19 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα «Εναλλακτικής» Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου και το φυλλάδιο της "Νίκης για την Αγία Παρασκευή"

Μετά την ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, η παράταξη "Νίκη για την Αγία Παρασκευή" κυκλοφορεί ένα φυλλάδιο ενόψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας "Εναλλακτικής" Κινητικότητας.
Στο φυλλάδιο υπάρχει μήνυμα από τον κ. Ι. Σταθόπουλο και χάρτης με τις υπάρχουσες συγκοινωνίες στην πόλη.

Φίλες και φίλοι,
Μία σύγχρονη πόλη οφείλει να προσφέρει στους κατοίκους της ένα ελκτικό, αξιόπιστο και εναλλακτικό ως προς τα αυτοκίνητα σύστημα μετακινήσεων.
Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα του μνημονίου, το κράτος φαίνεται να αποχωρεί σταδιακά και από τις αστικές συγκοινωνίες. Το αποτέλεσμα είναι ακριβές και όχι καλής ποιότητας συγκοινωνίες που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.
Την ίδια στιγμή η Αγία Παρασκευή καθημερινά υποβαθμίζεται. Αδιάβατα πεζοδρόμια, απουσία χώρων στάθμευσης, μεγάλη διαμπερής κυκλοφορία, κυκλοφοριακό αδιέξοδο, υποβάθμιση τοπικής συγκοινωνίας, άθλια εικόνα της Αγίου Ιωάννου. Η τοπική αγορά καταστρέφεται.
Οι πολίτες ασφυκτιούν. Η Δημοτική Αρχή αδρανεί. Κανένα σχέδιο, κανένα όραμα, καμία διεκδίκηση. Πρόσφατα ψήφισε, αντιδημοκρατικά και αυταρχικά, αλλαγές στο κυκλοφοριακό της κεντρικής πλατείας και της Αγίου Ιωάννου που θα επιδεινώσουν το πρόβλημα.
Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της τοπικής συγκοινωνίας και τη δημιουργία νέας τοπικής γραμμής, η οποία, από τον σταθμό Μετρό Αγία Παρασκευή, μέσω της οδού Χαλανδρίου και της πλατείας Αγίας Παρασκευής, θα ανέρχεται την οδό Αγίου Ιωάννου και θα καλύπτει την αριστερή της περιοχή, όπου υπάρχει συγκοινωνιακό κενό.
Απαιτούμε μία ορθολογική ανάπλαση της οδού Αγίου Ιωάννου με χώρους στάθμευσης, που θα δώσει προοπτική στην πόλη και θα τονώσει την τοπική αγορά.
Αναγκαία επίσης είναι η ελεγχόμενη στάθμευση και η διαμόρφωση πεζόδρομων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατόδρομων βάσει ενός συνολικού σχεδιασμού.
Για να γίνει, επιτέλους, η πόλη μας μία σύγχρονη και φιλική πόλη για τον πεζό.
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα «Εναλλακτικής» Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του ποδηλάτου μέσα στην πόλη, σας παρουσιάζουμε στο φυλλάδιο αυτό, αναλυτικό διάγραμμα με τις συγκοινωνίες της πόλης μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