21 Ιουλίου 2011

Β. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ανησυχητικά φαινόμενα διαχείρισης στο Δήμο μας

Επτά μήνες τώρα ακούμε διαρκώς αόριστες καταγγελίες για κακοδιαχείριση και διαφθορά της διοίκησής μας. Χαρακτηριστική η φράση του δημάρχου "κάθε συρτάρι και διαφθορά".
Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει και το πρώτο χειροπιαστό δείγμα κακοδιαχείρησης που έφερε ο δήμαρχος στη δημοσιότητα ακολουθώντας παράλληλα το δρόμο της δικαιοσύνης αφορά τη δική του παράταξη και μάλιστα στενό του στέλεχος και συνεργάτη!
Η δημοτική αρχή στην αρχική της ανακοίνωση αναφέρει "Τα θέματα ηθικής και διαφάνειας καθώς και η διαχείριση του δημοσίου χρήματος για την παράταξή μας είναι μη διαπραγματεύσιμα" που σημαίνει πως ο πρώην πρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. παραβίασε αυτές τις αρχές.
Οφείλει όμως ο κος δήμαρχος να παραδεχθεί ότι η διαδικασία που έχει επιλέξει, να κρατάει και να μεταφέρει δεξιά κι αριστερά τα χρήματα ο πρόεδρος αντί η μισθοδοσία να λαμβάνει χώρα μέσω τραπεζών όπως γινόταν τόσα χρόνια, αποδεικνύεται διάτρυτη και έκθετη στις όποιες προσωπικές λάθος επιλογές ή παραλείψεις του καθενός.
Ακούσαμε ακόμη με έκπληξη το δήμαρχο στον απολογισμό να αποκαλύπτει δημόσια τους λόγους που οδήγησαν τον κο Αλεξόπουλο στην ανεξαρτητοποίησή του εξηγώντας πως αυτό συνέβη όταν ο δήμαρχος αρνήθηκε αψηφώντας το νόμο να παρατείνει τη σύμβαση της συζύγου του κου Αλεξόπουλου στα Δημοτικά Ιατρεία.
Κι αναρωτιέται κανείς, η πολιτική ζωή ενός μεγάλου δήμου όπως ο δικός μας εξαρτάται από προσωπικές αδυναμίες και ανάγκες;
Σαφώς ο κος δήμαρχος διαχειρίστηκε όπως αυτός θεωρούσε σωστά τις δύο περιπτώσεις. Διατηρεί όμως στο ακέραιο την ευθύνη της επιλογής τους ως πρόσωπα για να πλαισιώσουν τόσο το ψηφοδέλτιό του όσο και τη νέα δημοτική αρχή.
Συνιστούμε λοιπόν στη νέα διοίκηση να σταματήσει επιτέλους τη φιλολογία των αδιάφθορων και της καταγγελίας των πάντων καθώς τα δύο πρώτα δείγματα είτε κάνουμε λόγο για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια είτε για εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών προέρχονται από τα σπλάχνα της.

Βασίλης Γιαννακόπουλος
ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή
πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής