7 Ιουλίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Αναδημοσιεύω ανάρτηση συμπολίτη μας στο blog tromaktiko που αναφέρεται στην παιδική χαρά της πλατείας του Αη Γιάννη, της δεύτερης πιο γνωστής πλατείας της πόλης μας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_246.html

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011
Η κατάντια του πάρκου στην Αγία Παρασκευή

Οι φωτογραφίες αυτές είναι από το πάρκο στη Πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στην Α' ζώνη...
της Αγίας Παρασκευής λίγα μέτρα από τον Υμηττό, και όμως το πάρκο φαίνεται λες και είναι σε γκέτο της Ν. Υόρκης
Γκράφιτι παντού, η πόρτα χαλασμένη τουλάχιστον για ένα χρόνο τώρα, ενώ τα χαλίκια στο έδαφος είναι γεμάτα αποτσίγαρα και σκουπίδια. Υπάρχουν άλλα 2 πάρκα μέσα στο δάσος επίσης εγκαταλειμμένα και συχνά είναι κλειδωμένα. Ως δημότης για πολλά χρόνια έχω δει αυτό το προάστιο που είχε πολλές προοπτικές αφού έχει χτιστεί δίπλα στον Υμηττό, να χαλάει και να έχει εγκαταλειφθεί .Ντροπή και στον τωρινό δήμαρχο και στον προηγούμενο που έχουν καταφέρει να καταστρέψουν αυτή την κάποτε όμορφη περιοχή.


Και είναι όλα μα όλα αλήθεια αυτά που γράφει.


Ζούμε σε μια πόλη στο καταπράσινο βουνό του Υμηττού, αλλά δεν έχουμε έναν σωστό χώρο να διασκεδάσουν τα παιδιά μας. Κατά την προηγούμενη δημοτική αρχή έγινε μια προσπάθεια να φτιαχτούν οι παιδικές χαρές (αλλάχθηκαν ή προστέθηκαν νέες κούνιες, βάφτηκαν τα σημεία που χρειάζονταν, καθαρίστηκαν οι χώροι) και στη συνέχεια τίποτα.Έμειναν αφύλαχτοι χώροι ελεύθεροι για τις ορέξεις του κάθε βάνδαλου και απολίτιστου. Στη συγκεκριμένη πλατεία του Αη Γιάννη μέχρι και φόνο είχαμε! Παντού ημίμετρα, ημιπροσπάθειες και όλα τελικά για το θεαθήναι!!!
Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις παιδικές χαρές, εγκατάλειψη και καταστροφή ή στην καλύτερη περίπτωση κλειδωμένα πάρκα, οδηγώντας μας στον Χολαργό, στον Παπάγο ή στο Χαλάνδρι. Εκτός αν αυτό είναι σκοπός της εκάστοτε δημοτικής αρχής ώστε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους όμορους δήμους, οπότε τους χρωστάμε ένα μεγάλο "μπράβο".