ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

31 Αυγούστου 2011

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Πολλά τα νέα σήμερα από τον Δήμο μας και το σημαντικότερο είναι ότι τελικά θα γίνει ο πολυπόθητος έλεγχος της πρώην ΚΟΙΠΕΔΑΠ, μετά από τόση φασαρία και διενέξεις για το θέμα. Συγκεκριμένα δόθηκε έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να γίνει έλεγχος της χρηματικής διαχείρισης της Δημ. Επιχείρησης.
Αναλυτικότερα:

Ξεκινά ο πλήρης έλεγχος των πεπραγμένων της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς έχει πολλές φορές και σε κάθε ευκαιρία τονίσει ότι η στάση του ιδίου και της νέας Δημοτικής Αρχής σε θέματα διαφάνειας και νομιμότητας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη.

Με Δελτία Τύπου που εκδόθηκαν από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής ,την 1η Ιουνίου 2011,με τίτλο «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ- ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π (πρώην ΔΗΠΕΑΠ)» και την 1η Ιουλίου 2011, με τίτλο «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙ.ΠΕ.Δ.Α.Π», είχαμε ενημερώσει τους δημότες της πόλης μας για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει για τον έλεγχο των πεπραγμένων της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π. και είναι οι εξής:
 Κατατέθηκε τον Φεβρουάριο 2011,στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, μηνυτήρια αναφορά για την καταστροφή των αρχείων με τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης(καμένος σκληρός δίσκος) και την εξαφάνιση των back-ups.
 Ανατέθηκε σε Οικονομικό Φοροτεχνικό Σύμβουλο, η ολοκλήρωση των λογιστικών εργασιών της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π για την οικονομική χρήση του 2010, ο οποίος προχώρησε- μέσα σε δύο μόλις εργάσιμες ημέρες από την ανάθεση- στην καταγγελία της σύμβασης του με την ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π και στη μη αποδοχή ανάθεσης λογιστικών υπηρεσιών, καταγγέλλοντας, με σχετική έκθεσή του, «ελλιπή στοιχεία που καθιστούν αδύνατη την έκδοση Ισολογισμού και λοιπών λογιστικών καταστάσεων και φορολογικών δηλώσεων για την οικονομική χρήση του 2010.»
 Βάσει της παραπάνω έκθεσης του προαναφερθέντος Οικονομικού Φοροτεχνικού Συμβούλου, κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούνιο 2011, δεύτερη μηνυτήρια αναφορά και ζητήθηκε να προχωρήσει στις κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες (συσχέτιση των δύο δικογραφιών και ανάθεση της υπόθεσης στον Εισαγγελέα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος).
Ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία και διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση.

 Παράλληλα κοινοποιήθηκαν οι μηνυτήριες αναφορές στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή και στο ΣΔΟΕ για τις δικές τους νόμιμες ενέργειες και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, κατά τα νομίμως προβλεπόμενα
 Μετά από συνεννόηση με το Ελεγκτικό Συνέδριο και με σκοπό την κατά το δυνατόν αμεσότερη εξαγωγή των αποτελεσμάτων, ο διαχειριστικός έλεγχος θα καλύπτει τις οικονομικές χρήσεις 2009 και 2010 με δεδομένο ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα επεκτείνει τον έλεγχο και σε προγενέστερες οικονομικές χρήσεις εάν αυτό κριθεί, εκ των αποτελεσμάτων της έρευνας, απαραίτητο.
Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, μας κοινοποιήθηκε η έγγραφη απόφαση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις παρακάτω ενέργειες:
1)Τη διενέργεια κατασταλτικού ελέγχου της χρηματικής διαχείρισης :
α) του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το έτος 2010
β) του Οργανισμού Άθλησης του ως άνω Δήμου για το έτος 2010
γ)της Κοινωφελούς Κοινωνικής Επιχείρησης αυτού για τα έτη 2009 και 2010
δ)της Κοινωφελούς Πολιτιστικής Επιχείρησης αυτού για τα έτη 2009 και 2010.
2)Ο ανωτέρω έλεγχος θα διαρκέσει μέχρι 31/12/2011 και μετά το πέρας του θα συνταχθεί σχετική έκθεση.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Έγκριση πρόσληψης προσωπικού 80 ατόμων για τα Εργαστήρια Τέχνης και το Ωδείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) για την έγκριση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου διάρκειας μέχρι ένα έτος με φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα απασχοληθούν στα Εργαστήρια Τέχνης και στο Ωδείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος, με σχετικό έγγραφο του προς το ΑΣΕΠ, με ημερομηνία 23/8/2011, συναινεί και εγκρίνει την πρόσληψη.

Έτσι ,80 Δάσκαλοι και Καθηγητές διαφορετικών ειδικοτήτων (Ζωγραφικής, Γλυπτικής ,Χαρακτικής, Αρχιτεκτονικού Σχεδίου, Φωτογραφίας, Κοσμήματος, Ιστορίας της Τέχνης, Πιάνου,Drums, Βιολιού, Σαξόφωνου κλπ) Παιδαγωγοί-Εμψυχωτές, Σκηνοθέτες, Σχεδιαστές Κοσμήματος,Digital Artist, θα προσληφθούν άμεσα προκειμένου να αξιοποιηθούν για να συνεχίσουν τα Εργαστήρια Τέχνης και το Ωδείο να αποτελούν φυτώρια πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης.
Η επιλογή θα γίνει από ειδική επιτροπή με απόλυτα διαφανή, αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια βασισμένα σε παράγοντες επαγγελματικής εμπειρίας, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής συνεισφοράς, κύρους, εντοπιότητας κλπ.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π- Τηλ.210 600 2223

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ 48 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου:

Εγκρίθηκαν 48 επιπλέον θέσεις Νηπιαγωγών και Υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου μας για την πρόσληψη 48 επιπλέον Νηπιαγωγών και Υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων ( Διοικητικοί Υπάλληλοι, Μάγειρες , Καθαρίστριες κλπ ), προκειμένου να ενισχυθεί το δυναμικό των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής .

Επισημαίνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα στον οποίο όχι μόνο δεν έκλεισε κανένας παιδικός σταθμός και δεν μειώθηκε ο αριθμός των παιδιών , αλλά αντίθετα, ο αριθμός αυτός για την ερχόμενη σχολική χρονιά (σχολ. έτος 2011-2012) αυξήθηκε κατά 140 περίπου παιδιά.

Το γεγονός αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της τήρησης της προεκλογικής δέσμευσης και του λόγου τιμής του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, ότι σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και προσφοράς προς τους δημότες δεν θα γίνει καμία έκπτωση.

Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της πόλης μας στα πλαίσια μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας είναι πρωταρχικός στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά.

Σημειώνεται ότι το κόστος για τα 140 επιπλέον παιδιά που θα φιλοξενηθούν την ερχόμενη σχολική χρονιά στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας, ίσως υπερβεί τα 750.000 ευρώ.

Επειδή κάποιοι ίσως βιαστούν να αμφισβητήσουν η να εκφράσουν την απορία πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε τέτοια ποσά εν μέσω κρίσης, θα απαντήσουμε ξεκαθαρίζοντας ότι :

Τα καταφέρνουμε μέσα στην κρίση γιατί εφαρμόζουμε διαφανή και χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων και γιατί καθημερινά δίνουμε μάχες για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου μας, όπως άλλωστε είχαμε και προεκλογικά υποσχεθεί.

Τέλος ,μέσα στο Σεπτέμβριο 2011 ,ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς και η νέα Δημοτική Αρχή θα ενημερώσουν εκ νέου τους δημότες για το που ακριβώς βρίσκονται τα οικονομικά του Δήμου μας σήμερα, σε σύγκριση με το τι παραλάβαμε από την απελθούσα Δημοτική Αρχή.

Φ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Φώτης Αλεξόπουλος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Αγίας Παρασκευής


Θέμα « Συγχαρητήριο Μήνυμα «.

Εκφράζω Τα θερμά συγχαρητήρια μου σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Πόλης μας(Αγίας Παρασκευής)που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,καθως και ένα μεγάλο μπράβο στις οικογένειες τους που στήριξαν και θα στηρίζουν τα παιδιά τους σε όλες τις προσπάθειες για την επίτευξη των τελικών στόχων τους.
Μετά Τιμής
Φώτης Αλεξόπουλος

30 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

1. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους δημότες ότι στο Δήμο :

α. Προβλέπονται τέσσερεις (4) θέσεις Ηλεκτρολόγων Εγκαταστάσεων, κλάδου ΔΕ, ως μόνιμοι χωρίς να προβλέπεται η πρόσληψη προσωπικού της συγκεκριμένης ειδικότητας ως αορίστου χρόνου ή ορισμένου χρόνου.

β. Έναντι αυτών υπηρετούν τρείς (3) εκ των οποίων ένας δήλωσε παραίτηση και ένας είναι εκλεγμένο μέλος τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με συνέπεια να μην προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Δήμο από τετραετίας.
.
γ. Τυχόν ευθύνες για ολιγωρία σχετικά με το γεγονός ότι δεν εκδηλώθηκαν έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών θέσεων ή για την τροποποίηση του κανονισμού, ώστε να είναι δυνατή η πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου, εκτιμούμε ότι δεν είναι δίκαιο να καταλογισθούν στην παρούσα Διοίκηση.

2. Ο Δήμος με ένα (1) ηλεκτρολόγο είναι υποχρεωμένος να καλύψει :

α. Τριάντα πέντε σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

β. Εννέα (9) συγκροτήματα παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

γ. Τρία (3) δημοτικά ιατρεία

δ. Δύο ΚΑΠΗ

ε. Το Δημαρχείο.

στ. Εκατόν τριάντα (130) χιλιόμετρα περίπου δημοτικού οδικού δικτύου.

ζ. Είκοσι τρείς (23) πλατείες και παιδικές χαρές.

η. Πέντε (5) αθλητικούς χώρους.

θ. Τα εργαστήρια τέχνης όπου εκπαιδεύονται περίπου επτακόσια (700) παιδιά.

3. Τα προβλήματα αυξάνονται όταν ο μοναδικός ηλεκτρολόγος καλείται να παρέμβει τις μη εργάσιμες ώρες και ημέρες ή όταν απουσιάζει σε άδεια ή για λόγους ασθενείας.

4 Ο Δήμος για να αντιμετωπίσει τα παραπάνω προβλήματα:

α. Ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών την κατ΄ εξαίρεση έγκριση πρόσληψης ενός ηλεκτρολόγου εγκαταστάσεων ορισμένου χρόνου, χωρίς το αίτημά του να γίνει δεκτό.

β. Καταβάλει προσπάθειες εξασφάλισης ενός (1) Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάσεων, από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ευελπιστεί να ικανοποιηθεί το αίτημά του σύντομα, μέχρι την οριστική λύση η οποία θα δρομολογηθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με τον προγραμματισμό του 2012

5. Αναγνωρίζοντας και αποδεχόμενοι πλήρως τις υποχρεώσεις μας έναντι των δημοτών ζητούμε την κατανόησή σας και παρακαλούμε να συνεχίσετε να επικοινωνείτε με το ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κας Ε. Παπαδοπούλου (τηλ.213 2004 503 & 213 2004 534), για να αναφέρετε τα προβλήματα και θα προγραμματίζεται η αντιμετώπισή τους στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Το τελευταίο διάστημα πολλοί συνδημότες μας καλούν το Γραφείο Αντιδημάρχου Επικοινωνίας, Καθημερινότητας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη και παραπονούνται για έντονη δυσοσμία σε αρκετούς δρόμους της πόλης μας .

Η αιτία του παραπάνω προβλήματος είναι πιθανόν να βρίσκεται σε φθορές του δικτύου όμβριων της πόλης μας και για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου απευθύνθηκαν στην ΕΥΔΑΠ και πήραν τη διαβεβαίωση ότι , μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ,θα σταλούν ειδικά συνεργεία με ρομπότ για τον πλήρη έλεγχο του δικτύου.

Επιπλέον, υπάρχουν υπόνοιες μετά και από καταγγελία δημότη, ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες βυτίων αποκομιδής λυμάτων αντί να αδειάζουν τα λύματα στα σημεία που εκ του νόμου έχουν οριστεί, τα αδειάζουν στους αγωγούς όμβριων του οδικού δικτύου της πόλης μας !

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ζητά τη συνεργασία των δημοτών και τους καλεί να είναι σε επιφυλακή και οποτεδήποτε εντοπίσουν παρόμοια ενέργεια σε δρόμο της πόλης μας να επικοινωνούν με το Γραφείο Αντιδημάρχου Επικοινωνίας, Καθημερινότητας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, κας Ε. Παπαδοπούλου (τηλ.213 2004 503 και 213 2004 534) και να αναφέρουν την επωνυμία της επιχείρησης όπως αυτή αναγράφεται στο βυτίο και τα στοιχεία της πινακίδας του συγκεκριμένου βυτίου.

29 Αυγούστου 2011

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

Λάβαμε την εξής ενημέρωση από τον καλλιτ. διευθυντή των εργαστηρίων τέχνης κ. Κοζόκο:

Με αισιοδοξία για την φετινή πορεία των προγραμμάτων μας στα Εργαστήρια Τέχνης
έγινε σήμερα συνάντηση με τον Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής κ. Β.Ζορμπά
και το Προεδρείο του ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός - Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής) τον Νέο Οργανισμό στον οποίον ανήκουν πλέον τα Εργαστήρια Τέχνης.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος
η Αντιδήμαρχος κ.Ελευθερία Παπαδοπούλου
ο Πρόεδρος του ΠΟΑΔΑΠ κ.Βασίλης Σάρκουλας
ο Αντιπρόεδρος κ.Γιάννης Παύλου
η υπεύθυνη του ΠΑΟΔΑΠ για τα θέματα των Εργαστηρίων Τέχνης κ. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου
ο Καλλιτ. Διευθυντής των Εργαστ.Τέχνης κ.Τάκης Κοζόκος
η υπεύθυνη του Θεατρικού Τομέα των Εργαστ. κ.Μαρία Καλογεροπούλου

Μετά από την συνάντηση αυτή τα Εργαστήρια Τέχνης θα μπορέσουν από την επόμενη Δευτέρα 5-9-2011 να αρχίσουν εγγραφές για την νέα χρονιά.

Από 5 έως 15-9-2011 λοιπόν για τους παλαιούς μας μαθητές και σπουδαστές
(οι οποίοι πάντα έχουν προτεραιότητα) και από 16 έως τέλος για τους νέους σπουδαστές και μαθητές μας.

Προτεραιότητα φέτος για τους νέους σπουδαστές και μαθητές θα έχουν
1.οι Δημότες Αγίας Παρασκευής
2.οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής
3. οι ετεροδημότες

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Τα δίδακτρα παραμένουν τα ίδια και σας περιμένουμε.

27 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Α. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗ

Όπως μας ενημέρωσε ο κος Α. Μουστόγιαννης την Παρασκευή 26-8 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συναντήθηκε με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού ''Αγία Παρασκευή η πόλη μας'' καθώς και με εκπροσώπους των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ αλλά και της ΟΝΝΕΔ. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του κ. Μουστόγιαννη. Τα θέματα συζήτησης αφορούσαν την απαράδεκτη διαγραφή του αλλά και την επόμενη μέρα. Προηγήθηκε τοποθέτηση του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη ο οποίος απάντησε και σε ερωτήσεις.Ακούστηκαν απόψεις από όλους τους παρευρισκομένους.

23 Αυγούστου 2011

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Παρότι περίοδος διακοπών δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξει μια επικοινωνία με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, ο οποίος απάντησε σε μερικές εύκολες αλλά και σε δύσκολες ερωτήσεις.




Κε Μουστόγιαννη σας καλωσορίζω στην πρώτη συνέντευξη που γίνεται για το blog: Agia Paraskevi images (http://agparaskevi.blogspot.com/). Μέχρι τώρα κρατήσατε ένα χαμηλό προφίλ και χαίρομαι ιδιαίτερα που δεχθήκατε να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις.

---Για πολλούς από εμάς γίνατε γνωστός από τις δημοτικές εκλογές και έπειτα. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την μέχρι τώρα πορεία σας, ιδίως στο χώρο της πολιτικής;

- Εδώ και 26 χρόνια από τότε που γεννήθηκα μένω στην Αγία Παρασκευή μαζί με την οικογένεια μου. Η εμπειρία μου στα πολιτικά δρώμενα ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια όπου συμμετείχα στα 15μελή μαθητικά συμβούλια στο σχολείο έχοντας εκλεγεί δυο φορές στην θέση του Προέδρου. Είμαι ενεργό μέλος της ΝΔ από το 2000. Το 2005 μαζί με τον κ.Ζορμπά ιδρύσαμε την ανεξάρτητη παράταξη ΑΚΕΠ. Την επόμενη χρονιά ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές. Με βάση το νεαρό της ηλικίας μου,όντας 21 ετών αλλά και με τον πόλεμο που δέχτηκα λόγω της συμμετοχής μου στην παράταξη ΑΚΕΠ πήρα την 1η θέση στον συνδυασμό μου βοηθώντας τον κ.Ζορμπά να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος. Απο εκεί και πέρα το 2008 στις πρώτες εκλογές που διεξήχθησαν για την ανάδειξη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στην πόλη μας η υποψηφιότητα μου τιμήθηκε απο την νεολαία καθώς ήρθα 1ος σε σταυρούς. Σημειωτέον ότι πρότεινα για την θέση του Προέδρου γυναίκα,όπως και έγινε(πρόεδρος Ερμιόνη Καραχάλιου). Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη Προέδρου στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα είχα την τιμή να τοποθετηθώ από το γραφείο του κ. Σαμαρά υπεύθυνος εκλογικού αγώνα στην Αγία Παρασκευή.Το 2009 θέτω υποψηφιότητα για μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στην Αγία Παρασκευή όπου και εκλέγομαι μέλος θέση που κατέχω μέχρι σήμερα. Η πορεία μου στα πολιτικά κατά κάποιον τρόπο αναγεννήθηκε περισσότερο καθώς για 3 χρόνια δούλεψα στο πολιτικό γραφείο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της ΝΔ κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο(2006-2009) και για μια χρονιά στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ(2009-2010). Αν αναλογιστεί κανείς και την πολύ καλή θέση εκλογής στις τελευταίες εκλογές του 2010 η πορεία μου κρίνεται ικανοποιητική. Μια πορεία η οποία χαράσσεται βήμα-βήμα.

---Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήρθατε 3ος σε ψήφους με το συνδυασμό «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», πολύ καλή θέση για κάποιον νέο σε ηλικία υποψήφιο. Πιστεύετε ότι σας στήριξε η νεολαία της πόλης;

- Η νεολαία είναι το στήριγμα μου σε ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα στα κοινά της πόλης μου. Και αυτό διότι αναγνωρίζεται η διάθεση και η αγάπη που έχω για την πόλη μας. Νεολαίοι από όλους τους κομματικούς χώρους γιατί όπως έχω ξαναπεί στις τοπικές εκλογές πρέπει να αφήνουμε τις κομματικές ταυτότητες σπίτι μας. Η πολύ καλή θέση εκλογής μου, δείχνει επίσης ότι ο κόσμος μπορεί να στηριχτεί σε νέους ανθρώπους αναμφισβήτητα. Προσωπικά στο Δημοτικό Συμβούλιο θέλω να εκφράζω τη νεολαία με τις προτάσεις μου αλλά και τους προβληματισμούς. Μέχρι σήμερα δυστυχώς βλέπουμε από την Δημοτική Αρχή να απαξιώνεται το Τοπικό Συμβούλιο Νέων. Ούτε μια τυπική συνάντηση δεν έχει γίνει με τον Δήμαρχο ο οποίος όφειλε να πάρει την πρωτοβουλία. Στο κάτω κάτω η νεολαία έδωσε ώθηση στην παράταξη που διοικεί ώστε να εκλεγεί και αυτό φαίνεται και από την εκλογή 5 νεολαίων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη νέα εποχή που ακολουθεί η νέα γενιά θα παίξει σηματικό ρόλο στην πόλη μας.

---Στη συνέχεια αναλαμβάνετε πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ σε μια δύσκολη στιγμή για τον συγκεκριμένο οργανισμό. Πως βρήκατε την κατάσταση εκεί;


- Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο είναι από τις ιδιάζουσες περιπτώσεις της Δημοτικής Αρχής με πολλές ευθύνες και αρμοδιότητες καθώς με τη νέα μορφή του Καλλικράτη ενώνεται Αθλητισμός-Πολιτισμός. Η κατάσταση που βίωσα στην αρχή ήταν κατά κάποιον αναγνωριστική καθώς ζούσα ένα νέο εχγείρημα και προσπαθούσα να κάνω έναν προγραμματισμό. Οφείλω βεβαίως να πω ότι με βόηθησε στην παράδοση-παραλαβή ο πρώην Πρόεδρος του ΟΑΔΑΠ κ.Μυλωνάκης και σε ότι χρειάστηκα ήταν δίπλα μου. Το παράπονο μου είναι ότι σε ένα τόσο μεγάλο Νομικό Πρόσωπο ήμουν ολομόναχος με έλάχιστη βοήθεια στον πολιτισμό. Θέλω να ευχαριστήσω για πολλοστή φορά τους υπαλλήλους του ΠΑΟΔΑΠ που ελικρινά ήταν δίπλα μου συνεργαστήκαμε άψογα 4,5 μήνες. Δημιουργήσαμε μια οικογενειακή σχέση. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Αντίθετα η βοήθεια που είχα από τον Δήμαρχο ήταν ελάχιστη. Δεν ήμουν επαγγελματίας για να τα ξέρω όλα και όταν ζητούσα βοήθεια δεν έβλεπα ανταπόκριση. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ.Δήμαρχος δεν επισκέφτηκε ποτέ το γραφείο μου η τους υπαλλήλους του Οργανισμού από τον Μάρτιο που ανέλαβα μέχρι τον Ιούλιο. Η παρουσία μου εκεί χαρακτηρίζεται θετική καθώς κατόρθωσα να κάνω περικοπές στις εκδηλώσεις εκμεταλλεύοντας τις γνωριμίες μου και βρίσκοντας χορηγούς και καταφέρνοντας να μπει σε μια τροχιά ο Οργανισμός.

---Κε Μουστόγιαννη, πως ήταν οι σχέσεις σας με τον κο Ζορμπά;


-Οι σχέσεις μου με τον κ.Ζορμπά από τις εποχές της "ΑΚΕΠ" 'ήταν άψογες. Από την στιγμή που εξελέγην Δήμαρχος παρατήρησα μια άλλη συμπεριφορά όπως μαρτυρεί και ο κόσμος. ΄Οσον αφορά την σχέση μας Δήμαρχος-Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ σας εξήγησα ότι δεν είχα στήριξη με τα παραδείγματα που σας ανέλυσα παραπάνω.

---Σας ρωτώ, γιατί ξαφνικά από το πουθενά παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται ένα συμβάν με κατήγορο τον κο Δήμαρχο και αποδέκτη εσάς. Τι έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη;


- Κυρία Μαρκή όπως αναγνώσατε και στο εξώδικο μου αναλυτικά δέχθηκα μια επίθεση ανευ αιτίας. Το τι έγινε δεν μπορώ να το ξέρω και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα.

---Πώς εξηγείτε εσείς την στροφή του κου Ζορμπά απέναντί σας;

- Όπως σας είπα παρατηρείται μια στροφή στην συμπεριφορά του Δημάρχου από την στιγμή εκλογής του. Όσον αφορά απέναντι μου ρωτήστε τον ίδιο,δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ο καθένας.

---Σίγουρα ο δρόμος της πολιτικής είναι δύσκολος και απ' ότι φαίνεται εσείς περνάτε την πρώτη «λακκούβα». Από δω και στο εξής ποια είναι τα σχέδια σας για την πολιτική σας πορεία; Νοιώθετε ότι προχωράτε πιο δυνατός ή κάπου έχετε απογοητευτεί;

- Καμιά φορά η λακκούβα όμως οδηγεί σε πιο καθαρό και ευθύ δρόμο. Επειδή η τοπική κοινωνία,μας κρίνει όλους εγώ κ. Μαρκή βγαίνω πιο δυνατός από αυτόν τον εφιάλτη που έζησα. Προχωρώ πιο δυνατός γεμάτος ενέργεια και αισιοδοξία από τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που παίρνω καθημερινά από τον κόσμο. Στην νέα εποχή που ακολουθεί αναμένονται εξελίξεις και θα ενημερωθείτε σύντομα. Τώρα ξεκινάμε χωρίς καμία απογοήτευση αλλά με αντοχή και διάρκεια.

---Ακούγονται διάφορα για την δημιουργία νέου συνδυασμού με την στήριξη της Ν.Δ. και μάλιστα πληροφορήθηκα ότι ήσασταν διακοπές στο Ναύπλιο με την παρέα του κου Αντώνη Σαμαρά, αληθεύει;


- Δεν μπορώ να απαντήσω σε φήμες αλλά όπως σας είπα θα ενημερωθείτε σύντομα για τα σχέδια μου. Όντως βρισκόμουν στο Ναύπλιο για διακοπές όχι όμως με την παρέα του κου Σαμαρά,δεν ξέρω από που το συμπεράνατε αυτό. Με τον κ. Σαμαρά συναντήθηκα τελευταία φορά στο Ναύπλιο το Πάσχα.

---Κε Μουστόγιαννη, η οικονομική και η γενικότερη κατάσταση της χώρας μας είναι πολύ δύσκολη. Εσείς ως πολιτικός, πως βλέπετε τις κινήσεις που έγιναν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα;

-Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση του μνημονίου αλλά και των πολλών μέτρων απέτυχε. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς εχει παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση με επιχειρήματα. Χρειάζεται να τονιστεί η πίεση της ΝΔ για ανάγκη Ευρωομολόγου που ενώ έιχε απορριφτεί από την κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι η μόνη λύση.

---Η πόλη μας , κατά την άποψη σας, σε ποιο βαθμό έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και που θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα τη δεδομένη στιγμή;


- Η τοπική αυτοδιοίκηση πλήττεται από την οικονομική κρίση βαθύτατα καθώς η επιχορήγηση από το κράτος είναι μικρότερη σε σηματικό ποσοστό. Από εκεί και πέρα είναι στην κουλτούρα της παράταξης που διοικεί πως θα διαχειριστεί την κατάσταση. Βλέπουμε μια δημοτική αρχή χωρίς ουσιαστικό σχέδιο ενώ σε εξαγγελίες του Δημάρχου παρατηρείται στασιμότητα και αναφέρομαι σε Αγ. Ιωάννου,Κολυμβήριο,Αθλητικό Κέντρο Πευκάκια κλπ.

---Έχετε κάτι να πείτε στους συμπολίτες μας στην Αγία Παρασκευή, ιδίως σε αυτούς που δεν σας γνωρίζουν προσωπικά;

-Έχω να τους πω ότι θα τιμήσω την εντολή τους η οποία με έστειλε σε πολύ υψηλή θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των πολιτών. Ενώ σε αυτούς που δεν με γνωρίζουν είμαι απλός άνθρωπος και αν με γνωρίσουν θα το διαπιστώσουν. Είμαι στην διάθεση της πόλης για προσφορά με ανιδιοτέλεια και πολύ όρεξη. Πιστέψτε με στη νέα εποχή που έρχεται ο κόσμος θα μας μάθει καλύτερα.

Σας ευχαριστώ.
Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Κε Μουστόγιαννη σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε. Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε και σας εύχομαι ότι καλύτερο στη ζωή σας γενικότερα.
Λένα Μαρκή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΦΩΤΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Καθαριότητα ΣΤΟΠ !

Βρώμικοι Δρόμοι ΣΤΟΠ .

Παντού Σκουπίδια !

ΕΛΕΟΣ!

Στο έλεος του Θεού έχει περιέλθει η Αγία Παρασκευή στο θέμα της καθαριότητας. Καθημερινός εφιάλτης για τους κατοίκους είναι οι ακάθαρτοι δρόμοι καθώς και οι βρώμικοι κάδοι συγκέντρωσης σκουπιδιών οι οποίοι λόγο των υψηλών θερμοκρασιών αυτής της περιόδου δίνουν πράγματι σχεδόν σε όλες τις γειτονιές μια δυσάρεστη δυσοσμία και μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Έρχεται φθινόπωρο και ακόμα η Νέα Δημοτική Αρχή και η Αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Δαβαρη δεν έχει ασχοληθεί ούτε με το μέγα πρόβλημα του καθαρισμού των φρεατίων και έτσι σύντομα πάλι με τα πρώτα πρωτοβρόχια η Δερβενακίων καθώς και άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες της Πόλης μας θα γίνονται ποτάμια.

Κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες δεν καθαρίστηκαν καν ούτε τα οικόπεδα υψηλού κινδύνου πάρα τις εκκλήσεις μας ακόμη και με έγγραφα προς τον Δήμο και φυσικά την Αρμοδία Αντιδήμαρχο..

Όπως λέει και ο Λαός αλλά και η Λαϊκή παροιμία μας «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»

Φώτης Αλεξόπουλος Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

22 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ;

