27 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή του Δημάρχου στα αρμόδια Υπουργεία για το υπο ανέγερση συγκρότημα του 1ου και 2ου ΤΕΕ (πρ. ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ)

Προς:
Το Υπουργείο Υποδομών,
Μεταφορών & Δικτύων
Το Υπουργείο Παιδείας Διά
Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Κοινοποίηση:
Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε

ΘΕΜΑ : «ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 1ο & 2ο Τ.Ε.Ε ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (πρ.ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ) »


Αξιότιμοι κύριοι,
Με το παρόν έγγραφο επιθυμούμε να τονίσουμε εκ νέου την εικόνα εγκατάλειψης, φαινομένων παραβατικότητας και έντονης ρύπανσης που παρατηρείται στο χώρο του υπό ανέγερση συγκροτήματος 1ου και 2ου Τ.Ε.Ε Αγίας Παρασκευής (πρ.Μπαρμπίκα) ,από τον Ο.Σ.Κ. Α.Ε.
Τονίζεται ότι ο εν λόγω χώρος βρίσκεται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας και ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων και καταγγελιών τόσο από δημότες που διαμένουν στην γύρω περιοχή όσο και από φορείς και εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας .
Σε απάντηση εγγράφου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής προς τον Ο.Σ.Κ. Α.Ε με θέμα: «Χρονικός Προγραμματισμός για το έργο 1ο και 2ο Τ.Ε.Ε Αγίας Παρασκευής», λάβαμε με το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. ΕΓ: 36.00-9806,Ημ/νια. 19-05-2011 έγγραφο του Ο.Σ.Κ. Α.Ε, την ακόλουθη ενημέρωση: «…το πέρας του συγκροτήματος της σχολικής μονάδας σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, εκτιμάται περί τις 31/12/2011.Επίσης εξετάζουμε τη δυνατότητα για τμηματική παράδοση προς χρήση ορισμένων αιθουσών του συγκροτήματος» .
Το γεγονός ότι εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο έχει σταματήσει ο εργολάβος του Ο.Σ.Κ . Α.Ε. να δουλεύει, θέτει σε αμφιβολία την τήρηση της παραπάνω ημερομηνίας παράδοσης .Με αυτό το δεδομένο εκφράζουμε για μια ακόμα φορά την έντονη ανησυχία του Δήμου μας ,εκπροσωπώντας ασφαλώς και την έντονη ανησυχία των δημοτών μας, για την προβληματική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια κατάσταση του χώρου.
Ως εκ τούτου ζητούμε για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών και την πλήρη παράδοση του έργου, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την περίφραξη και εποπτεία του χώρου.
Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στο παραπάνω ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και την έγγραφη ενημέρωση μας για τα μέτρα προστασίας που πρόκειται να ληφθούν,

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος
Βασίλης Ζορμπάς