28 Ιουλίου 2011

ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. Φ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΠΕΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο
«Λήψη απόφασης σχετικά με πινακίδες –ταμπέλες των καταστημάτων της πόλης μας»

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σας καταθέτω το σχέδιο του προτεινομένου από εμένα προς το σώμα για ψήφιση ως Κανονισμού Προβολής Ιδεών και Υπαίθριας Διαφήμισης και σας ενημερώνω ότι
1)Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ότι πρέπει να δοθεί ως οφείλουμε σε δημόσια διαβούλευση και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες αλλαγές εάν και εφόσον φυσικά ψηφιστεί από το σώμα καθώς και αν τυχόν προκύψουν αλλαγές ..Για την δικαιότερη και πιο σωστή εργασία για τα θέματα διαβούλευσης σας προτείνω να απαρτίζεται μια μίνι επιτροπή Διαβούλευσης από τρεις 3 δημοτικούς συμβούλους καθώς και την συμμέτοχη και γενικότερα την συνδρομή βοήθειας από τον σύλλογο της ΕΝΕΒΑΠ…Η επιτροπή καταργείται μετά την διαβούλευση και την κατάθεση του κανονισμού προς ψήφιση εις το δημοτικό συμβούλιο ..
2) Ο Χρόνος διαβούλευσης να μην ξεπερνά τις (τριάντα)30 ημέρες .
3)Να δοθεί αναστολή της απόφασης του Δημάρχου που λήγει την 31/7/2011 σχετικά με την αποξήλωση όλων των ταμπελών-πινακίδων από την πόλη μας μέχρι την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης του Κανονισμού Προβολής Ιδεών και Υπαίθριας Διαφήμισης.
4)Όσα τυχόν πρόστιμα έχουν προκύψει λόγο μη σωστή ερμηνείας της απόφασης του Δήμαρχου η κατά την διάρκεια της μη σωστής ενημέρωσης σχετικά από την απόφαση του Δήμαρχου Βασίλη Ζορμπά σχετικά θεωρούνται ως άκυρα μέχρι και την λήξη της διαβούλευσης (εφόσον εάν υπάρχουν )για αυτό ζήτω να ακυρωθούν και να μην χρεωθούν στους καταστηματάρχες της πόλης μας.. Σε περίπτωση που κάποιοι έχουν πληρώσει λόγο μη σωστής ερμηνείας όπως προείπα της αποφάσεως του Δήμαρχου να τους επιστραφούν τα χρήματα.
5)Οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ανεξάρτητοι έχουν δικαίωμα να προτείνουν στην επιτροπή άρθρα που κατά την γνώμη τους θέλουν αλλαγή καθώς και παραγράφους άρθρων ..Η διαβούλευση είναι δημοκρατική και ανοιχτή για όλους. Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα πρέπει να είναι υποχρεωτική..
6)Η δημοτική επιτροπή η οποία είναι υποχρεωμένη μέσα σε (τριάντα) 30 ημέρες να έχει έτοιμο τον κανονισμό ώστε να τεθεί θέμα από τον Δήμαρχο ενώπιων όλου του σώματος ώστε να ψηφιστεί κανονισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
7)Ψηφίζετε όπως έχει με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.
8)Να σταλεί προς ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης εάν και εφόσον εγκριθεί..

Υ.Γ
Επειδή την πρόταση την έχουν υπογράψει άλλοι (έντεκα)11 δημοτικοί σύμβουλοι για το θέμα της πέμπτης 28/7/2011 σχετικά με την «λήψη Απόφασης για τις πινακίδες-ταμπέλες των καταστημάτων της πόλης μας» θεωρώ σωστό να τροποποιήσουμε οποία από τις προτάσεις μου θεωρούν μη ορθή ..

Φώτης Αλεξόπουλος