ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

31 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;

Τελικά τα πήρε τα χρήματα ή όχι;
Μήπως το αφεντικό κάνει σπασμωδικές κινήσεις στο όνομα της διαφάνειας και έχει χάσει το μπούσουλα;
Εμείς πάντως περιμένουμε υπομονετικά για το μεγάλο φινάλε, γιατί κάτι μου λέει ότι το τελικό μπαμ θα είναι μεγάλο και γρήγορο.
Υπάρχουν πολλές αναπάντητες ερωτήσεις από όλες τις πλευρές, και μια φωτιά που σιγοβράζει! Καθίστε αναπαυτικά λοιπόν και περιμένετε. Τι, τσάμπα το πληρώσαμε το εισητήριο (των εκλογών) να μην χαρούμε και θέαμα δεν λέει.
Καλές Διακοπές

28 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. Α. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ

Ενώπιον
παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης αρχής

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΔΗΛΩΣΗ και ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Μουστόγιαννη Αλέξανδρου, κατοίκου Αγίας Παρασκευής, οδός Γραβιάς, αριθ.37.

ΚΑΤΑ
Του Ζορμπά Βασιλείου, υπό την ιδιότητά του ως Δημάρχου της Αγίας Παρασκευής, κατοίκου Αγίας Παρασκευής, οδός Μεσογείων, αριθμ. 415-417.

Κατά τη διάρκεια των δύο περασμένων εβδομάδων, ήτοι από την Κυριακή 10/07/2011, δέχομαι μια άνευ προηγουμένου και άνευ αιτιολογίας επίθεση από εσάς, η οποία εκφράζεται μέσω σειράς πράξεων, οι οποίες με θίγουν κατάφωρα και μου δημιουργούν ανυπολόγιστη ζημία σε όλα τα επίπεδα, προσβάλλοντας πλήρως, μεταξύ άλλων, το δικαίωμά μου στην προσωπικότητα.
Ειδικότερα, φτάνοντας στο γραφείο μου την Δευτέρα 11/07/2011, στον ΠΑΟΔΑΠ όπου είχα τεθεί με απόφαση δική σας Πρόεδρος ύστερα και από την εκλογή μου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας», του οποίου επικεφαλής διατελείτε, αντιλαμβάνομαι ότι έχει εκδοθεί από εσάς ανακοίνωση στις 00.28 μετά τα μεσάνυχτα (!) της Κυριακής, αναφερόμενη στο πρόσωπό μου. Συγκεκριμένα, ανέγνωσα ο ίδιος, αλλά και χιλιάδες συμπολίτες μας μιας και η ανακοίνωση είχε αναρτηθεί στον κεντρικό ιστότοπο του Δήμου και υπογράφεται από εσάς προσωπικά, ότι ετέθην εκτός Δημοτικής Ομάδας και της παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας», μετά από απόφασή σας, ενώ ζητούσατε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ. Η αιτιολογία της ως άνω απόφασής σας, αλλά και της πρόσκλησής σας να παραιτηθώ, εκφράζεται μέσω της ίδιας ανακοίνωσής όπου ευθέως και άνευ καμίας άλλης αναφοράς αναφέρετε ότι «τα θέματα ηθικής και διαφάνειας καθώς και η διαχείριση του δημοσίου χρήματος για την παράταξή μας είναι μη διαπραγματεύσιμα». Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι η ως άνω πρόταση ακολουθεί την είδηση (!) ότι ετέθην εκτός Δημοτικής Ομάδας και παράταξης, καθιστά αμφίβολο στον μέσο αναγνώστη εάν εγώ τελώ σε ακολουθία με τις επιταγές των εννοιών «ηθική», «διαφάνεια» και «διαχείριση δημοσίου χρήματος», με αποτέλεσμα να πλήττεται σφόδρα σε προσωπικό επίπεδο η προσωπικότητά μου. Με τη νεφελώδη και αιφνιδιαστική αυτή ανακοίνωση, η οποία ουδέν λεπτομερές στοιχείο αναφέρει επί της ουσίας, ουδεμία αναλυτική αιτιολογική βάση έχει, δημιουργείται ένα «πέπλο» αμφιβολιών στον αναγνώστη σε σχέση με την εν γένει σχέση μου με τις έννοιες που αναφέρονται, καθιστώντας προφανή την πλήρη απαξίωση στο πρόσωπό μου καθόσον παρουσιάζομαι εν γένει ανήθικος, αδιαφανής και μη διαχειριζόμενος ορθά το δημόσιο χρήμα…Αυτή η γενίκευση μέσω της εκδοθείσας ανακοίνωσης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της προσωπικότητάς μου και με δυσφημεί σκαιότατα και συκοφαντικά στο σύνολο των συμπολιτών μου.
Η ως άνω προσβολή καθίσταται ακόμη πιο έντονη και πλήρως αναιτιολόγητη, καθόσον σε ό,τι αφορά στην απόφαση την οποία ανακοινώσατε 28 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα της Κυριακής 10/07/2011, θα πρέπει να τονίσω ότι ουδέποτε εκλήθην καθ’οιονδήποτε επίσημο τρόπο από εσάς τόσο στην υποτιθέμενη συνεδρίαση (της οποίας ουδεμία αναφορά πράττετε καθιστώντας αμφίβολη ακόμα και την ίδια της την ύπαρξη) όσο και σε οποιαδήποτε άλλης μορφής συνάντηση προκειμένου να μου εξηγηθούν από εσάς οι λόγοι για τους οποίους επιθυμείτε να προβείτε στην ενέργεια αυτή, ενώ δεν υπήρξε καμία αιτιολογημένη απόφαση περί των ουσιαστικών λόγων διαγραφής μου όπως ορίζεται στη διάταξη του άρθρου 66 του ν.3852/2010, αλλά αντίθετα ως αιτιολογία της απόφασης αναφέρονται λόγοι ηθικής, διαφάνειας και διαχείρισης δημόσιου χρήματος. Αποτέλεσμα της ως άνω ανακοίνωσής σας είναι το γεγονός ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας όλη η πόλη μας να έχει καταστεί γνώστης μιας επίθεσης εναντίον μου αναφερόμενη σε θέματα ηθικής, διαφάνειας και διαχείρισης δημοσίου χρήματος, με αποτέλεσμα τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου, η οποία δραστηριοποιείται τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο στην πόλη μας να γινόμαστε αποδέκτες της κοινωνικής αμφιβολίας και χλεύης για λόγο τον οποίον ΟΥΔΕΠΟΤΕ μου κοινοποιήσατε. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι έπρεπε να ενημερώσω τους εκατοντάδες ανθρώπους που επικοινώνησαν μαζί μου μετά την ανακοίνωσή σας για κάτι που ποτέ δεν μου γνωστοποιήθηκε, ενώ ουδέποτε εκλήθην να παραστώ σε οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία τόσο σε δημοτικό όσο και σε παραταξιακό επίπεδο. Αναγκαζόμουν, λοιπόν, να απολογούμαι στο μέτρο που μπορούσα στους δημότες της Αγίας Παρασκευής (και όχι μόνον), οι οποίοι προσφάτως με τίμησαν και εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο σε πολύ υψηλή σειρά κατάταξης, για ένα ζήτημα που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ και εσείς κρίνατε σκόπιμο να δημοσιοποιήσετε μέσω της έκδοσης μιας νεφελώδους ανακοίνωσης ξημερώματα Δευτέρας κάνοντας αναφορά σε ζητήματα «ηθικής», «διαφάνειας» και «διαχείρισης δημοσίου χρήματος», αφήνοντάς με έκθετο στην κοινωνική αμφιβολία.
Εν συνεχεία, και ενώ τελούσα σε κατάσταση πλήρους και έντονου «σοκ» ύστερα από την ανάγνωση της ως άνω ανακοίνωσης αλλά και της αντίληψης ότι πια ολόκληρη η Πόλη αναφέρεται στο όνομά το δικό μου και της οικογένειάς μου και ενώ οι σχετικές με τα αυτοδιοικητικά ιστοσελίδες είχαν πια εκτενή αναπαραγωγή της ανακοίνωσής σας, την Δευτέρα 11 Ιουλίου το μεσημέρι μου κοινοποιείτε εξώδικο πρόσκληση και δήλωση στην οποία αναφέρεστε σε παράνομη εκ μέρους μου παραλαβή και παρακράτηση ποσού 21.500 ευρώ που αφορούσαν εισπραχθέντα δίδακτρα μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής, τα οποία με καλούσατε να επιστρέψω, αφήνοντας με έκπληκτο καθόσον η εν λόγω κατηγορία δεν ευσταθούσε. Με άλλες λέξεις, μου αποστείλατε εξώδικη πρόσκληση την Δευτέρα το μεσημέρι, αφού προηγουμένως με έχετε διαγράψει από τη Δημοτική Ομάδα και την παράταξη χωρίς την τήρηση οιασδήποτε προβλεπόμενης διαδικασίας και προηγούμενης ενημέρωσης-ακρόασης, και ενώ προηγουμένως με έχετε ήδη διαπομπεύσει πλήρως σε ολόκληρη την πόλη μέσω επίσημης ανακοίνωσης σας τα μεσάνυκτα της Κυριακής η οποία έχει πολλαπλώς αναπαραχθεί από τα ΜΜΕ αναφέροντας ως αιτιολογία την τήρηση της «ηθικής», της «διαφάνειας» και τη «διαχείριση του δημοσίου χρήματος». Με τον τρόπο αυτό καταστήσατε την κοινωνική μου υπόσταση πλήρως αποδυναμωμένη και μου προκαλέσατε ηθική βλάβη δυσχερώς επανορθώσιμη, δεδομένου ότι είμαι 26 ετών και μόλις ξεκίνησα την ανάμειξή μου με τα κοινά του Δήμου μας με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, ενώ ταυτοχρόνως προκαλέσατε τεράστιο πλήγμα στην κοινωνική και επαγγελματική υπόσταση της οικογένειάς μου, και περισσότερο του πατέρα μου ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά με υπευθυνότητα και εντιμότητα επί πολλά έτη στην περιοχή μας. Η ως άνω εξώδικος πρόσκληση-δήλωση αναφέρεται στην δήθεν ενημέρωσή σας από την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 περί του ως άνω γεγονότος, χωρίς να αναφέρεστε σε κανενός είδους απόδειξη, δεδομένου δε ότι εγώ βρισκόμουν αδιαλείπτως στο γραφείο μου στον ΠΑΟΔΑΠ καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, όπως αυτό δύναται να επιβεβαιωθεί από τις μαρτυρίες των υπαλλήλων του Οργανισμού, και ουδεμία όχληση δέχθηκα εκ μέρους σας για το θέμα για το οποίο υποτίθεται ότι είχατε ενημερωθεί. Η πρώτη φορά που εγώ κατέστην γνώστης της κατηγορίας που αναληθώς μου καταλογίζετε ήταν το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Ιουλίου, οπότε και μου κοινοποιήθηκε η εξώδικος πρόσκληση-δήλωση και ενώ προηγουμένως με είχατε διαγράψει από δημοτική Ομάδα και παράταξη και δυσφημήσει και διαπομπεύσει πλήρως σε ολόκληρη την πόλη μας μέσω της μεταμεσονύκτιας ανακοίνωσης σας.
Η δε κατηγορία που μου καταλογίζετε μέσω του εξωδίκου σας είναι πλήρως ανυπόστατη και εντείνει την προσβολή της προσωπικότητάς μου καθόσον τα χρήματα στα οποία αναφέρεστε βρίσκονταν, όπως γνωρίζετε, στο χρηματοκιβώτιο του Οργανισμού όπου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, φυλάσσονταν λόγω έλλειψης μέσων ασφάλειας στο Δημοτικό Ωδείο της Αγίας Παρασκευής. Ενώ η διαπόμπευσή μου συνεχίστηκε εκ μέρους σας μέσω νέας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ» στον κεντρικό ιστότοπο του Δήμου, όπου αναφέρεστε τόσο στην εξώδικο πρόσκληση-δήλωση όσο και σε κατατεθείσα εκ μέρους σας μήνυση, ενώ προηγουμένως ήδη με έχετε διαπομπεύσει μέσω της ανακοίνωσής σας την Κυριακή τα μεσάνυκτα, προσπαθώ ήδη να βρω τρόπο να αμυνθώ στην αναιτιολόγητη επίθεση που δέχομαι. Εμφανίζομαι, ως εκ τούτου, την Τετάρτη 13 Ιουλίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου και σας παραδίδω ενώπιον του συνόλου του σώματος και παρευρισκομένων πολιτών τα χρήματα που υποτίθεται παρακρατούσα (!), τα οποία με εμφανή εκνευρισμό πετάτε στο έδαφος ερχόμενος σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προσκλήσεις και επιταγές σας μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η ηθική μου, η προσήλωσή μου στη διαφάνεια και στην ορθή διαχείριση του δημοσίου χρήματος απεδείχθησαν ενώπιον του σώματος του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο εσείς προφανώς δεν σεβαστήκατε πετώντας στο έδαφος τα χρήματα που σας παρέδωσα και των πολιτών που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση. Ενώ, λοιπόν, δέχθηκα εκ μέρους σας ακόμη μια φορά σε διάστημα ολίγων ημερών μια συμπεριφορά απαξιωτική, προσήλθα την επόμενη ημέρα στα γραφεία του Δήμου και παρέδωσα εκ νέου τα χρήματα, ενώ την ίδια μέρα υποβάλω και την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν υπήρξα ποτέ προσκολλημένος σε θέσεις και αξιώματα και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ανιδιοτελής προσφορά μου για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας.
Ενώ, λοιπόν, προσπαθώ να ξεπεράσω το ισχυρό σοκ και να αντιδράσω στην ισχυρή διαπόμπευση και δυσφήμηση την οποία έχω υποστεί ύστερα τόσο από τις ανακοινώσεις σας όσο και από τις ανυπόστατες κατηγορίες σας προς το πρόσωπό μου, και αφού έχω απεμπλακεί από οποιαδήποτε οργανική εξάρτηση από τη θέση του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, έκπληκτος ανέγνωσα νέα ανακοίνωση την 15η Ιουλίου 2011 από το Γραφείο Τύπου του Δήμου της Αγίας Παρασκευής, το οποίο εποπτεύετε, με τίτλο «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο κ. ΑΛΕΞΗΣ ΜΟΥΣΤΟΓιΑΝΝΗΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ»! Η νέα ανακοίνωσή μου κατέστησε πια σαφές ότι τα κίνητρα της επίθεσης που δέχομαι επί μια εβδομάδα και η οποία με έχει διαλύσει σε ψυχολογικό, πολιτικό και επαγγελματικό επίπεδο, ανάγονται στον χώρο της προσωπικής εμπάθειας προς στο πρόσωπό μου. Και τούτο διότι υπήρξα στο γραφείο μου στον ΠΑΟΔΑΠ ΟΛΕΣ τις εργάσιμες ημέρες και συνέχισα κανονικά να εργάζομαι με υπευθυνότητα για την διεκπεραίωση και προώθηση των θεμάτων που αφορούν στον Οργανισμό, εμφανίστηκα την Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο όπου και εδέχθην ακόμη μια φορά επίθεση από εσάς και με τις πράξεις σας προσβάλατε έτι μια φορά την προσωπικότητά μου ενώπιον του σώματος, ενώ είχα ήδη υποβάλει την παραίτησή μου από Πρόεδρος του Οργανισμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στο γραφείο μου στον Οργανισμό ουδέποτε με αναζητήσατε, ενώ ουδέποτε εστάλη οιοσδήποτε εντεταλμένος από εσάς προκειμένου να ελέγξετε τις φρικώδεις κατηγορίες προς το πρόσωπό μου. Πως, λοιπόν, αιτιολογείται η εννοιολογική ειρωνεία ότι «επιτέλους, έπαψα να κρύβομαι»; Η αναφορά αυτή εντείνει την δυσφήμηση του προσώπου μου με συκοφαντικό τρόπο, τη διαπόμπευσή μου στους χιλιάδες δημότες που επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και, κατ’ επέκταση την προσβολή της προσωπικότητας μου, καθόσον ο μέσος νους συνδυάζει την τάση κάποιου να κρύβεται με την ενοχή του, την οποία εσείς αποφασίσατε επί τη βάσει κατηγοριών που εσείς απευθύνατε και επί τη βάσει ανύπαρκτων αποδείξεων που εσείς εφηύρατε, ανακοινώνοντας ταυτοχρόνως νεφελώδεις αποφάσεις που μόνος σας εκδώσατε.
ΕΠΕΙΔΗ από τις διατάξεις των άρθρων 57 εδ. α’, 59 εδ. α και 932 του ΑΚ, σε συνδυασμό και τα άρθρα 361, 362, 363 και 367 ΠΚ, συνάγεται ότι όποιος παράνομα προσβάλλεται στην προσωπικότητά του, νοούμενη ως το προστατευόμενο από το Σύνταγμα (άρθρο 2 παρ. 1) πλέγμα των αξιών που απαρτίζουν την ηθική υπόσταση του ανθρώπου, και ειδικότερα προσβάλλεται στην, προστατευόμενη από το Σύνταγμα (άρθρα 5 παρ. 2 και 9 παρ. 1), Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ, Ν.Δ. 53/1974, άρθρο 8) και από το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΔ, Ν. 2462/1997, άρθρα 17 και 22), τιμή του ή η υπόληψή του με συκοφαντία, δυσφήμιση ή εξύβριση, έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Σε περίπτωση που η προαναφερόμενη προσβολή υπήρξε και υπαίτια, το Δικαστήριο μπορεί επιπλέον, αφού λάβει υπόψη το είδος της προσβολής, να καταδικάσει τον προσβολέα να ικανοποιήσει την ηθική βλάβη αυτού που έχει προσβληθεί.
ΕΠΕΙΔΗ μεταξύ των προστατευομένων αγαθών που περιλαμβάνονται στην προσωπικότητα ενός ατόμου είναι και η τιμή αυτού, ως ηθικό και κοινωνικό αγαθό, δηλαδή η αξία που αποδίδεται σε κάθε άνθρωπο από την κοινωνία.
ΕΠΕΙΔΗ από τις διατάξεις των άρθρων 362 και 363 ΠΚ προκύπτει ότι για τη θεμελίωση του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης απαιτείται ο υπαίτιος να ισχυρισθεί ή διαδώσει ενώπιον άλλου για τρίτο πρόσωπο γεγονός πρόσφορο να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του, το γεγονός δε αυτό να είναι ψευδές και ο υπαίτιος να τελεί εν γνώσει της αναλήθειάς του. Ως γεγονός νοείται όχι μόνο κάθε συγκεκριμένο περιστατικό του εξωτερικού κόσμου, αλλά και κάθε συγκεκριμένη κατάσταση ή συμπεριφορά που ανάγεται στο παρελθόν ή το παρόν, υποπίπτει στις αισθήσεις και αντιτίθεται στην ηθική ή στην ευπρέπεια. Για την υποκειμενική υπόσταση του προαναφερθέντος εγκλήματος απαιτείται η συνδρομή του στοιχείου του δόλου, που συνίσταται στη θέληση του δράστη να βλάψει την τιμή και την υπόληψη εκείνου στον οποίον αποδίδεται ψευδές γεγονός, εν γνώσει της αναλήθειάς του.
ΕΠΕΙΔΗ κατ’ άρθρο 57 παρ. 1 και 2 ΑΚ, όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητά του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον, επίσης δε έχει αξίωση κατά του προσβάλλοντος αυτήν για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη κατά τις διατάξεις περί αδικοπραξιών. Από τις διατάξεις αυτές, αλλά και από άλλες τόσο του Α.Κ. όσο και ειδικών νόμων, που πρέπει πλέον να αντιμετωπίζονται ως ειδικεύσεις του άρθρου 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος, με το οποίο καθιερώνεται ο θεμελιώδης κανόνας του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, προκύπτει ότι το δίκαιο ανάγει τον άνθρωπο καθ’ εαυτόν σε αυτοτελές αντικείμενο προστασίας και επιβάλλει το σεβασμό της προσωπικότητάς του από τρίτους. Μέσα της καθιερούμενης σφαιρικής προστασίας της προσωπικότητας είναι η άρση της προσβολής, η παράλειψη αυτής στο μέλλον και η ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης. Προσβολή της προσωπικότητας ενέχει κάθε πράξη τρίτου προσώπου με την οποία διαταράσσεται η κατά τη στιγμή της προσβολής υπάρχουσα κατάσταση ως προς τις διάφορες εκφάνσεις της προσωπικότητας, σε κάθε δε έκφανση αντιστοιχεί και ιδιαίτερος τρόπος προσβολής, που μπορεί να συντελεστεί και με παράλειψη.
Επειδή, με τις πράξεις σας, με τις ανακοινώσεις σας, με τις ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπολύετε προς το πρόσωπό μου, καθώς και με την παράλειψη άρσης της προσβολής στο πρόσωπό μου, προσβάλλετε υπαιτίως με βάναυσο τρόπο την προσωπικότητά μου μέσω συκοφαντικών πληροφοριών προς το πρόσωπό μου οι οποίες πολύ καλά γνωρίζετε ότι δεν ευσταθούν, διαμαρτύρομαι εντόνως και σας καλώ, με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, όπως, το αργότερο εντός τριών (3) ημερών από της λήψεως της παρούσης:
Να αρθεί η ως άνω προσβολή στην προσωπικότητά μου και να μην επαναληφθεί στο μέλλον.
Να εκδώσετε επίσημη ανακοίνωση στην οποία να ανακαλέσετε πλήρως τις αναφορές σας περί παράβασης εκ μέρους μου των αρχών της ηθικής, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης δημοσίου χρήματος και να ανασκευάσετε οποιαδήποτε σχετική κατηγορία με αφορά.
Να μην επαναληφθεί επανάληψη αναφορών προς το πρόσωπό μου σχετικά με τις ανυπόστατες κατηγορίες που απευθύνετε.

Άλλως, σας Δηλώνω ότι θα προσφύγω στην δικαιοσύνη για την άμεση και κατά νόμο προστασία οιουδήποτε δικαιώματός μου.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει την παρούσα σ’ αυτόν που απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων το σύνολό του περιεχομένου της στην έκθεση επιδόσεώς του.
Έχει επικολληθεί ένσημο ΕΤΤΑ-ΤΥ-ΠΔΑ 1,15 ευρώ.
Αθήνα, 27 Ιουλίου 2011
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος
Γεώργιος Α. Κώτσηρας

ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. Φ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΠΕΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο
«Λήψη απόφασης σχετικά με πινακίδες –ταμπέλες των καταστημάτων της πόλης μας»

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σας καταθέτω το σχέδιο του προτεινομένου από εμένα προς το σώμα για ψήφιση ως Κανονισμού Προβολής Ιδεών και Υπαίθριας Διαφήμισης και σας ενημερώνω ότι
1)Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ότι πρέπει να δοθεί ως οφείλουμε σε δημόσια διαβούλευση και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες αλλαγές εάν και εφόσον φυσικά ψηφιστεί από το σώμα καθώς και αν τυχόν προκύψουν αλλαγές ..Για την δικαιότερη και πιο σωστή εργασία για τα θέματα διαβούλευσης σας προτείνω να απαρτίζεται μια μίνι επιτροπή Διαβούλευσης από τρεις 3 δημοτικούς συμβούλους καθώς και την συμμέτοχη και γενικότερα την συνδρομή βοήθειας από τον σύλλογο της ΕΝΕΒΑΠ…Η επιτροπή καταργείται μετά την διαβούλευση και την κατάθεση του κανονισμού προς ψήφιση εις το δημοτικό συμβούλιο ..
2) Ο Χρόνος διαβούλευσης να μην ξεπερνά τις (τριάντα)30 ημέρες .
3)Να δοθεί αναστολή της απόφασης του Δημάρχου που λήγει την 31/7/2011 σχετικά με την αποξήλωση όλων των ταμπελών-πινακίδων από την πόλη μας μέχρι την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης του Κανονισμού Προβολής Ιδεών και Υπαίθριας Διαφήμισης.
4)Όσα τυχόν πρόστιμα έχουν προκύψει λόγο μη σωστή ερμηνείας της απόφασης του Δήμαρχου η κατά την διάρκεια της μη σωστής ενημέρωσης σχετικά από την απόφαση του Δήμαρχου Βασίλη Ζορμπά σχετικά θεωρούνται ως άκυρα μέχρι και την λήξη της διαβούλευσης (εφόσον εάν υπάρχουν )για αυτό ζήτω να ακυρωθούν και να μην χρεωθούν στους καταστηματάρχες της πόλης μας.. Σε περίπτωση που κάποιοι έχουν πληρώσει λόγο μη σωστής ερμηνείας όπως προείπα της αποφάσεως του Δήμαρχου να τους επιστραφούν τα χρήματα.
5)Οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ανεξάρτητοι έχουν δικαίωμα να προτείνουν στην επιτροπή άρθρα που κατά την γνώμη τους θέλουν αλλαγή καθώς και παραγράφους άρθρων ..Η διαβούλευση είναι δημοκρατική και ανοιχτή για όλους. Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα πρέπει να είναι υποχρεωτική..
6)Η δημοτική επιτροπή η οποία είναι υποχρεωμένη μέσα σε (τριάντα) 30 ημέρες να έχει έτοιμο τον κανονισμό ώστε να τεθεί θέμα από τον Δήμαρχο ενώπιων όλου του σώματος ώστε να ψηφιστεί κανονισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
7)Ψηφίζετε όπως έχει με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.
8)Να σταλεί προς ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης εάν και εφόσον εγκριθεί..

Υ.Γ
Επειδή την πρόταση την έχουν υπογράψει άλλοι (έντεκα)11 δημοτικοί σύμβουλοι για το θέμα της πέμπτης 28/7/2011 σχετικά με την «λήψη Απόφασης για τις πινακίδες-ταμπέλες των καταστημάτων της πόλης μας» θεωρώ σωστό να τροποποιήσουμε οποία από τις προτάσεις μου θεωρούν μη ορθή ..

Φώτης Αλεξόπουλος

Με μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής

Ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε , την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011,με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και με εντυπωσιακή σε πλήθος συμμετοχή κόσμου.
Στην Ιερά Λειτουργία και στην περιφορά της εικόνας της Αγίας παρευρέθησαν ο Θεοφιλέστατος Χριστοφόρος, ο Πανοσιολογιότατος Διονύσιος Κατερίνας, το Ιερατείο των Ιερών Ναών του Δήμου μας και γειτονικών Δήμων , ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Κ. Μανιάτης ,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , οι επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι ,εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και μεγάλο πλήθος κόσμου.
Στη σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Χριστοφόρος ανέλυσε τον βίο της Αγίας και τον ιδιαίτερο συμβολισμό του μαρτυρικού θανάτου της.
Το πέρας της περιφοράς ακολούθησε εκδήλωση – συναυλία στην πλατεία Κοντοπεύκου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» όπου η σπουδαία καλλιτέχνης κα .Γιώτα Βέη ερμήνευσε μοναδικά με την σπάνια φωνή της και με τη συνοδεία του συγκροτήματος της μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών .
Με τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής ,με φαγητό και ποτό που προσέφερε ο Δήμος, ο κόσμος χόρεψε με κέφι και διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αποδεικνύοντας με την αθρόα συμμετοχή του ότι ανταποκρίθηκε με θέρμη στην πρόσκληση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και του Δημοτικού Συμβουλίου για τον εορτασμό της Πολιούχου μας ,δίνοντας ένα μήνυμα γιορτής και χαράς στη γειτονιά του Κοντοπεύκου και σε ολόκληρη την πόλη μας.

27 Ιουλίου 2011

Περί “ορκωτών λογιστών” ή Η “κάθαρση” μπορεί να περιμένει!!!

