6 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ (Κείμενο της παράταξης "ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή")

Αγαπημένοι μας συνδημότες,

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από τα βλέπεις όσα διεκδίκησες και έκτισες με κόπο μαζί με τους συνεργάτες σου, να σβήνονται σιγά σιγά γιατί η επόμενη μέρα χαρακτηρίζεται από παραίτηση και μοιρολατρεία.

Δεν είναι σύμπτωση το πως αρκετοί εκ των πολιτικών μας αντιπάλων αναγνωρίζουν ότι κατά τη διοίκησή μας η πόλη προχώρησε αρκετά βήματα μπροστά στο κοινωνικό τομέα, σε αυτά που αφορούν τους δημότες όλων των ηλικιών. Επιλεκτικά σας υπενθυμίζω:

- Οι παιδικοί σταθμοί μεγάλωσαν, άνοιξαν νέες μονάδες φιλοξενώντας περισσότερα παιδάκια και εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι δημότες. Απόδειξη της ποιότητας της δουλειάς που συντελείται αποτελεί η αναγνώριση των γονέων πως τα παιδιά φεύγουν και επιστρέφουν με το χαμόγελο.

- Τα ΚΑΠΗ εξελίχθηκαν από απλούς τόπους συγκέντρωσης για ένα καφέ σε μικρά πολιτιστικά κέντρα με έντονη πλούσια δράση αλλά και εξυπηρέτησης των θαμώμων. Θεατρικό, χορευτικό, εκδρομές αλλά και ιατρικές υπηρεσίες συνέθεσαν μια άλλη εικόνα για τα ΚΑΠΗ.

- Τα Δημοτικά ιατρεία ξέφυγαν από τον περιοριστικό ρόλο μιας συνταγογράφησης μετατρεπόμενα σε πραγματικά μικρά ιατρικά κέντρα ενώ παράλληλα ανέπτυξαν έντονες δράσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος.

- Η Δημοτική Βιβλιοθήκη βγήκε από την αφάνεια μετατρεπόμενη σε πεδίο πολιτισμού με αναφορές σε μεγάλες εφημερίδες. Ενδεικτικά αναφέρω το πρόγραμμα Σάββατο στη Βιβλιοθήκη όπου τα παιδιά μπορούσαν να ψυχαγωγούνται κάθε εβδομάδα δωρεάν ή το καλοκαιρινό 10ήμερο με το πάντα ξεχωριστό περιεχόμενό του.

- Ο Αθλητικός Οργανισμός που ανέδειξε με την ποικίλη δράση του την αθλητική ενασχόληση ως μια εναλλακτική διέξοδο μέσα στη σύγχρονη πιεστική πραγματικότητα.

Όλα αυτά έγιναν:

Aπό ανθρώπους με μεράκι και όρεξη.
Από ανθρώπους με φιλοδοξίες που εργάστηκαν σκληρά για να παρουσιάσουν έργο.
Από ανθρώπους που έβαζαν στόχους.

Σήμερα με πρόσχημα την κρίση κόβεται η μία παροχή μετά την άλλη.

Το Κ.Ε.Π. στην Πελοποννήσου έκλεισε,
Tα δημοτικά ιατρεία φυτοζωούν,
Oι εκδηλώσεις στον αθλητισμό και τον πολιτισμό γίνονται με περιορισμένη συμμετοχή,
Tα ΚΑΠΗ μαραζώνουν και περιορίζονται
Kαι οι παιδικοί σταθμοί κινδυνεύουν με συρρίκνωση. Σημαντικός αριθμός παιδιών κινδυνεύει να μείνει εκτός. Τι θα απογίνουν τα παιδιά αυτά;

Ο δήμαρχος και σύσσωμη η δημοτική αρχή στο σύνολό της δε θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διεκδικώντας αντί να συνεχίζεται η τακτική της χαμένης γης;

Δε θα έπρεπε να εστιάσει στα σημαντικά αυτά ζητήματα ώστε να μην πληγεί η κοινωνία μας από το να αναλώνεται σε θέματα πολιτικάντικου ενδιαφέροντος;

Οι δημότες όμως έχουν αρχίσει πια να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.

Παραίτηση και μοιρολατρεία.


ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή