6 Ιουλίου 2011

ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΜΑΖΙ (Μαζί για την Αγία Παρασκευή)

Αγαπημένοι μας συνδημότες,

Πέρασαν έξι μήνες από την αλλαγή της δημοτικής αρχής και όμως ως πόλη συνεχίζουμε πάνω σε αυτά που κατακτήσαμε ΜΑΖΙ!

Το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου ήδη ξεκίνησε. Ένα έργο το οποίο αποτέλεσε μια δική μας κατάκτηση. Η εκπόνηση μελέτης, η διεξαγωγή διαγωνισμού, η δημοπρασία, η αντιμετώπιση των ενστάσεων και φυσικά η χρηματοδότηση του έργου. Όλα αυτά συντελέστηκαν στη δική μας δημαρχιακή θητεία. Προτιμήσαμε όμως να αφήσουμε την εκκίνηση των έργων στην επόμενη δημοτική αρχή και να μην "σκάβουμε" προεκλογικά.

Η ιστορική γειτονιά του Τσακού θα μεταμορφωθεί. Η αξία των ακινήτων θα ανεβεί, η εμπορική κίνηση θα τονωθεί και η βαδισιμότητα θα εξασφαλιστεί. Η περιοχή με πολύ απλά λόγια θα αναγεννηθεί.

Η αλήθεια είναι πως έξι μήνες μετά την αλλαγή και βλέποντας για καιρό να μην προχωρά το θέμα είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Τώρα βλέπουμε επιτέλους οι κόποι μας να δικαιώνονται.

Πέρα όμως από αυτό, και μια ακόμη σειρά έργων που συντελέστηκαν στην πόλη μας αποτελούν κατακτήσεις της δικής μας διοίκησης:

- Οι ασφαλτοστρώσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας σε μια σειρά δρόμων οι οποίοι έπασχαν (Σπετσών, Κοντοπούλου, Ελβετίας κ.α.) είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

- Η εργολαβία για την αποκατάσταση όποιων τμημάτων των δρόμων παρουσιάζουν λακκούβες είχε και αυτή ολοκληρωθεί επί των ημέρων μας. Βέβαια η εικόνα των δρόμων σήμερα δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Η εργολαβία όμως υπάρχει.

- Οι σηματοδοτήσεις των δρόμων (Πελοποννήσου, Τασσοπούλου, Ειρήνης, Ελβετίας, Ελευθερίου Βενιζέλου κ.α.) αποτελούν και αυτές δικό μας έργο που είχε φτάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

- Η εργολαβία για τη συντήρηση των παιδικών χαρών είχε ολοκληρωθεί από εμάς (μελέτη, διαγωνισμός, δημοπρασία, χρηματοδότηση) και πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Όπως όμως προανέφερα, προτιμήσαμε μια άλλη συμπεριφορά από αυτές που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια, όπως το να γίνονται έργα λίγο πριν τις εκλογές. Μπορεί να μην ωφεληθήκαμε από αυτή την επιλογή, αλλά δε την μετανιώνουμε. Η ποιότητα στην πολιτική ζωή έχει πάντα κόστος.

Όλα αυτά που συντελούνται σήμερα στην πόλη μας ή θα αρχίσουν να εκτελούνται το επόμενο διάστημα δεν αποτελούν νέες κατακτήσεις. Αντίθετα, τα οραματιστήκαμε ΜΑΖΙ, τα σχεδιάσαμε ΜΑΖΙ, τα διεκδικήσαμε ΜΑΖΙ και τα πετύχαμε ΜΑΖΙ.

Κι όλα αυτά είναι ένα δείγμα του πως πρέπει να αντιμετωπίζει ένας δήμαρχος το ρόλο του. Την προηγούμενη τετραετία μέσα από τις επαφές και τη σκληρή δουλειά, ήρθαν στην Αγία Παρασκευή € 16.000.000,00 αλλά κατηγορήθηκα ότι περνάω όλο το χρόνο μου στο κινητό και σε δημόσιες σχέσεις. Αλήθεια, πόσα χρήματα κατάφερε να εξασφαλίσει η πόλη μας το τελευταίο εξάμηνο έστω και αναλογικά λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης;

Δήμαρχος σημαίνει διεκδικητής. Σημαίνει τρέξιμο όλη την ημέρα. Σημαίνει προσπάθεια και όχι παραίτηση. Μια παραίτηση την οποία ζούμε όλοι έξι μήνες καθημερινά. Θα επανέλθω όμως σύντομα και για αυτό.

Συνεχίζουμε ΜΑΖΙ!


ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή