13 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ

Προς:
Αξιότιμο Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κον Βασίλειο Ζορμπά.

Κοινοποίηση:
1. Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων


Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Στo πλαίσιο της συνεχούς επικοινωνίας που έχουμε τόσο με εσάς όσο και με τους κατοίκους της συνοικίας μας θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για μια απόφασή σας η οποία πλήττει την καθημερινότητά μας και κυρίως την οικολογική μας συνείδηση.
Ο Σύλλογος μας ήδη από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου προσπαθεί να βοηθήσει την δημοτική αρχή και του υπαλλήλους της για την καταγραφή των οικοπέδων αυτών που έχουν γεμίσει με ξερά χόρτα και πρέπει άμεσα να καθαριστούν. Ένα από αυτά τα οικόπεδα ήταν και αυτό της γωνίας επί των οδών Πελοποννήσου και Αγ. Λαύρας στη Ν. Ζωή. Το συγκεκριμένο αυτόν χώρο το γνωρίζαμε οι κάτοικοι της περιοχής ως ένα χώρο δεσμευμένο από τον Δήμο μας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως μια μικρή πλατεία (η οποία και λείπει από την γειτονιά)! Δυστυχώς όμως, και πριν σας κοινοποιήσουμε το ανάλογο έγγραφο για την καθαριότητά του ανακαλύψαμε ότι το συγκεκριμένο χώρο με απόφασή του ο Δήμος αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει και να τον παραχωρήσει σε ιδιώτη με τις γνωστές πλέον σε όλους μας συνέπειες!!!
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια το προάστιό μας όπου έχουν ελαχιστοποιηθεί οι ελεύθεροι χώροι δεν νομίζουμε ότι έχουμε πλέον την πολυτέλεια να παραχωρούμε σε ιδιώτη έναν εκμεταλλεύσιμο-προς τους κατοίκους της περιοχής- χώρο.
Γνωρίζουμε ότι το θέμα αυτό αποχάλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία διευθέτηση. Για τον λόγο αυτό θα σας παρακαλούσαμε για την άμεση ανταπόκρισή σας ώστε και ο Σύλλογός μας αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής να ενημερωθούν για το σκεπτικό της απόφασής σας και να συνεδριάσουν ώστε να πράξουν τα αναγκαία για την υπεράσπιση του ελεύθερου – αν υφίσταται- αυτού χώρου.

Σας ευχαριστούμε

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού



Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Βασίλειος Σαββίδης Αναστάσιος Μίχας