5 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προχωρά στην ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού, με στόχο την προώθηση και τον συντονισμό των εθελοντικών δράσεων στο Δήμο και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη συμμετοχή τους σε πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς υπήρξε, από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της Νέας Δημοτικής Αρχής, ένθερμος θιασώτης της ιδέας του εθελοντισμού.
Υποστήριξε έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην στράτευση των πολιτών για το κοινό καλό, στην τοποθέτηση του «εμείς» πάνω από το «εγώ» και στην θυσία της ιδιοτέλειας και του στενού ατομικού συμφέροντος στο βωμό ανιδιοτελών κοινωνικών επιδιώξεων.
Αποτελεί πάγια πεποίθηση του Δημάρχου ότι, με δεδομένο το κλίμα απαισιοδοξίας και ανασφάλειας σε μια δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η Ελληνική κοινωνία, ο ενεργός και αλληλέγγυος πολίτης , είναι ο πολίτης που μπορεί να επαναφέρει την ελπίδα ,την αισιοδοξία και την προοπτική και να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή.
Είναι ο πολίτης που διαμορφώνει με την ενεργό συμμετοχή του τις συνθήκες της ζωής του και δεν τις παρακολουθεί σαν απλός θεατής.
Αυτούς τους πολίτες καλεί να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή, στελεχώνοντας τις Εθελοντικές Ομάδες του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αγίου Παρασκευής.
Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής, θα δραστηριοποιείται, μέσω των Εθελοντικών Ομάδων του, σε τομείς κοινωνικής δράσης όπως:
-Τομέας Περιβάλλοντος και Εκτάκτων Αναγκών
-Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας,
-Τομέας Νέας Γενιάς,
-Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού
-Τομέας Περιβάλλοντος για προσφορά εθελοντικής εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι ομάδες του σώματος εθελοντών θα συνεργάζονται με τους καθ΄ύλην αρμόδιους φορείς του Δήμου και θα εκπαιδεύονται για το ρόλο που θα τους ανατεθεί.
Μέλη των Εθελοντικών Ομάδων μπορούν να είναι όσοι κάτοικοι και δημότες το επιθυμούν.
Για το σκοπό αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, μεμονωμένα άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, οικονομικής κατάστασης ή μορφωτικού επιπέδου, αλλά και σύλλογοι, σωματεία, ενώσεις, ομάδες πολιτών να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή, συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση συμμετοχής και επιλέγοντας τις δράσεις στις οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν.
Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας& Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού& Απορρόφησης Πόρων κ. Ν. Κωβαίου-Ντούσκου, Μεσογείων 415-417,2ος όροφος,τηλ.213 2004 588 και 213 2004 575.