Με ιδιαίτερη έκπληξη ακούσαμε τον Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά στην “ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου” στις 13.7.2011 να λέει: «Ενημερώνοντάς σας λοιπόν και εσάς τους πολίτες αλλά και τα Μ.Μ.Ε., θέλω να πω ότι έχουμε απευθυνθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο να στείλει να ελεγχτεί ο Δήμος και στο ΣΔΟΕ και στον Ρακιτζή, να ελεγχθεί η περιβόητη ΔΗΠΕΑΠ ή ΚΟΙΠΕΔΑΠ με όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν. Αυτό βέβαια, διότι δεν μπορεί ο Δήμος και δεν νομιμοποιείται ο Δήμος, δεν νομιμοποιείται δαπάνη, να φέρουμε ορκωτούς λογιστές...»!!!

Αυτή του η θέση, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με:
τις προεκλογικές θέσεις του ιδίου και της παράταξής του:
«Δεν θα παραλάβουμε τον Δήμο εάν πρώτα δεν έχουν ελεγχθεί επιμελώς τα οικονομικά από ορκωτούς λογιστές» (ομιλία στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου)

τις μετεκλογικές διακηρύξεις του ως δήμαρχος πλέον:
«Δεύτερο βήμα, με το που θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός ήδη είναι σε επαφή με γραφεία ορκωτών λογιστών, να μπουν ορκωτοί λογιστές να ελέγξουν τον Δήμο, αυτή την στιγμή στον Δήμο υπάρχει το ΣΟΛ και κάνει διαχειριστικό έλεγχο του 2010, αλλά εγώ θέλω να γίνει και διαχειριστικός έλεγχος με εντολή δική μας, με εντολή επί της ουσίας του λαού της Αγίας Παρασκευής όπου είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα γίνει». (1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2.2.2011)

και την εισήγηση στο Δημ.Συμβούλιο και ψήφιση:
«Λήψη απόφασης για την παροχή εξουσιοδότησης στο Δήμαρχο με σκοπό την ανάθεση, σε Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών, παροχής υπηρεσιών έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου των οικονομικών χρήσεων 2007-2008-2009-2010 του Δήμου Αγίας Παρασκευής.....» (19η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ19 ΜΑΪΟΥ 2011)

Ταυτόχρονα αποτελεί και πλήρη προσωπική δικαίωση των απόψεων που εξέθεσα με το άρθρο μου «Οδός διαφυγής οι Ορκωτοί Λογιστές» που δημοσιεύθηκε
 στην ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ τ.225. 3/6/2011
 στο blog: http://agparaskevi.blogspot.com/p/blog-page_26.html
 στην ιστοσελίδα: http://www.agiaparaskevi-guide.gr/dimotikes/?p=1223
 στη προσωπική ιστοσελίδα (blog): http://gavrasmichael.blogspot.com/2011/06/blog-post.html
και στο οποίο έγραφα:
“επιλέγεται μια μέθοδος (ανάθεση σε Ορκωτούς Λογιστές) η οποία όχι μόνο δεν έχει τις δυνατότητες να διαχειριστεί τέτοια θέματα, αλλά κυρίως δεν υπάρχει η νομική βάση για την ανάθεση τέτοιας εργασίας για τον έλεγχο των οικονομικών ιδιαίτερα του Δήμου”
Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα ερωτηματικά, οι απορίες και οι συνειρμοί.
Ας δεχθούμε πως προεκλογικά επιτρέπεται η οποιαδήποτε μεγαλοστομία. Ας δεχθούμε πως το ίδιο ισχύει και για τους δυο πρώτους μήνες μετά την εκλογή. Δεν μπορεί όμως αυτό να ισχύει όταν εισαγάγεις θέμα στο Δημ.Συμβούλιο μετά από 5 μήνες δημαρχοντίας και προτείνεις στο σώμα να το υπερψηφίσει. Οφείλεις να γνωρίζεις ο ίδιος ή να σε έχουν ενημερώσει οι αρμόδιοι σύμβουλοι και ο Γενικός Γραμματέας για το μη σύννομο του θέματος.
Πολύ περισσότερο όταν λέγεται, πως ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε εισπράξει την αρνητική άποψη της Οικονομικής υπηρεσίας, του Επιτρόπου και άλλων αρμοδίων στους οποίους είχε απευθυνθεί.
Προφορικά είχα επισημάνει, πως από έρευνα που διενήργησα, δεν υπήρχε νόμιμη διαδικασία πρόσκλησης Ορκωτών Λογιστών στον Δήμο.
Γιατί λοιπόν οδήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια απόφαση που γνώριζε πως δεν μπορεί να υλοποιηθεί;
Ήταν λοιπόν ή δεν ήταν ένας τρόπος να ξεφύγει από την πίεση που του ασκούσαν διάφοροι συνεργάτες του και “σύμμαχοι” χρησιμοποιώντας την μέθοδο «στρίβειν δια του αρραβώνος» ή την «επαγγελία μιας αδύνατης επανάστασης»;
Αλήθεια γιατί δεν έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα κάποια από τις υποθέσεις διαφθοράς που έβρισκε σε «κάθε συρτάρι του Δήμου»; Μήπως τελικά δεν έχει βρει τίποτε και ντρέπεται να το ομολογήσει;
Η ψήφιση λοιπόν της απόφασης για ανάθεση σε ¨Ορκωτούς Λογιστές» να ελέγξουν το Δήμο, ήταν ή δεν ήταν μια «οδός Διαφυγής» από την πραγματικότητα και τις μεγαλόσχημες προεκλογικές και μετεκλογικές διακηρύξεις;
Και εν τέλει, αν όλα λειτουργούν σωστά και στον Δήμο μας δεν υπάρχει σκιά διαφθοράς, ποια κάθαρση επαγγελλόταν και συνεχίζει να επαγγέλεται;;;

Αγία Παρασκευή 26.7.2011

Μιχάλης Γαβράς
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
gavrasmic@gmail.com

24 Ιουλίου 2011

Προσκληση προς τους Επιχειρηματιες της Αγιας Παρασκευης!!



ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σας καλούμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28/7/2011 και ώρα 21.οο μ.μ όπου θα συζητηθεί πρόταση για λήψη απόφασης σχετικά με τις ταμπέλες -πινακίδων των καταστημάτων
Οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι
Φώτης Αλεξόπουλος (ΑΝΕΞ),Σταθόπουλος Ιωάννης,Σιδέρης Ιωάννης,Ζωή Φωτεινού,Βλάχος Γεράσιμος(ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ),Αντρέας Γκιζιώτης,Τσιμπουκάκης Γεώργιος(ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ),Κουβόπουλος Κωνσταντίνος(ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΠΟΛΗ),Γουργουλης Ιωάννης(ΑΝΕΞ),Άννα Γακη,Βασίλης
Γιαννακόπουλος,(ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)Αλέξης Μουστογιαννης(ΑΝΕΞ)

23 Ιουλίου 2011

Περί πολιτικού θάρρους*

κ.Πρόεδρε
Στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 11.7.2011 που απουσίαζα, ο κ.Παναγόπουλος στην συζήτηση του 3ου θέματος «7η αναμόρφωση προϋπολογισμού» αναφερόμενος σε μένα, είπε τα εξής:
«Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ που η συνέντευξη του κ.Γαβρά στην τελευταία ή προτελευταία ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ, πάει εκεί στην 1η αναμόρφωση όπου οι 30.000€ έγιναν 15.000€ και δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος να πει πως όπως έγιναν οι 35.000€ σε 15.000€, μετά από δυο μήνες έγιναν 150.000. Δικό του θέμα, δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος τουλάχιστον να σταματήσει.»
Επειδή δεν συνηθίζω να αφήνω τίποτε αναπάντητο, θάθελα να πω τα εξής:
1. Η εφημερίδα στην οποία αναφέρεται ο συνάδελφος δεν είναι η ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ, αλλά η ΓΕΙΤΟΝΙΑ τ.Ιούνιος 2011.
2. Δεν πρόκειται για συνέντευξη, αλλά για δημοσίευση κειμένου, που ο διευθυντής της εφημερίδας είχε λάβει από τότε αλλά έκρινε σκόπιμο να το δημοσιεύσει σ΄αυτό το τεύχος και μάλιστα βάζοντας δικό του τίτλο.
3. Αν υπήρχε λίγο περισσότερη παρατηρητικότητα, θα διαπιστωνόταν πως πρόκειται για το ίδιο κείμενο που δημοσιεύθηκε προ μηνός (20 Μαΐου 2011) στην ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ τ.223 και είχε αναρτηθεί στο προσωπικό μου blog στις 11 Μαΐου 2011.
4. Επί της ουσίας τώρα:
a. Έχω αναγνωρίσει και δηλώσει δημόσια σε συνεδρίαση του παρόντος Δημ.Συμβουλίου, με την ιδιότητα του Δημ. Συμβ. της αντιπολίτευσης πλέον, πως η αναμόρφωση προϋπολογισμού είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της διοίκησης, σε αντίθεση με τον κ.Παναγόπουλο που επί 4 χρόνια (2007-2010) ως Δημ. Συμβ. της αντιπολίτευσης και αυτός, κάθε φορά που ερχόταν αναμόρφωση στο Δημ.Συμβούλιο την θεωρούσε απόδειξη τσαπατσουλιάς και ανικανότητας της διοίκησης. Δικό του θέμα τώρα που βρίσκεται στην συμπολίτευση, πως δικαιολογεί την παλινωδία ανάμεσα στην προηγούμενη και την σημερινή του συμπεριφορά.
b. Στο κείμενο μέσα υπάρχουν δυο παράγραφοι που αποκαλύπτουν το πολιτικό στίγμα του κειμένου και δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο που είχα βάλει: « Με αντι – κοινωνικό χρώμα η πρώτη αναμόρφωση προϋπολογισμού». Συγκεκριμένα:
 «Η διαβεβαίωση του Δημάρχου, πως αυτή η μείωση θα αποκατασταθεί στο μέλλον, δεν αναιρεί την πολιτική σημασία της επιλογής να μειωθούν οι συγκεκριμένοι κωδικοί, πολύ περισσότερο που υπήρχε η δυνατότητα να αντληθούν τα ποσά από άλλο κωδικό, που θα μείνει αχρησιμοποίητος πιθανόν και μέχρι του τέλους του τρέχοντος οικονομικού έτους» και
 Η επιλογή για την μείωση αυτών των κωδικών αντί για άλλους, σηματοδοτεί την άνεση και την ευχέρεια με την οποία η σημερινή διοίκηση μπορεί και το κάνει, αγνοώντας την συμβολική αξία της συγκεκριμένης πράξης και προϊδεάζει για την αυριανή της συμπεριφορά αν οι καταστάσεις δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο.
5. Για τις συνέπειες εκείνης της αναμόρφωσης στις κοινωνικές παροχές του δήμου, να σας επισημάνω πως η μείωση του κωδικού 15.6482.01 «παιδικές κατασκηνώσεις» 40.000€ κατά 4.000€, που ήταν ήδη μειωμένος κατά 40.000€ από το ποσό της προηγούμενης χρονιάς, είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 30 ή και περισσότερα παιδιά δημοτών της πόλης μας να αποκλειστούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να μην πάνε κατασκήνωση. Και από μόνο του αυτό το θέμα θα μπορούσε να αποκτήσει χαρακτήρα μείζονος αντιπολιτευτικής αιχμής με πρωτοσέλιδες καταχωρήσεις και πηχυαίους καταγγελτικούς τίτλους. Μια και η ζημιά είχε γίνει και δεν μπορούσε τίποτε να διορθωθεί προτίμησα να σας το επισημάνω σε προηγούμενη συνεδρίαση, για να μην ξαναγίνει του χρόνου.
Έχετε λοιπόν το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσετε το λάθος που κάνατε και την ζημιά που προκαλέσατε;;;;

* Το ανωτέρω κείμενο αποτέλεσε δήλωση που διαβάστηκε στην Συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου στις 21.7.2011

Αγία Παρασκευή 21.7.2011

Μιχάλης Γαβράς
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
gavrasmic@gmail.com

21 Ιουλίου 2011

Β. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ανησυχητικά φαινόμενα διαχείρισης στο Δήμο μας

Επτά μήνες τώρα ακούμε διαρκώς αόριστες καταγγελίες για κακοδιαχείριση και διαφθορά της διοίκησής μας. Χαρακτηριστική η φράση του δημάρχου "κάθε συρτάρι και διαφθορά".
Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει και το πρώτο χειροπιαστό δείγμα κακοδιαχείρησης που έφερε ο δήμαρχος στη δημοσιότητα ακολουθώντας παράλληλα το δρόμο της δικαιοσύνης αφορά τη δική του παράταξη και μάλιστα στενό του στέλεχος και συνεργάτη!
Η δημοτική αρχή στην αρχική της ανακοίνωση αναφέρει "Τα θέματα ηθικής και διαφάνειας καθώς και η διαχείριση του δημοσίου χρήματος για την παράταξή μας είναι μη διαπραγματεύσιμα" που σημαίνει πως ο πρώην πρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. παραβίασε αυτές τις αρχές.
Οφείλει όμως ο κος δήμαρχος να παραδεχθεί ότι η διαδικασία που έχει επιλέξει, να κρατάει και να μεταφέρει δεξιά κι αριστερά τα χρήματα ο πρόεδρος αντί η μισθοδοσία να λαμβάνει χώρα μέσω τραπεζών όπως γινόταν τόσα χρόνια, αποδεικνύεται διάτρυτη και έκθετη στις όποιες προσωπικές λάθος επιλογές ή παραλείψεις του καθενός.
Ακούσαμε ακόμη με έκπληξη το δήμαρχο στον απολογισμό να αποκαλύπτει δημόσια τους λόγους που οδήγησαν τον κο Αλεξόπουλο στην ανεξαρτητοποίησή του εξηγώντας πως αυτό συνέβη όταν ο δήμαρχος αρνήθηκε αψηφώντας το νόμο να παρατείνει τη σύμβαση της συζύγου του κου Αλεξόπουλου στα Δημοτικά Ιατρεία.
Κι αναρωτιέται κανείς, η πολιτική ζωή ενός μεγάλου δήμου όπως ο δικός μας εξαρτάται από προσωπικές αδυναμίες και ανάγκες;
Σαφώς ο κος δήμαρχος διαχειρίστηκε όπως αυτός θεωρούσε σωστά τις δύο περιπτώσεις. Διατηρεί όμως στο ακέραιο την ευθύνη της επιλογής τους ως πρόσωπα για να πλαισιώσουν τόσο το ψηφοδέλτιό του όσο και τη νέα δημοτική αρχή.
Συνιστούμε λοιπόν στη νέα διοίκηση να σταματήσει επιτέλους τη φιλολογία των αδιάφθορων και της καταγγελίας των πάντων καθώς τα δύο πρώτα δείγματα είτε κάνουμε λόγο για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια είτε για εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών προέρχονται από τα σπλάχνα της.

Βασίλης Γιαννακόπουλος
ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή
πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

20 Ιουλίου 2011

13-7-11 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Παρακολουθήστε τις ομιλίες του Δημάρχου και των αρχηγών των πολιτικών παρατάξεων στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

ΣΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ





19 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ



Τώρα θα κολαστώ, αλλά σας τα' λεγα! Θα έχουμε πανηγύρια και αφού θα τα πληρώσουμε ακριβά καλό είναι να πάμε και να ευχαριστηθούμε. Να λοιπόν και η επίσημη ανακοίνωση από το Δήμο:


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς και το Δημοτικό Συμβούλιο προσκαλούν όλους τους δημότες σε μια εκδήλωση με τραγούδι, χορό και κεράσματα για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την πολιούχο της πόλης μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 25/7/11 και ώρα 9:30 στη πλατεία του Κοντοπεύκου- «Μελίνα Μερκούρη».

Συντροφιά θα μας κρατήσει η Γιώτα Βέη με το μουσικό συγκρότημα της



Εδώ ταιριάζει το ασμα: "μας υποχρέωσες, μας υποχρέωσες, μα δε μας είπες τελικά πόσο μας χρέωσες...."


15 Ιουλίου 2011

Ο ΤΖΑΚ, Η ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ....

Ακούσαμε λοιπόν τα παραμύθια που μας διάβασαν οι μεν και οι δε και σαν καλοί πολίτες μπορούμε να γείρουμε στο πλάι και να κοιμηθούμε ήσυχοι.
(χειροκρότημα)

Μα καλά ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;
Ωραίο το παραμύθι αλλά παρουσιάζει κενά.
Από τη μια ο κύριος Δήμαρχος χωρίς να μας πει αν ζήτησε πρωτίστως από τον κ. Μουστόγιαννη τα χρήματα και αν εκείνος αρνήθηκε να τα δώσει ή απλά αδιαφόρησε, ανακοινώνει ότι του στέλνει εξώδικο και εμμέσως πλην σαφώς τον χρήζει καταχραστή και κοινώς κλέφτη. Στη συνέχεια ακολουθεί η ανακοίνωση για την μήνυση. Επίσης στο δημοτικό συμβούλιο στις 11-7-11 (http://agparaskevi.blogspot.com/2011/07/11-7-11.html) μιλάει μεν για "διαχείριση δημοσίου χρήματος" αλλά δεν εννοεί "δημόσιο χρήμα" !!!

Από την άλλη ο κ. Μουστόγιαννης εισπράττει κάποια χρήματα του Δήμου, προφανώς του ζητήθηκε να τα δώσει μέσω εξωδίκου, που όλοι γνωρίζουμε ότι παραδίδεται στο άτομο που αφορά, εκείνος δεν δίνει καμιά σημασία και αφού το όνομα του δυσφημείται σε όλο τον τοπικό γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, αυτός κάνει μια απλή δήλωση ότι αν ήθελε να τον βρει ο Δήμαρχος ήξερε που είναι το γραφείο του!!! Αντί να γίνει έξαλλος που τον κατηγορούν ότι κρατά παράνομα χρήματα που δεν του ανήκουν, να κινήσει γη και ουρανό, να φωνάξει ότι αδίκως κατηγορείται, τη μια λέει ότι έλλειπε και την άλλη ότι ήταν στο γραφείο του!

Έτσι έμεις οι δύστυχοι πολίτες πρέπει να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο ποιητής.

Σενάριο πρώτο λοιπον: Ο κ. Δήμαρχος θέλοντας να προλάβει τους αντιπάλους του, σταυρώνει τον δημοτικό του σύμβουλο ώστε να εδραιώσει τις δηλώσεις του για διαφάνεια.

Σενάριο δεύτερο: Ο κ. Μουστόγιαννης πιθανόν από αφέλεια αφήνεται να εκτεθεί και ίσως κρατάει κάποιο γερό χαρτί για αργότερα.

Σενάριο τρίτο: Το γεγονός ήταν η αφορμή και όχι η αιτία για να διωχθεί ο κ. Μουστόγιαννης μιας και από την αρχή υπήρχαν παρατράγουδα αφού ο κ. Δήμαρχος δεν τον είχε βάλει στο δημοτικό σχήμα.

Σενάριο τέταρτο:Κύριοι, την φασολιά μπορεί να την ανέβετε αλλά στην κορυφή υπάρχει ο γίγαντας, γι' αυτό στρωθείται στη δουλειά και πλησιάστε το λαό αυτής της πόλης, δείτε τα πραγματικά του προβλήματα και αφήστε τα μεγάλα λόγια και το κόλημα που έχετε σε δυο-τρία θέματα, αυτά τα εμπεδόσαμε.


Ας πάμε παρακάτω να δούμε καμιά άσπρη μέρα. Και όσο αφορά το δημόσιο χρήμα αφήστε τις γιορτές και τα πανηγύρια και δαπανήστε το εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη.

ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτέλους ο κ. Αλέξης Μουστόγιαννης έπαψε να «κρύβεται»
Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 και ώρα 12:15 ο κ. Αλέξης Μουστόγιαννης προσήλθε στο Δημαρχιακό Μέγαρο και παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 21.500 ευρώ που προερχόταν από είσπραξη διδάκτρων του Ωδείου Αγίας Παρασκευής και προοριζόταν για την πληρωμή των καθηγητών του Ωδείου και το οποίο ο κ. Μουστόγιαννης παρανόμως είχε λάβει και παρακρατούσε, υπογράφοντας την παρακάτω απόδειξη παράδοσης – παραλαβής χρηματικού ποσού 21.500 ευρώ:
«Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγίας Παρασκευής, σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 και ώρα 12:15 και ενώπιον του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, του Αντιδημάρχου Διοίκησης, Δημήτρη Αλεφαντή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, Ιωάννη Βουτσινά και του Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Κρητικίδη, προσήλθε ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, Δημοτικός Σύμβουλος και παρέδωσε στην υπάλληλο του Δήμου, αρμόδια για την είσπραξη των διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου, κα Ελένη Κρητικίδη, χρηματικό ποσό 21.500 ευρώ για τους λόγους και τις αιτίες που αναλυτικά αναφέρονται στην από 11/07/2011 εξώδικο πρόσκληση και δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασιλείου Ζορμπά, ενεργούντος και υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Κοινωφελούς Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π) προς τον Αλέξανδρο Μουστόγιαννη του Ιωάννη και η οποία επιδόθηκε σε αυτόν όπως προκύπτει από τις υπ. Αριθμούς 5274 και 5275/11/07/2011 εκθέσεις επιδόσεως της δικαστικής επιμελήτριας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Σοφίας Αθανασίου Μέγα, με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος του Δήμου.»
Επιτέλους, με καθυστέρηση ενός μήνα, πληρώθηκαν οι καθηγητές του Ωδείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ερωτηθείς από εκπροσώπους Μ.Μ.Ε για το θέμα απάντησε: “Ουδέν σχόλιον. Το θέμα εκκρεμεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗ

Θα ήθελα να ενημερώσω τους Δημότες της Αγίας Παρασκευής ότι εάν ο Βασίλης Ζορμπάς (Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής) είχε επισκεφθεί τους τελευταίους τεσσερισήμισι μήνες τα γραφεία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, στον οποίο με τοποθέτησε Πρόεδρο, θα γνώριζε πού βρίσκεται το γραφείο μου και θα παρατηρούσε ότι βρισκόμουν εκεί ανελλιπώς έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011, καθώς και την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, οπότε και υπέβαλλα την παραίτηση μου.


Η Δικαιοσύνη, την οποία επικαλείται και στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και όλους μας.

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

14 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 11-7-11 Ερωτήσεις προ ημερησίας

13 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ

Προς:
Αξιότιμο Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κον Βασίλειο Ζορμπά.

Κοινοποίηση:
1. Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων


Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Στo πλαίσιο της συνεχούς επικοινωνίας που έχουμε τόσο με εσάς όσο και με τους κατοίκους της συνοικίας μας θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για μια απόφασή σας η οποία πλήττει την καθημερινότητά μας και κυρίως την οικολογική μας συνείδηση.
Ο Σύλλογος μας ήδη από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου προσπαθεί να βοηθήσει την δημοτική αρχή και του υπαλλήλους της για την καταγραφή των οικοπέδων αυτών που έχουν γεμίσει με ξερά χόρτα και πρέπει άμεσα να καθαριστούν. Ένα από αυτά τα οικόπεδα ήταν και αυτό της γωνίας επί των οδών Πελοποννήσου και Αγ. Λαύρας στη Ν. Ζωή. Το συγκεκριμένο αυτόν χώρο το γνωρίζαμε οι κάτοικοι της περιοχής ως ένα χώρο δεσμευμένο από τον Δήμο μας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως μια μικρή πλατεία (η οποία και λείπει από την γειτονιά)! Δυστυχώς όμως, και πριν σας κοινοποιήσουμε το ανάλογο έγγραφο για την καθαριότητά του ανακαλύψαμε ότι το συγκεκριμένο χώρο με απόφασή του ο Δήμος αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει και να τον παραχωρήσει σε ιδιώτη με τις γνωστές πλέον σε όλους μας συνέπειες!!!
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια το προάστιό μας όπου έχουν ελαχιστοποιηθεί οι ελεύθεροι χώροι δεν νομίζουμε ότι έχουμε πλέον την πολυτέλεια να παραχωρούμε σε ιδιώτη έναν εκμεταλλεύσιμο-προς τους κατοίκους της περιοχής- χώρο.
Γνωρίζουμε ότι το θέμα αυτό αποχάλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία διευθέτηση. Για τον λόγο αυτό θα σας παρακαλούσαμε για την άμεση ανταπόκρισή σας ώστε και ο Σύλλογός μας αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής να ενημερωθούν για το σκεπτικό της απόφασής σας και να συνεδριάσουν ώστε να πράξουν τα αναγκαία για την υπεράσπιση του ελεύθερου – αν υφίσταται- αυτού χώρου.

Σας ευχαριστούμε

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού



Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Βασίλειος Σαββίδης Αναστάσιος Μίχας

ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗ;

Για παρακράτηση 21.500€, από εισπράξεις διδάκτρων του Ωδείου, κατηγορεί ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς τον Αλέξη Μουστόγιαννη και προχώρησε σε μήνυση εναντίον του χθες 12 Ιουλίου 2011 στο τμήμα Ασφαλείας Αγ. Παρασκευής.
Από την πλευρά του κ. Μουστόγιαννη κρατήται σιγή ιχθύος, αν και το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για να μην προσπαθήσει τουλάχιστον να αμυνθεί. Δεν θα ήταν δίκαιο να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, από την άλλη όμως κανένας Δήμαρχος δεν θα κατηγορούσε και μάλιστα άτομο της παράταξής του χωρίς να έχει στοιχεία. Θα ήταν πολύ λυπηρό να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές από τα νεαρά στελέχη των παρατάξεων.
Αναμένουμε τις εξελίξεις και ίσως κάποια κίνηση από το αντιπαλο στρατόπεδο.
Σας παραθέτω το Δελτίο Τύπου για την ενημέρωση από τον Δήμο:


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ,την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011, απέστειλε εξώδικη πρόσκληση και δήλωση προς τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Μουστόγιαννη με την οποία τον κάλεσε και δι’ αυτού του τρόπου, ακόμα μια φορά ,όπως εντός 3 ωρών από τη λήψη της εξωδίκου, προσέλθει στο γραφείο Δημάρχου και παραδώσει χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 21,500 ευρώ το οποίο προέρχεται από είσπραξη διδάκτρων του Ωδείου Αγίας Παρασκευής και προορίζεται για την πληρωμή των καθηγητών του Ωδείου και το οποίο ο κ. Μουστόγιαννης παρανόμως έχει λάβει και παρακρατά.
Κατόπιν παρέλευσης απράκτου της ταχθείσης προθεσμίας, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υπέβαλλε την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011 μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής για το ως άνω θέμα.

ΕΥΝΟΪΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΠΕΔΑΠ - ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Αγ. Παρασκευής οι προσπάθειες του Δημάρχου κου Β. Ζορμπά απέδωσαν καρπούς και επιτέλους σήμερα εκδόθηκε φορολογική ενημερότητα για τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουν να εισπραχθούν οι 80.000€ από τον Δήμο με σκοπό την πληρωμή των καθηγητών.
Αναλυτικότερα το δελτίο τύπου αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΞΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Κ.ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΡΜΠΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π!

Όπως είχαμε ενημερώσει τους δημότες μας, με σχετικά δελτία τύπου, αξιοσημείωτο και ενδεικτικό της κατάστασης που παραλάβαμε από την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π, ήταν ότι ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς προέβη στην επιχορήγηση της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π με ποσό ύψους 80.000 ευρώ (30.000 ευρώ+50.000 ευρώ) προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των καθηγητών.
Η ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π δεν νομιμοποιούνταν να το εισπράξει διότι λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων (μη απόδοση Φ.Π.Α από τον Οκτώβριο 2010,παρακράτηση Φ.Μ.Υ των εργαζομένων για το 2010, μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ που ανέρχονται στα 400.000 ευρώ) δεν είχε φορολογική ενημερότητα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε τους δημότες της πόλης μας ότι μετά από επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, η φορολογική ενημερότητα της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 13/7 και άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για την άμεση πληρωμή των καθηγητών.

Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή συνεχίζεται με στόχο πάντα την απρόσκοπτη λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

11 Ιουλίου 2011

ΕΚΤΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Βόμβα έσκασε χθες αργα τη νύχτα από την παράταξη "Αγία Παρασκευή η Πόλη μας". Με δελτίο τύπου μας γνωστοποιήθηκε η παύση του Αλέξη Μουστόγιαννη από την Δημοτικη ομάδα, την παράταξη καθώς και την θέση που κατέχει σαν πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ. Όπως βλέπετε η ανακοίνωση εστάλει στις 00:28 το βράδυ και μαζί με τις αναφορές στην ηθική και τη διαφάνεια στέλνει τη σκέψη μας σε πολύ σοβαρά και σκοτεινά μονοπάτια.
Μάλλον τα πράγματα είναι πολύ δυσκολα για τον κ. Ζορμπά αν σκεφτεί κανείς την παλαιότερη αποχώρηση του κ. Αλεξόπουλου και τις κατηγορίες που εκτόξευε τότε για την παράταξη.
Και για να αντιστρέψω λίγο την παλιά ρήση: η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται, αλλά και να είναι τίμια.....

Αγία Παρασκευή, 11/7/ 2011
ώρα 00:28

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αλέξης Μουστόγιαννης, ετέθη εκτός της Δημοτικής Ομάδας και της παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας», μετά από απόφαση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Δημοτική Ομάδα. Ο Δήμαρχος ζητά την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ.

Τα θέματα ηθικής και διαφάνειας καθώς και η διαχείριση του δημοσίου χρήματος για την παράταξή μας είναι μη διαπραγματεύσιμα.


Ο Δήμαρχος
Αγίας Παρασκευής
Βασίλης Ζορμπάς
& επικεφαλής της παράταξης
«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»



7 Ιουλίου 2011

10.000€ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Περίπου 10.000€ θα κοστίσει ο εορτασμός της πολιούχου Αγίας Παρασκευής, δαπάνη που ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Ιουλίου και αφορά:


Σημαιοστολισμό της πόλης, φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων, παρουσία του Δ.Σ. στη Θεία λειτουργία στον Ιερο Ναό Αγ. Παρασκευής και περιφορά εικόνας, μουσική εκδήλωση και δεξίωση εορτασμού στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη στο Κοντόπευκο.

Το ποσό των δαπανών αφορά:
1. εκτύπωση 2000 προσκλήσεων για τη δεξίωση και τη συναυλία, ήτοι 300€

2. έξοδα δεξίωσης περίπου 500 ατόμων (περιλαμβάνει: 2 καλαμάκια χοιρινό, 3 κομμάτια ντομάτα, 1 κομμάτι λουκάνικο, κρασί, εμφιαλωμένο νερό, πλαστικά ποτήρια και πιρούνια και την αμοιβή 3 σερβιτόρων) σύνολο 3100€

3. μουσική εκδήλωση από το 5μελές συγκρότημα της Γιώτας Βέη 3482€

4. ηχητική και φωτιστική κάλυψη της συναυλίας 1200€

5. ενοικίαση 500 πλαστικών καθισμάτων και 60 τραπεζιών, 500€

6. προμήθεια 6 πανό, 510€.


Συγκεκριμένα αν προστεθούν τα ποσά είναι ακριβώς: 9.092€. Τελικά ... λεφτά υπάρχουν!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Αναδημοσιεύω ανάρτηση συμπολίτη μας στο blog tromaktiko που αναφέρεται στην παιδική χαρά της πλατείας του Αη Γιάννη, της δεύτερης πιο γνωστής πλατείας της πόλης μας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_246.html

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011
Η κατάντια του πάρκου στην Αγία Παρασκευή

Οι φωτογραφίες αυτές είναι από το πάρκο στη Πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στην Α' ζώνη...
της Αγίας Παρασκευής λίγα μέτρα από τον Υμηττό, και όμως το πάρκο φαίνεται λες και είναι σε γκέτο της Ν. Υόρκης
Γκράφιτι παντού, η πόρτα χαλασμένη τουλάχιστον για ένα χρόνο τώρα, ενώ τα χαλίκια στο έδαφος είναι γεμάτα αποτσίγαρα και σκουπίδια. Υπάρχουν άλλα 2 πάρκα μέσα στο δάσος επίσης εγκαταλειμμένα και συχνά είναι κλειδωμένα. Ως δημότης για πολλά χρόνια έχω δει αυτό το προάστιο που είχε πολλές προοπτικές αφού έχει χτιστεί δίπλα στον Υμηττό, να χαλάει και να έχει εγκαταλειφθεί .Ντροπή και στον τωρινό δήμαρχο και στον προηγούμενο που έχουν καταφέρει να καταστρέψουν αυτή την κάποτε όμορφη περιοχή.


Και είναι όλα μα όλα αλήθεια αυτά που γράφει.


Ζούμε σε μια πόλη στο καταπράσινο βουνό του Υμηττού, αλλά δεν έχουμε έναν σωστό χώρο να διασκεδάσουν τα παιδιά μας. Κατά την προηγούμενη δημοτική αρχή έγινε μια προσπάθεια να φτιαχτούν οι παιδικές χαρές (αλλάχθηκαν ή προστέθηκαν νέες κούνιες, βάφτηκαν τα σημεία που χρειάζονταν, καθαρίστηκαν οι χώροι) και στη συνέχεια τίποτα.Έμειναν αφύλαχτοι χώροι ελεύθεροι για τις ορέξεις του κάθε βάνδαλου και απολίτιστου. Στη συγκεκριμένη πλατεία του Αη Γιάννη μέχρι και φόνο είχαμε! Παντού ημίμετρα, ημιπροσπάθειες και όλα τελικά για το θεαθήναι!!!
Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις παιδικές χαρές, εγκατάλειψη και καταστροφή ή στην καλύτερη περίπτωση κλειδωμένα πάρκα, οδηγώντας μας στον Χολαργό, στον Παπάγο ή στο Χαλάνδρι. Εκτός αν αυτό είναι σκοπός της εκάστοτε δημοτικής αρχής ώστε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους όμορους δήμους, οπότε τους χρωστάμε ένα μεγάλο "μπράβο".

6 Ιουλίου 2011

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 37Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΤΟΧΗ



Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) σε συνεργασία με την Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κύπρο διοργανώνει επετειακή εκδήλωση για την 37η μαύρη επέτειο
της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη έκτοτε κατοχή,

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011, 8.30 μ.μ.,
στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Κ Δ Η Λ ΩΣ Η Σ:

• Προσφώνηση
• Χαιρετισμοί
• Σύντομη επετειακή ομιλία
και προβολή οπτικοακουστικού υλικού
• Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΜΑΖΙ (Μαζί για την Αγία Παρασκευή)

Αγαπημένοι μας συνδημότες,

Πέρασαν έξι μήνες από την αλλαγή της δημοτικής αρχής και όμως ως πόλη συνεχίζουμε πάνω σε αυτά που κατακτήσαμε ΜΑΖΙ!

Το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου ήδη ξεκίνησε. Ένα έργο το οποίο αποτέλεσε μια δική μας κατάκτηση. Η εκπόνηση μελέτης, η διεξαγωγή διαγωνισμού, η δημοπρασία, η αντιμετώπιση των ενστάσεων και φυσικά η χρηματοδότηση του έργου. Όλα αυτά συντελέστηκαν στη δική μας δημαρχιακή θητεία. Προτιμήσαμε όμως να αφήσουμε την εκκίνηση των έργων στην επόμενη δημοτική αρχή και να μην "σκάβουμε" προεκλογικά.

Η ιστορική γειτονιά του Τσακού θα μεταμορφωθεί. Η αξία των ακινήτων θα ανεβεί, η εμπορική κίνηση θα τονωθεί και η βαδισιμότητα θα εξασφαλιστεί. Η περιοχή με πολύ απλά λόγια θα αναγεννηθεί.

Η αλήθεια είναι πως έξι μήνες μετά την αλλαγή και βλέποντας για καιρό να μην προχωρά το θέμα είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Τώρα βλέπουμε επιτέλους οι κόποι μας να δικαιώνονται.

Πέρα όμως από αυτό, και μια ακόμη σειρά έργων που συντελέστηκαν στην πόλη μας αποτελούν κατακτήσεις της δικής μας διοίκησης:

- Οι ασφαλτοστρώσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας σε μια σειρά δρόμων οι οποίοι έπασχαν (Σπετσών, Κοντοπούλου, Ελβετίας κ.α.) είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

- Η εργολαβία για την αποκατάσταση όποιων τμημάτων των δρόμων παρουσιάζουν λακκούβες είχε και αυτή ολοκληρωθεί επί των ημέρων μας. Βέβαια η εικόνα των δρόμων σήμερα δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Η εργολαβία όμως υπάρχει.

- Οι σηματοδοτήσεις των δρόμων (Πελοποννήσου, Τασσοπούλου, Ειρήνης, Ελβετίας, Ελευθερίου Βενιζέλου κ.α.) αποτελούν και αυτές δικό μας έργο που είχε φτάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

- Η εργολαβία για τη συντήρηση των παιδικών χαρών είχε ολοκληρωθεί από εμάς (μελέτη, διαγωνισμός, δημοπρασία, χρηματοδότηση) και πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Όπως όμως προανέφερα, προτιμήσαμε μια άλλη συμπεριφορά από αυτές που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια, όπως το να γίνονται έργα λίγο πριν τις εκλογές. Μπορεί να μην ωφεληθήκαμε από αυτή την επιλογή, αλλά δε την μετανιώνουμε. Η ποιότητα στην πολιτική ζωή έχει πάντα κόστος.

Όλα αυτά που συντελούνται σήμερα στην πόλη μας ή θα αρχίσουν να εκτελούνται το επόμενο διάστημα δεν αποτελούν νέες κατακτήσεις. Αντίθετα, τα οραματιστήκαμε ΜΑΖΙ, τα σχεδιάσαμε ΜΑΖΙ, τα διεκδικήσαμε ΜΑΖΙ και τα πετύχαμε ΜΑΖΙ.

Κι όλα αυτά είναι ένα δείγμα του πως πρέπει να αντιμετωπίζει ένας δήμαρχος το ρόλο του. Την προηγούμενη τετραετία μέσα από τις επαφές και τη σκληρή δουλειά, ήρθαν στην Αγία Παρασκευή € 16.000.000,00 αλλά κατηγορήθηκα ότι περνάω όλο το χρόνο μου στο κινητό και σε δημόσιες σχέσεις. Αλήθεια, πόσα χρήματα κατάφερε να εξασφαλίσει η πόλη μας το τελευταίο εξάμηνο έστω και αναλογικά λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης;

Δήμαρχος σημαίνει διεκδικητής. Σημαίνει τρέξιμο όλη την ημέρα. Σημαίνει προσπάθεια και όχι παραίτηση. Μια παραίτηση την οποία ζούμε όλοι έξι μήνες καθημερινά. Θα επανέλθω όμως σύντομα και για αυτό.

Συνεχίζουμε ΜΑΖΙ!


ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ (Κείμενο της παράταξης "ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή")

Αγαπημένοι μας συνδημότες,

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από τα βλέπεις όσα διεκδίκησες και έκτισες με κόπο μαζί με τους συνεργάτες σου, να σβήνονται σιγά σιγά γιατί η επόμενη μέρα χαρακτηρίζεται από παραίτηση και μοιρολατρεία.

Δεν είναι σύμπτωση το πως αρκετοί εκ των πολιτικών μας αντιπάλων αναγνωρίζουν ότι κατά τη διοίκησή μας η πόλη προχώρησε αρκετά βήματα μπροστά στο κοινωνικό τομέα, σε αυτά που αφορούν τους δημότες όλων των ηλικιών. Επιλεκτικά σας υπενθυμίζω:

- Οι παιδικοί σταθμοί μεγάλωσαν, άνοιξαν νέες μονάδες φιλοξενώντας περισσότερα παιδάκια και εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι δημότες. Απόδειξη της ποιότητας της δουλειάς που συντελείται αποτελεί η αναγνώριση των γονέων πως τα παιδιά φεύγουν και επιστρέφουν με το χαμόγελο.

- Τα ΚΑΠΗ εξελίχθηκαν από απλούς τόπους συγκέντρωσης για ένα καφέ σε μικρά πολιτιστικά κέντρα με έντονη πλούσια δράση αλλά και εξυπηρέτησης των θαμώμων. Θεατρικό, χορευτικό, εκδρομές αλλά και ιατρικές υπηρεσίες συνέθεσαν μια άλλη εικόνα για τα ΚΑΠΗ.

- Τα Δημοτικά ιατρεία ξέφυγαν από τον περιοριστικό ρόλο μιας συνταγογράφησης μετατρεπόμενα σε πραγματικά μικρά ιατρικά κέντρα ενώ παράλληλα ανέπτυξαν έντονες δράσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος.

- Η Δημοτική Βιβλιοθήκη βγήκε από την αφάνεια μετατρεπόμενη σε πεδίο πολιτισμού με αναφορές σε μεγάλες εφημερίδες. Ενδεικτικά αναφέρω το πρόγραμμα Σάββατο στη Βιβλιοθήκη όπου τα παιδιά μπορούσαν να ψυχαγωγούνται κάθε εβδομάδα δωρεάν ή το καλοκαιρινό 10ήμερο με το πάντα ξεχωριστό περιεχόμενό του.

- Ο Αθλητικός Οργανισμός που ανέδειξε με την ποικίλη δράση του την αθλητική ενασχόληση ως μια εναλλακτική διέξοδο μέσα στη σύγχρονη πιεστική πραγματικότητα.

Όλα αυτά έγιναν:

Aπό ανθρώπους με μεράκι και όρεξη.
Από ανθρώπους με φιλοδοξίες που εργάστηκαν σκληρά για να παρουσιάσουν έργο.
Από ανθρώπους που έβαζαν στόχους.

Σήμερα με πρόσχημα την κρίση κόβεται η μία παροχή μετά την άλλη.

Το Κ.Ε.Π. στην Πελοποννήσου έκλεισε,
Tα δημοτικά ιατρεία φυτοζωούν,
Oι εκδηλώσεις στον αθλητισμό και τον πολιτισμό γίνονται με περιορισμένη συμμετοχή,
Tα ΚΑΠΗ μαραζώνουν και περιορίζονται
Kαι οι παιδικοί σταθμοί κινδυνεύουν με συρρίκνωση. Σημαντικός αριθμός παιδιών κινδυνεύει να μείνει εκτός. Τι θα απογίνουν τα παιδιά αυτά;

Ο δήμαρχος και σύσσωμη η δημοτική αρχή στο σύνολό της δε θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διεκδικώντας αντί να συνεχίζεται η τακτική της χαμένης γης;

Δε θα έπρεπε να εστιάσει στα σημαντικά αυτά ζητήματα ώστε να μην πληγεί η κοινωνία μας από το να αναλώνεται σε θέματα πολιτικάντικου ενδιαφέροντος;

Οι δημότες όμως έχουν αρχίσει πια να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.

Παραίτηση και μοιρολατρεία.


ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή

5 Ιουλίου 2011

ΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1. ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΚΤΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ
2. ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FOLKLOR
3. ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μικτή Χορωδία του δήμου Αγίας Παρασκευής έλαβε μέρος από 24-26 Ιουνίου 2011, στον διεθνή διαγωνισμό και διεθνές Φεστιβάλ χορωδιών “ANTONIO VIVALDI ” στη πόλη “Gabrovo” Βουλγαρίας.
Τριάντα πέντε χορωδοί, υπό τη διεύθυνση του γνωστού μαέστρου Κου Χρήστου Κουτσονίκα, ξεκίνησαν γεμάτοι αισιοδοξία και στόχους,στις 22 Ιουνίου, για την πρώτη τους συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό Χορωδιών και διεθνές Φεστιβάλ.
Με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Κου Βασίλη
Ζορμπά
, του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ Κου Αλέξανδρου Μουστόγιαννη, του Αντιδημάρχου και μέλους της χορωδίας Κου Γιώργου Παναγόπουλου, και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου, έγινε πραγματικότητα το όνειρο όλης της χορωδίας.

.................................Στην είσοδο του Θεάτρου "Gabrovo"


.................................Τη στιγμή της απονομής των μεταλίων


4 Ιουλίου 2011

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π



Σε συνέχεια Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής ,την 1η Ιουνίου 2011,με τίτλο «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ- ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π (πρώην ΔΗΠΕΑΠ)», ενημερώνουμε τους δημότες της πόλης μας για τις σχετικές ενέργειες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί :

 Κατατέθηκε τον Φεβρουάριο 2011,στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Β. Ζορμπά, μηνυτήρια αναφορά για την καταστροφή των αρχείων με τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης (καμένος σκληρός δίσκος) και την εξαφάνιση των back-ups.
 Ανατέθηκε σε Οικονομικό Φοροτεχνικό Σύμβουλο, η ολοκλήρωση των λογιστικών εργασιών της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π για την οικονομική χρήση του 2010, ο οποίος προχώρησε- μέσα σε δύο μόλις εργάσιμες ημέρες από την ανάθεση- στην καταγγελία της σύμβασης του με την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π και στη μη αποδοχή ανάθεσης λογιστικών υπηρεσιών, καταγγέλλοντας, με σχετική έκθεσή του, «ελλιπή στοιχεία που καθιστούν αδύνατη την έκδοση Ισολογισμού και λοιπών λογιστικών καταστάσεων και φορολογικών δηλώσεων για την οικονομική χρήση του 2010.»
 Βάσει της παραπάνω έκθεσης του προαναφερθέντος Οικονομικού Φοροτεχνικού Συμβούλου, κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούνιο 2011, δεύτερη μηνυτήρια αναφορά και ζητήθηκε να προχωρήσει στις κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες (συσχέτιση των δύο δικογραφιών και ανάθεση της υπόθεσης στον Εισαγγελέα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος).
Ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία και διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση.
 Παράλληλα κοινοποιήθηκαν οι μηνυτήριες αναφορές στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή και στο ΣΔΟΕ για τις δικές τους νόμιμες ενέργειες και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, κατά τα νομίμως προβλεπόμενα
 Μετά από συνεννόηση με το Ελεγκτικό Συνέδριο και με σκοπό την κατά το δυνατόν αμεσότερη εξαγωγή των αποτελεσμάτων, ο διαχειριστικός έλεγχος θα καλύπτει τις οικονομικές χρήσεις 2009 και 2010 με δεδομένο ότι
το Ελεγκτικό Συνέδριο θα επεκτείνει τον έλεγχο και σε προγενέστερες οικονομικές χρήσεις εάν αυτό κριθεί, εκ των αποτελεσμάτων της έρευνας, απαραίτητο.