28 Ιουλίου 2011

Με μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής

Ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε , την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011,με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και με εντυπωσιακή σε πλήθος συμμετοχή κόσμου.
Στην Ιερά Λειτουργία και στην περιφορά της εικόνας της Αγίας παρευρέθησαν ο Θεοφιλέστατος Χριστοφόρος, ο Πανοσιολογιότατος Διονύσιος Κατερίνας, το Ιερατείο των Ιερών Ναών του Δήμου μας και γειτονικών Δήμων , ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Κ. Μανιάτης ,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , οι επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι ,εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και μεγάλο πλήθος κόσμου.
Στη σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Χριστοφόρος ανέλυσε τον βίο της Αγίας και τον ιδιαίτερο συμβολισμό του μαρτυρικού θανάτου της.
Το πέρας της περιφοράς ακολούθησε εκδήλωση – συναυλία στην πλατεία Κοντοπεύκου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» όπου η σπουδαία καλλιτέχνης κα .Γιώτα Βέη ερμήνευσε μοναδικά με την σπάνια φωνή της και με τη συνοδεία του συγκροτήματος της μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών .
Με τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής ,με φαγητό και ποτό που προσέφερε ο Δήμος, ο κόσμος χόρεψε με κέφι και διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αποδεικνύοντας με την αθρόα συμμετοχή του ότι ανταποκρίθηκε με θέρμη στην πρόσκληση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και του Δημοτικού Συμβουλίου για τον εορτασμό της Πολιούχου μας ,δίνοντας ένα μήνυμα γιορτής και χαράς στη γειτονιά του Κοντοπεύκου και σε ολόκληρη την πόλη μας.