματικό να μην είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας την πιο δύσκολη ίσως στιγμή της άδικης δοκιμασίας τους.

Δυστυχώς οι εξελίξεις στην πατρίδα μας δικαιώνουν την από πολλούς μήνες επιλογή μας να αποδεσμεύσουμε την παράταξη μας από τα κόμματα. Άλλωστε τόσο το 2006 όσο και το 2010 μεγάλο μέρος των ανθρώπων που μας στήριξαν προέρχονταν από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους δείχνοντάς μας στην πράξη το δρόμο όσον αφορά το πως οφείλει κανείς να πολιτεύεται μέσα στην πόλη του.

Στα πλαίσια αυτά εξετάζουμε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Παράταξής μας το φθινόπωρο με την ελπίδα ότι η κατάσταση στην πατρίδα μας θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή.

Όλοι εμείς και εγώ προσωπικά είμαστε εδώ, να συνεχίσουμε ΜΑΖΙ, να δώσουμε από κοινού τις μάχες για την Αγία Παρασκευή μας σε όλα τα επίπεδα και να τις κερδίσουμε. Άλλωστε ήδη παρατηρούμε τα πρώτα δείγματα της έλλειψης των παροχών στην κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό στο Δήμο μας. Π.χ. το κλείσιμο του ΚΕΠ στην Πελοποννήσου και η κατάργηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσίων των ΚΑΠΗ (θεατρικό, χορευτικό, μουσικό, μεγάλες εκδηλώσεις στο κλείσιμο της χρονιάς, κατάργηση εκδρομών) αποτέλουν τόσο ανησυχητικά δείγματα ώστε κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι από το Σεπτέμβριο και τα δημοτικά ιατρεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα εργαστήρια τέχνης και το ωδείο θα συνεχίσουν να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες προς τους δημότες όπως το έκαναν μέχρι σήμερα.

Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς, σας θέλουμε όλους κοντά μας να διατηρήσουμε όσα κατακτήσαμε ΜΑΖΙ!


Βασίλης Γιαννακόπουλος