22 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ;

Μάλλον μάγισσες και χαρτορίχτρες θα δώσουν τη λύση σε φλέγοντα θέματα του Δήμου μας. Οι καθηγητές όλο πληρώνονται και όλο απλήρωτοι είναι. Τελικά και ο γυαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚοιΠΕΔΑΠ
(Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σχετικά με την επιστολή Κοζόκου και τους απλήρωτους μισθούς)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για μία ακόμα φορά θέλουμε να ανακοινώσουμε, ελπίζοντας ότι θα γίνει αντιληπτό από όλους τους καλοπροαίρετους ενδιαφερόμενους σχετικά με τις πληρωμές εργαζομένων και καθηγητών στα Εργαστήρια Τέχνης (ΚοιΠΕΔΑΠ) και την λειτουργία τους για την επόμενη περίοδο:
1. Η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς με προσωπική του παρέμβαση εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ.
2. Έγινε αναμόρφωση προϋπολογισμού και δέσμευση ποσού 80.000 ευρώ για την εξόφληση των ενταλμάτων πληρωμής που άμεσα στάλθηκαν στον επίτροπο.
3. Δυστυχώς η δαπάνη αυτή δεν εγκρίθηκε για το λόγο ότι η επιχείρηση λύθηκε στις 16/6/2011 βάσει του Φ.Ε.Κ. το οποίο κοινοποιήθηκε στο Δήμο στις 14/7/2011 και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκε εκκαθαριστής – ορκωτός λογιστής. Αυτό σημαίνει ότι η Επιχείρηση (Εργαστήρια Τέχνης) δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει εισπράξεις από Δημόσιο Φορέα.
Το μήνυμα προς όλους είναι ότι οι νόμιμες υποχρεώσεις των Εργαστηρίων Τέχνης και Ωδείου μεταβιβάζονται και εξοφλούνται από το Δήμο μας. Για τους 10 εργαζόμενους εξασφαλίστηκε το εργασιακό τους καθεστώς με τη μεταφορά τους από την Επιχείρηση στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αγίας Παρασκευής ΠΑΟΔΑΠ.
Όσον άφορα τη λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει και ζητά με ενέργειες της την «πολυπόθητη» έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών πρόσληψης 80 καθηγητών.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημ. Δημ/ση: 18/8/2011
------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εμείς οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης δεν μπορούμε πλέον να καταλάβουμε τι γίνεται με τα Εργαστήρια Τέχνης
καθώς και με την εξόφληση των δεδουλευμένων της προηγούμενης χρονιάς.
Εξακολουθούμε να είμαστε απλήρωτοι από τον προηγούμενο Φεβρουάριο.
Σε έναν μήνα από τώρα ξεκινούν τα μαθήματα.Όλες τις άλλες χρονιές αυτή την περίοδο είχαν γίνει οι προσλήψεις
και είχαν ετοιμαστεί τα διαφημιστικά μας για τα σχολεία του Δήμου μας.
Τελικά θα μας εξηγήσει ο Δήμος γιατί επιλεκτικά τα Εργαστήρια Τέχνης έμειναν σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση.
Από ότι γνωρίζω το Ωδείο πχ που ανήκε και αυτό στην ΚοιΠΕΔΑΠ δεν έχει την ίδια μεταχείριση και οι καθηγητές του δεν είναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο
.Γιατί εμείς λοιπόν? Έχει αναρωτηθεί ο Δήμος πόσοι από τους εργαζόμενους και τους καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης θα θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία
με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής κάτω από αυτές τις συνθήκες.?
Θα δώσουν λόγο άραγε κάποιοι υπεύθυνοι για αυτή την άδικη ταλαιπωρία μας?
Σας θυμίζω για άλλη μια φορά ότι η μισθοδοσία των καθηγητών είναι εξασφαλισμένη από τις συνδρομές των σπουδαστών μας
και τα χρήματα έχουν κατατεθεί κανονικά στα ταμεία του Δήμου
.Όλα τα άλλα δεν είναι θέμα καλής προαίρεσης αλλά αποτελέσματος.

Τάκης Κοζόκος