15 Ιουλίου 2011

Ο ΤΖΑΚ, Η ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ....

Ακούσαμε λοιπόν τα παραμύθια που μας διάβασαν οι μεν και οι δε και σαν καλοί πολίτες μπορούμε να γείρουμε στο πλάι και να κοιμηθούμε ήσυχοι.
(χειροκρότημα)

Μα καλά ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;
Ωραίο το παραμύθι αλλά παρουσιάζει κενά.
Από τη μια ο κύριος Δήμαρχος χωρίς να μας πει αν ζήτησε πρωτίστως από τον κ. Μουστόγιαννη τα χρήματα και αν εκείνος αρνήθηκε να τα δώσει ή απλά αδιαφόρησε, ανακοινώνει ότι του στέλνει εξώδικο και εμμέσως πλην σαφώς τον χρήζει καταχραστή και κοινώς κλέφτη. Στη συνέχεια ακολουθεί η ανακοίνωση για την μήνυση. Επίσης στο δημοτικό συμβούλιο στις 11-7-11 (http://agparaskevi.blogspot.com/2011/07/11-7-11.html) μιλάει μεν για "διαχείριση δημοσίου χρήματος" αλλά δεν εννοεί "δημόσιο χρήμα" !!!

Από την άλλη ο κ. Μουστόγιαννης εισπράττει κάποια χρήματα του Δήμου, προφανώς του ζητήθηκε να τα δώσει μέσω εξωδίκου, που όλοι γνωρίζουμε ότι παραδίδεται στο άτομο που αφορά, εκείνος δεν δίνει καμιά σημασία και αφού το όνομα του δυσφημείται σε όλο τον τοπικό γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, αυτός κάνει μια απλή δήλωση ότι αν ήθελε να τον βρει ο Δήμαρχος ήξερε που είναι το γραφείο του!!! Αντί να γίνει έξαλλος που τον κατηγορούν ότι κρατά παράνομα χρήματα που δεν του ανήκουν, να κινήσει γη και ουρανό, να φωνάξει ότι αδίκως κατηγορείται, τη μια λέει ότι έλλειπε και την άλλη ότι ήταν στο γραφείο του!

Έτσι έμεις οι δύστυχοι πολίτες πρέπει να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο ποιητής.

Σενάριο πρώτο λοιπον: Ο κ. Δήμαρχος θέλοντας να προλάβει τους αντιπάλους του, σταυρώνει τον δημοτικό του σύμβουλο ώστε να εδραιώσει τις δηλώσεις του για διαφάνεια.

Σενάριο δεύτερο: Ο κ. Μουστόγιαννης πιθανόν από αφέλεια αφήνεται να εκτεθεί και ίσως κρατάει κάποιο γερό χαρτί για αργότερα.

Σενάριο τρίτο: Το γεγονός ήταν η αφορμή και όχι η αιτία για να διωχθεί ο κ. Μουστόγιαννης μιας και από την αρχή υπήρχαν παρατράγουδα αφού ο κ. Δήμαρχος δεν τον είχε βάλει στο δημοτικό σχήμα.

Σενάριο τέταρτο:Κύριοι, την φασολιά μπορεί να την ανέβετε αλλά στην κορυφή υπάρχει ο γίγαντας, γι' αυτό στρωθείται στη δουλειά και πλησιάστε το λαό αυτής της πόλης, δείτε τα πραγματικά του προβλήματα και αφήστε τα μεγάλα λόγια και το κόλημα που έχετε σε δυο-τρία θέματα, αυτά τα εμπεδόσαμε.


Ας πάμε παρακάτω να δούμε καμιά άσπρη μέρα. Και όσο αφορά το δημόσιο χρήμα αφήστε τις γιορτές και τα πανηγύρια και δαπανήστε το εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη.