1 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΔΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Τελικά είμαστε διεθνής Δήμος και δεν θέλω αντιρρήσεις. Είχαμε τις επισκέψεις από τη Γαλλία, μας ήρθαν κι από την Κίνα. Φυσικά δεν έχω τίποτα με κανέναν από τους δύο λαούς, ούτε με οποιονδήποτε άλλο θελήσει να μας επισκεφθεί, αλλά δεν καταλαβαίνω σε τι θα μας ωφελήσουν όλα αυτά.
Την Πέμπτη 28/7/11 ήρθαν υψηλόβαθμα στελέχη της Νομαρχίας Zhejiang της Κίνας, ειδικοί στη διαχείριση Κατασκευής – Συντήρησης Οδικών Δικτύων και στη διαχείριση Κυκλοφορίας – Μεταφορών. !!!!!
Δηλαδή για να σκεπαστούν οι λακούβες και να αποπερατωθούν τα έργα σε εύλογο χρονικό διάστημα, χρειάζεται η συμβολή της Κίνας;
Έγινε λέει: "ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και πρακτικών διαχείρισης σε καθημερινά αλλά και ευρύτερα θέματα Οδικών Δικτύων". Μήπως τους δείξαμε και τους δρόμους της πόλης μας να πάρουν ιδέες για τους δικούς τους; Εκτός αν ετοιμάζονται να αναλάβουν επιχειρηματικές δραστηριότητες και στο δήμο μας και μας το λένε με πλάγιο τρόπο.
Έχω μια ακόμα απορία: τους καλέσαμε ή ήρθαν από μόνοι τους;
Γιατί αν τους καλέσαμε άντε να σκεφτώ ότι θέλαμε να κάνουμε φιγούρα, εντύπωση κλπ. Αν όμως ήρθαν από μόνοι τους ... θα αρχίσω να ανησυχώ σοβαρά.
Για να δούμε τι θα μας φανερωσει το μέλλον. Προς το παρόν σας παραθέτω το δελτίο τύπου του Δήμου:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΔΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ Zhejiang ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την Πέμπτη 28/7/2011, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, Επιτροπή Υψηλόβαθμων Στελεχών της Νομαρχίας Zhejiang της Κίνας, ειδικών στη διαχείριση Κατασκευής – Συντήρησης Οδικών Δικτύων και στη διαχείριση Κυκλοφορίας – Μεταφορών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα και κατά τη διάρκεια της δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και πρακτικών διαχείρισης σε καθημερινά αλλά και ευρύτερα θέματα Οδικών Δικτύων.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, μίλησε με σεβασμό για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κίνας και σημείωσε ότι η Ελλάδα διέρχεται μια δύσκολη οικονομική συγκυρία , για την οποία δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός.
Τέλος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη τους και για την εποικοδομητική συνάντηση και τους πρόσφερε συμβολικά αναμνηστικά δώρα.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Καθημερινότητας κα Ε. Παπαδοπούλου, ο Διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ν. Τζιντάνος, η Αντιπρόεδρος «Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος», Δημοτική Σύμβουλος κα. Δ. Πανουσοπούλου και ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κ. Σπαθόπουλος.