10 Ιουνίου 2011

TΟ MΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Την Πέμπτη 26/5/2011 τα μέλη του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Παιγνιοθήκη Αγ. Παρασκευής στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιχνιδιού. Τα μέλη συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια που περιελάμβαναν:
1) Σκυταλοδρομίες με μπαλόνια
2) Αυγοδρομίες
3) Δραστηριότητες ρίψης σε στόχο
4) Σκυταλοδρομία με κουβάδες και νερό
5) Μουσικές καρέκλες
6) Μαντηλάκι
7) Κρυμμένο θησαυρό
Όλα τα παραπάνω παιχνίδια είχαν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Στόχος ήταν να προάγουν την ομαδικότητα, την ευγενή άμυλα καθώς και την βελτίωση του οπτικο-κινητικού συντονισμού της ισορροπίας και της λεπτής κινητικότητας.
Τα μέλη του Εργαστηρίου απόλαυσαν ιδιαίτερα τη συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες. Ευχάριστη έκπληξη της εκδήλωσης υπήρξε η συμμετοχή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό του κ. Κωβαίου-Ντούσκου Νικόλαου, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής/ Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας/ Εθελοντισμού και Απορρόφησης Πόρων και του κ. Παναγόπουλου Γιώργου, Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Παρευρέθησαν επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιάννης Σταθόπουλος ο όποιος τόνισε ότι το παιχνίδι είναι ο μοναδικός δρόμος προς την παιδικότητα και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Γαβράς ο οποίος συγχάρηκε τις εθελόντριες και την διεπιστημονική ομάδα του Μουσικοκινητικού για την εκδήλωση τονίζοντας την σημασία του παιχνιδιού στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών.
Η διοργάνωση και η πραγματοποίηση των παιχνιδιών έγινε υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Μούργου Απόστολου, Καθηγητής Ειδικής Φυσικής Αγωγής και της κ. Στροφύλλα Γεωργίας, Καθηγήτριας Ειδικής Φυσικής Αγωγής από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Η κοινωνική ένταξη και η ψυχολογική υποστήριξη των μελών του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε από την κ. Καρβέλη Μαρίνα, Κοινωνική Λειτουργό και την
κ. Καρίπογλου Μαρία, Ψυχολόγο, οι οποίες συμμετείχαν ενεργά καθ΄ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.
Οι παρευρισκόμενοι γονείς, εθελοντές και φίλοι των μελών του Εργαστηρίου συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες ενθαρρύνοντας και επιβραβεύοντας την προσπάθεια των μελών με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.