Μάλλον μάγισσες και χαρτορίχτρες θα δώσουν τη λύση σε φλέγοντα θέματα του Δήμου μας. Οι καθηγητές όλο πληρώνονται και όλο απλήρωτοι είναι. Τελικά και ο γυαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚοιΠΕΔΑΠ
(Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σχετικά με την επιστολή Κοζόκου και τους απλήρωτους μισθούς)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για μία ακόμα φορά θέλουμε να ανακοινώσουμε, ελπίζοντας ότι θα γίνει αντιληπτό από όλους τους καλοπροαίρετους ενδιαφερόμενους σχετικά με τις πληρωμές εργαζομένων και καθηγητών στα Εργαστήρια Τέχνης (ΚοιΠΕΔΑΠ) και την λειτουργία τους για την επόμενη περίοδο:
1. Η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς με προσωπική του παρέμβαση εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ.
2. Έγινε αναμόρφωση προϋπολογισμού και δέσμευση ποσού 80.000 ευρώ για την εξόφληση των ενταλμάτων πληρωμής που άμεσα στάλθηκαν στον επίτροπο.
3. Δυστυχώς η δαπάνη αυτή δεν εγκρίθηκε για το λόγο ότι η επιχείρηση λύθηκε στις 16/6/2011 βάσει του Φ.Ε.Κ. το οποίο κοινοποιήθηκε στο Δήμο στις 14/7/2011 και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκε εκκαθαριστής – ορκωτός λογιστής. Αυτό σημαίνει ότι η Επιχείρηση (Εργαστήρια Τέχνης) δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει εισπράξεις από Δημόσιο Φορέα.
Το μήνυμα προς όλους είναι ότι οι νόμιμες υποχρεώσεις των Εργαστηρίων Τέχνης και Ωδείου μεταβιβάζονται και εξοφλούνται από το Δήμο μας. Για τους 10 εργαζόμενους εξασφαλίστηκε το εργασιακό τους καθεστώς με τη μεταφορά τους από την Επιχείρηση στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αγίας Παρασκευής ΠΑΟΔΑΠ.
Όσον άφορα τη λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει και ζητά με ενέργειες της την «πολυπόθητη» έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών πρόσληψης 80 καθηγητών.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημ. Δημ/ση: 18/8/2011
------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εμείς οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης δεν μπορούμε πλέον να καταλάβουμε τι γίνεται με τα Εργαστήρια Τέχνης
καθώς και με την εξόφληση των δεδουλευμένων της προηγούμενης χρονιάς.
Εξακολουθούμε να είμαστε απλήρωτοι από τον προηγούμενο Φεβρουάριο.
Σε έναν μήνα από τώρα ξεκινούν τα μαθήματα.Όλες τις άλλες χρονιές αυτή την περίοδο είχαν γίνει οι προσλήψεις
και είχαν ετοιμαστεί τα διαφημιστικά μας για τα σχολεία του Δήμου μας.
Τελικά θα μας εξηγήσει ο Δήμος γιατί επιλεκτικά τα Εργαστήρια Τέχνης έμειναν σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση.
Από ότι γνωρίζω το Ωδείο πχ που ανήκε και αυτό στην ΚοιΠΕΔΑΠ δεν έχει την ίδια μεταχείριση και οι καθηγητές του δεν είναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο
.Γιατί εμείς λοιπόν? Έχει αναρωτηθεί ο Δήμος πόσοι από τους εργαζόμενους και τους καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης θα θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία
με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής κάτω από αυτές τις συνθήκες.?
Θα δώσουν λόγο άραγε κάποιοι υπεύθυνοι για αυτή την άδικη ταλαιπωρία μας?
Σας θυμίζω για άλλη μια φορά ότι η μισθοδοσία των καθηγητών είναι εξασφαλισμένη από τις συνδρομές των σπουδαστών μας
και τα χρήματα έχουν κατατεθεί κανονικά στα ταμεία του Δήμου
.Όλα τα άλλα δεν είναι θέμα καλής προαίρεσης αλλά αποτελέσματος.

Τάκης Κοζόκος

19 Αυγούστου 2011

Η Ν.Δ. ψηφίζει ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗ;;;

Αν και είχα σκοπό Αυγουστιάτικα να σας αφήσω στην ησυχία σας και στις διακοπές σας, τα γεγονότα δεν το επιτρέπουν.
Θα γυρίσω πίσω στο θέμα με τον κ. Μουστόγιαννη -μη νομίζετε ότι το ξέχασα - και θα στείλω το μυαλό σε άλλο μονοπάτι. Θυμάστε τις σκέψεις και τα σενάρια προηγούμενων αναρτήσεων; (http://agparaskevi.blogspot.com/2011/07/blog-post_484.html και http://agparaskevi.blogspot.com/2011/07/blog-post_31.html ), τι γίνεται αν δεν ισχύει κάτι από αυτά αλλά μας ξέφυγε μια λεπτομέρεια; Κάτι που όλοι αναφέραμε αλλά δεν του δώσαμε την δέουσα προσοχή;
Για να καταλάβετε τι εννοώ πρέπει να θυμηθείτε την ανοικτή συνέλευση και την δήλωση του κου Μουστόγιαννη για τις υπογραφές στήριξης που έχει. Και λέω τώρα εγώ: υπογραφές γιατί; μήπως για δημιουργία νέας ομάδας - παράταξης στα πολιτικά δεδομένα του Δήμου μας;
Και γιατί όχι; ο κος Μουστόγιαννης έχει όλα τα πλεονεκτήματα, είναι νέος, είναι μέσα από την Νέα Δημοκρατία με φιλίες με τον Π. Παναγιωτόπουλο και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα εθεάθη πρόσφατα στα σοκάκια του Ναυπλίου στην παρέα του κου Σαμαρά έχοντας μεγάλη άνεση (τυχαίο; δεν νομίζω). Ακούγεται μάλιστα ότι τον στηρίζουν κι άλλοι βουλευτές καθώς και Οννεδίτες. Φαίνεται λοιπόν ότι η Ν.Δ. δεν τον εγκαταλείπει!

Λέτε αυτό να φοβήθηκε ο νυν Δήμαρχος και κίνησε μες τα μεσάνυχτα να τον διαγράψει και να τον κατηγορήσει για υπεξαίρεση Δημοσίου χρήματος; Σε όλους φάνηκε περίεργη η όλη κίνηση και το περιστατικό όπως εξελίχθηκε!
Μήπως θέλησε να ανακόψει αυτή την πορεία του κ. Μουστόγιαννη ρίχνοντας λάσπη; Γιατί αν το σκεφτούμε καλά δεν αποδεικνύεται ότι ο κ. Μουστόγιαννης έκανε κάτι κακό και αν συνεχίσει με την μήνυση σίγουρα θα δικαιωθεί. Και τότε ποιος θα είναι αυτός που δεν θα τον στηρίξει σε επερχόμενες εκλογές;

Μην ξεχνάμε ότι ο κος Ζορμπάς ήταν αυτός που αποκόπηκε από την παράταξη του Αντώνη Σιδέρη και δημιούργησε άλλο συνδυασμό μέχρι που στις τελευταίες εκλογές πήρε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Ισως τώρα να κινδυνεύει να το χάσει από κάποιον πιο νέο και αυτό οδηγεί σε λάθος(;) κινήσεις.
Πολύ θα' θέλαμε ένα σχόλιο πάνω στο θέμα από τον ίδιο τον κ. Μουστόγιαννη ο οποίος, πέραν του εξωδίκου που δημοσιοποίησε, ήταν φειδωλός στις ανακοινώσεις του. Αλλά και από τον κο Δήμαρχο, δίνοντας κάποιες διευκρινήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί από τον έντυπο & τον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και τους απλούς πολίτες.
Ελπίζω να μην μας αφήσουν σε αγωνία το υπόλοιπο των διακοπών μας.

12 Αυγούστου 2011

ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Τη διατήρηση 70 αυτοτελών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που ανήκουν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας τη δραστηριότητά τους, το εξειδικευμένο αντικείμενό τους, τη μακροχρόνια απόδοση έργου και την γενικότερη καταξίωση της προσφοράς τους.
Μέσα σε αυτά είναι και η
20. «Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής-Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος» του Δήμου Αγίας Παρασκευής

10 Αυγούστου 2011

Απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο στα Εργαστήρια Τέχνης

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά ο Δήμος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα χρήματά μας.
Άλλα, νέα κωλύματα αυτή την φορά παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα είχαν τακτοποιηθεί.
(Σας θυμίζω ότι τα χρήματα τις μισθοδοσίας μας προκαταβάλλονται από τις συνδρομές των σπουδαστών μας και έχουν κανονικά κατατεθεί στα ταμεία του Δήμου.)
Οι πληρωμές μας αναβάλλονται προς το παρόν.
Άκυρη λοιπόν η ανακοίνωση: ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ημ. Δημ/σης: 13/7/2011 ΑΝΟΙΞΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!.....
Τίποτα επίσης δεν έχει γίνει για προσλήψεις Καλλιτεχνικού Διευθυντή και Δασκάλων καθώς επίσης και για την υλοποίηση αποφάσεων του ΔΣ της 11-7-2011 που αφορούν λειτουργικές μας ανάγκες προκειμένου να ανοίξουμε τον Οκτώβριο.
Γενικά, απογοήτευση από τους δασκάλους και τους σπουδαστές των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου μας για το μέλλον των Εργαστηρίων Τέχνης.

Τα Εργαστήρια Τέχνης έκλεισαν φέτος τα 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και συγκέντρωναν έως τώρα 700-800 σπουδαστές ετησίως. Τα Εργαστήρια Τέχνης χαρακτήρισαν με την παρουσία τους την πολιτιστική εικόνα του Δήμου μας ως Δήμου ο οποίος ενδιαφέρεται και προάγει τον Πολιτισμό.
http://www.dipeap.org/

Τάκης Κοζόκος – γλύπτης
Καλλιτ. Διευθ. Εργαστηρίων Τέχνης Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Επικ. Καθηγ. Δ.Π.Θ.

5 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προχωρά στην ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού, με στόχο την προώθηση και τον συντονισμό των εθελοντικών δράσεων στο Δήμο και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη συμμετοχή τους σε πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υπήρξε, από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της Νέας Δημοτικής Αρχής, ένθερμος θιασώτης της ιδέας του εθελοντισμού.
Υποστήριξε έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην στράτευση των πολιτών για το κοινό καλό, στην τοποθέτηση του «εμείς» πάνω από το «εγώ» και στην θυσία της ιδιοτέλειας και του στενού ατομικού συμφέροντος στο βωμό ανιδιοτελών κοινωνικών επιδιώξεων.
Αποτελεί πάγια πεποίθηση του Δημάρχου ότι, με δεδομένο το κλίμα απαισιοδοξίας και ανασφάλειας σε μια δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η Ελληνική κοινωνία, ο ενεργός και αλληλέγγυος πολίτης , είναι ο πολίτης που μπορεί να επαναφέρει την ελπίδα ,την αισιοδοξία και την προοπτική και να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή.
Είναι ο πολίτης που διαμορφώνει με την ενεργό συμμετοχή του τις συνθήκες της ζωής του και δεν τις παρακολουθεί σαν απλός θεατής.
Αυτούς τους πολίτες καλεί να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή, στελεχώνοντας τις Εθελοντικές Ομάδες του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αγίου Παρασκευής.
Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής, θα δραστηριοποιείται, μέσω των Εθελοντικών Ομάδων του, σε τομείς κοινωνικής δράσης όπως:
-Τομέας Περιβάλλοντος και Εκτάκτων Αναγκών
-Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας,
-Τομέας Νέας Γενιάς,
-Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού
-Τομέας Περιβάλλοντος για προσφορά εθελοντικής εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι ομάδες του σώματος εθελοντών θα συνεργάζονται με τους καθ΄ύλην αρμόδιους φορείς του Δήμου και θα εκπαιδεύονται για το ρόλο που θα τους ανατεθεί.
Μέλη των Εθελοντικών Ομάδων μπορούν να είναι όσοι κάτοικοι και δημότες το επιθυμούν.
Για το σκοπό αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, μεμονωμένα άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, οικονομικής κατάστασης ή μορφωτικού επιπέδου, αλλά και σύλλογοι, σωματεία, ενώσεις, ομάδες πολιτών να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή, συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση συμμετοχής και επιλέγοντας τις δράσεις στις οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν.
Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας& Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού& Απορρόφησης Πόρων κ. Ν. Κωβαίου-Ντούσκου, Μεσογείων 415-417,2ος όροφος,τηλ.213 2004 588 και 213 2004 575.

4 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 30/9/11 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ-ΤΑΜΠΕΛΕΣ

Αναστολή αφαίρεσης παράνομων πινακίδων και ταμπελών καταστημάτων έως και 30/9/2011.

Κατόπιν αιτήματος Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης και της Ένωσης Εμποροβιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) ,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Β. Ζορμπάς εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής ,κατά τη συνεδρίαση του της 28ης Ιουλίου 2011,την αναστολή της αφαίρεσης παράνομων πινακίδων και ταμπελών καταστημάτων μέχρι 30/9/2011.Η πρόταση του Δημάρχου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο επιθυμούν να εφαρμόσουν το πνεύμα του νόμου, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι, επειδή το θέμα των παράνομων πινακίδων και ταμπελών έχει παραμείνει άλυτο εδώ και χρόνια ταλαιπωρώντας τους δημότες μας, σε πρώτη φάση και μετά την εκπνοή της προαναφερθείσας προθεσμίας αναστολής ,θα αφαιρεθούν όλες οι πινακίδες από τα πεζοδρόμια-οικοδομική γραμμή, είτε βρίσκονται πάνω σε αυτά, είτε είναι κρεμασμένα πάνω από αυτά.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν επιθυμούν την επιβολή προστίμων παρά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με το νόμο. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο από τη Νέα Δημοτική Αρχή.
Τα πρόστιμά που εκκρεμούν είχαν επιβληθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είναι ήδη καταγεγραμμένα και βεβαιωμένα στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου
Ευνόητο είναι ότι μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας αναστολής (30/9/2011) δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα στους καταστηματάρχες.
Τέλος , στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011, θα συγκροτηθεί Επιτροπή αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους ,εκπροσώπους Δημοτικών Παρατάξεων, αρχιτέκτονα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και εκπρόσωπο της Ένωσης Εμποροβιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ), με στόχο την ενδελεχή μελέτη του θέματος και τη λήψη αποφάσεων για τις επόμενες σχετικές ενέργειες.

3 Αυγούστου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΟΛΑΣ



Στο video αυτό παρουσιάζεται μέσα από την εκπομπή "Μηχανή του χρόνου" το σπίτι του Α. Ιόλα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Αραγε σε ποιό σημείο βρίσκεται το θέμα της βίλας Ιόλα; Μήπως θα μπορούσε η δημοτική αρχή να μας ενημερώσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διεκδίκηση;

Έγκριση μελέτης του έργου «Κατασκευή αγωγών ομβρίων Δήμου Αγίας Παρασκευής έτους 2011» για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου 2011, ενέκρινε την επικαιροποιημένη υδραυλική μελέτη του έργου:
«Κατασκευή αγωγών ομβρίων Δήμου Αγίας Παρασκευής έτους 2011»,προϋπολογισμού 5.606.000 ευρώ.

H επικαιροποίηση της μελέτης ζητήθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι η προαναφερθείσα μελέτη εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας με την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή του συνδημότη μας κ. Δημήτρη Κουτσογιάννη ,Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Διευθυντή του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών .

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς ευχαριστεί τον κύριο Κουτσογιάννη για την επιστημονική του συνεισφορά στην υλοποίηση ενός έργου που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας .

Είναι η πρώτη φορά που μελέτη τέτοιου μεγέθους πραγματοποιείται από Υπηρεσία του Δήμου μας και δεν ανατίθεται σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Στην περίπτωση αυτή ,η δαπάνη για την μελέτη εκτιμάται ότι θα υπερέβαινε τα 200.000 ευρώ.

Κατά την ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς εξουσιοδοτήθηκε για τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο από το ΕΣΠΑ ,να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

1 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΔΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Τελικά είμαστε διεθνής Δήμος και δεν θέλω αντιρρήσεις. Είχαμε τις επισκέψεις από τη Γαλλία, μας ήρθαν κι από την Κίνα. Φυσικά δεν έχω τίποτα με κανέναν από τους δύο λαούς, ούτε με οποιονδήποτε άλλο θελήσει να μας επισκεφθεί, αλλά δεν καταλαβαίνω σε τι θα μας ωφελήσουν όλα αυτά.
Την Πέμπτη 28/7/11 ήρθαν υψηλόβαθμα στελέχη της Νομαρχίας Zhejiang της Κίνας, ειδικοί στη διαχείριση Κατασκευής – Συντήρησης Οδικών Δικτύων και στη διαχείριση Κυκλοφορίας – Μεταφορών. !!!!!
Δηλαδή για να σκεπαστούν οι λακούβες και να αποπερατωθούν τα έργα σε εύλογο χρονικό διάστημα, χρειάζεται η συμβολή της Κίνας;
Έγινε λέει: "ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και πρακτικών διαχείρισης σε καθημερινά αλλά και ευρύτερα θέματα Οδικών Δικτύων". Μήπως τους δείξαμε και τους δρόμους της πόλης μας να πάρουν ιδέες για τους δικούς τους; Εκτός αν ετοιμάζονται να αναλάβουν επιχειρηματικές δραστηριότητες και στο δήμο μας και μας το λένε με πλάγιο τρόπο.
Έχω μια ακόμα απορία: τους καλέσαμε ή ήρθαν από μόνοι τους;
Γιατί αν τους καλέσαμε άντε να σκεφτώ ότι θέλαμε να κάνουμε φιγούρα, εντύπωση κλπ. Αν όμως ήρθαν από μόνοι τους ... θα αρχίσω να ανησυχώ σοβαρά.
Για να δούμε τι θα μας φανερωσει το μέλλον. Προς το παρόν σας παραθέτω το δελτίο τύπου του Δήμου:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΔΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ Zhejiang ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την Πέμπτη 28/7/2011, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, Επιτροπή Υψηλόβαθμων Στελεχών της Νομαρχίας Zhejiang της Κίνας, ειδικών στη διαχείριση Κατασκευής – Συντήρησης Οδικών Δικτύων και στη διαχείριση Κυκλοφορίας – Μεταφορών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα και κατά τη διάρκεια της δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και πρακτικών διαχείρισης σε καθημερινά αλλά και ευρύτερα θέματα Οδικών Δικτύων.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, μίλησε με σεβασμό για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κίνας και σημείωσε ότι η Ελλάδα διέρχεται μια δύσκολη οικονομική συγκυρία , για την οποία δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός.
Τέλος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη τους και για την εποικοδομητική συνάντηση και τους πρόσφερε συμβολικά αναμνηστικά δώρα.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Καθημερινότητας κα Ε. Παπαδοπούλου, ο Διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ν. Τζιντάνος, η Αντιπρόεδρος «Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος», Δημοτική Σύμβουλος κα. Δ. Πανουσοπούλου και ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κ. Σπαθόπουλος.