4 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 30/9/11 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ-ΤΑΜΠΕΛΕΣ

Αναστολή αφαίρεσης παράνομων πινακίδων και ταμπελών καταστημάτων έως και 30/9/2011.

Κατόπιν αιτήματος Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης και της Ένωσης Εμποροβιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) ,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Β. Ζορμπάς εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής ,κατά τη συνεδρίαση του της 28ης Ιουλίου 2011,την αναστολή της αφαίρεσης παράνομων πινακίδων και ταμπελών καταστημάτων μέχρι 30/9/2011.Η πρόταση του Δημάρχου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο επιθυμούν να εφαρμόσουν το πνεύμα του νόμου, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι, επειδή το θέμα των παράνομων πινακίδων και ταμπελών έχει παραμείνει άλυτο εδώ και χρόνια ταλαιπωρώντας τους δημότες μας, σε πρώτη φάση και μετά την εκπνοή της προαναφερθείσας προθεσμίας αναστολής ,θα αφαιρεθούν όλες οι πινακίδες από τα πεζοδρόμια-οικοδομική γραμμή, είτε βρίσκονται πάνω σε αυτά, είτε είναι κρεμασμένα πάνω από αυτά.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν επιθυμούν την επιβολή προστίμων παρά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με το νόμο. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο από τη Νέα Δημοτική Αρχή.
Τα πρόστιμά που εκκρεμούν είχαν επιβληθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είναι ήδη καταγεγραμμένα και βεβαιωμένα στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου
Ευνόητο είναι ότι μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας αναστολής (30/9/2011) δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα στους καταστηματάρχες.
Τέλος , στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011, θα συγκροτηθεί Επιτροπή αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους ,εκπροσώπους Δημοτικών Παρατάξεων, αρχιτέκτονα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και εκπρόσωπο της Ένωσης Εμποροβιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ), με στόχο την ενδελεχή μελέτη του θέματος και τη λήψη αποφάσεων για τις επόμενες σχετικές ενέργειες.